-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
sou stelno pmΓιατί;
Δέν αξίζει νά συζητηθεί στό φόρουμ; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
sou stelno pm
Γιατί;
Δέν αξίζει νά συζητηθεί στό φόρουμ;συμφωνώ κι εγώ
Σπύρος
-
popol@ros σε παρακαλώ να βγάλεις στο forum τόσο το δικό σου pm όσο και την απαντησή μου.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αυτο ειναι γνωστο Κωστα, αλλα με ενα τηλεφωνο στην κεντρικη αντι/πια θα μπορουμε να εχουμε μια πολυ καλη ενδεικτικη τιμη του τι γινεται.
Οπως και να εχει, ακομα και με τιμες κατα προσεγγιση, ειναι πολυ πιο χρησιμο απο το κοστος ...καταλυτη+λ!!!Συμφωνώ πως το κόστος των τυπικών μικρών και μεγάλων σέρβις είναι πολύ χρήσιμο (χωρίς έκτακτες αντικαταστάσεις - βλάβες).
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τό άρθρο γιά τήν 'ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ' πώς σάς φάνηκε;
Εμένα μου φάνηκε σάν μυθιστόριμα επιστημονικής φαντασίας πάντως!!!Περίμενα κάτι παραπάνω,όπως κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά των ''άλλων''περιπολικών
-
ok ....... το δικο μου
apla itan kati to trabigmeno........diladi : den nomizo oti tha pari kapios ena corsa kai tha ksekinisi na kani mia tetia metatropi.........prota auto kai kata deuteron apo oti fanike apo ta legomena sas den itan kai oti pio petiximeni dioti pleon to autokinito einai mono gia tin euthia........sosta???
se antithesi me tin ekseliksi pou eixes kani sto focus , pou itane apisteuta ta arthra sou...........pliros epiksigimatika kai me poli oreo apotelesma sto telos......
thelo na po me ola auta oti opos exei dilothi stous 4troxous ,den tha apotelesi pote periodiko gia ekseliksi autokiniton kai pote den tha ekdosoun ena antistixo periodiko.........
pisteuo oti einai pio normal gia to ifos tou periodikou na dinonte mikres se embelia kai eksipnes protasis beltiosis....... kai oxi kati to eksizitimeno san to corsa........ -
και του κωστα
Καλησπέρα,
κατ' αρχάς τα άρθρα περί Focus ήταν του Πέτρου Γλαντζή, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Το να παρουσιάζουμε μια τέτοια ακραία μετατροπή, αλλά και μια πιο light (126 ευρώ ανά ίππο το λέει το άρθρο ο Μ.Σαλ. και είναι στις δοκιμές μακράς διαρκείας) δεν είναι εκτός φιλοσοφίας του περιοδικού. Τα χρήματα που εσύ λες υπέρογκα, δυστυχώς η πείρα μας από την αγορά δείχνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο μερίδιο ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα θεωρεί απολύτως λογικά. Συνεπώς, εμείς με την φιλοσοφία και τις γνώσεις μας προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο τι εστί βελτίωση και τι 'χειροτέρευση'. Αν κάτι τόσο ακραίο είναι πράγματι καλό γιατί να μην το μάθει ο κόσμος και ανάποδα. Στο κάτω κάτω της γραφής, αυτό για το οποίο εμείς μωχθούμε είναι να φτιάξουμε ένα περιοδικό που θα καλύπτει όλους σας σε περισσότερους του ενός τομείς. Πως το λένε, 'διαβάζω 4Τροχούς και δεν μου τη βγαίνει κανείς σε γνώσεις'. Όσο για Focus στυλ βελτιώσεις, ανέμενε τον επόμενο μηνα έχω ετοιμάσει ένα μικρό και βελτιωμένο στα σημνεία Ιάπωνα.
Φιλικά
Κ.Φ. -
βασικα μιλουσα για την μετατροπη του ενθετου......... και οχι της μακριας διαρκειας.........
