-
Inimic (ή όποιος άλλος φυσικά ) αλήθεια ξέρεις τι λάδι σου έβαλε ο ΠΑΠΡΑΣ τώρα που τά άλλαξες? Εννοώ μάρκα και τι είδος συνθετικό-10W30 κτλ...
Άπο την επόμενη εβδομάδα θα αλλάξω τα πρώτα του γι'αυτό το ψάχνω
Und3r με το καλό να το παραλάβεις. Άντε να πληθαίνουμε γιατι πρέπει να φτιάξουμε και clubάκι
-
Τελικα ειμαι εγω ο τυχερος που οδηγησε το czT στην κυμη και δεν αφησα τον Τazio,το αμαξι ειναι καταπληκτικο.παει πολυ καλα,φρεναρει εκλπηκτικα,απολυτο τιμονι αν και λιγακι βαρυ κατα την γνωμη μου,ωραια κρατηματα,αθορυβο αν και πολλοι θα το θεωρησουν αρνητικο επειδη δεν ακουγεται πολυ το τουρμπισμα μεσα στην καμπινα ειδικα αν εχεις κλειστα παραθυρα.επεισης πολυ καλο το αντισπιν που δεν σε αφηνει να κανεις 'ταρζανιες'.σε ολη την αναβαση της κυμης που την εκανα 6 φορες σε καθε στροφη που πηγαινε να γλιστρισει αναβε το λαμπακι του αντισπιν που σε προηδοποιει.στην εθνικη το αμαξι δεν παιζεται απο τα 120 στα 200 δεν καταλαβαινεις πως φτανεις.πολυ καλη κλιμακωση των σχεσεων.συνεχεια εισαι τουρμπισμενος αφου απο της 2300-2500 εισαι μεσα.ο κοφτης περιπου στις 7200 αν θυμαμαι καλα αφου δεν τον προλαβαινα.το σαββατοκυριακο θα παω βολο με το czt στο κενταυρος και θα σας πω εντυπωσεις μαζι με τον tazio.
-
Ο χρήστης Und3R έγραψε:
γενικός σε σχέση με το ibiza fr αλλα και το fiesta ST είναι μέρα με νύχτα!
Το μονο που μενει ειναι 1 μηνας ακομα μεχρι να το παραλαβω!Φιλε,αμα μπεις σε ενα FR με προγραμμα και μετα στο Colt,θα νομιζεις οτι σε πιάσανε κορόιδο εκει στην Mitsu
Καλορίζικο,αλλα προσοχη στους χαρακτηρισμούς γιατι σε σχέση με ενα FR 1ου σταδίου θα είσαι παντα 2 δευτερόλεπτα πισω(αν οχι παραπανω) σε απολυτους χρόνους,πάντα δεύτερος στις ρεπρίζ και καταϊδρωμένος στην ροπή -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το μονο που μενει ειναι 1 μηνας ακομα μεχρι να το παραλαβω!Φιλε,αμα μπεις σε ενα FR με προγραμμα και μετα στο Colt,θα νομιζεις οτι σε πιάσανε κορόιδο εκει στην Mitsu
Καλορίζικο,αλλα προσοχη στους χαρακτηρισμούς γιατι σε σχέση με ενα FR 1ου σταδίου θα είσαι παντα 2 δευτερόλεπτα πισω(αν οχι παραπανω) σε απολυτους χρόνους,πάντα δεύτερος στις ρεπρίζ και καταϊδρωμένος στην ροπήΑν και δεν με κοφτει το θεμα... αλλα ειμαι λιγο περιεργος Εσυ ρε Τιγρη με ποια λογικη μου συγκρινεις ενα μαμα με ενα πειραγμενο... και ποιος σου λεει πως αμα πειραξουμε το Colt δεν θα κανει ανταλλακτικα το FR?
Παντως... χιλιες φορες να με πιανει κοροιδο η Mitsu παρα η Seat...
