Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Μηχανη και οδηγηση στη πολη.
    1. Home
    2. Μοτοσικλέτα
    3. Μηχανη και οδηγηση στη πολη.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 2 / 4
    Μοτοσικλέτα
    26
    74
    420
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      alexastrag last edited by

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
      Κάπως έτσι μπορεί ο άνθρωπος νά γίνει προληπτικός.
      Μιλάμε στό φόρουμ γιά καθρέφτες,πέφτει η μηχανή καί ο καθρέφτης σπάει.
      Σπάει ο καθρέφτης....εφτα χρόνια γκαντεμιά.
      Καί άλλα τέτοια!!!
      Αλλά θά σού πώ καί ένα παλιό ρητό,πού λέει:
      'ΕΙΝΑΙ ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ'!!!!

μπα...ποτε δεν ειμουν προληπτικος και ουτε προκειται να γινω φυσικα τωρα.

τυχαιο γεγονος.

παντως δεν εσπασε ο καθρεφτης η βαση του εσπασε οποτε τουλαχιστον γλυτωσα τα εφτα χρονια γρουσουζιας

1 Reply Last reply Reply Quote 6
      • C
        chemic last edited by

Ο χρήστης alexastrag έγραψε:

αντε να βρεις τωρα ολοκληρο τον διακοπτη γιατι δεν εχει που να βιδωσει ο κ***καθρεπτης!!!!

προφανώς έφαγε τις ''βόλτες''. Και εγώ έπαθα το ίδιο, όταν τον πήρε ένα άφρικα με το τιμόνι του σε κάποιο φανάρι
        Λοιπόν, ρώτα σε ένα μαγαζί που έχει ανταλλακτικά για κανά μηχνουργείο που ανοίγει βόλτες(αν και μάλλον όλα ανοίγουν). Εμένα μου είχαν πει για ένα στη Νέα Ιωνία, πήγα, μου εξήγησαν, εύκολο είναι αν και τελικά δεν έβαλα για να σου πω για το αν αντέχει (μάλλον αντέχει). Το σκέφτηκα, και εκτός ότι ο καθρέφτης είναι στο ίδιο ύψος με τον αυτοκινήτων και εμποδίζει στο μποτιλιάρισμα (ναι είμαι από αυτούς), ουσιαστικά δείχνει τον ώμο μου, αλλά δεν με..περνάει και κανείς στην πολή8)

1 Reply Last reply Reply Quote 3
        • A

Ο χρήστης chemic έγραψε:

αντε να βρεις τωρα ολοκληρο τον διακοπτη γιατι δεν εχει που να βιδωσει ο κ***καθρεπτης!!!!

προφανώς έφαγε τις ''βόλτες''. Και εγώ έπαθα το ίδιο, όταν τον πήρε ένα άφρικα με το τιμόνι του σε κάποιο φανάρι
          Λοιπόν, ρώτα σε ένα μαγαζί που έχει ανταλλακτικά για κανά μηχνουργείο που ανοίγει βόλτες(αν και μάλλον όλα ανοίγουν). Εμένα μου είχαν πει για ένα στη Νέα Ιωνία, πήγα, μου εξήγησαν, εύκολο είναι αν και τελικά δεν έβαλα για να σου πω για το αν αντέχει (μάλλον αντέχει). Το σκέφτηκα, και εκτός ότι ο καθρέφτης είναι στο ίδιο ύψος με τον αυτοκινήτων και εμποδίζει στο μποτιλιάρισμα (ναι είμαι από αυτούς), ουσιαστικά δείχνει τον ώμο μου, αλλά δεν με..περνάει και κανείς στην πολή8)

δυστυχως οι ''βολτες'' εμειναν πανω στον καθρεφτη αφου ολο το σπειρωμα εσπασε και ξεκολλησε απο πανω απο τον διακοπτη των φωτων που ηταν ενσωματωμενος.

τελικα ομως πολυ γρηγορα βρηκα την λυση αφου ο καλος ανθρωπος που πριν απο 11 χρονια μου το πουλησε μου εδωσε και μια κουτα με διαφορα ανταλλακτικα οπου αφου κατι σχετικο θυμηθηκα βρηκα εναν ολοκληρο διακοπτη με βλαβη στις επαφες των φλας που ενω τον ειχε αντικαταστησει ευτυχως δεν τον ειχε πεταξει ετσι εγω πηρα σημερα το πισω μερος του που εχει και την στηριξη του καθρεφτη και βρηκα παλι το ''φως'' μου.

