-
Kαλοταξιδο να ειναι!
Για τα service ισχυουν τα απο πανω!
ΟΧΙ 6μηνο, μην το δεχθειτε σε οποια αντιπροσωπια αναφερθει κατι τετοιο και δειξτε τους το βιβλιο service.
Παιδικες ασθενειες δεν αναφερω καν γιατι εχουν εξαλειφθει πλεον!
Αν δεν την πειραζει ο αυξημενος θορυβος απο τον κινητηρα, πιστευω θα την καλυψει απολυτα!
Α, πες της να περασει και απο το http://www.coltpower.gr να καλοσορισουμε εναν νεο ιδιοκτητη! -
Μπες διάβασε και εσύ θα κρίνεις
-
Παλιότερα παρακολουθούσα ColtClub γιατί σκεφτόμουν το CZT αλλά από όταν αποφάσισα τι αμάξι να πάρω έκοψα.. Έγινε διάσπαση σε 2 clubs;
-
Ναι, εγινε για πολλους και διαφορους λογους.
-
Κρίμα Από όσο το είχα παρακολουθήσει (από τις αρχές του μέχρι και πριν ένα χρόνο) φαινόταν πολύ δεμένο club από πλευράς ατόμων και θέλησης. Δεν μου πέφτει λόγος, εσείς ξέρετε καλύτερα
-
Μόλις πήγα και το ξαναείδα για να οριστικοποιήσουμε την παραγγελία. Πρόκειται για την έκδοση που διαδέχθηκε την παλιά limited edition.
Πέραν αισθητήρων βροχής-φώτων , mp3 με σύνδεση ipod σε σχέση με τα απλά παρατήρησα τα χειριστήρια του ηχοσυστηματος πίσω από το τιμόνι το δερμάτινο κάλυμμα αυτού αλλά και τα προβολάκια ομίχλης και φώτα αυτούσια από το czt. Επίσης του βάζουν και την αεροτομή από το czt με 16αρες ζάντες 205-45-16 με bridgestone turanza. Φυσικά ήδη παράγγειλα την ...αφαίρεση πριν την παραλαβή του σήματος του big Σ στον οποίο τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση όπως όλοι σας. Βέβαια πλέον χρυσώνει το χαπι με εγγύηση 10 χρόνια(3+7) αλλά και με υποχρέωση ετήσιου πλέον σέρβις. Κάτι μου λέει ότι θα το κάνει και στα χόντα μας αυτό. Κλασσικό πρόβλημα βέβαια όπως σε όλα τα καινούρια ότι δεν βλέπεις την μούρη του. Δώρα συναγερμός, πατακια, αισθητήρες παρκαρίσματος. Αυτά περί θορύβου που είπατε τα έχω ακούσει και από άλλους ιδιοκτήτες που όμως λένε ότι το συνηθίζεις. Θα σας πω λεπτομέρειες όταν το παραλάβω στις 4-5 Φλεβάρη.(Την ίδια μέρα που πέρισυ παρέλαβα το σιβικ.) -
Γεια σας. Έχω ένα Mitsubishi colt cz3 αγορασμενο 2/1/2007. Θα τα πώ αναλυτικά γιατί νομίζω ότι οι λεπτομέρειες αξίζουν και ελπίζω να μην σας κουράσω.
Στις 18/1/2008 έκανα ευθυγράμμιση στους αδελφους ΑΜΠΑΤΖΗ Κωνσταντινουποόλεως 129 Θεσσαλονίκη. Εκεί Βρήκε το παλικάρι πρόβλημα στη γωνία κάμπερ και στη σύγκλιση στους εμπρός τροχούς. Πράγματι τα διόρθωσε μέχρι να έρθουν στα επιτρεπά όρια.
Όμως διαπίστωσε και κάτι άλλο. Όπως γράφει στο χαρτί που μου έδωσε 'Υπάρχει ένας ελάχιστος τζόγος μεταξύ κρεμαριέρας και ημίμπαρου'. Όταν το αμάξι ήταν σηκωμένο μου έδειξε τον τζόγο, ο οποίος ήταν μόνο στην ρόδα του οδηγού καθώς αυτή του συνοδηγού δεν είχε κανένα τζόγο. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο αφού το είδα και εγώ.Σήμερα που βρέθηκα Κατερίνη είπα να ελέγξω αυτό το σημαντικό κατά τη γνώμη μου ζήτημα στον εξουσιοδοτημένο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΩΤΙΚΑ τον μοναδικό στην Κατερίνη. Παρεπιπτόντως από εκεί αγόρασα το αυτοκίνητο.
Πρόβλημα 1ο
Ο αρχιμηχανικός του συνεργείου μου είπε να τοποθετήσω το αυτοκίνητο σε ένα μέρος που από κάτω είχε χώρο για να μπει άνθρωπος. Δεν ξέρω πως λέγεται αλλά σίγουρα δεν ήταν μπάρα για να το ανεβάσουμε. Μου είπε να κουνήσω το τιμόνι δεξιά αριστερά μετά από 10 δευτερόλεπτα μου είπε ότι η κρεμαγιέρα δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΖΟΓΟ. Του λέω να το ξαναδεί και μου λέει «ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ?» Ωραία του λέω να σου πώ το επόμενο πρόβλημά μου:Πρόβλημα 2ο
Όταν είναι τραβηγμένο το χειρόφρενο τρίζουν άσχημα τα ταμπούρα εάν κάποιος πάει να επιβιβαστεί, ή εάν είναι παρκαρισμένο σε κλίση, γενικά εάν το αυτοκίνητο δεχθεί κάποια δύναμη που θα το ανάγκαζε να κινηθεί. Μου απαντά: «ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΙΑΝΤΟ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥΡΑ». Του λέω έχουμε 4 αυτοκίνητα στην οικογένεια, και περάσανε και άλλα πολλά αλλά κανένα δεν είχε ταμπούρα που έτριζαν. Αυτός επέμενε ότι όλα είναι καλά και μετά ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΕΝΩ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ COLT ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΑΚΙ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ.Φεύγω από εκεί αλλά δεν μπορούσα να δεχθώ αυτές τις εξηγήσεις οπότε γυρίζω πίσω με σκοπό να μου δώσουν ένα έγγραφο ότι στο αυτοκίνητο:
- Δεν έχει κανένα τζόγο η κρεμαριέρα
- Τα ταμπούρα τρίζουν σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα γιατί δεν περιέχουν αμίαντο.
Γυρίζω πίσω και λέω στον αρχιμηχανικό ότι θέλω ένα χαρτί που να γράφει αυτά που μου είπε πριν και να το υπογράψει. Αυτός σαστισμένος καλεί τον αντιπρόσωπο και του λέει «ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΛΑ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ .ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ.ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΧΥΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ».
Έρχεται ο αντιπρόσωπος του λέω ότι θέλω ένα χαρτί με αυτά που μου είπαν υπογεγραμμένο ή από αυτόν ή από τον μηχανικό που μου τα έλεγε. Μου λέει:
«ΤΑ ΤΑΜΠΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΥ ΤΡΙΖΟΥΝ. ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΙΖΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΕΙΡΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.»«Η ΚΡΕΜΑΓΙΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ. ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΝΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ»
«ΕΓΩ ΧΑΡΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΟ»
«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΩ.»
«ΦΥΓΕ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ».Σηκώθηκα και έφυγα. Θέλω να μου πείτε τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση.
-
απ οσο ξερω δε μπορεις να δεις τον τζογο με τη ροδα στον αερα. Επισης πολλα ταμπουρα μπορει να κανουν θορυβο ειδικα οταν ειναι καινουρια (αναλογα με τον τυπο που χρησιμοποιει η καθε εταιρια).
Και σε οτι αφορα το χαρτι ουτε εγω θα στο υπεγραφα χωρις αυτο να σημαινει οτι λεω ψεμματα.
Επειδη μου τυχε τετοια περιπτωση για κρεμαγιερα αυτο που εκανα ηταν να παρω και αλλες γνωμες απο ανθρωπους που εχουν μια αναγνωρισμενη πειρα σε μπροστινα συστηματα -
Και τα δικά μου τα ταμπούρα (suzuki sx4) τρίζουν λίγο όταν είμαι σταματημένος και πατάω δυνατά το πεντάλ των φρένων.
-
Καθόλου δεν με ενδιαφέρει εαν ο τζόγος φαίνεται στον αέρα ή στο έδαφος. Με ενδιαφέρει αυτή η συμπεριφορά του κ@λου που πρέπει να εξεφτελίζουν τον πελάτη και να τον κάνουν ηλίθιο γιατί τα φρένα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΙΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΡΙΖΟΥΝ
Εαν ήταν όλα κάλά θα μπορούσαν να γράψουν στο βιβλίο των service την επίσκεψη και οτι ελέγχθηκε κρεμαγιέρα και ταμπούρα. Αυτό δεν προβλέπεται μήπως? Αλλά αφού έβγαλε διάγνωση σε 10 δευτερόλεπτα. ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ. ΜΕ ΤΙ ΕΥΘΥΝΗ.