οσο αναφορα για την τελευταια μαλλον αποδειχτηκε μουφα.......εχεις δικιο, ο πετρος ητανε (το ξεχασα )
δεν μπορει να γινει κατι αντιστοιχο???? να βελτιωθει ενα αυτοκινητο στα σημεια που ποναει??? μικρες και απλες λυσεις που να μπορει να τις κανει ο καθενας με μικρο κοστος.........ξερω πιος ειναι ο ιαπωνας
-
Εγώ πάντως,παραδέχτηκα τό ότι είπανε τά παιδιά τήν αλήθεια 'έξω από τά δόντια'.
Αυτό σημαίνει υπεύθυνο περιοδικό.Κώστα,υπάρχει περίπτωση τό κόρσα αυτό,νά στηθεί καλύτερα (από άλλον βελτιωτή,ή από ιδιώτη) ώστα νά μήν υπολείπεται τό πλαίσιο τής ιπποδύναμης;
-
Άσχετο αλλά στο συγκριτικό μεταξύ των Volvo S40 και Alfa 156 γιατί επιμένει ο συντάκτης οτι η 156 έχει McPherson και στη μπροστινή ανάρτηση;
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Άσχετο αλλά στο συγκριτικό μεταξύ των Volvo S40 και Alfa 156 γιατί επιμένει ο συντάκτης οτι η 156 έχει McPherson και στη μπροστινή ανάρτηση;την απορια την εχω και εγω παυλο..........και μπορω να πω οτι μου εκανε και ιδιαιτερη εντυπωση........
-
Καλησπέρα,
σχετικά με την 156 απλά να εξηγήσουμε ότι η εμπρός ανάρτησή της είναι διπλά ψαλίδια και αν αναφέρθηκε εκ παραδρομής ως MCPherson. άλλωστε στον πίνακα είναι σωστά διατυπωμένη. και εκτός αυτού είναι η πολοστή φορά που γράφουμε για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι αυτονόητο ότι μόνο από λάθος θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.
Σχετικά με το Corsa ειλικρινά δεν θα ήθελα να πω χωρίς πρώτα να δω μια άλλη λύση. Ωστόσο μου φαίνεται ότι τόσα άλογα είναι μάλλον πολλά, ούτως ή άλλως, για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. -
Πρόταση:
Κανένα αυτοκολλητάκι καί καμμία αφίσα δέν θά δούμε;
Αντε γιατί έχει γεμίσει ο τόπος μέ μάξ-πάουερ. -
Ο χρήστης KF έγραψε:
Καλησπέρα,
σχετικά με την 156 απλά να εξηγήσουμε ότι η εμπρός ανάρτησή της είναι διπλά ψαλίδια και αν αναφέρθηκε εκ παραδρομής ως MCPherson. άλλωστε στον πίνακα είναι σωστά διατυπωμένη. και εκτός αυτού είναι η πολοστή φορά που γράφουμε για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι αυτονόητο ότι μόνο από λάθος θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.Mα και εγώ το πρώτο που υπέθεσα ήταν οτι πρόκειτα ιπερί ορθογραφικού λάθους. Απλώς η παρένθεση,που ουσιαστικά 'σφραγίζει' τα περί McPherson, με παραξένεψε. Αυτό δε μπορεί να είναι τυπογραφικό. Αλλά τέλος πάντων δε θα κολλήσουμε εκεί.
-
Αυτό που δεν μ αρέσει είναι ο τρόπος παρουσίασης των αγώνων (ράλλυ+F1). Μια φωτό 1,5 σελίδα, που δεν φαίνεται καλά μια που κόβεται στη μέση και ένα πινακάκι με τα αποτελέσματα μαζί με ένα τηλεγράφημα του τι έγινε στον αγώνα.
Δεν ξέρω βάση ποιας έρευνας έγινε η απόφαση για αυτόν τον τρόπο παρουσίασης των αγωνιστικών θεμάτων, πάντως μια έρευνα στο φόρουμ, πιστεύω ότι θα έβγαζε πολλούς μη ευχαριστημένους.
