-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
....ειναι πολυ μεγαλη ανακουφιση να πηγαινεις εκει στον κυριο της εθνικης που σου ειπε παρε 2εκ απο 3 και αμα σου αρεσει αλιως πηγαινε μας δικαστικως,και να του λες ευχαριστω πολυ κυριε ταδε θα μιλατε απο αυριο με την ARAG και σε 3 χρονια να του παρεις τα διπλα λεφτα μαζι με ψυχικες οδυνες ταξι και οτι αλλο μπορεια να φανταστεις και δεν μπορει να φανταστει αυτος!!!Καλή ιδέα...... αλλα η νομικη προστασία σε μια ασφαλιστικη πχ την Εθνική ειναι 20ε το χρόνο, για την ARAG μπορεις να μας δωσεις ενα ενδυκτικό νούμερο για το ετησιο κοστος??
-
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά εγώ πρέπει να φτιάξω τα κακός κύμαινα σε όλα τα στραβά που με περιβάλουν κάνοντας το δικηγόρο μου πλούσιο. Και οι εκάστοτε κυβερνήσεις τι πρέπει να κάνουν;
Α ξέχασα να νομοθετούν τους νόμους για να μπορώ να βάζω δικηγόρο!!!!
Όποιος είναι έξω από το χορό ή έχει γερή καβάτζα πολλά τραγούδια ξέρει.
Δυστυχώς η θεωρία είναι άλλο και άλλο είναι η πραγματικότητα. -
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
α συμπληρωσω οτι για αυτη τη καταντια των ασφαλιστικων αποκλειστικοι υπευθηνοι ειναι οι ιδιοι οι ασφαλισμενοι.
αν ολοι πηγαιναν δικαστικως,θα σας ελεγα εγω αν θα εφαρμοζαν αυτη την τακτικη.γιαυτο κυριοι με μια νομικη προστασια ARAG ειστε πληρως καλυμενοι με πολυ λιγοτερο κοπο και ακομα λιγοτερο χρημα....ρωτηστε να μαθετε για ασφαλειες νομικης προστασιας απο διαφορες εταιριες που προσφερουν αναλογα πακετα...
ειναι πολυ μεγαλη ανακουφιση να πηγαινεις εκει στον κυριο της εθνικης που σου ειπε παρε 2εκ απο 3 και αμα σου αρεσει αλιως πηγαινε μας δικαστικως,και να του λες ευχαριστω πολυ κυριε ταδε θα μιλατε απο αυριο με την ARAG και σε 3 χρονια να του παρεις τα διπλα λεφτα μαζι με ψυχικες οδυνες ταξι και οτι αλλο μπορεια να φανταστεις και δεν μπορει να φανταστει αυτος!!!Έχεις δίκιο ότι φταίμε εμείς, αλλά δες και την άλλη πλευρά, στη δική μου περίπτωση για παράδειγμα το αυτοκίνητο είχε αγοραστεί με δόσεις, αναγκαστικά για να πάρω τα χρήματα της ασφάλειας θα έπρεπε να το ξεχρεώσω για να μου γίνει η μεταβίβαση και να καταθέσω πινακίδες, για να το κάνω αυτό πήρα δάνειο 1.000.000, το οποίο θα έπρεπε να το εξοφλήσω με τα χρήματα της ασφαλιστικής, οπότε δε με έπαιρνε να τρέχω στα δικαστήρια και να πάρω τα χρήματά μου κανονικά (-10% ο δικηγόρος...) μετά από 2-3 χρόνια.
Στην ουσία αν τα υπολογίσεις ζημιά θα είχα, κάτι ο δικηγόρος, οι τόκοι, διάφορα έξοδα, μια η άλλη!
Τα έχουν υπολογίσει και ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν!
Μόνη λύση το ΙΝΚΑ, αλλά και αυτοί μου είχαν πει τότε (μιλαμε για το 1997) ότι παρόμοιες καταγγελίες έχουν χιλιάδες και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί οι ασφαλιστικές προστατεύοντε.
Ελπίζω σήμερα να έχει αλλάξει κάτι, γιατί δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά πάνω από αυτά η ψυχική μας υγεία και πιστέψτε με ότι είχα φτάσει σε απόγνωση και κάποια στιγμή μετά από τρέξιμο 6 μηνών ήμουν έτοιμος να κάψω ότι χαρτιά είχα και να μην αχολειθώ άλλο με την αποζημίωση και από την άλλη να βρω περίστροφο να καθαρίσω τον κύριο δ/ντη, έτσι για να πάρω μια ηθική ικανοποίηση! Ήταν η χειρότερη και πιο ψυχοφθόρα στιγμή της ζωής μου αυτή η εμπλοκή με την Εθνική. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάντως θα πρέπει να το δω το θέμα. Κανονικά θα έπρεπε η αποζημίωση για την επέλευση του ασφαλιστικού κινδύνου να είναι αντίστοιχη των ασφαλίστρων που πλήρωσε ο ασφαλισμένος για το χρονικό διάστημα ισχύος της ασφάλισης. Ειδάλλως θα έπρεπε να αναπροσαρμοστεί το ασφάλιστρο με τον υπολογισμό της μείωσης της τιμής του αυτοκινήτου κατά το χρονικό διάστημα έως τη λήξη της ασφαλιστικής σύμβασης.
Αν πχ κατά τους πρώτους 6 μήνες το αυτοκίνητο κοστίζει 10.000 ευρώ και κατά τους επόμενους 6 μήνες 8.000 ευρώ, το ασφάλιστρο πρέπει να μειωθεί αναλόγως. Αφού όμως κάτι τέτοιο δεν γίνεται δεκτό από τις ασφαλιστικές εταιρείες, θα πρέπει αυτές να πληρώνουν ολόκληρη την ασφαλισμένη αξία.
Δεν πάνε στο διάολο λέω'γω!Μάνο αυτή την άποψη έχω και εγώ, γιατί τα ασφάλιστρα πάνε με βάση την αξία του αυτοκινήτου, οπότε από τη στιγμή που η ασφαλιστική δέχετε να σε ασφαλίσει για ένα χρόνο, δέχετε και σαν αξία αυτοκινήτου την αρχική αξία. Διαφορετικά ας σε ασφαλίζει για ένα μήνα και κάθε μήνα να κάνει αναπροσαρμογή της αξίας του οχήματος και των ασφαλίστρων.
Και δεν λέω, ας μου αφαιρέσει κάποιο ποσό, αλλά όχι και το 40% της αξίας του!!!
Άσε αυτά τα σώστρα, τα οποία ήταν από ότι θυμάμαι το πίσω κάθισμα και κάτι άλλα ψιλά. Δούλεμα δεν είναι? Που θα τα πουλήσεις και πόσο?
Η Ασφαλιστικη μου Εταιρια (Τα νευρα μου!!!)