-
Όταν πας για σέρβις δεν σου δίνουν ένα χαρτί με τι έλεγξαν και δίπλα ΟΚ ή παύλες (οτι υπάρχει πρόβλημα και έχεις ειδοποιηθεί για αλλαγή ή όχι)? Στη Renault και στη Nissan μου δίνουν αυτό το χαρτί (μια απλη φωτοτυπία χειρόγραφη είναι...) που γράφουν επάνω αν δέχτηκα κιόλας την αλλαγή και την αξία του ανταλ/κού κλπ.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Μόλις πήγα και το ξαναείδα για να οριστικοποιήσουμε την παραγγελία. Πρόκειται για την έκδοση που διαδέχθηκε την παλιά limited edition.
Πέραν αισθητήρων βροχής-φώτων , mp3 με σύνδεση ipod σε σχέση με τα απλά παρατήρησα τα χειριστήρια του ηχοσυστηματος πίσω από το τιμόνι το δερμάτινο κάλυμμα αυτού αλλά και τα προβολάκια ομίχλης και φώτα αυτούσια από το czt. Επίσης του βάζουν και την αεροτομή από το czt με 16αρες ζάντες 205-45-16 με bridgestone turanza. Φυσικά ήδη παράγγειλα την ...αφαίρεση πριν την παραλαβή του σήματος του big Σ στον οποίο τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση όπως όλοι σας. Βέβαια πλέον χρυσώνει το χαπι με εγγύηση 10 χρόνια(3+7) αλλά και με υποχρέωση ετήσιου πλέον σέρβις. Κάτι μου λέει ότι θα το κάνει και στα χόντα μας αυτό. Κλασσικό πρόβλημα βέβαια όπως σε όλα τα καινούρια ότι δεν βλέπεις την μούρη του. Δώρα συναγερμός, πατακια, αισθητήρες παρκαρίσματος. Αυτά περί θορύβου που είπατε τα έχω ακούσει και από άλλους ιδιοκτήτες που όμως λένε ότι το συνηθίζεις. Θα σας πω λεπτομέρειες όταν το παραλάβω στις 4-5 Φλεβάρη.(Την ίδια μέρα που πέρισυ παρέλαβα το σιβικ.)Αν νομίζεις ότι είναι σφικτή η ανάρτηση του Civic τότε με τα λάστιχα που έχει πάνω το Colt θα σου φύγουν τα σφραγίσματα. Ως πρώην ιδιοκτήτης του CZ3 με το ημιαυτόματο θεωρώ ότι η επιλογή σου είναι εξαιρετική.
Για τα ελαστικά μόνον λιγο προσοχή καθώς κρύα στην Ελληνική άσφαλτο δεν δουλεύουν καθόλου. Στην οδική να γνωρίζεις ότι έχει πολύ ψηλά το περιθώριο για την απώλεια της πρόσφυσης αλλά λόγω πίσω άξονα Ω ειδικά στις ανωμαλίες έχει αναπηδήσεις και μπορεί και να γυρίσει.
Ο κινητήρας όπως και σε κάθε Mitsu ραπτομηχανή ισάξιος κατά τη γνώμη μου με τους κινητήρες της Honda και της BMW.
Κατά τα άλλα μπορείς και εσύ να λες ότι έχεις ένα σασί από την Merc καθώς το συγκεκριμένο πάτωμα αποτελούσε και το πάτωμα του ForFour που είχε άδικο θάνατο καθώς με 3,000 Ευρώ λιγότερα αγόραζες το Colt.
Για τη μούρη εμπρός δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς τα πλαϊνά που κόβουν κατά ρομβοειδή τρόπο επιτρέπουν να ξεπαρκάρεις από απίστευτα σημεία. Οι καθρέπτες δε που έχουν μέγεθος Λεωφορείου είναι επαρκέστατοι για να φροντίζουν τα οπίσθια.
Καλώς να το δεχτείς.....
-
παίδες πριν λίγες ώρες παραλάβαμε το cz3 reload. Του έβαλα εξτρά τα τύπου νίκελ πλαστικά σε πίνακα οργάνων και εξαερισμό και δείχνει πανέμορφο και σπορτιφ.
Μου αρέσουν οι χώροι του και τα υλικά του εσωτερικού ενώ εξωτερικά είναι πανέμορφο με υπέροχες 16αρες ζάντες και αεροτομή από czt. Από το τελευταίο προέρχονται και τα φώτα ομίχλης αλλά και τα εμπρός φώτα με τα...καπνισμένα φωτιστικά. Πολύ όμορφο...