Καμμιά σχέση με τις παλιές περιγραφές των αγώνων. Θα μπορούσε να μπαίνουν περισσότερες μικρότερες φωτό και μεγαλύτερο κείμενο. -
Πολλές οι παρατηρήσεις,πάρα πολλές εκφράζουν κι εμένα (παρουσιάσεις αυτοκινήτων θρύλων,τεχνικά για να μαθαίνουν οι αρχάριοι και να εμβαθύνουν οι...γνώστες,καλύτεροι πίνακες χαρακτηριστικών στο τέλος και πολλά άλλα).
Μια και μιλάμε όμως και για το site θα ήθελα να (ξανα-)θυμίσω ότι το **4Τ Library **εξακολουθεί να είναι ανεπαρκές αφού του λείπει το μεγαλύτερο-αν δεν κάνω λάθος- κομμάτι της ιστορίας των 4Τ... -
Θα ήθελα επίσης να θίξω το θέμα των ελαστικών που χρησιμοποίθηκαν στο C2 VTS. Άποψη μου αλλά και των υπόλοιπων ανγνωστών των 4Τ της παρέας μου είναι οτι με τις διαστάσεις αυτές ούτε θεωριτική συζήτηση δε γίνεται,πόσο μάλλον συγκριτική σε πίστα. Μα είναι δυνατόν να τοποθετείτε λάστιχο 175/65/14 σε αυτοκίνητο τέτοιας ιπποδύναμης; Ακόμη και τα Υaris 1.3 και Micra 1.2 που έχουν παρόμοιες διαστάσεις δε μπορούν να βάλουν σωστά τη δύναμη στο δρόμο πόσο μάλλον τα VTS. Δε μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το 185/60/14 ή στη περίπτωση της 15άρας ζάντας το 195/50/15 ; Σε καμία περίπτωση δε νομίζω πως τα λάστιχα που επιλέξατε αποτελούν επιλογή οποιουδήποτε (για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πάντα) για 14 ή 15 ιντσών τροχό.
-
Μου άρεσε πολύ το άρθρο για το corsa,γιατί ήταν περιείχε μια αναλυτική τεχνική περιγραφή,αλλά και και μια ολοκληρωμένη δοκιμη και το κυριότερο,κατέληγε σε ένα ωραίο και τεκμηριωμένο 'ναι μεν,αλλά',ενώ συνήθως 'δοκιμές' άλλων περιοδικών καταλήγουν σε διθυραμβικά σχόλια.
Γενικά,απ' ότι παρατήρησα,το 0-100-0 διατηρεί το πνεύμα των 4Τ,οπότε δε μπορεί παρά να μην είναι πολύ καλό...
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Θα ήθελα επίσης να θίξω το θέμα των ελαστικών που χρησιμοποίθηκαν στο C2 VTS. Άποψη μου αλλά και των υπόλοιπων ανγνωστών των 4Τ της παρέας μου είναι οτι με τις διαστάσεις αυτές ούτε θεωριτική συζήτηση δε γίνεται,πόσο μάλλον συγκριτική σε πίστα. Μα είναι δυνατόν να τοποθετείτε λάστιχο 175/65/14 σε αυτοκίνητο τέτοιας ιπποδύναμης; Ακόμη και τα Υaris 1.3 και Micra 1.2 που έχουν παρόμοιες διαστάσεις δε μπορούν να βάλουν σωστά τη δύναμη στο δρόμο πόσο μάλλον τα VTS. Δε μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το 185/60/14 ή στη περίπτωση της 15άρας ζάντας το 195/50/15 ; Σε καμία περίπτωση δε νομίζω πως τα λάστιχα που επιλέξατε αποτελούν επιλογή οποιουδήποτε (για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πάντα) για 14 ή 15 ιντσών τροχό.Παύλο,απ'ότι κατάλαβα,η δοκιμή έγινε ΄χρησημοποιωντας τά λάστιχα πού φωρούσαν τά Saxo VTS καί 106 Rally.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Παύλο,απ'ότι κατάλαβα,η δοκιμή έγινε ΄χρησημοποιωντας τά λάστιχα πού φωρούσαν τά Saxo VTS καί 106 Rally.
Μα δε φορούσαν αυτά τα ελαστικά,και δεν εννοώ την εταιρία αλλά τις διαστάσεις.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό