-
Ο χρήστης Ιγνάτιος Φίκερ έγραψε:
Ειδάλλως, πρέπει να ξέρεις, το νέο Άστρα είναι το πιο συμμετοχικό αυτοκίνητο ever με ημιάκαμπτο άξονα πίσω, που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή!Ever κιόλας...!
Δηλαδή για να καταλάβω, εάν σε μια παρέα καλή ώρα κάποιος ρωτήσει 'ρε παιδιά, θέλω να αγοράσω ένα hatchback 1.4/ 1.6/ 1.8, το οποίο θα είναι συμμετοχικό, σπορ και θα χαίρομαι να το οδηγώ', θα του προτείνεις το Astra ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν σήμερα;!;
Επειδή το έχω οδηγήσει αρκετά, εχώ ταξιδέψει κιόλας με αυτό, πατάει καλά, αλλά η έννοια της συμμετοχής, σύμφωνα με όλους όσους το έχουν οδηγήσει εκτός από σένα, χωρά μεγάλη συζήτηση ως προς το κατά πόσο έχει μετουσιωθεί σε κάτι το απτό στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είτε στην φάση του σχεδιασμού είτε της τελικής υλοποίησης.
Επίσης, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, εάν βάλεις όλα τα hatchback 1.4 και 1.6 (ανά κυβισμό πάντα) σε μια πίστα, νομίζω πως τα Astra θα γράψουν χρόνους προς το κάτω άκρο της κατηγορίας. Κι αυτό γιατί είναι προσανατολισμένα αλλού, και δεν βοηθά το μοτέρ. Τώρα για το 1.8 με τα 140hp δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα στο στήσιμο. Και μην ακούω βλακείες για κουμπιά sport, γιατί το να κάνεις ένα αυτοκίνητο από πλαδαρό λιγότερο πλαδαρό, απέχει από το γίνει σπορ. Είπαμε, μάρκετινγκ, αλλά όχι κι έτσι.
Δεν θέλω να είμαι ούτε δηκτικός, ούτε ειρωνικός, αλλά δε μπορώ παρά να απορήσω με μια τέτοια **απόλυτη **δήλωση. Ούτε αυτοί που έχουν Rallye δεν τα λένε αυτά...!
Edit: Όταν λέω πλαδαρό δεν εννοώ σε σχέση με το μέσο hatchback, όσο σε σχέση με πραγματικά σπορ αυτοκίνητα, ή έστω ένα Type-R.
-
Δεν μπορώ να καταλάβω , τι θέση έχουν τα σχόλια περί Opel ...
στο Προβληματισμοί επί της τεχνικής της γρήγορης οδήγησης ?? -
Διαβάζω αρκετά από τα πολύ ενδιαφέροντα που συνήθως γράφετε...
... μιλώντας για μεγάλες ταχύτητες: βρισκόμουν στην εθνική, επιστροφή από Ναύπλιο ένα ωραίο απογευματάκι Κυριακής, παρεά με άλλα τρία άτομα. Σε ένα σημείο του δρόμου και με ταχύτητα στα 160, ανοίγοντας, κατά το 1/4 περίπου, το πίσω αριστερά παράθυρο ακούγεται ένας ανησυχητικός θόρυβος, κάτι σαν έντονος συντονισμός. Νόμιζα ότι με έπιασε λάστιχο, αλλά μειώνοντας τη ταχύτητα εξαφανίζεται. Σε άλλο σημείο του δρόμου κανένα δεκάλεπτο μετά ξανά το ίδιο φαινόμενο. Αφού κάναμε πειράματα με τα διάφορα παράθυρα, διαπίστωσα ότι έφταιγε το συγκεκριμένο παράθυρο.
Πηγαίνοντας προχθες στην αντιπροσωπεία τους ανέφερα το πρόβλημα και τους είπα να το κοιτάξουν και η γραπτή απάντηση που πήρα είναι ότι μέχρι τα 130 χλμ το αυτοκίνητο δεν παρουσιάζει κραδασμούς.
Αυτό το γνώριζα.
Το αυτοκίνητο είναι ένα Corolla Xellence 1.4 5θ, καινούργιο, αγορασμένο αρχές του χρόνου.
Γνωρίζω ότι το όριο ταχύτητας στις εθνικές είναι 120, αλλά όταν ο δρόμος είναι μια τεράστια ευθεία και δεν υπάρχουν παρά μόνο κουνούπια ... τα κυνηγάς
Υπάρχει περίπτωση να είναι στροβιλισμοί που προήλθαν από τον αέρα, αφού το φαινόμενο επαναλήφθηκε και σε άλλο διαφορετικό σημείο του δρόμου;Τι πρέπει να κάνω;
... δεν μπορώ να γνωρίζω ότι υπάρχει ένα πιθανό 'ψεγάδι' στο αυτοκινητό μου και να είμαι ήρεμα ... -
Καλωσόρισες στο forum, Xellence_1.4
Θα σε παρακαλούσα να γράψεις τα παραπάνω σε κάποιο σχετικό θέμα με προβλήματα/τριγμούς κλπ (ή να ανοίξεις ένα νέο, αν δε βρίσκεις κάτι παρόμοιο μέσω της 'αναζήτησης' του forum).
Εναλλακτικά, μπορείς να γράψεις στο θέμα 'Toyota Forum' που βρίσκεται στην ενότητα 'Κατασκευαστές - Μοντέλα'
Καλές δημοσιεύσεις!
-
Μάλλον οι τσιμούχες της πόρτας το προκαλούν... Πάντως συμβαίνει σε πολλά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου...
-
Sorry, ψιλοκατάλαβα ότι θα έγραφα σε συνέχεια αυτού που διάβαζα ... ενώ ήθελα να ανοίξω νέο θέμα, αλλά δεν είμαι εξοικειωμένη με τις λειτουργίες του forum ... γίνεται να το μετακινήσει κάποιος admin ή να το κάνω copy paste στο θέμα Toyota forum (όταν το εντοπίσω) ?
-
Ο χρήστης Xellence_1.4 έγραψε:
Sorry, ψιλοκατάλαβα ότι θα έγραφα σε συνέχεια αυτού που διάβαζα ... ενώ ήθελα να ανοίξω νέο θέμα, αλλά δεν είμαι εξοικειωμένη με τις λειτουργίες του forum ... γίνεται να το μετακινήσει κάποιος admin ή να το κάνω copy paste στο θέμα Toyota forum (όταν το εντοπίσω) ?Δεν πειράζει σε συγχωρούμε ! Κάντο copy/paste εδώ : http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=9082 [moderator]
Προβληματισμοί επί της τεχνικής της γρήγορης οδήγησης