-
Για να λεμε και του στραβου το δικιο,για το θεμα με την πορσε,τους ειπαν οι ανθρωποι της αντιπροσωπιας οτι δεν εχουν αμαξι για τεστ ντραιβ,αλλα για γνωριμια 48 ωρων,ολοι ξερουμε την διαφορα.
Τωρα αν θες ντε και καλα να κανεις τεστ,καντο σε φαστ φοργουορντ.....
(οπως και εγινε...)
Και η παρατηρηση για τα λαστιχα,φανταζομαι με αυτο το σκεπτικο εγινε,αλλο το μπατζετ μιας αντιπροσωπιας για ενα τεστ-καρ και αλλο για ενα 'γνωριμιας'(δεν τα σερβιρουν καθε 1000χλμ 'γνωριμιας')
Κατα τα αλλα το τευχος καλο ηταν.
Το σι-ντι θα το χαρακτηριζα συλλεκτικο ,αν ειχε ολο το κοσμο 'μεσα'.
Τωρα με τα WRC μονο,και χωρις ενοτητες(κουραστικο δηλαδη) παει μαζι με τα υπολοιπα cd...
Το τευχος ομως γενικα συγκαταλεγεται στα 'καλα' της σεζον! -
Μήπως θα έπρεπε να επανεξεταστεί το θέμα τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά του περιοδικού;Εχει λάθη(π.χ το 1.8 Mondeo φαίνεται να καταναλώνει 8,7 λίτρα στα 100 χλμ ενώ το δίλιτρο 8 λίτρα),και έχει ελλειπή κατάλογο των εκδόσεων του κάθε μοντέλου.Υπάρχουν άνθρωποι που ξεκινούν την έρευνα αγοράς απ' το περιοδικό και δεν παίρνουν τις πληροφορίες που θα ήθελαν(Στο site o κατάλογος είναι σχεδόν πλήρης)
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Το σι-ντι θα το χαρακτηριζα συλλεκτικο ,αν ειχε ολο το κοσμο 'μεσα'.
Τωρα με τα WRC μονο,και χωρις ενοτητες(κουραστικο δηλαδη) παει μαζι με τα υπολοιπα cd...Συμφωνώ απόλυτα με αυτό, περίμενα πως και πως να δω μήπως είχε και τους ιστορικούς μέσα, αλλά που....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ερωτηση προς ivan......
σε καποιο σημειο δινει συμβουλες για οδηγηση με χιονι και αναφερει οτι οταν βαζουμε αλυσιδες πρεπει να απενεργοποιειτε το ESP....... γιατι πρεπει να γινει αυτο?????
και φυσικα η επακολουθει ερωτηση ειναι , τι γινεται σε αυτοκινητα που απλα το εν λογω συστημα ειναι μονιμο και δεν μπορεις να το βγαλεις εκτος????Καλή χρονιά.
Κάλλιο αργά... Τέλος πάντων, το είδα.
Αναγράφεται σαφώς και στο βιβλίο χρήστη των αυτοκινήτων. Αλυσίδες και ESP δεν συμβαδίζουν, τουλάχιστον στα περισσότερα.
Μόνιμο; Δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν όμως συστήματα που βγαίνουν μόνο μέχρι τα 40 χλμ/ώρα (π.χ. Renault Megane). Όμως οι αλυσίδες δεν είναι για περισσότερα από 40 χλμ/ώρα.
Αυτά και σίγουρα περισσότερα αναγράφονται στο βιβλίο χρήσης του κάθε αυτοκινήτου.
Συγνώμη για την καθυστέρηση.
ΝΤ -
Ο χρήστης ivan έγραψε:
ερωτηση προς ivan......
σε καποιο σημειο δινει συμβουλες για οδηγηση με χιονι και αναφερει οτι οταν βαζουμε αλυσιδες πρεπει να απενεργοποιειτε το ESP....... γιατι πρεπει να γινει αυτο?????
και φυσικα η επακολουθει ερωτηση ειναι , τι γινεται σε αυτοκινητα που απλα το εν λογω συστημα ειναι μονιμο και δεν μπορεις να το βγαλεις εκτος????Καλή χρονιά.
Κάλλιο αργά... Τέλος πάντων, το είδα.
Αναγράφεται σαφώς και στο βιβλίο χρήστη των αυτοκινήτων. Αλυσίδες και ESP δεν συμβαδίζουν, τουλάχιστον στα περισσότερα.
Μόνιμο; Δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν όμως συστήματα που βγαίνουν μόνο μέχρι τα 40 χλμ/ώρα (π.χ. Renault Megane). Όμως οι αλυσίδες δεν είναι για περισσότερα από 40 χλμ/ώρα.
Αυτά και σίγουρα περισσότερα αναγράφονται στο βιβλίο χρήσης του κάθε αυτοκινήτου.
Συγνώμη για την καθυστέρηση.
ΝΤκαλη χρονια....
το αβενσις εχει μη απενεργοποιησημο ESP.......
κανω λαθος??? -
Εγώ θα συμφωνουσα στο ότι τα Τεστ θα έπρεπε να είναι όπως τών πρωτων τευχών του περιοδικού....
Εχω στα χέρια μου το δεύτερο τεύχος με το τεστ της Citroen GS το οποίο καταλαμβάνει 3-4 σελίδες....
Τα σημερινά τέστ είναι σαν λεζάντες....
-
Θα θέλαμε και περισσότερες συγκριτικές αντιπαραθέσεις [μεταξύ ενδιαφερόντων οδηγικώς αυτοκινήτων] βάσει οργάνων μετρήσεως, πάνω σε κοινή κλειστή διαδρομή (τιμές ταχύτητας και πλευρικής επιτάχυνσης σε κάθε στροφή κλπ).
