-
Δηλαδή αν το πάρεις 16.000 πόσο θα βγει ρε παιδιά με μεταφορικά και φόρους ; Πάνω από 26.000 ευρώ για την φουλ έκδοση ; Μήπως να αρχίσουμε παρτίδες με το θείο Σαμ ;
-
Ως καινουριο σιγουρα δε συμφέρει (ο φόρος για να το εισάγεις ιδιωτικά είναι κοντά στο 100% της εργοστασιακής τιμής),τα μεταφορικά 2000-3000 και έχει και κάποιες ιδιαιτερότητες η εισαγωγή από ΗΠΑ σε σχέση με ατοκίνητα από την ΕΕ (γραφειοκρατία για προδιαγραφές ρύπων,διαφορεικό ΦΠΑ κλπ).
Ακόμη ο φουλ εξοπλισμός στο τελωνείο θα ανεβάσει δυσανάλογα το κόστος (ηλιοροφή-αυτόματο-δέρματα πληρώνονται ακριβά)
Ως μεταχειρισμένο πάλι σε 1-2 χρόνια το συνολικό κόστος θα το φέρνει κοντά σε μεταχειρισμένο Tiguan από ΕΕ.
Νομίζω πως αμα προσθέσεις και κόστος να πας μέχρι εκεί να το διαλέξεις,τελικά δε θα συμφέρει. -
Οι τιμές στην Αμερική δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που πληρώνουμε εμείς. Δεν συμβαίνει μόνο στο tiguan. Π.χ από περιέργεια κοίταξα τιμή cayenne που είναι από 43400$ = 31000€! ΒΜW 335ι coupe από 40800=29000€! Ολα πάνω κάτω στην μισή τιμή παίζουν.
Αν σε αυτά συνυπολογίσετε και το μισθό των αμερικάνων που μπορεί να είναι εύκολα πάνω από 100.000$ το χρόνο καταλαβαίνετε πως αυτοί μπορούν να αγοράζουν τα πανάκριβα για εμάς αυτοκίνητα.
-
Η σύγκριση πάντως πρέπει να γίνεται με την τιμή σε δολάρια, το νόμισμα στο οποίο πληρώνονται δηλαδή και οι κάτοικοι της Αμερικής.
Όχι ότι έτσι είναι ακριβά βέβαια, κάθε άλλο θα έλεγα...
Όσον αφορά τους μισθούς στην Αμερική φίλος μου (πρώην συμφοιτητής μου στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, αλλά σε μεγαλύτερο έτος) έφυγε για Αμερική τελειώνοντας, έκανε ένα μονοετές Master, δούλεψε ένα χρόνο στη Symantec και τώρα δουλεύει στη Microsoft. Αμοίβεται με ~6000 δολάρια το μήνα και σε κανα χρόνο θα αμοίβεται με ~7-8000 δολάρια. Αναφέρομαι δε σε μισθό χωρίς κανένα τίτλο, μισθό δηλαδή που παίρνουν όλοι οι απλοί μηχανικοί-προγραμματιστές της Microsoft. Τα μυαλά παίρνουν πολύυυυυυ περισσότερα
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η σύγκριση πάντως πρέπει να γίνεται με την τιμή σε δολάρια, το νόμισμα στο οποίο πληρώνονται δηλαδή και οι κάτοικοι της Αμερικής.Όχι ότι έτσι είναι ακριβά βέβαια, κάθε άλλο θα έλεγα...
Όσον αφορά τους μισθούς στην Αμερική φίλος μου (πρώην συμφοιτητής μου στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, αλλά σε μεγαλύτερο έτος) έφυγε για Αμερική τελειώνοντας, έκανε ένα μονοετές Master, δούλεψε ένα χρόνο στη Symantec και τώρα δουλεύει στη Microsoft. Αμοίβεται με ~6000 δολάρια το μήνα και σε κανα χρόνο θα αμοίβεται με ~7-8000 δολάρια. Αναφέρομαι δε σε μισθό χωρίς κανένα τίτλο, μισθό δηλαδή που παίρνουν όλοι οι απλοί μηχανικοί-προγραμματιστές της Microsoft. Τα μυαλά παίρνουν πολύυυυυυ περισσότερα
Νεός μηχανικός παίρνει για πλάκα 8.000 *12 = 106.000$ που είπες κι εσύ. Ενας καλός μηχανικός με εμπειρία σε μεγάλη εταιρία παιρνει χαλαρά γυρω στα 200.000$.