μιλησε κανεις για γρουσουζια;;;;;;

παντως η τελευταια σου παρατηρηση φιλε χημικε με βαζει σε σκεψεις για την επιγνωση των κινδυνων που η αφαιρεση των καθρεφτων σε εκθετει και ελπιζω να μην ερθει η ωρα κατοπιν εορτης να αναθεωρησεις!!!!!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 5
          • M
            megane98hp last edited by

Αυτο που κραταω εγω απο τα πολλα χρησιμα που γραφτικαν ειναι αυτο που ειπε ο Kyan.
            Οτι δηλαδη οι μηχανες πρεπει να κυκλοφορουνε και να συμπεριφερονται σαν αυτοκινητα.
            Τωρα θα μου πειτε 'σιγα μωρε μην βρεθεις σε τετοιο ατυχημα'
            Ουτε κι εγω το πολθ πιστευω αλλα ποτε δεν ξερει κανεις.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
            • G
              gfon last edited by

Αν ηταν να κυκλοφορουν οπως τα αυτοκινητα, θα μου πειτε ποιος ο λογος υπαρξεις τους στην Αθήνα???

Τις μαλακιες που λεει ο ΚΟΚ τι τηρειτε κατα γραμμα??? ειναι δυνατόνι να πηγαινουν στην μεση της λωριδας........ και να περιμενουν στις ουρες...... μην προσπερνουν σε διπλη γραμμη......και αλλα .....

Ενταξει καποιοι κανουν χοντραδες με μηχανες, αλλα μην φτανουμε στο αλλο ακρο...

Και στο κατω κατω τα αυτοκινητα πεφτουν πανω στις μηχανες οχι οι μηχανες στα αυτοκινητα, ας κοιταζουμε ολοι μας τους καθρεφτες πριν αλλαξουμε πορεια και ολα θα ειναι ΟΚ.... τωρα αν καποιους οδηγους αυτοκινητου τους χαλαει η ευκολια της μετακινησης που προσφερει η μηχανη ας αναλαβουν το ρισκο (και ειναι μεγαλο) της οδηγησης στην πολη με τοσους λαλακες οδηγους και ας το κανουν και οι ιδιοι....

Εγω το εχω αναλαβει.. μεχρι που πριν ενα μηνα καποια κολοπαιδα αποφασισαν πως δεν πρεπει να το κανω και μου κλεψαν το μηχανακι...και τωρα κινουμε με το αυτοκινητο και ζηλευω τα μηχανακια ....αλλα κοιταζω δεκα φορες του καθρεφτες μου..μην σκοτώσω καποιον και μετα ψαχνω ψιλο στα αχυρα!!!!!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 8
              • S
                sakinen last edited by

Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:

Οτι δηλαδη οι μηχανες πρεπει να κυκλοφορουνε και να συμπεριφερονται σαν αυτοκινητα.
                .

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ η σωστή θέση της μηχανής σε δρόμο με πολλές λωρίδες, περιμένοντας στα φανάρια, είναι ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Και αυτό γιατί θα γλιτώσει ο μοτοσικλετιστής σε περίπτωση που κάποιος με αυτοκίνητο ξεχάσει να φρενάρει.
                Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, στα φανάρια πριν τη διάβαση πεζών, θα υπάρχει χώρος για να περιμένουν οι μηχανές.
                Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω την εμμονή πολλών οδηγών αυτοκινήτων να οδηγάνε δίπλα στη διαχωριστική γραμμή ή να προσπαθούν να χωθούν σε χώρο που χωράει μόνο μοτό. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εμποδίζουν αυτούς που χωράνε να περάσουν.
                Η νοοτροπία πολλών πρέπει να αλλάξει, πράγμα πολύ δύσκολο.
                Επίσης νομίζω ότι πρέπει να γινει διχωρισμός, όσον αφορά τα δίκυκλα. Αυτοί που κάνουν τις χοντρομαλακίες με μεγάλη συχνότητα είναι οι κάτοχοι μικρών κυβικών(σκούτερ-παπάκια) και όχι αυτοί που οδηγάνε μοτοσικλέτες.