Νομίζω ότι οι 4Τ πρωτοκαθιέρωσαν τέτοιες ενδιαφέρουσες μεθόδους συγκριτικών δοκιμών(εύγε!), και θα ήταν κρίμα να χάσουν τα ηνία. -
Συνονόματε, δύσκολα αυτά που ζητάς....
-
Μα το κάνουν, ούτως ή άλλως, και μπράβο τους, στην πίστα.
Αλλά είχα κατα νου το συγκριτικό άλλου περιοδικού, με το EvoIX να αντιπαρατίθεται με Μ3, Άλφα GT, S4, σε διαδρομές οδικού δικτύου φιλικότερες προς τον εκάστοτε ανταγωνιστή. Εννοείται ότι τις είχαν 'κλείσει'.
-
Να ελπίζω σε ένα συγκριτικό τέστ ανάμεσα στα
Suzuki Swift 1.3
Daihatsu Sirion 1.3
Toyota Yaris 1.3 ?? -
Μουσάτε, excellent!
Όντως λείπουν τέτοια συγκριτικά από το περιοδικό.
-
το jazz γιατι δε το βαζουν σε αυτά τα συγκριτικά .... Αφου ουσιαστικά ειναι στις επιλογές όλων των αγοραστών... εχω βαρεθεί να βλέπω κατι πολο και και corsa.... (δε μιλαω μόνο για τους τροχούς)
-
Eίναι MPV
-
Κατι πρεπει να γινει με τα λαθη στους πινακες τεχνικων χαρακτηριστικων. Χωρις να κανω ελεγχο, απλως ψαχνοντας που και που για καποιες πληροφοριες που θελω, εντοπιζω αρκετα λαθη, κατι που με κανει να πιστευω οτι, αν γινει πραγματικους ελεγχος, θα βρεθουν παρα πολλα.
Εκτος αν το 'δειγμα' μου ειναι προβληματικο... -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Κατι πρεπει να γινει με τα λαθη στους πινακες τεχνικων χαρακτηριστικων. Χωρις να κανω ελεγχο, απλως ψαχνοντας που και που για καποιες πληροφοριες που θελω, εντοπιζω αρκετα λαθη, κατι που με κανει να πιστευω οτι, αν γινει πραγματικους ελεγχος, θα βρεθουν παρα πολλα.
Εκτος αν το 'δειγμα' μου ειναι προβληματικο...οχι υπαρχουν πολλα λαθακια..........
και κατι που ηθελα να πω πανω σε αυτο (πινακες χαρακτηρηστικων) , ενα παραδειγμα ,
ρε παιδες μου αναφερετε στους τιμοκαταλογους του μαζντα 6 στα πλην του το τιμονι....... το βλεπω , το ξαναβλεπω, λεω δεν ειναι δυνατον...... απο προσωπικη εμπειρια μαλλον αρκετα καλο το εξελαβα..... λεω , ρε μπας και γραψανε τιποτε αλλο???? ψαχνω στα παλια τευχη και το μονο μεμπτο του ηταν μια ελαφρια ασαφεια γυρω απο την θεση της ευθειας στα πολλα.....
δεν ειναι αδικο να το βαζουμε στα πλην και να αμαυρωνουμε τιμονια που κανουμε πλεον ΚΡΑ για να βρουμε???? -
οχι υπαρχουν πολλα λαθακια..........π.χ.: 307 1.6, 0-100: 10,6
307 2.0, 0-100: 12,5!!!!!!Ένα περίεργο πράγμα, πάντως, στην πρώτη δοκιμή του 1007, πώς και δεν είχαν διαπιστώσει ότι το αυτοκίνητο αξίζει αχρηστείο; Τόσο καιρό τούς πήρε να το καταλάβουν;
-
Μηπως θα ενδιεφερε τους ανθρωπους των 4Τ να ανοιχτει στο forum ενα thread-σαφαρι λαθων των πινακων τεχνικων χαρακτηριστικων του site και του περιοδικου;
Γιατι ετσι θα συγκεντρωθουν σιγουρα πολλα λαθη, αφου μεμονωμενα πιο δυσκολα καθεται καποιος να γραψει ενα mail στον αρμοδιο συντακτη (που θα ηταν βεβαια το πιο σωστο)... -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Μηπως θα ενδιεφερε τους ανθρωπους των 4Τ να ανοιχτει στο forum ενα thread-σαφαρι λαθων των πινακων τεχνικων χαρακτηριστικων του site και του περιοδικου;
Γιατι ετσι θα συγκεντρωθουν σιγουρα πολλα λαθη, αφου μεμονωμενα πιο δυσκολα καθεται καποιος να γραψει ενα mail στον αρμοδιο συντακτη (που θα ηταν βεβαια το πιο σωστο)...τι λες τωρα.... θα το κλείσουν το μαγαζί......???? θα τους τρελάνουμε
-
Καλημέρα,
λαθάκια γίνονται και αυτό φυσικά οφείλεται στο γεγονός ότι οι πίνακες καταρτίζονται από ανθρώπους και όχι μηχανές. Κάνουμε μια αρκετά σοβαρή προσπάθεια να εντοπίσουμε όσα μπορούμε και να τα διορθώσουμε συνεπώς οι υποδείξεις σας είναι πολύ χρήσιμες. -
-η cayman στον πισω αξονα εχει γονατα mc ferson και οχι πολλαπλους συνδεσμους οπως ειναι γραμμενο....popol@ros έχεις δίκιο. Πίσω η CaymanS διαθέτει γόνατα ΜακΦέρσον με μονούς εγκάρσιους και διπλούς διαμήκεις βραχίονες. Φάουλ μας...
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό