-
Καλησπέρα... Παρακολουθώ το φόρουμ αρκετό καιρό αλλά δεν ποστάρω...
Είμαι ευτυχής κάτοχος της 155 sport edition. Τελευταία σκέφτομαι την βελτίωση της. Επικοινώνησα με την autodelta με email και έμαθα αυτές τις τιμές:
-
performance chip £160.00 + vat 8bhp gain
-
sports mid& tail box £350.00 + vat
-
cross drilled front brake discs £140.00 + vat
-
sports shock set £380.00 + vat
5)sports air filter £28.00 + vat
Για μπροστά φρένα θα ήθελα μάλλον 4πίστονα brembo αλλά είναι ακριβά ρε γμτ...
Εσείς γενικά τι προτείνετε? Δεν είμαι ειδικός σε αυτά...
-
-
Είμαι ευτυχής κάτοχος της 155 sport edition. Τελευταία σκέφτομαι την βελτίωση της. Επικοινώνησα με την autodelta με email και έμαθα αυτές τις τιμές:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Καλώς ήρθες!
Το chipακι της Autodelta θα δώσει λίγο παραπάνω ζωντάνια στον κινητήρα, θα ανεβάσει λίγο την ροπή κυρίως χαμηλά... όχι πολλά πράγματα αλλά αρκετά ουσιαστικά.
Αν θέλεις ν'ανέβεις κι άλλο (αισθητά) σε ιπποδύναμη θα πρέπει να επενδύσεις μαζί με το chip και σε εξάτμιση και σ'ένα καλύτερο φίλτρο. Μια τέτοια βελτίωση ίσως δώσει 10-15 άλογα.
Τώρα για παραπάνω βάζεις κι εκκεντροφόρους ή turbo κλπ ξεφεύγεις όμως σε κόστος.Αν μείνεις σε Φίλτρο-Πρόγραμμα-Εξάτμιση δεν θα σου συνιστούσα να δώσεις χρήματα για τετραπίστονα, θα είναι υπερβολή, αν προχωρήσεις σε εκκεντροφόρους κλπ το συζητάμε...
Αν επιτρέπεται πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να δώσεις?
-
Turbo δεν θέλω να βάλω κι ούτε θέλω να ξεφύγω σε ποσά τρελά...
Για χρήματα δεν ξέρω ακόμα είμαι στην φάση του να δω τι παίζει γενικά και να δω τι δύναμαι να φτιάξω...
Συμφωνείς για αγορά chip,φίλτρο χωρίς εξάτμιση εφόσον έχει ήδη μία sebring?
Για αναρτήσεις να εμπιστευτώ τις μαμίσιες ή να σκέφτομαι αλλαγή?
-
Και κάτι άλλο: Έστω ότι αποφασίζω και τους τα παραγγέλνω. Που μπορώ να εμπιστευθώ την σωστή τοποθέτηση τους?
Φυσικά όχι στα χέρια μου...
-
Συμφωνώ για φίλτρο και chip (ειδικά της Autodelta ) αν μείνεις εκεί το αυτοκίνητο σου 'σηκώνει' άνετα την βελτίωση και δεν χρειάζεσαι φρένα και αναρτήσεις.
Υπάρχει αντιπρόσωπος της Autodelta εδώ στην Ελλάδα (ίσως θεωρηθεί διαφήμιση οπότε σου στέλνω σε PM)... -
Eυχαριστώ πολύ!
Επικοινώνησα μαζί του και μου έδωσε τιμές οι οποίες διαφέρουν αρκετά από αυτές του email αλλά μου εξήγησε ο άνθρωπος που μίλησα ότι είναι διαφορετικά αυτά που μου είπε αυτός λόγω των διαφορετικών συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα.
Για το σύστημα εισαγωγής αέρα μου έδωσε τιμή στα 320 Ευρώ χωρίς εγκατάσταση.
Και ρωτάω τώρα εγώ: Χωρίς επαναπρογραμματισμό αξίζει η αλλαγή του συστήματος εισαγωγής αέρα?
-
Ο χρήστης pavlidisd έγραψε:
Επικοινώνησα μαζί του και μου έδωσε τιμές οι οποίες διαφέρουν αρκετά από αυτές του email αλλά μου εξήγησε ο άνθρωπος που μίλησα ότι είναι διαφορετικά αυτά που μου είπε αυτός λόγω των διαφορετικών συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα.Αυτό είναι αλήθεια, τα κομμάτια που έρχονται εδώ δέχονται ειδικές περιποιήσεις από τον Jano.
Και ρωτάω τώρα εγώ: Χωρίς επαναπρογραμματισμό αξίζει η αλλαγή του συστήματος εισαγωγής αέρα?
Σίγουρα θ'αλλάξει ο ήχος προς το καλύτερο ( ) επίσης θα κερδίσεις κάτι ψιλά σε ροπή και σε αίσθηση (χαμηλότερα). Ολοκληρωμένα αποτελέσματα όμως θα δεις με επαναπρογραμματισμό.
Προσωπικά πάντως θα τα έκανα μαζί όταν είχα τα χρήματα...
Η επιλογή όμως δική σου! -
Σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις... Θα το σκεφτώ να δω τελικά τι θα κάνω.
Άλλωστε δεν είναι ότι το αυτοκίνητο δεν τραβάει.
Παρεπιπτόντως στο site της autodelta έχουν ως αντιπρόσωπο στην Ελλάδα άλλη γνωστή εταιρία.
Τέσπα, λίγο με νοιάζει αυτό.
-
Παρεπιπτόντως στο site της autodelta έχουν ως αντιπρόσωπο στην Ελλάδα άλλη γνωστή εταιρία.Το ξέρω, δεν το έχουν ανανεώσει! Οταν είχα πάρει τηλ. εγώ -μερικούς μήνες πριν- μου είχαν αναφέρει ότι δεν ασχολούνται πλέον με βελτιώσεις και ούτε φέρνουν πλέον προιόντα της Autodelta σαν αντιπρόσωποι...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Παρεπιπτόντως στο site της autodelta έχουν ως αντιπρόσωπο στην Ελλάδα άλλη γνωστή εταιρία.
Το ξέρω, δεν το έχουν ανανεώσει! Οταν είχα πάρει τηλ. εγώ -μερικούς μήνες πριν- μου είχαν αναφέρει ότι δεν ασχολούνται πλέον με βελτιώσεις και ούτε φέρνουν πλέον προιόντα της Autodelta σαν αντιπρόσωποι...
Σωστόοος...
-
Λοιπόν το σκέφτηκα τελευταία και λέω να την πάω για επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου και αλλαγή συστήματος εισαγωγής αέρα.
Σύνολο γύρω στα 1000-1100 Ευρώ...
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? Χωρίς φυσικά να ξεφύγει το κόστος...
-
Δεν είναι πολλά 1100 ευρώ;
Εγώ με 800 είχα αλλάξει σε Alfa 75 ολόκληρο τον κινητήρα. -
Αλλαγή εγκεφάλου Autodelta: 750 Ευρώ
Αλλαγή συστήματος εισαγωγής αέρα Autodelta: 320 ΕυρώΑυτές τις τιμές μου έδωσε ο αντιπρόσωπος της autodelta στην Ελλάδα.
Δεν ξέρω τι τιμές παίζουν κι αν αυτές είναι καλές για αυτό ρωτάω...
-
Δεν είπα οτι είναι πολλά σαν τιμές,άλλωστε δεν ξέρω τι τιμές παίζουν.
Απλά εγώ άλλαξα όλο τον κινητήρα με 800ευρώ και το θεωρώ υπερβολή να δώσεις 1100 ευρώ για λίγα άλογα. -
Εγώ θα έβαζα μόνο το τσιπ και εκκεντροφόρους.
Μην ασχολείσαι με εισαγωγή αέρα (άκου 320 Ευρώ...). -
Πόσο περίπου πάνε οι εκκεντροφόροι?
-
Πόσο περίπου πάνε οι εκκεντροφόροι?Από Autodelta φαντάζομαι θα είναι ακριβοί, έχω ακούσει όμως ότι οι εκκεντροφόροι από Colombo-Bariani είναι φτηνότεροι και κάνουν αρκετά καλή δουλειά...
-
Tι λέτε για αλλαγή κινητήρα? Ξέρετε τι κόστος θα έχει περίπου?
Λέω για κανένα 2λιτρο 16βάλβιδο σε περίπτωση που πάω προς αυτή την λύση... αν και θα ήθελα τον 2,5 V6 αλλά φαντάζομαι ότι η τιμή θα είναι απαγορευτική.
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport Edition