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                • G
                  gfon last edited by

Ο χρήστης sakinen έγραψε:

Αυτοί που κάνουν τις χοντρομαλακίες με μεγάλη συχνότητα είναι οι κάτοχοι μικρών κυβικών(σκούτερ-παπάκια) και όχι αυτοί που οδηγάνε μοτοσικλέτες.

Λογικό ειναι αυτο... εχεις δοκιμασει να κανεις σφηνα με varadero ....καμματακι δυσκολο ειναι με 300 κιλα βαρος , ενω τα παπακια στο φτερό....

1 Reply Last reply Reply Quote 7
                  • S
                    sakinen last edited by

Ο χρήστης GFON έγραψε:

Αυτοί που κάνουν τις χοντρομαλακίες με μεγάλη συχνότητα είναι οι κάτοχοι μικρών κυβικών(σκούτερ-παπάκια) και όχι αυτοί που οδηγάνε μοτοσικλέτες.

Λογικό ειναι αυτο... εχεις δοκιμασει να κανεις σφηνα με varadero ....καμματακι δυσκολο ειναι με 300 κιλα βαρος , ενω τα παπακια στο φτερό....

Όπου με παίρνει, χωρίς να κινδυνεύω και χωρίς να τρομάξω τους άλλους το κάνω...με YAMAHA SUPER-TENERE 750 (220 κιλά). Και γίνεται πιο εύκολα από τα παπάκια γιατί με με γκαζιά έχεις φύγει από τους δίπλα σου.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • S
                      stavrosg last edited by

Μην ξεχνάμε οτι τα παπαπάκια τα οδηγούν και μικρής ηλικίας άτομα που δεν έχουν συνείδηση του τι μπορεί να προκαλέσουν με τη συμπεριφορά τους.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                      • A

Ευτυχως την γλυτωσα και σημερα!!!!!!!!!!!

τελικα καθε φορα που γυριζω σπιτι οποτε κυκλοφορω με την μηχανη σκεφτομαι ποσες φορες στο ''τσακ'' γλυτωσα απο καποιον ηλιθιο που θα μπορουσε να με ειχε καθαρισει εν ψυχρω.

περιμενω σε κοκκινο φαναρι για να περασω καθετα την Βουλιαγμενης με ενα φορτηγο αριστερα μου να μου κρυβει την ορατοτητα αφου ειχε σταματησει πολυ πιο μπροστα απο οτι θα επρεπε και οταν αναβει πρασινο παω να ξεκινησω, ευτυχως οχι οπως συνηθιζω, οποτε περναει συριζα με τον προφυλακτηρα του φορτηγου και ελαχιστα απο την μπροστινη μου ροδα ενας με κοκκινο με ενα χρεπι για αυτοκινητο.

τα αντανακλαστικα μου λειτουργησαν αμμεσα και ενω ειχα ξεκινησει σταματησα τοσο οσο χρειαζοταν για να μην τρακαρουμε ενω αυτος ο ηλιθιος περναγε απο μπροστα μου χαλαρα χωρις να βιαζεται [οπως συνηθως οσοι περνουν με κοκκινο που πατανε το γκαζι για να φυγουν γρηγορα] ενω κοιταζε σαν να ψαχνει κατι να βρει δεξια του και ειμαι σιγουρος οτι ουτε καν ειχε δει το φαναρι και τι χρωμα ειχε.

σκεφτηκα να στριψω επιτοπου για τα ''περαιτερω'' ομως επειδη εδω και καιρο προσπαθω να αποφευγω τετοιες καταστασεις γιατι μπορει να εξελιχθουν επικινδυνα [εχω και οικογενεια] συνεχισα τον δρομο μου οποτε στο επομενο φαναρι σταματαει διπλα μου ενας με ενα ιχ και μου λεει.......''επρεπε να τον κυνηγησεις και να τον γ**ς τον πη''..........εγω ομως κουνησα απλα το κεφαλι μου και εφυγα!!!!!!

οσο το σκεφτομαι τωρα πιο ηρεμος και πιο ψυχραιμος δεν το μετανοιωνω ομως τι θα γινει αν καποια μερα ενας τετοιος επικινδυνος ανεγκεφαλος με βαλει απο κατω ;;;;;;

• S
                          spiros19 last edited by

Τα ειλικρινα μου συγχαρητηρια που μπορεσες και συγκρατηθηκες σε μια τοσο δυσκολη και επικυνδυνη κατασταση... ΜΟΝΟ ετσι μπορεις να εισαι και εσυ σιγουρος για την ακεραιοτητα σου (αφου την γλυτωσες) αλλα και να μην σπαμε τελικα τα νευρα μας στους δρομους... Δυστηχως οι φωνες δεν κανουνε ποτε καλο... Μονο τα νευρα σπαμε...

