Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Πρώτο αυτοκίνητο, CLIO-GETZ-206?
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Πρώτο αυτοκίνητο, CLIO-GETZ-206?
    • 1
    • 2
    • 3
    • 3 / 3
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    23
    44
    63
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      gramacar last edited by

Φίλε Jazzoura μια και έχεις το Jazz μπορείς να μου πεις αν οι αναρτήσεις του είναι αρκετά μαλακές ιδίως κατά τη διελευση από εγκάρσιες ανωμαλίες, λακκούβες κλπ? Πως συγκρίνεται στο τομέα της άνεσης με γαλλικά μοντέλα όπως το 206, clio που θεωρώ κορυφαία. Θα σε παρακαλούσα για αντικειμενική κρίση μια και με απασχολεί πολύ το θέμα της άνεσης.[/b]

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • J
        jazzouras last edited by

gramacar, συγκριτικά με το Clio, το επίπεδο άνεσης είναι πάνω κάτω το ίδιο. Απλά το Clio με αυτή την άνεση, στρίβει καλύτερα για ευνόητους λόγους. Στο 206 που έχω μπει δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα η άνεση, αλλά επειδή είχε αρκετά χλμ, μάλλον δεν είχε μαμά αμορτισέρ (και προφανώς σκληρότερα).

Ο πίσω άξονας φαίνεται μόνο στις εγκάρσιες, χωρίς όμως έντονα χτυπήματα. Αλλά πιστεύω οτι αυτό είναι χαρακτηριστικό γενικά της ανάρτησης με άξονα. Σε γενικές γραμμές, είναι αρκετά άνετο και σε λακκούβες ή σπασμένο οδόστρωμα πηγαίνει παραπάνω από ικανοποιητικά. Δεν προδιαθέτει όμως επ'ουδενί για γρήγορη οδήγηση. Έχει καλό τιμόνι, μοτέρ που ακούει αλλά στη στροφή, αν και κρατάει, γέρνει αρκετά και... σε συνετίζει!

• S
          silvester last edited by

ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΑΡΕ ΤΟΝΑ ΠΑΡΕ ΤΟ ΔΕΙΝΑ
          ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΡΕ ..... MODUS!!!!!

• M
            markvag last edited by

Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:

Πάντως:

• Καλά έκαναν και απέκτησαν κακή φήμη τα 206, αφού βγήκε το πιο αναξιόπιστο αμάξι της Peugeot.

Έλα;;;

Ειδικά οι βλάβες με τον εγκέφαλο στο 1.4 (εκτός εγγύησης, βέβαια) είναι μνημειώδεις. Μετά, μίζες κολλημένες και έπονται τα υπόλοιπα.

Μόνο για την κλειδαριά και ένα πρόβλημα με την κρεμαγιέρα έχω ακούσει... Λες να τρέχουμε σε λίγο καιρό...
            Δεν νομίζω πάντως...

• Το Clio τα κάνει όλα πολύ καλά και με σχετική αξιοπιστία. Είναι ευρύχωρο, άνετο, με καλούς κινητήρες και καλό κράτημα. Μόνο που είναι παλιό, λιγάκι ακριβούτσικο και (κατά τους 4Τ) η θέση οδήγησης θυμίζει... άλλες εποχές!

Συμφωνώ στο άνετο, καλούς κινητήρες και στο καλό κράτημα. Δεν έχω άποψη για την θέση οδήγησης, αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα ευρύχωρο για τους πίσω... Αν ήμουν λίγο πιο ψηλός από το 1,80 (παρά κάτι... ) θα είχα κάνει κούρεμα φλατ...

Και όχι και ακριβούτσικο!!! 11.000 ευρώ κάνει με τα 100 αλόγατα!!!!! Και AC+ABS στάνταρτ!

Ανακεφαλαιώνοντας, πάρε Jazz!!!

Εδώ δεν μπορώ να διαφωνίσω! Εξαιρετικό αμάξι (απ' όλες τις απόψεις...), αντιπροσωπεία όμως... . Όμως είναι εκτός των ορίων που έθεσε ο φίλος...

• G
              giorgos last edited by

Παραθέτω κι εγώ τη δική μου άποψη:

Το Getz το έχει εδώ και 1.5 χρόνο (20000Km) συγγενικό πρόσωπο και έχω μεγάλη επαφή με το αυτοκίνητο. Δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό, είναι πολύ ευρύχωρο με ευχάριστο και πολύ πρακτικό εσωτερικό. Ταξιδεύει καλά και ο κινητήρας του είναι θετικότατος. Το κράτημα δεν προβληματίζει ποτέ, ενώ το ύψος του θα σου αρέσει και στην πόλη αλλά και στα ταξίδια εκτός αν έχεις δυνατό πλευρικό άνεμο. Και πάλι σταθερό είναι, αλλά προσωπικά έκοψα για ψυχολογικούς λόγους. Το βάζω σαφώς μέσα στη δικιά μου λίστα επιλογών.
              Το 206 αντικαθίσταται σε λίγο αλλά δεν είχα ποτέ επαφή για να σου γράψω κι άλλα σχόλια.
              Το Clio είναι καλό, ακριβούτσικα service αλλά μηδαμινοί χώροι για τους πίσω. Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει αυτό.
              Το Yaris πάλι έχει μεγάλους χώρους αν τραβηχτεί τέρμα πίσω το πίσω κάθισμα αλλά μιλάμε πλέον για πολύ μικρό χώρο αποσκευών. Κατά τ' άλλα είναι Toyota με ό,τι αυτό σημαίνει. Κι εγώ Toyota έχω, και σε αυτήν την κατηγορία ίσως το Yaris αποτελεί και την επιλογή μου σύμφωνα πάντα με τις δικές μου ανάγκες (σαν δεύτερο).
              Δεν είδα πρόταση για το Punto. Επειδή είχα Punto για 6 χρόνια σου λέω να ξεπεράσεις τα... στερεότυπα και να μη φοβηθείς την αξιοπιστία του. Καλός κινητήρας, μεγάλοι χώροι, καλός εξοπλισμός, 5 χρόνια εγγύηση αλλά και αυτό αλλάζει σύντομα. Και αυτό στις επιλογές μου.
              Με το Jazz και το Ignis δεν έχω επαφή, το πρώτο όμως μου αρέσει αλλά είναι ακριβούτσικο το δεύτερο δεν το έχω περιεργαστεί ποτέ.
              Κάνε test drive και... καλή επιλογή!!!

• First post
                Last post
              • 1
              • 2
              • 3
              • 3 / 3
              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                • ΕΛΛΑΔΑ
                • ΚΟΣΜΟΣ
                • ΕΚΘΕΣΕΙΣ