Αντε, και καλα μουτρα με το FR δεκατουεβδομου σταδιου μονοσεευθειεςπαω edition
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καλορίζικο,αλλα προσοχη στους χαρακτηρισμούς γιατι σε σχέση με ενα FR 1ου σταδίου θα είσαι παντα 2 δευτερόλεπτα πισω(αν οχι παραπανω) σε απολυτους χρόνους,πάντα δεύτερος στις ρεπρίζ και καταϊδρωμένος στην ροπήΗ ώρα της RALLIART για το CZT δεν θα αργήσει και τότε τα ξανάλεμε
Όσο για τον ποιον θα πιάσουνε κορόιδο 2 με 7 Χρόνια εγγύησης είναι μεγάλη διαφορά...Τι λες??
Θα το πίνει το τσάι του το FR όμως στις στροφές και θα είναι και ζεστό...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εσυ ρε Τιγρη με ποια λογικη μου συγκρινεις ενα μαμα με ενα πειραγμενο... και ποιος σου λεει πως αμα πειραξουμε το Colt δεν θα κανει ανταλλακτικα το FR?Παντως... χιλιες φορες να με πιανει κοροιδο η Mitsu παρα η Seat...
Με 1.500 κυβικα και ελαχιστες εταιρείες που θα ασχοληθουν με το θέμα βελτίωση,νομίζω ότι το Colt θα πρέπει να εχει παντα το μπροστινο παρπρίζ καθαρό και ενσωματωμένα κυάλια
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εσυ ρε Τιγρη με ποια λογικη μου συγκρινεις ενα μαμα με ενα πειραγμενο... και ποιος σου λεει πως αμα πειραξουμε το Colt δεν θα κανει ανταλλακτικα το FR?
Παντως... χιλιες φορες να με πιανει κοροιδο η Mitsu παρα η Seat...
Με 1.500 κυβικα και ελαχιστες εταιρείες που θα ασχοληθουν με το θέμα βελτίωση,νομίζω ότι το Colt θα πρέπει να εχει παντα το μπροστινο παρπρίζ καθαρό και ενσωματωμένα κυάλια
Μόνο εμένα μου φαίνεται ανούσια αυτή η συζήτηση;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Με 1.500 κυβικα και ελαχιστες εταιρείες που θα ασχοληθουν με το θέμα βελτίωση....Λόγω μικρότερου αριθμού αυτοκινήτων με αυτόν τον κινητήρα σε σχέση με όλο το group VAG όντως κινδυνεύει να υπάρχει έλλειψη ποσότητας λύσεων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και καλές οι λύσεις..... Τουλάχιστον όμως διαθέτει ποιότητα αφού έχει ήδη ασχοληθεί η brabus στο Smart... 180 εργοστασιακά αλογάκια με την εργοστασιακή εγγύηση (και θεωρητικά ακόμα απείραχτο είναι! αφού το αγοράζεις έτσι!) Άλλωστε όλοι οι γνωστοί βελτιωτές διψάνε να αυξήσουν τα μοντέλα που βελτιώνουν, καθώς είναι ευρωπαϊκό και πουλάει καλά δεν θα έχουν λόγο να μην το κάνουν.
Είναι όμως νωρίς για τέτοιες συζητήσεις, εδώ είμαστε στα νέα μοντέλα.... άλλωστε πολλοί αγοράζουν ένα αυτοκίνητο για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θέλουν να αποκτήσουν/φτιάξουν..... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Με 1.500 κυβικα και ελαχιστες εταιρείες που θα ασχοληθουν με το θέμα βελτίωση....
Λόγω μικρότερου αριθμού αυτοκινήτων με αυτόν τον κινητήρα σε σχέση με όλο το group VAG όντως κινδυνεύει να υπάρχει έλλειψη ποσότητας λύσεων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και καλές οι λύσεις..... Τουλάχιστον όμως διαθέτει ποιότητα αφού έχει ήδη ασχοληθεί η brabus στο Smart... 180 εργοστασιακά αλογάκια με την εργοστασιακή εγγύηση (και θεωρητικά ακόμα απείραχτο είναι! αφού το αγοράζεις έτσι!) Άλλωστε όλοι οι γνωστοί βελτιωτές διψάνε να αυξήσουν τα μοντέλα που βελτιώνουν, καθώς είναι ευρωπαϊκό και πουλάει καλά δεν θα έχουν λόγο να μην το κάνουν.
Είναι όμως νωρίς για τέτοιες συζητήσεις, εδώ είμαστε στα νέα μοντέλα.... άλλωστε πολλοί αγοράζουν ένα αυτοκίνητο για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θέλουν να αποκτήσουν/φτιάξουν.....Ελαχιστες? Δε νομίζω..... Χαμός θα γίνει... Αγωνιστικό θα το κάνουν
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
Τελικα ειμαι εγω ο τυχερος που οδηγησε το czT στην κυμη και δεν αφησα τον Τazio,το αμαξι ειναι καταπληκτικο.παει πολυ καλα,φρεναρει εκλπηκτικα,απολυτο τιμονι αν και λιγακι βαρυ κατα την γνωμη μου,ωραια κρατηματα,αθορυβο αν και πολλοι θα το θεωρησουν αρνητικο επειδη δεν ακουγεται πολυ το τουρμπισμα μεσα στην καμπινα ειδικα αν εχεις κλειστα παραθυρα.επεισης πολυ καλο το αντισπιν που δεν σε αφηνει να κανεις 'ταρζανιες'.σε ολη την αναβαση της κυμης που την εκανα 6 φορες σε καθε στροφη που πηγαινε να γλιστρισει αναβε το λαμπακι του αντισπιν που σε προηδοποιει.στην εθνικη το αμαξι δεν παιζεται απο τα 120 στα 200 δεν καταλαβαινεις πως φτανεις.πολυ καλη κλιμακωση των σχεσεων.συνεχεια εισαι τουρμπισμενος αφου απο της 2300-2500 εισαι μεσα.ο κοφτης περιπου στις 7200 αν θυμαμαι καλα αφου δεν τον προλαβαινα.το σαββατοκυριακο θα παω βολο με το czt στο κενταυρος και θα σας πω εντυπωσεις μαζι με τον tazio.Ποσα χιλιομετρα εχει το αμαξι?
-
Ο χρήστης Und3R έγραψε:
Καλορίζικο,αλλα προσοχη στους χαρακτηρισμούς γιατι σε σχέση με ενα FR 1ου σταδίου θα είσαι παντα 2 δευτερόλεπτα πισω(αν οχι παραπανω) σε απολυτους χρόνους,πάντα δεύτερος στις ρεπρίζ και καταϊδρωμένος στην ροπήΗ ώρα της RALLIART για το CZT δεν θα αργήσει και τότε τα ξανάλεμε
Όσο για τον ποιον θα πιάσουνε κορόιδο 2 με 7 Χρόνια εγγύησης είναι μεγάλη διαφορά...Τι λες??
Θα το πίνει το τσάι του το FR όμως στις στροφές και θα είναι και ζεστό...
Δεν ξερω τι θα κανει το colt στο περασμα του χρονου αλλα για το fr διαβαζω για πολλα προβληματα(ABS ,τουρμπινα,διαφορές στο χρωμα ,coil packs).
Και τα δυο μοντελα παντως τα ειχα στα υποψηφια για αγορα. -
Ο χρήστης Und3R έγραψε:
Τελικα ειμαι εγω ο τυχερος που οδηγησε το czT στην κυμη και δεν αφησα τον Τazio,το αμαξι ειναι καταπληκτικο.παει πολυ καλα,φρεναρει εκλπηκτικα,απολυτο τιμονι αν και λιγακι βαρυ κατα την γνωμη μου,ωραια κρατηματα,αθορυβο αν και πολλοι θα το θεωρησουν αρνητικο επειδη δεν ακουγεται πολυ το τουρμπισμα μεσα στην καμπινα ειδικα αν εχεις κλειστα παραθυρα.επεισης πολυ καλο το αντισπιν που δεν σε αφηνει να κανεις 'ταρζανιες'.σε ολη την αναβαση της κυμης που την εκανα 6 φορες σε καθε στροφη που πηγαινε να γλιστρισει αναβε το λαμπακι του αντισπιν που σε προηδοποιει.στην εθνικη το αμαξι δεν παιζεται απο τα 120 στα 200 δεν καταλαβαινεις πως φτανεις.πολυ καλη κλιμακωση των σχεσεων.συνεχεια εισαι τουρμπισμενος αφου απο της 2300-2500 εισαι μεσα.ο κοφτης περιπου στις 7200 αν θυμαμαι καλα αφου δεν τον προλαβαινα.το σαββατοκυριακο θα παω βολο με το czt στο κενταυρος και θα σας πω εντυπωσεις μαζι με τον tazio.
Ποσα χιλιομετρα εχει το αμαξι?
Γύρω στις 2500 χιλιόμετρα έχει.
-
Αν καταλαβα καλα το Colt CZT εχει μη απενεργοποιουμενο ESP η' κανω λαθος? Αν ισχυει κατι τετοιο νομιζω οτι χανει ολη του την γλυκα σαν αυτοκινητο!! Αυτα τα ευνουχισμενα ψευτοGTi εχουν γινει σουπα πλεον μου φαινετε...
Οσον αφορα τη αντιπαραθεση μεταξυ FR (1ου σταδιου) και CZT νομιζω οτι ειναι εντελως ανουσια...με πια λογικη μπορεις να κανεις αυτη τη συγκριση, δεν μπορω να καταλαβω!?
Παντως σε αναλογο αρθρο του Drive, μεταξυ ST, CZT & FR, ο ισπανος φτανει τελευταιος το νημα, διοτι απ'οτι φαινετε υπολειπεται χαρακτηρα εναντι των αλλων δυο...
Τελος δεν νομιζω οτι καποιος ο οποιος θα κατεληγε να αγορασει FR θα τον ενδιεφερε ποτε να στριψει το αυτοκινητο του...εχω εμπειρια απο αυτοκινητα του ειδους (FR & 20VT) και απλα δεν ειναι καταλληλα για κατι τετοιο...μουτρα, μετριο τιμονι και τα γνωστα...βεβαια στην ευθεια εισαι αρχοντας, οποτε νομιζω καπου εδω ξεκαθαριζει και το αγοραστικο κοινο...
-
Ο χρήστης VW16v έγραψε:
Αν καταλαβα καλα το Colt CZT εχει μη απενεργοποιουμενο ESP η' κανω λαθος? Αν ισχυει κατι τετοιο νομιζω οτι χανει ολη του την γλυκα σαν αυτοκινητο!! Αυτα τα ευνουχισμενα ψευτοGTi εχουν γινει σουπα πλεον μου φαινετε...Οσον αφορα τη αντιπαραθεση μεταξυ FR (1ου σταδιου) και CZT νομιζω οτι ειναι εντελως ανουσια...με πια λογικη μπορεις να κανεις αυτη τη συγκριση, δεν μπορω να καταλαβω!?
Παντως σε αναλογο αρθρο του Drive, μεταξυ ST, CZT & FR, ο ισπανος φτανει τελευταιος το νημα, διοτι απ'οτι φαινετε υπολειπεται χαρακτηρα εναντι των αλλων δυο...
Τελος δεν νομιζω οτι καποιος ο οποιος θα κατεληγε να αγορασει FR θα τον ενδιεφερε ποτε να στριψει το αυτοκινητο του...εχω εμπειρια απο αυτοκινητα του ειδους (FR & 20VT) και απλα δεν ειναι καταλληλα για κατι τετοιο...μουτρα, μετριο τιμονι και τα γνωστα...βεβαια στην ευθεια εισαι αρχοντας, οποτε νομιζω καπου εδω ξεκαθαριζει και το αγοραστικο κοινο...