Τιμονάκι δερμάτινο πανάλαφρο με καλό σασμάν και υπέροχο νεανικό εσωτερικό με φοβερούς χώρους για την κατηγορία. Ηχοσύστημα με 6 ηχεία και είσοδο i-pod με καλή ποιότητα αλλά χειρότερο συγκριτικά με το αντίστοιχο του σιβικ. Για τον κινητήρα δεν θα πω πολλά διότι αφενός δεν το άνοιξα αφετέρου ο ηλεκτρονικός κόφτης που καθόταν στην θέση του συνοδηγού και ακούει στο όνομα ενθουσιασμένη ιδιοκτήτρια με έβαζε στην θέση μου...Επίσης μου άρεσε η περιφερειακή ορατότητα με τους τεράστιους καθρέφτες(οικεία εικόνα σε μένα ελέω σιβικ).Τα κατά που βρήκα είναι ο αυξημένος θόρυβος (αν και μου αρέσει η χροιά) σε σχέση με το κλιό που διαδέχθηκε αλλά κυρίως η υπερβολικά σκληρή ανάρτηση με τα 205-45-16. 'Οσο φοβερό είναι σε καλό δρόμο τόσο κοπανάει στους καρόδρομους...μάλιστα το φαινόμενο είναι εντονότερο από το σιβικ 1.8 που έχω. Επίσης παρατήρησα ότι τα ταμπουρά πίσω σφυρίζουν στα φρεναρίσματα αλλά προσδοκώ την βελτίωση τους όσο περνάει ο καιρός. Αφήνω στο τέλος το μικρό χώρο αποσκευών που είναι μικρότερος του 1/3 του σιβικ αλλά μεγαλώνει ανάλογα με την θέση των καθισμάτων.
Αύριο θα κάνει ένα μίνι ταξιδάκι πριν ξαναβρεθεί στα... στοργικά μου χέρια.
Μου άρεσε το διαβολάκι...είναι τόσο ευκολοδήγητο και όμορφο που θα το προτιμούσα και για δικό μου αυτοκίνητο. -
όπως και στο δικό μου οι άνθρωποι είχαν αφήσει 50 lb στα λάστιχα...έλεος.
Τέλος πάντων η άνεση βελτιώθηκε αισθητά... -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
..... ** 1. Επίσης παρατήρησα ότι τα ταμπουρά πίσω σφυρίζουν στα φρεναρίσματα αλλά προσδοκώ την βελτίωση τους όσο περνάει ο καιρός.
- Αφήνω στο τέλος το μικρό χώρο αποσκευών που είναι μικρότερος του 1/3 του σιβικ αλλά μεγαλώνει ανάλογα με την θέση των καθισμάτων.....**
-
Για τα ταμπούρα πίσω τι να πω? Δυστυχώς η διακοπή του forfour έφαγε τα πίσω δισκόφρενα στο 1.3. Όχι ότι αλλάζει κάτι σημαντικό καθώς με μόλις 950 κιλά (εκτίμηση) δεν νομίζω ότι τα φρένα θα είναι λιγότερο άγκυρες.
-
Με το κάθισμα τελείως εμπρός έχεις τους χώρους ενός μικρομεσαίου αλλά πίσω χωράνε μόνον καθισματάκια μωρού. Με το κάθισμα εντελώς πίσω οι χώροι είναι για να καθίσει και βολλευμπολίστας. Προσοχή το κάθισμα του συνοδηγού πέφτει εμπρός και γίνεται επίπεδο οπότε μπορείς άνετα να μεταφέρεις και μεγάλη βιβλιοθήκη από το ΙΚΕΑ.
-
Ο χρήστης digilef έγραψε:
ή το http://www.otinanaiclub.grΜπες διάβασε και εσύ θα κρίνεις
Να μπει μπορει, να διαβασει μπορει?
Δεν θα κρινετε την ωριμοτητα του?? -
πάντως έχω πάθει πλάκα με την οικονομία του κινητήρα του...στην πόλη καίει τουλάχιστον 2 λίτρα κάτω από μένα...
-
Δηλαδη στα ποσα εισαι??
6.5-7? -
εγώ το οδηγώ ελάχιστα αφού δεν μου ανήκει. Τα συμπεράσματα είναι από την ιδιοκτήτρια που το οδηγεί συχνά στο κέντρο!
-
Το πηρα τελικα το coltaki
Ειμαι πολυ χαρουμενος
Colt cz3 μαυρο amt
Σε λιγο καιρο θα βαλω κ Photo...
Κατι ασχετο
Οσοι εχετε gps στο colt που το εχετε βαλει την βεντουζα??την βγαζετε μετα ή εχετε το μαρκουτσι συνεχεια στο τζαμι??
Λεει να το βαλω στα τριγωνικα στο πλαι τζαμια??ή μηπως ειναι λαθος ιδεα μιας κ ειμαι δεξιοχειρας??Απλα το σκεφτομαι στο πλαινο τζαμι κ απο θεμα κομψοτητας...
Περιμενω γνωμες
MITSUBISHI COLT & CΖC