• N
                            nass last edited by

alexastrag μου είχε τύχει κάτι αντίστοιχο αλλά πολύ πιο επικίνδυνο: περίμενα στο πράσινο να διασχίσω τον κεντρικό δρόμο (Μιχαλακοπούλου στην Αθήνα) και προς τα αριστερά είχε κάτι δέντρα και η ορατότητα ήταν μέτρια. Ανάβει το πράσινο, περιμένω όπως πάντα 1-2 δευτερόλεπτα (για να αποφύγω αυτό ακριβώς που συνέβη ) και ξεκινώ, οπότε και βλέπω με την άκρη του ματιού μου ένα λευκό φορτηγό Mercedes να περνάει τον κεντρικό δρόμο με κόκκινο στα 5 μέτρα μακριά μου. ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν άκουσα το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που έλεγε 'φρένο' και πάτησα γκάζι και βρέθηκα στο άλλο ρεύμα και είδα τον εγκληματία να περνάει ακριβώς πίσω μου...

Γιαυτό: ποτέ ας μην θεωρούμε το πράσινο ως δεδομένο, ιδίως αν έχει μόλις ανάψει...

• A

ειναι αυτο που λεμε ''περασε και δεν ακουμπησε''........ευτυχως γιατι διαφορετικα δεν θα ησουν εδω σημερα να τα λεμε!!!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • A

και εκει που πας με 120 μεσαια λωριδα μεσα στο τουνελ στην περιφερειακη του Υμηττου και ξαφνικα σου κολλαει το μοτερ τι κανεις;;

εγινε και αυτο σημερα το πρωι και μεχρι να πατησω τον συμπλεκτη πηγαινα με τις παντες καθως διπλα μου με προσπερνουσαν αερα τα αυτοκινητα.......ευτυχως που δεν ειχα καποιον γρηγορο πισω μου να με περασει απο πανω αφου το μονο που θα εβλεπε μεσα στο σκοταδι του τουνελ θα ηταν ο καπνος απο το πισω λαστιχο που ελιωνε στην ασφαλτο.

παλι καλα για μια ακομα φορα σταθηκα τυχερος [που δεν με πατησαν] πανω στην ατυχια μου αφου μου ειπε ο μηχανικος οτι το μοτερ ειναι για πεταμα καθως τα καβαλετα εγιναν ενα με τους εκκεντροφορους αφου ειχα ξεχασει να ελεγξω την σταθμη του λαδιου απο καθαρη αμελεια.

αντε παμε γι' αλλο τωρα.........κριμα μετα απο 11 χρονια συμβιωσης η γριουλα μου [μοντ 89] παρεδωσε το ......μοτερ της!!!!!!!!

• K
                                  kouk last edited by

Πολύ τυχερός ήσουν alex!!!....Και με 120 δεν υπήρχε περίπτωση ενα αυτοκίνητο να προλάβει να σταματήσει ή να σε αποφύγει!!!

Να είσαι καλά και προσοχή!!!

• A

τον τελευταιο καιρο πολυ τυχερος ειμαι σε αναλογα περιστατικα και αρχιζω να σκεφτομαι οτι ''πολλες φορες παει η σταμνα στην βρυση ομως μια φορα δεν ξαναγυριζει''.......και αρχιζω και ανησυχω λιγο

παντως για λιγο χρονο θα μεινω εκ των πραγματων στους 4 τροχους και ετσι θα εχω λιγοτερους κινδυνους να αντιμετωπισω!!!!

ομως για καθαρα επαγγελματικους λογους ειναι αδυνατον να εγκαταλειψω τους 2 τροχους οποτε μια μικρη αναπαυλα μπορει να λειτουργησει και θετικα στην μεγαλυτερη συνειδητοποιηση των κινδυνων των 2τ που παρ'ολη την εμπειρια που μπορει να εχει κανεις ενιοτε υπερεκτιμαει τις δυνατοτητες του και ή ειναι τυχερος ή............. .

• K
                                      kouk last edited by

Ε καλά τώρα...αστο να πάει στο καλό!!!...Πάει πέρασε!!!

