-
καμμια φλαντζα δεν καιγεται αν δεν ανεβει η θερμοκρασια και αυτη δεν ανεβαινει αν το κυκλωμα της ψυξης λειτουργει κανονικα χωρις διαρροες ή αλλο προβλημα της τρομπας ή του θερμοστατη [εκτος και αν ειναι Rover].
οι τρομπες νερου του αστρα απο το 98 και μετα δεν ηταν και οτι το καλυτερο και μαλιστα υπηρξαν πολλες περιπτωσεις αντικαταστασης τους απο πολυ νωρις [20-25000 χιλ] εχουν δε αντικατασταθει πλεον με αλλες πιο ανθεκτικες ενω στο δικο μου οταν αλλαξα σετ ιμαντα κλπ. ειχε αρχισει να δακρυζει και την αλλαξα [στα 62000 περιπου χιλ αν θυμαμαι καλα].
η ουσια λοιπον ειναι οτι θα πρεπει να γινεται τακτικος ελεγχος της σταθμης του ψυκτικου υγρου ωστε αν εντοπισθει απωλεια να συμπληρωθει πριν αυτο φτασει σε σταθμη τετοια που να εγκυμονει κινδυνους.......αληθεια στις περιπτωσεις που προηγουμενα αναφερθηκαν δεν ειπε κανεις .....''εχασα τα νερα'' .......ή ..........''ανεβασε θερμοκρασια''........εκτος του Εμμανουηλ που ατυχησε με τον θερμοστατη του ενω στους αλλους πιθανα πιστευω οτι αν ελεγχετο η σταθμη του υγρου θα μπορουσε να ειχε αποφευχθει η ζημια.
τελος κατι που μπερδευει πολλες φορες τον ανυποψιαστο οδηγο ειναι οτι αντι να ανεβαινει η θερμοκρασια αυτη κατεβαινει και αυτο συμβαινει επειδη αυτη μετριεται με αισθητηριο εμβαπτισμου αρα επαφης στο ψυκτικο υγρο το οποιο ομως δεν υπαρχει πλεον καν μεσα στο κυκλωμα αφου εχει ηδη διαρρευσει.
στους ανυποψιαστους οδηγους θα συμπεριλαβω και καποιους τοσο ασχετους οπως καποιος γνωστος μου οπου αφου κολλησε ο θερμοστατης ανεβασε θερμοκρασια σε τετοιο σημειο που οχι απλα εκαψε φλαντζα αλλα κολλησε ο κινητηρας και μονο οταν εσβησε καταλαβε οτι κατι συμβαινει.
τελος θα ηθελα να επισημανω και το οχι και τοσο ιδιαιτερο ενδιαφερον των αυτοκινητοβιομηχανιων να εχουν καποια επιπλεον συστηματα ανιχνευσης αναλογων προβληματων ωστε αυτα να εντοπιζονται εν τη γεννεση τους και να μην επιτρεπουν στον κινητηρα να λειτουργει αν υπαρχει προβλημα ειτε στην πιεση του ψυκτικου υγρου [πολυ χαμηλη οταν ειναι ηδη ζεστος που υποδηλωνει απωλεια υγρου ή πολυ υψηλη που υποδηλωνει οτι αυτο δεν κυκλοφορει] ειτε και στην θερμοκρασια οχι μονο με οργανο αλλα και με οπτικο και ηχητικο σημα οχι οταν ηδη εχει ανεβει η θερμοκρασια σε σημειο που εχει γινει η ζημια αλλα λιγο πριν αυτο συμβει.
-
Σε ό,τι αφορά τον φίλο μου, έχω να πω το εξής. Επειδή το τσακίζει συχνά, υποψιάζομαι ότι μια φορά το γκάζωσε και μετά το έσβησε γρήγορα...
Έτσι δεν πρόλαβε να κρυώσει και 'πιτσικάρισε το κεφαλάρι' (υποψιάζομαι...)
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
...................
Επίσης τι ακριβώς έγινε στο μοτέρ του παιδιού; Τι εννοούσε ο μηχανικός 'του' όταν είπε ότι το μοτέρ κόλλησε λόγω υδραυλικής πίεσης; Πρώτη φορά το ακούω αυτό...
