-
Nα παρεις οπωσδηποτε το πακετο των 600 ευρω με τα φυμε πισω τζαμια, τα σπο'ι'λερς, τις 17αρες και το ESP. Η αξια των ζαντολαστιχων μονο (Pzero Nero) ξεπερναει το 1000ρικο. Το αυτοκινητο ειναι τοσο ανετο που δεν κοπαναει καθολου, παρα το 40αρι προφιλ.
Απο εκει και περα, ο στανταρ εξοπλισμος ειναι πολυ πλουσιος. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο για εξτρα. Αντε να εβαζα και τον ηλεκτρονικο κλιματισμο, αλλα δεν ξερω τι γινεται με τους χρονους παραδοσης.
Κατι μικροδωρακια ειναι σιγουρο οτι θα στα κανουν. Στο δικο μου εβαλαν αισθητηρες παρκαρισματος.
Εγω το πηρα απο τον Λιαπη στο Πολυγωνο, αφου απο εκει ειχα παρει και ενα focus πιο παλια και εμεινα πολυ ευχαριστημενος. -
Με cruise control (300 ευρω,) το πακετο που ειπες με τις ζαντες και τα φιμε και ESP αλλα 600 και το clima με το ηχοσυστημα με το usb ICE8 αλλα 265 καθως και συναγερμο απο τη μαμα FORD μου το αφηνει 17800 μαυρο μεταλλικο χρωμα και ολα τα εξοδα πινακιδες και μεταφορικα. Χρονος παραδοσης 2,5-3 μηνες.
Βεβαια μου ειπε για κανα δωρο της ταξης των 300 ευρώ (να μου πληρωσει αυτος το cruise control) συν φθηνοτερα service στο εκει καταστημα (Βελμαρ Λ.Αλεξανδρας).
Το βλεπω για καλο πακετο καμια γνώμη? -
Μια χαρα ειναι, go for it και δεν θα το μετανιωσεις! Το αυτοκινητακι ειναι απλα ο,τι καλυτερο στην κατηγορια του.
ΥΓ. Το δικο μου το πηρα 16000 αλλα ειχε προσφορα η Ford σε λιγα ετοιμοπαραδοτα. Ομως, δεν εχω USB, Cruise Control και ηλεκτρονικο clima. Να σου πω και την αληθεια, κανενα απο τα 3 δεν μου εχει λειψει. Θεωρω απαραιτητο μονο το πακετο των 600 Ευρω.
-
Το clima to eιχε μαζι με το usb που ηθελα λογο συνδεσεις με ipod και το cruise το θέλω λογο ταξιδιών οποτε το θεωρω σημαντικο.
-
παιδιά για το Focus τι λετε?
Έχει η γυναίκα μου το fiesta μοντ.2005 , αλλά με την αντιπροσωπεία χάλια....
Σαν κινητήρας τι λεει ο 1.6 του focus? -
Ο χρήστης Fotis46 έγραψε:
Το clima to eιχε μαζι με το usb που ηθελα λογο συνδεσεις με ipod και το cruise το θέλω λογο ταξιδιών οποτε το θεωρω σημαντικο.Εχει απο τη μανα του συνδεση AUX. Να σου πω την αληθεια, δεν ειμαι τοσο φανατικος με ipod κτλ, οποτε μου ειναι περιττο το USB.
Αν κανεις ταξιδια, τοτε ειναι χρησιμο το Cruise Control. Το δικο μου Fiesta δεν θα βγει ποτε εκτος Αττικης, οποτε δεν θα μου λειψει αυτο το εξτρα.
Μειονεκτημα στο ταξιδι ειναι το 5αρι κιβωτιο, αλλα για τις στροφοδιαδρομες ειναι ο,τι πρεπει (κοντο)...giannik1977 ο κινητηρας 1.6 (120 ιπποι), στο φιεστα τουλαχιστον, ειναι εξαιρετικος. Τραβαει απο χαμηλα, δεν κρεμαει πουθενα και βγαζει και ωραιο ηχο απο την εξατμιση! Δεν ξερω τι γινεται με το μεγαλυτερο βαρος του φοκους, παντως στο φιεστα ταιριαζει γαντι!
-
ένα test drive θα μας πείσει....
Άσχετο : Έχει ακούσει κανείς περίπτωση που εταιρεία να '' φτιάχνει'' το αυτοκίνητο της δοκιμής ώστε να αφήνει καλές εντυπώσεις?? (π.χ 5-10 αλογάκια παραπάνω , ή κάτι άλλο)
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
ένα test drive θα μας πείσει....Άσχετο : Έχει ακούσει κανείς περίπτωση που εταιρεία να '' φτιάχνει'' το αυτοκίνητο της δοκιμής ώστε να αφήνει καλές εντυπώσεις?? (π.χ 5-10 αλογάκια παραπάνω , ή κάτι άλλο)
Ο ίδιος κινητήρας είναι σε φόκους και φιεστα, απλά στο 2ο με διαφορετική χαρτογράφηση για αυτό +5. Οι 126 ίπποι που ανακοινώνονται συχνά-πυκνά σε γνωστό περιοδικό για το Φόκους, στο δρόμο είναι εξαφανισμένοι. Με άλλα λόγια ο 1600ρης για το φόκους είναι επαρκής, αλλά εάν θες να κινηθείς πιο σβέλτα θα κάψει...
Εν αντιθέση, οι +5 για το φιέστα σε συνδυασμό με το χαμηλότερο του βάρος, νομίζω ότι κάνουν μαι αισθητή διαφορά.
Σε δοκιμές με 'γρήγορα' αυτοκίνητα έχει ακουστεί ότι κάποια από αυτά είναι γαργαλημένα από τις αντιπροσωπείες, όχι πολύ, αλλά τόσο ώστε το συμπέρασμα να βγει πως το τάδε αυτοκίνητο υπερέχει έστω και για 1 δεύτερο. -
Ο χρήστης s_t5678 έγραψε:
Πριν από κάποιες μέρες μπήκε στο αμάξι μου ένας φίλος (που δεν πολυσκαμπάζει από αυτοκίνητα). Είχαμε βγει από την πόλη όταν διέκοψε την συζήτηση για να με ρωτήσει: «Καλά focus πήρες;». Ξαφνιάστηκα με την ερώτηση: 1ον γιατί τόσο καιρό έβλεπε το αυτοκίνητο και δεν είχε ενδιαφερθεί για το τι μοντέλο είναι και 2ον γιατί ένιωσα σαν να έκανα… κάτι κακό. «Όχι» απάντησα, «fiesta είναι, αλλά γιατί ρωτάς;». «Γιατί τον ίδιο θόρυβο κάνει με ανοιχτό παράθυρο και το focus του τάδε…»Ο φίλος αναφερόταν σε έναν αεροδυναμικό θόρυβο που εμφανίζεται γύρω στα 100 km/h και που μοιάζει με θόρυβο ελικοπτέρου… Όταν, βέβαια, κλείσεις το παράθυρο δεν αντιλαμβάνεσαι το παραμικρό. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν πρόβλημα με ανοιχτά παράθυρα, αλλά είναι αλήθεια πως στα focus-fiesta η κατάσταση είναι κάπως πιο ενοχλητική. Να σημειώσω πως ο θόρυβος γίνεται λιγότερο ενοχλητικός πάνω από τα 120 km/h (μοιάζει με αυτόν που ακούγεται στα περισσότερα αυτοκίνητα).
Πιστεύετε πως τα αλεξήνεμα στα παράθυρα μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση; Έχει βάλει κανείς σε focus ή fiesta;
Εμένα μου το έκανε καινούριο το αμάξι (Almera μοντ.2000) , έναν θόρυθο σαν σφίριγμα μετά τα 120 , το πήγα στην Nissan και μου αλλάξαν το φιλέτο (πάνω λάστιχο του παρ μπριζ μπροστά) και μετά ευτυχώς έφτιαξε..
Πάντως δεν το καταλαβαίνω το σκεπτικό ότι έτσι κάνουν τα Corsa και τα Astra. Αυτοί οι μ@κ@κες στις εταιρείες δεν διορθώνουν στην γραμμή παραγωγής τυχόν λάθη που προκύπτουν στα πρώτα μοντέλα που βγαίνουν από το κάθε εργοστάσιο???? -
Μετά από 8500 χλμ(Καινουριο) τσεκάροντας το δοχείο ψυκτικού, είδα ότι ήταν ένα κλικ πιο κάτω από το ΜΙΝ. Το πήγα στην αντιπροσωπεία, όπου μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό(τι περίεργο!). Όταν ρώτησα για διαροή μου είπαν πως επειδή το υγρό είναι ροζ, εάν είχε διαροή θα φαινόταν από του λεκέδες στο χώρο του κινητήρα, πο δεν είχε φυσικά. Δεν μου συμπλήρωσε, απλά μου είπε να το προσέχω. Υπόψιν ότι ο δείκτης δεν έχει κουνηθεί καθόλου(βαλσαμωμένος). Φυσικά αγόρσα ένα Φορντ μπουκαλάκι αντιψυκτικό που πάει 50% μ νερό και πρόσθεσα, περίπου 100 Ml, με αποτέλεσμα να πάει κάπου στη μέση. Το αμάξι είναι 5/2008 focus f/l.
-
για δες από την τάπα λαδιού ... μήπως έχεις κάψει καμιά φλάτζα .....
τώρα σχετικά με τον δείκτη θερμοκρασίας και σε ένα focus I του 2002, βαλσαμωμένος είναι κι αυτός ... -
Το focus 1 εχει τη φημη της φριτεζας; Ρωταω γιατι το 1.4 το εχει η κοπελα μου, η οποια κανει καθε μερα περιπου 100χλμ σε αυτοκινητοδρομο για τη δουλεια της και καιει παρα πολυ λαδι. Για να καταλαβετε μεσα σε 2000χλμ ή και λιγοτερο το λαδι ειναι κατω απο το min, ισα που φαινεται στον δεικτη. Τα λαδια ειναι της ford 5-30.
Εννοειται οτι δεν το σπαει...πανω απο 4000 στροφες δεν νομιζω να το εχει παει
-
-
Μήπως για αυτό τσιμπάει;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μήπως για αυτό τσιμπάει;σατανικότατο
-
Γεια σε ολους.... σε λιγες μερες 8α παραγγειλω το φιεστα σπορ. αυτο ειναι το μονο σιγουρο. για αυτο που προβληματιζομαι ειναι αν πρεπει να βαλω το πακετο με το esp. φοβαμαι μηπως κοπαναει με τις 17αρες και το 40αρι προφιλ. μπορει να βοηθησει καποιος που εχει αυτο το πακετο? κατα τ'αλλα εχω βαλει clima και αναδιπλωμενους-θερμαινωμενους καθρεφτες σαν extra. προβληματιζομαι ομως για τις 17αρες.....
-
Εννοείται να βάλεις το ESP. Σύστημα ασφαλείας που σε σώζει στα δύσκολα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μήπως για αυτό τσιμπάει;Τι να πω...πρωτη φορα ακουω μοτερ που το πας κυριλε να καιει τοσο πολυ λαδι. Αμα το παρω καμια μερα και το ξεμπουκωσω το βλεπω να βαζω 2 λιτρα λαδι μετα
-
Πάρτο για μερικές μέρες, ρίξτου καλό ζέσταμα και μερικά καλά ξεμπουκώματα.
-
Τσιμουχάκια βαλβίδων?
FORD FORUM