Έχχεις δίκιο... δεν απενεργοποιείται το ESP. Όσον αφορά εάν αυτό είναι σωστο... ας ρωτήσουμε την μητέρα κάποιου έφηβου που απεβίωσε στην άσφαλτο επειδή δεν έιχε (ή απενεργοποίησε) ESP.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Αν καταλαβα καλα το Colt CZT εχει μη απενεργοποιουμενο ESP η' κανω λαθος? Αν ισχυει κατι τετοιο νομιζω οτι χανει ολη του την γλυκα σαν αυτοκινητο!! Αυτα τα ευνουχισμενα ψευτοGTi εχουν γινει σουπα πλεον μου φαινετε...
Οσον αφορα τη αντιπαραθεση μεταξυ FR (1ου σταδιου) και CZT νομιζω οτι ειναι εντελως ανουσια...με πια λογικη μπορεις να κανεις αυτη τη συγκριση, δεν μπορω να καταλαβω!?
Έχχεις δίκιο... δεν απενεργοποιείται το ESP. Όσον αφορά εάν αυτό είναι σωστο... ας ρωτήσουμε την μητέρα κάποιου έφηβου που απεβίωσε στην άσφαλτο επειδή δεν έιχε (ή απενεργοποίησε) ESP.
inimic, ενας εφηβος δεν εχει το δικαιωμα να οδηγει αυτοκινητο οποτε εαν η μητερα του, 'επετρεψε' να παρει το αυτοκινητο ειναι δικο της το φταιξιμο...οποιοσδηποτε ανω των 18 νομιζω οτι ειναι υπευθυνος των πραξεων του και των επιλογων του...
Αυτο δεν σημαινει σε καμια περιπτωση οτι τετοιες κινησης απ'την αυτοκινητοβιομηχανια πρεπει να επικροτουνται κατα την γνωμη μου...δεν διαφωνω στην υπαρξη του αλλα ειμαι καθετος στο οτι πρεπει να απενεργοποιηται!
Εαν εσενα σε ικανοποιει το ευνουχισμενο αυτοκινητο δεν μου πεφτει λογος...γι'αυτο υπαρχουν και αυτοκινητα για ολα τα γουστα! Στην τελικη αντε να βαλεις ESP (μη απενεργοποιουμενο) στο 1.3 αλλα οχι και στην κορυφη της γκαμας σου...για μενα προσωπικα το αυτοκινητο τρωει Χ εξαρχης και μονο επειδη δεν μου επιτρεπει να κανω οτι θελω εγω με αυτο αλλα οτι θελει εκεινο με εμενα...ειναι προσωπικη μου αποψη φυσικα και δεν ζηταω να την συμμεριστεις...φιλικα Στρατος.
-
Ο χρήστης VW16v έγραψε:
inimic, ενας εφηβος δεν εχει το δικαιωμα να οδηγει αυτοκινητο οποτε εαν η μητερα του, 'επετρεψε' να παρει το αυτοκινητο ειναι δικο της το φταιξιμο...οποιοσδηποτε ανω των 18 νομιζω οτι ειναι υπευθυνος των πραξεων του και των επιλογων του...
Αυτο δεν σημαινει σε καμια περιπτωση οτι τετοιες κινησης απ'την αυτοκινητοβιομηχανια πρεπει να επικροτουνται κατα την γνωμη μου...δεν διαφωνω στην υπαρξη του αλλα ειμαι καθετος στο οτι πρεπει να απενεργοποιηται!
Εαν εσενα σε ικανοποιει το ευνουχισμενο αυτοκινητο δεν μου πεφτει λογος...γι'αυτο υπαρχουν και αυτοκινητα για ολα τα γουστα! Στην τελικη αντε να βαλεις ESP (μη απενεργοποιουμενο) στο 1.3 αλλα οχι και στην κορυφη της γκαμας σου...για μενα προσωπικα το αυτοκινητο τρωει Χ εξαρχης και μονο επειδη δεν μου επιτρεπει να κανω οτι θελω εγω με αυτο αλλα οτι θελει εκεινο με εμενα...ειναι προσωπικη μου αποψη φυσικα και δεν ζηταω να την συμμεριστεις...φιλικα Στρατος.
Θεωρώ πως ένας 18-19 χρονών είναι έφηβος εξ ου και το σχολειό μου.
Καταλαβαίνω την επιχειρηματολογία σου όμως... γιατί θα έπρεπε σε δημόσιο δρόμο να απενεργοποιείται το ESP αφού κανένας οδηγός δεν είναι σε θέση να ξέρει τι θα του προκύψει; Γιατί να μην ενθαρρύνουμε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να το έχουν στον βασικό εξοπλισμό εάν είναι να σωθεί έστω και μία ζωή; Μπορούμε εσύ και εγώ να πέσουμε θύματα κάποιου ασυνείδητου που υπερκετιμά τις δυνατοτητές του ή δεν γνωρίζει τις συνθήκες του δρόμου.
Ναι το ESP μας κόβει την διασκέδαση, όχι εντελώς και υπάρχουν ESP με διαφορετικές ρυθμίσεις ευαισθησίας. Κατά την γνώμη μου η παραπάνω ασφάλεια που παρέχει αξίζει.... η αδρεναλίνη μπορεί να ανέβει και με άλλους τρόπους.Πάντα φιλικά.
-
Ο χρήστης VW16v έγραψε:
Όπως πριν λίγα χρόνια το ABS ήτανε με διακόπτη on/off και μετά έγινε standart,έτσι και τώρα το ESP. Θυμάμαι τους τρελούς πιτσιρικάδες να ξηλώνουνε το ABS από Punto GT και 106 GTI και αναρωτιέμαι τι θα κάνουνε τωρα όταν θα αγοράσουνε Type R...
Κανεις δεν μπορει να σταματησει την τεχνολογια, το esp ηρθε για να μεινει. Και ποιος άλλος θα μπορούσε να αρχίσει τον χορό την τεχνολογικής επανάστασης εκτός από την απίστευτα προηγμένη mitsubishi?
Τωρα οσο αφορα αν μου αρεσει αυτο,φυσικα θα πω οχι!!!Αλλα εμπιστευομαι την Mitsu. Το ESP στο CZT είναι αρκετά διακριτικό και επεμβαίνει εκεί που πραγματικά χρειάζεται! -
Τι συζηταμε τωρα?
Θεωρω ότι αυτή η ιστορία ξεκίνησε από τα περιοδικά που βαθμολογούσαν αρνητικά αυτοκίνητα που δεν απενεργοποιούσαν το ESP ή κατι αλλο....
Αυτοί το ξεκίνησαν και πέρασε στη συνείδηση του κόσμου ότι πρέπει να γίνεται... Σιγά τα ΩΑ. Για να πετάει κόλο ή για μη κολλάει στη λάσπη?
Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.
-
Δεν διαφωνω στην υπαρξη του ESP αλλα δεν καταλαβαινω γιατι να μην σου δινει το option να το απενεργοποιεις!? Εκει ειναι το δικο μου παραπονο!! Τι να τα κανω τα 150ps αν θελω να το πλασαρω με τα 4ρα και αυτο με βαζει μεσα!? Δεν διαφωνω, η μανα μου θα ειναι πιο ασφαλης, η μητερα μου ομως δεν θα παει να αγορασει και το αντιστοιχο GTi του αυτοκινητου αλλα το 1.3 με το αυτοματο κιβωτιο...
Απο εκει και περα να σας πω οτι γνωστος μου με Punto Sporting 95ps (μη απενεργοποιουμενο esp) μου εδωσε να οδηγησω το αυτοκινητο του. Πολυ ακλο για την κατηγορια του αλλα οταν πηγαινες να το γυρισεις αμεσως σε μουτζωνε το esp...καποια στιγμη εφαγε φλας ο εγκεφαλος με αποτελεσμα να ην δουλευει το esp του...το αυτοκινητο μεταμορφωθηκε, εστριβε καλυτερα, γυρναγε (με προσπαθεια) και γενικα ηταν πιο fun to drive...σας πληροφορω ενω εχει εγγυηση, δεν εχει παει να το διορθωσει εδω και ενα χρονο!
Coyote,οποιοσδηποτε εχεο οδηγησει αυτοκινητο χωρις esp και ειναι λατρης της αυτοκινησης νομιζω οτι μεσα σε μερικα χλμ αντιλαμβανεται γιατι πρεπει να υπαρχει το 'μαγικο' κουμπακι...δεν ειναι θεμα δημοσιογραφων...ειναι θεμα απολαυσης!
Οσον αφορα τα ABS να πω οτι τα πρωτα ηταν για γελια και φυσικα εν ετη 1990-1997 κανεις δεν ηθελε να το εχει στο αυτοκινητο του...πλεον εχει εξελιχθει τοσο πολυ σαν συστημα που εμπλεκεται πραγματικα οταν το εχεις αναγκη...φυσικα για συνθηκες truck day ειναι αχρηστο! Δεν ειναι ομως το ιδο πραγμα με το esp, μην τρελλαθουμε. Αν ειναι ετσι, το S2000 να σταματησει να φοραει μπλοκε και να του βαλουμε ενα esp,vdc κτλ...
Τελος να πω οτι υπαρχουν ακομα pure cars χωρις την υπαρξη ουτε καν abs...δυστηχως ομως ειναι πολυ ακριβα για τον μεσο ελληνα που απλα ζητα ενα αυτοκινητο να οφηγει και οχι να τον οδηγει...οι εποχες τον φτηνων καλων GTi εχουν περασει πλεον...εχουμε γεμισει αυτοκινητα με ηλεκτρονικα,klima, υπερβαρα με αποκομμενη αισθηση...
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Θεωρώ πως ένας 18-19 χρονών είναι έφηβος εξ ου και το σχολειό μου.
Καταλαβαίνω την επιχειρηματολογία σου όμως... γιατί θα έπρεπε σε δημόσιο δρόμο να απενεργοποιείται το ESP αφού κανένας οδηγός δεν είναι σε θέση να ξέρει τι θα του προκύψει; Γιατί να μην ενθαρρύνουμε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να το έχουν στον βασικό εξοπλισμό εάν είναι να σωθεί έστω και μία ζωή; Μπορούμε εσύ και εγώ να πέσουμε θύματα κάποιου ασυνείδητου που υπερκετιμά τις δυνατοτητές του ή δεν γνωρίζει τις συνθήκες του δρόμου.
Ναι το ESP μας κόβει την διασκέδαση, όχι εντελώς και υπάρχουν ESP με διαφορετικές ρυθμίσεις ευαισθησίας. Κατά την γνώμη μου η παραπάνω ασφάλεια που παρέχει αξίζει.... η αδρεναλίνη μπορεί να ανέβει και με άλλους τρόπους.Πάντα φιλικά.
Συμφωνω παντως να βρισκετε στον βασικο εξοπλισμο του εκαστοτε αυτοκινητου...επισης υπαρχουν πολυ καλα traction controls (e.g της racelogic) τα οποια σου δινουν την δυνατοτητα να μεταβαλεις το ποσοστο εμπλοκης του αναλογα με τις συνθηκες! Δεν διαφωνω στην υπαρξη αυτων, ισα ισα που μακαρι να υπηρχαν σε ολα τα αυτοκινητα! Αυτο ομως δεν αναιρει το γεγονος οτι το μονιμα μη απενεργοποιουμενο esp ειναι εντελως λαθος!
MITSUBISHI COLT & CΖC