• K
                                        kilomeater last edited by

Σήμερα το πρωί ερχόμενος στη δουλειά είχα το 2ο ατύχημα με πεζό στη μοτοσυκλετιστική μου πορεία.Same story....
                                        10 Μέτρα πριν απο φανάρι, ενώ ο δρόμος απο 2 λωρίδες (ακινητοποιημένα όλα τα ΙΧ) ανοίγει σε 3 για όσους θέλουν να στρίψουν αριστερά, ξεκινάω απο στάση (λόγω κίνησης) για να φτάσω στο φανάρι χρησιμοποιώντας την άδεια αριστερή.
                                        Υπάρχει διάζωμα στο δρόμο με δέντρα.
                                        Ενώ έχω φτάσει τα 20-30 χλμ.ώρα πεζός (15-16 ετών) πετάγεται με εκπληκτικό μέσα απο τα δέντρα με sprint να διασχίσει κάθετα το δρόμο.

Ούτε φρένο δεν πρόλαβα να πατήσω, με εμβόλισε κυριολεκτικά απο αριστερά. Αλλού εγώ, αλλού η μηχανή, αλλού ο πεζός, τέζα όλοι.

Αποτελέσματα:
                                        Μικρές ζημιές στη μηχανή (σπασμένος καθρέπτης δεξιά), σκισμένο μπουφάν στο ύψος του δεξιού όμου ( το προστατευτικό απο μεσα έκανε πολύ καλη δουλειά, δεν νίωθω ενόχληση ακόμα και τώρα) και γρατζουνιές πάλι στο μπουφάν στο ύψος του αγκώνα (ναι καλα η colori...) , χτύπημα στο δεξί πόδι και πρίξιμο + πόνος τώρα που κρύωσε αλλά χωρίς να είναι κάτι σοβαρό.
                                        Ο πεζός είχε και αυτός κάποια προβλήματα ευτυχώς όχι σοβαρά αλλά παρόλο που είχα μάρτυρες που σταματήσανε και του την είπανε πολύ άσχημα, παρόλο που περιέργος ήμουνα και τυπικά (απο ΚΟΚ) καλυμμένος, επειδή ήταν πιτσιρικάς και είχε τρομάξει πάρα πολύ τον άφησα και έφυγε.

Ότι περνάω μια φάση στη ζωή μου που λόγω δουλειάς αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ όλο και πιο πολύ ΙΧ και ξεσυνήθισα τη μηχανή, συμβαίνουν και αυτά...

• J
                                          jimmcom last edited by

Σαν οδηγος και των 2 οχηματων θα ελεγα οτι οι οδηγοι μηχανων,εκτος ντιλιβερη,κουριερ(καμια αντιπαθεια προς τους εν λογο οδηγους,τις εχω κανει και τις 2 δουλειες),ειναι πολυ καλυτεροι οδηγοι απο τους οδηγους αυτοκινητωνΚαι εγω ετσι οδηγαω οπως οι περισοτεροι με μηχανες και δεν εχω κανενα σοβαρο τρακαρισμα η πτωση εκτος απο μερικους οδηγους που με εχουν ριξει απο μαλακια τους.Οταν ομως περναω αυτοκινητα κοιταω μεσα να δω τι κανει ο οδηγος και γενικα ειμαι προσεκτικος γιατι ξερω τι παιζει,σταματαω εχω δεν εχω στοπ,κοβω αρκετα οταν περναω διασταυρωση και ας εχω πρασινο κτλ.Οταν οδηγαω το αμαξι τωρα ειμαι συνεχεια στους καθρευτες για τυχον σφηνες και να μην κλεινω μηχανακια,δεν ειναι τοσο δυσκολο να τους προσεχεις και ας μην εισαι υποχρεωμενος,αυτα και φυσικα ειμαι πιο πολυ της μηχανης σαν απολαυση και σαν ευκολια

• E
                                            eker123 last edited by

Χειρότερο που έχω πάθει είναι σε μποτιλιάρισμα, ενώ περνώ από αριστερά τα σταματημένα με φώτα αναμμένα και χωρίς να κάνω σφήνες. Ο Νεαντερναλ ανοίγει τη πόρτα για να αδειάσει το τασάκι στο δρόμο και μάντεψε………..Μπαμμμμμ.
                                            Ευτυχώς ήμουν με τη βέσπα και δεν έπαθα τίποτε λόγο ποδιάς

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