-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
**φθηνότερο απο τον ανταγωνισμό δεν θα είναι.**G Vitara apo 28,5 κ, Jeep Compass απο 28,5
Outlander απο 30 κ και RAV4 απο 30κ άρα ίδια τιμή
δεν βάζω KIA Sorento, Chevrolet Captiva κλπ παρόλο που αρχίζουν απο 30κ γιατί μπορεί κάποιος να αντιτάξει αυξημένο κόστος χρήσης λόγω κυβικώνΣτα 28,5-30Κ τα RAV4/Vitara δεν έχουν ζάντες+ESP, με τα οποία φθάνουν στα 33Κ αμέσως, με μια πρώτη ματιά
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Δηλαδή αν βγεί στα 30Κ θα είναι Αισχροκέρδεια & απάτη; Από πότε;
Από πότε υπάρχει πλαφόν και αναλογία στην τιμολογιακή πολιτική μιας εταιρείας βάσει φόρων;
Στο κάτω-κάτω, και στα 30Κ να βγεί το απλό, φθηνότερο θα είναι από τον ανταγωνισμό. Το κέρδος θα το επωφεληθεί μια εταιρεία και όχι το κράτος
Τέλος, δεν υποχρεώνει κανείς-κανέναν να αγοράσει το προιόν του. Συγκρίνουμε, αποφασίζουμε, αγοράζουμε. ΑΥΤΗ είναι η δύναμή μας.
Απατη δεν θα ειναι... αισχροκερδεια ομως σιγουρα! Τι και αν ο ανταγωνισμος ειναι ακριβοτερος? Εμενα ως αγοραστη με ενδιαφερει το ποσο πραγματικα αξιζει, και ναι... φυσικα θα εχει και ο εμπορος ενα λογικο κερδος... πανω κατω οπως ολοι.
Δεν θα παω να του αφησω μπουρμπουαρ και 3-4κ παραπανω επειδη ετσι. Καλο ειναι οι εκαστοτε εταιριες να γνωριζουν πως δεν ειναι ειναι ολοι οι υποψηφιοι πελατες γιδοβοσκοι, και εχουμε ματια... και βλεπουμε τι γινετε και εξω απο την πορτα μας.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δηλαδή αν βγεί στα 30Κ θα είναι Αισχροκέρδεια & απάτη; Από πότε;
Από πότε υπάρχει πλαφόν και αναλογία στην τιμολογιακή πολιτική μιας εταιρείας βάσει φόρων;
Στο κάτω-κάτω, και στα 30Κ να βγεί το απλό, φθηνότερο θα είναι από τον ανταγωνισμό. Το κέρδος θα το επωφεληθεί μια εταιρεία και όχι το κράτος
Τέλος, δεν υποχρεώνει κανείς-κανέναν να αγοράσει το προιόν του. Συγκρίνουμε, αποφασίζουμε, αγοράζουμε. ΑΥΤΗ είναι η δύναμή μας.
Απατη δεν θα ειναι... αισχροκερδεια ομως σιγουρα! Τι και αν ο ανταγωνισμος ειναι ακριβοτερος? Εμενα ως αγοραστη με ενδιαφερει το ποσο πραγματικα αξιζει, και ναι... φυσικα θα εχει και ο εμπορος ενα λογικο κερδος... πανω κατω οπως ολοι.
Προσωπικά, με ενδιαφέρει πόσο κοστίζει και τί προσφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Δεν θα παω να του αφησω μπουρμπουαρ και 3-4κ παραπανω επειδη ετσι. Καλο ειναι οι εκαστοτε εταιριες να γνωριζουν πως δεν ειναι ειναι ολοι οι υποψηφιοι πελατες γιδοβοσκοι, και εχουμε ματια... και βλεπουμε τι γινετε και εξω απο την πορτα μας.
Σαφώς, άρα κάνεις άλλη επιλογή
-
όταν λες άλλη επιλογή τι εννοείς?
άλλο αυτοκίνητο ή άλλο τρόπο απόκτησης? -
και τα 2
-
Κυρίως άλλη επιλογή=άλλο αυτοκίνητο
-
VW=Kosmocar
-
Προσωπικά, με ενδιαφέρει πόσο κοστίζει και τί προσφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Μεγάλο λάθος αυτό, όταν ο ανταγωνισμός είναι δίλιτρος. Είναι ασύγκριτα πράγματα.
Υπάρχει το απαράδεκτο φορολογικό σύστημα, αλλιώς το RAV θα είχε 26.000 όπως και στην Γερμανία.Δηλαδή το RX8 που έχει να ανταγωνιστεί S2000 και 350z έπρεπε μην κάνει 28.000 αλλά 50.000 επειδή τόσο κάνει ο ανταγωνισμός? αφου έχει κινητήρα 1300Cc μαγκιά του
Οπως τα λέτε εσεις θα πρέπει η VW να έρχεται κάθε χρόνο να μας παίρνει 210 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας γιατί ο ανταγωνισμός πληρωνει 370 και ο 'τυχερός' κάτοχος του tiguan μόνο 160! Πώς δεν το σκέφτηκαν κι αυτό οι φωστήρες στο marketing της VW?
-
Κατ'αρχάς μη βάζεις ιδέες!
Το έχω ξαναπεί, όταν μιλάμε για καλύτερο αυτοκίνητο κλπ. να τονίζουμε αν μιλάμε για Ελλάδα ή όχι.
Η δοκιμή από τους 4Τ ήταν φοβερή πάντως, μου έλυσε αρκετές απορίες...
-
Οπότε το RX-8 231ps που κοστίζει ~35Κ στη Γερμανία και ~35Κ στην Ελλάδα,
είναι απάτη, μιας και είναι 1300cc και έχει μικρότερους φόρους εδώ.Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Μεγάλο λάθος αυτό, όταν ο ανταγωνισμός είναι δίλιτρος. Είναι ασύγκριτα πράγματα.
Α, μάλιστα. Πρέπει να βγεί δίλιτρο ατμοσφαιρικό για να το συγκρίνουμε...
-
-
Το τουαρεγκ δεν είναι το τιγκουάν ντε.
-
Οπότε το RX-8 231ps που κοστίζει ~35Κ στη Γερμανία και ~35Κ στην Ελλάδα,
είναι απάτη, μιας και είναι 1300cc και έχει μικρότερους φόρους εδώ.Α, μάλιστα. Πρέπει να βγεί δίλιτρο ατμοσφαιρικό για να το συγκρίνουμε...
Το RX-8 λές ότι έχει ιδια τιμή στην Γερμανία. Γιατί να μην έχει ίδια και το tiguan? Εγω δεν είπα να είναι φθηνότερο στην ελλάδα (αν και έτσι θα έπρεπε). Ας είχε τουλάχιστον τα ίδια. Αρα συμφωνούμε.
Οσο για την συγκριση με RAV.
To RAV ξεκινάει από 29.900. Αυτό σημαίνει αφαιρώντας τον φόρο 40% ότι η toyota παίρνει περίπου 21.500. Τα υπολοιπα πάνε στον Αλογοσκούφη.
Το tiguan αν στοιχίζει 29500 - 12%= 26334 παίρνει η VW.
Διαφορά περίπου 5.000 ευρώ την στιγμή που τα δύο αυτοκίνητα στοιχίζουν το ίδιο στην γερμανία.
Προσωπικά με ενοχλεί αφάνταστα και προσβάλει την νοημοσύνη μου ως αγοραστή ένα αυτοκίνητο που έχει ιδια τιμή στην Γερμανία με κάποιο άλλο να μου το πουλήσει η ελληνική VW 5.000 ευρώ ακριβότερα με την αιτιολογία ότι ο αλογοσκούφης θα μου πάρει λιγότερα και επομένως θα πρέπει να βγάλει αυτή την διαφορά ως επιπλέον κέρδος.Οπως είπε και ένας φίλος παραπάνω δεν στέκει αυτή η λογική υπολογισμου τιμής με βάση τι αρπαχτή μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή. Η εταιρία πρέπει να υπολογίσει
το κόστος εισαγωγής του αυτοκινήτου + ένα λογικό ποσοστό κέρδους + φόρους = τελική τιμή.
Και κανείς δεν μου έχει απαντήσει το εξής. Οταν βγήκαν τα TSI δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα τουρμπο σε αυτήν την τιμή. Εκεί γιατί πολύ σωστά αυτά δεν τιμολογήθηκαν με βάση τα δίλιτρα αλλά όπως έπρεπε? Και μαλιστα είχαμε το παράδοξο να πουλιέται το 140 άλογα φθηνότερα από τα 116? (για να μην πώ πόσο πιο κάτω από το δίλιτρο με τα 150).
Και μετά από λίγο βγήκε και το αστρα με τα 180 και είχει και αυτό μια εξαιρετική τιμή. Αν η VW είχε βγάλει το TSI με τιμές επιπέδου του δίλιτρου ανταγωνισμού (δηλαδή 25.000) τι θα έκανε μετά?
Αποκλείεται στα επομενα 2 χρόνια να δούμε και άλλα SUV να αποκτούν τουρμπο κινητήρες? Τότε ο ανταγωνισμός απο τα 30 θα πέσει στα 25. Αρα σύμφωνα με την λογική ότι τιμολογω με βάση τον ανταγωνισμό θα πρέπει η τιμή του TIguan να πέσει 5.000€.