Το μοτέρ απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν καταστράφηκε...δεν κολλαει το μοτερ απο υδραυλικη συμπιεση στον θαλαμο καυσης απλα στραβωνουν οι μπιελες και μπορει να στριψει και ο στροφαλος και αυτο γιατι οι δυναμεις που ασκουνται καθως ανεβαινουν τα πιστονια αλλα αντι να συμπιεσουν αερα και καυσιμο συμπιεζουν νερο ειναι τοσο μεγαλες για να κανουν αυτα που προηγουμενα ανεφερα.
εχω δει αναλογες περιπτωσεις με swift gti αλλα και vitara που καθως επεσαν με δυναμη σε λιμνη με νερο που ειχε σχηματιστει στον δρομο απο νερα της βροχης τα ρουφηξε [τα νερα] η εισαγωγη αερα που βρισκεται στο φτερο και αυτα οδηγηθηκαν στον θαλαμο καυσης οπου επηλθε το μοιραιο.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
εχω δει αναλογες περιπτωσεις με swift gti αλλα και vitara που καθως επεσαν με δυναμη σε λιμνη με νερο που ειχε σχηματιστει στον δρομο απο νερα της βροχης τα ρουφηξε [τα νερα] η εισαγωγη αερα που βρισκεται στο φτερο και αυτα οδηγηθηκαν στον θαλαμο καυσης οπου επηλθε το μοιραιο.Εάν έχεις βγάλει την εργοστασιακή εισαγωγή/φίλτρο αέρα και έχεις βάλει 'κρύου αέρα' αυτό συμβαίνει και με πολύ λίγο νερό στο δρόμο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
εχω δει αναλογες περιπτωσεις με swift gti αλλα και vitara που καθως επεσαν με δυναμη σε λιμνη με νερο που ειχε σχηματιστει στον δρομο απο νερα της βροχης τα ρουφηξε [τα νερα] η εισαγωγη αερα που βρισκεται στο φτερο και αυτα οδηγηθηκαν στον θαλαμο καυσης οπου επηλθε το μοιραιο.
Εάν έχεις βγάλει την εργοστασιακή εισαγωγή/φίλτρο αέρα και έχεις βάλει 'κρύου αέρα' αυτό συμβαίνει και με πολύ λίγο νερό στο δρόμο.
οχι...... αν και εχεις δικιο σε αυτο που λες [αν και η ποσοτητα που μπορει να περασει δεν ειναι μεγαλη] και στις δυο περιπτωσεις ηταν μαμα.
απλα εχει μια περιεργη θεση μεσα στο φτερο η suzuki που ειναι επικινδυνη σε αποτομη εισοδο σε πολλα νερα.
-
Καλά τα συστήματα προειδοποίησης δεν λέω φίλε alexastrag αλλά συνήθως το πρόβλημα είναι ότι δεν κοιτάμε ποτέ τα όργανα (όπως και τους καθρέπτες πολλοί από εμάς). Αν πρέπει για να κινηθεί ένα αμάξι με ασφάλεια να έχει ολόκληρη ορχήστρα να μας προειδοποιεί για τα πάντα δεν θα ακούμε τίποτε άλλο στη διαδρομή πέρα από απανωτούς συριγμούς.
-
Φίλε Μάνο εγώ προσωπικά δεν ξεκολλάω τα μάτια μου από τα οργανάκια μέτρησης θερμοκρασίας λαδιού και νερού που έχει το Saxo μου, especially του λαδιού!
-
Δεν το αναφέρω ως μομφή για κανένα αλλά σαν μια δυσάρεστη διαπίστωση.
Όσο για τους κατασκευαστές που επιλέγουν λαμπάκια αντί θερμομέτρων ας πούμε μακριά από μας!!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
..................). Αν πρέπει για να κινηθεί ένα αμάξι με ασφάλεια να έχει ολόκληρη ορχήστρα να μας προειδοποιεί για τα πάντα δεν θα ακούμε τίποτε άλλο στη διαδρομή πέρα από απανωτούς συριγμούς.ε νομιζω οτι υπερβαλεις λιγο...........
επειδη ακριβως δεν κοιτουν οι περισσοτεροι τις ενδειξεις των οργανων γιαυτο και θα ηταν πολυ χρησιμη μια ηχητικη προειδοποιηση σχετικα με αυτα που νωριτερα ανεφερα.
για να μην πω οτι και ταυτοχρονη αναγκαστικη ακινητοποιηση του οχηματος μπορει να ηταν και ακομα καλυτερη ειδικα για αυτους που κινουνται με κατι οχηματα σαν κινητα music clubs.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
.........Όσο για τους κατασκευαστές που επιλέγουν λαμπάκια αντί θερμομέτρων ας πούμε μακριά από μας!!!!να σου πω........ εαν το λαμπακι δεν αναβει οταν εχει ηδη καει η φλαντζα τοτε ισως θα ηταν προτιμοτερο απο το οργανο ειδικα σε οδηγους που ποτε δεν προσεχουν τι λενε τα οργανα αυτα γιατι ποιο αμμεσα θα διαπιστωσουν οτι κατι συμβαινει.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
..................). Αν πρέπει για να κινηθεί ένα αμάξι με ασφάλεια να έχει ολόκληρη ορχήστρα να μας προειδοποιεί για τα πάντα δεν θα ακούμε τίποτε άλλο στη διαδρομή πέρα από απανωτούς συριγμούς.
ε νομιζω οτι υπερβαλεις λιγο...........
για να μην πω οτι και ταυτοχρονη αναγκαστικη ακινητοποιηση του οχηματος μπορει να ηταν και ακομα καλυτερη ειδικα για αυτους που κινουνται με κατι οχηματα σαν κινητα music clubs.
Είναι υπερβολή δεν λέω, γι αυτό έβαλα και τις φατσούλες. Για σκέψου όμως, ήχοι για ανοιχτή πόρτα για τα φώτα για τη ζώνη ασφαλείας για την θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού, για για για δεν ξέρω που θα μπορούσε να σταματήσει η λίστα.
Θα μπορούσε φυσικά αντί για ήχους ή λαμπάκια να στέλνει ηλεκτρική εκκένωση στο κάθισμα του οδηγού!!!! Μήπως είναι η λύση το ηλεκτροσόκ; Μήπως πολλοί ξυπνήσουν από το ύπνο τους;
-
Έχω ένα φίλο με Astra G και είχε το ίδιο πρόβλημα με την τρόμπα νερού. Το πρόλαβε όμως και όταν το πήγε στο συνεργείο (Χαλκίδα, δεν ξέρω πού) ο μηχανικός τον ρώτησε όλο απορία: Καλά, στα 60.000χλμ δεν την άλλαξες την τρόμπα?
Και τον συμβούλεψαν να την αλλάζει κάθε 60.000χλμ.
Και απ'ότι μου λέει ο φίλος, κοστίζει περίπου 40ευρώ οπότε δεν το σκέφτεται καθόλου.
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Έχω ένα φίλο με Astra G και είχε το ίδιο πρόβλημα με την τρόμπα νερού. Το πρόλαβε όμως και όταν το πήγε στο συνεργείο (Χαλκίδα, δεν ξέρω πού) ο μηχανικός τον ρώτησε όλο απορία: Καλά, στα 60.000χλμ δεν την άλλαξες την τρόμπα?Και τον συμβούλεψαν να την αλλάζει κάθε 60.000χλμ.
Και απ'ότι μου λέει ο φίλος, κοστίζει περίπου 40ευρώ οπότε δεν το σκέφτεται καθόλου.
40ευρω ;σιγουρα ; η τρομπα νερου ;
-
Κι εμένα όταν μου το είπε λίγα μου φάνηκαν.
Μπορεί να του βάζουν την 'Τουμήτσου', δεν ξέρω!
-
82 ευρω η νεα ενισχυμενη γνησια της οπελ ενω κυκλοφορει στην ελευθερη αγορα αλλη ιταλικη[δεν ξερω μαρκα] με 40κατι περιπου ευρω
Astra Elegance 1.4 '01 νερό στους κυλίνδρους και κόλλησε