Ε αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν στέκουν απο οποια απτική γωνία κι αν τα δείς.
Εξακολουθώ να ελπιζω ότι οι πραγματικές τιμές είναι αυτές που εγραψε ο spiros (από 26-27Κ η βασική) και όχι οι τιμές του autobild.
Αλήθεια spiros η πληροφορία σου πόσο σίγουρη είναι? -
η πληροφορια ειναι καλη.
το προβλημα ειναι οτι εαν υπαρξει πολυ μεγαλη ζητηση (που μαλλον ετσι θα ειναι), προκειμενου να μην γινει τεραστια η λιστα αναμονης, πιθανον να τσιμπησουν τις τιμες για να μειωθει αυτο το φαινομενο.
φανταζεσαι να το ξεκινησουν απο 24Κ (με τασια φυσικα) και να υπαρξει αναμονη 10 μηνες???
μετα θα βγουν πολλοι εδω μεσα και θα τη κραξουν!!!μη ξεχναμε οτι και τα Golf TSi & GT ειναι ηδη τσιμπημενα σε τιμη σε σχεση με τη Γερμανια, αλλα τελικα ειναι φθηνα για τα Ελληνικα δεδομενα με βαση τις επιδοσεις τους.
εγω παντως πιστευω οτι οι τιμες θα ειναι ανταγωνιστικες, μη ξεχναμε οτι το RAV (κύριος ανταγωνιστης του) πρακτικα κανει πανω απο 35Κ αν θες να το παρεις με πληρη εξοπλισμο.
σε καθε περιπτωση παντως, η ιδια η αγορα θα αυτορυθμιστει, και ο ανταγωνισμος θα ριξει τις τιμες στα ανταγωνιστικα μοντελα, οτι καλυτερο δηλαδη για τον υποψηφιο αγοραστη της κατηγοριας. Μη νομιζεις, οι ανταγωνιστες του εχουν ηδη αρχισει να ιδρωνουν...
-
To TSI 140 στην ελλάδα δεν είναι ακριβό. Είναι τουλάχιστον 1000€ φθηνότερο απο την Γερμανία.
Οσο για την αναμονή, δεν νομίζω ότι αυτή θα κριθεί από την ζήτηση στην ελλάδα. Θα έχει ζήτηση του tiguan πανευρωπαικά αλλά δεν θα γίνει και λαικό προσκύνημα. Στην ευρώπη που ήδη έχουν ανακοινωθεί οι τιμές του και ξεκινάει από 26+ θεωρείται σχετικά ακριβό σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό αναφέρεται και στα τεστ που του έχουν κάνει. Θεωρούν πολύ ακριβή και την λίστα των extra. Αρα μην κρίνουμε μόνο από ελλάδα που ο ανταγωνισμός είναι στα ύψη λόγω φορολογίας.
Αυτό που λες για το ότι ο ανταγωνισμός θα προσαρμόσει τις τιμές με βρίσκει απολυτα σύμφωνο. Επιπλεόν νομίζω ότι επειδή με δίλιτρους κινητήρες θα είναι δύσκολο να το ανταγωνιστούν οι ίδιες οι εταιρίες θα πιέσουν για επισπευση των εκδόσεων με τουρμπο. Εκει πραγματικά θα γίνει το πάρτυ για εμάς τους υποψήφιους αγοραστές.
Προσωπικά έαν το tiguan δεν έρθει σε λογική τιμή (το πολύ δηλαδή σε τιμή Γερμανίας 28.5Κ το sport&style) δεν προκειται να το πάρω κι ας είναι ένα αυτοκίνητο για το οποίο έκανα υπομονή τουλαχιστον ένα χρόνο για να βγει. Αν υπάρχουν κορόιδα ας ψάξει αλλού να τα βρεί η VW.
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Οσο για την αναμονή, δεν νομίζω ότι αυτή θα κριθεί από την ζήτηση στην ελλάδα. Θα έχει ζήτηση του tiguan πανευρωπαικά αλλά δεν θα γίνει και λαικό προσκύνημα.
Αν η ζήτηση είναι μεγάλη σην Ελλάδα, αναμονή σαφώς και θα υπάρξει!
(πρόσφατο παράδειγμα; EOS). Έχει να κάνει με τη συμφωνία που έχει κάνει ο εισαγωγέας με το εργοστάσιο, για την παραγωγή που προορίζεται για Ελλάδα.Προσωπικά έαν το tiguan δεν έρθει σε λογική τιμή (το πολύ δηλαδή σε τιμή Γερμανίας 28.5Κ το sport&style) δεν προκειται να το πάρω κι ας είναι ένα αυτοκίνητο για το οποίο έκανα υπομονή τουλαχιστον ένα χρόνο για να βγει. Αν υπάρχουν κορόιδα ας ψάξει αλλού να τα βρεί η VW.
Τί ποιό απλό; Μας φαίνεται ακριβό σε σχέση με το ανταγωνισμό (;), δεν το παίρνουμε!
Περί RΧ-8, σαφώς και δεν συμφωνούμε, μιας (και κατά την ίδια λογική) δεν μπορεί να πωλείται στην ίδια τιμή με Γερμανία, ένα αυτοκίνητο που φορολογείται ως 1,300cc στην Ελλάδα Θα μπορούσε να κοστίζει σημαντικά λιγότερο
-
To RX8 cosmo μπορείς να το πάρεις από παραεισαγωγέα 32Κ ή και λιγότερο.
Φοβάμαι όμως πως κάτι τέτοιο δε θα είναι δυνατόν στο Tiguan αν υποθέσουμε ότι η VW ανεβάσει τις τιμές πολύ πάνω από το αναμενόμενο. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
To RX8 cosmo μπορείς να το πάρεις από παραεισαγωγέα 32Κ ή και λιγότερο.ισχύει και το έχω αναφέρει αρκετά πιο πίσω. μας λέει ο technik γιατί δεν παραπονιόμαστε που έχει 35 και Γερμανία και Ελλάδα απο επίσημη αντιπροσωπεία αλλά δεν μας λέει οτι Ελλάδα το βρίσκεις πιο φτηνά και απο τις δύο μέσω παραεισαγωγέα. Δεν μας εξηγεί γιατί Ελλάδα το Tiguan στη βασική έκδοση θα έχει πιο ακριβά ακόμα και απο την πιο πλούσια της Γερμανίας....
Φοβάμαι όμως πως κάτι τέτοιο δε θα είναι δυνατόν στο Tiguan αν υποθέσουμε ότι η VW ανεβάσει τις τιμές πολύ πάνω από το αναμενόμενο.
όχι απλώς θα είναι δυνατόν αλλά και ακόμα πιο εύκολο καθώς δεν θα χρειάζεσαι τον ενδιάμεσο παραεισαγωγέα. Είναι τόσο πιο φτηνή η Γερμανία στο συγκεκριμένο προιόν που αξίζει να το αγοράσεις κανονικά απο VW αντιπροσωπεία και να ζήσεις όλη την 'premium' εμπειρία. Άλλωστε είναι η Kosmocar που το τιμολογεί τόσο και ανεβάζει την τιμή, όχι η VW
-
Περί RΧ-8, σαφώς και δεν συμφωνούμε, μιας (και κατά την ίδια λογική) δεν μπορεί να πωλείται στην ίδια τιμή με Γερμανία, ένα αυτοκίνητο που φορολογείται ως 1,300cc στην Ελλάδα Θα μπορούσε να κοστίζει σημαντικά λιγότερο
Πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω τον συλλογισμό σου. Επειδή η mazda πουλάει το RX8 στην ίδια τιμή με Γερμανία αυτό δικαιολογεί την VW να πουλάει και 3.000 πάνω από Γερμανία? Ασ πουλήσει και εκεινη με τιμές Γερμανίας. Αυτό ζητάμε.
Δηλάδη επειδή η mazda υπερτιμολογεί 1-2.000 ας υπερτιμολογήσει και η VW 5.000?Τί ποιό απλό; Μας φαίνεται ακριβό σε σχέση με το ανταγωνισμό (;), δεν το παίρνουμε!
Αν ο ανταγωνισμός δεν βγάλει κάτι σε τούρμπο επειδή εγώ δεν πρόκειται να αγοράσω δίλιτρο (γιατί εκει αντί να σε ληστεύει η VW σου τα παίρνει το ελληνικό κράτος ) υπάρχουν και αμάξια σε άλλες κατηγορίες που οι εταιρίες τους δεν σε θεώρουν ηλίθιο αγοραστή. Θα προτιμήσω να ξεφύγω από την κατηγορία SUV παρά να πάρω το tiguan.
Στην αγορά αυτοκινήτου δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πείτε το και στην VW αν νομίζει ότι ελλείψει άλλου θα τρέξουν όλοι στην αγκαλιά της
Προσωπικά δεν είμαι πολύ φανατικός για αγορά suv. Απλά πίστευα ότι τι tiguan λόγω κυβικών θα ήταν μια πολύ ελκυστική αγορά και το θεωρούσα μια πολύ καλή περίπτωση. Φαίνεται όμως πως η VW (αν βέβαια ισχύουν αυτές οι τιμές) θα με διαψεύσει. -
Εμένα πάντως με ενοχλεί πολύ περισσότερο η ονομασία του μοντέλου παρά η (φημολογούμενη και στηριζόμενη σε εικασίες,μύθους και παραφιλολογίες) τιμή του.
VW Tiguan 2007