Αυτα για να κλαίμε εμείς οι ευρωπαίοι.... -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η σύγκριση πάντως πρέπει να γίνεται με την τιμή σε δολάρια, το νόμισμα στο οποίο πληρώνονται δηλαδή και οι κάτοικοι της Αμερικής.Όχι ότι έτσι είναι ακριβά βέβαια, κάθε άλλο θα έλεγα...
Ρε συ aserf, όποτε σε διαβάζω.... τρέμει το μάτι μου....!!!! Τί φραγκάτες γνωριμίες είναι αυτές που έχεις....;;;
-
Καλά, μη βγάζεις και λανθασμένα συμπεράσματα...
Δεν κάνω παρέα με φραγκάτους ψωνισμένους τύπους, ούτε τριγυρνάω σε in στέκια, απλά τυχαίνει και έχω φίλους και από ευκατάστατες οικογένειες ή που οι ίδιοι είναι ευκατάστατοι
-
[quote='m1234']Οι τιμές στην Αμερική δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που πληρώνουμε εμείς. Δεν συμβαίνει μόνο στο tiguan. Π.χ από περιέργεια κοίταξα τιμή cayenne που είναι από 43400$ = 31000
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ρε συ aserf, όποτε σε διαβάζω.... τρέμει το μάτι μου....!!!! Τί φραγκάτες γνωριμίες είναι αυτές που έχεις....;;;Λες η μητέρα φίλου που αγόρασε το γκολφ με τα 27.000 να είναι η μάνα του φίλου που δουλεύει στην Microsof????
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
:oops:Καλά, μη βγάζεις και λανθασμένα συμπεράσματα...
Δεν κάνω παρέα με φραγκάτους ψωνισμένους τύπους, ούτε τριγυρνάω μόνο σε in στέκια, απλά τυχαίνει και έχω φίλους και από ευκατάστατες οικογένειες ή που οι ίδιοι είναι ευκατάστατοι
Δεν είναι κακό να έχεις και 'ευπορους φίλους'. Νομίζω ότι πλάκα έκανε ο φίλος...
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Ρε συ aserf, όποτε σε διαβάζω.... τρέμει το μάτι μου....!!!! Τί φραγκάτες γνωριμίες είναι αυτές που έχεις....;;;
Λες η μητέρα φίλου που αγόρασε το γκολφ με τα 27.000 να είναι η μάνα του φίλου που δουλεύει στην Microsof????
Όχι, άλλοι είναι
-
δυστυχώς εδώ είναι Ελλάντα και αυτές τις τιμές θα βλέπουμε για καιρό ακόμη:)
Για να επιστρέψω στο Tiguan του θέματός όμως ,έχει μάλλον την καλύτερη αρχική τιμή απ΄τον ανταγωνισμό. Όλα τα άλλα 2λιτρα ανεβαίνουν στα 30,000ευρώ. Μόνο τα Tucson,Sportage είναι πιο φθηνά.
Έχει κανείς συγκρίνει το Tiguan με το Qashqai να πει καμια γνώμη; -
Sinnay
ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΜΟΥ 'ΕΛΕΓΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ
ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 4.6% ????ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ TIGUAN ΑΜΕΣΑ.
ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΜΗΜΕΡΩΣΗ ΣΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΝΙΚΟΣ -
Ο χρήστης Nikos67 έγραψε:
SinnayΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΜΟΥ 'ΕΛΕΓΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ
ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 4.6% ????ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ TIGUAN ΑΜΕΣΑ.
ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΜΗΜΕΡΩΣΗ ΣΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΝΙΚΟΣΏπα εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Επειδή δεν γνωρίζω αν είναι επίσημη εμπορική πολιτική της vw και επειδή δεν σε γνωρίζω προσωπικά αν είσαι ενδιαφερόμενος ή κάποιος επιθεωρητής πωλήσεων που επιθυμεί να τραβήξει το αυτί του άτακτου πωλητή με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Εξάλλου δε χάνεις τίποτα να πας σε όποιον αντιπρόσωπο θέλεις και να τον ρωτήσεις αν γίνεται να σου το δώσει. Απελθέτω απ΄εμού το ποτήριον τούτο. Ελπίζω να καταλαβαίνεις.
-
Νομίζω πως μεμονωμένες προσφορές και φιλικοί διακανονισμοί που πέτυχε κάποιος δεν βοηθούν εδώ στο φόρουμ,ειδικά όταν δεν μπορούμε να τους επαληθεύσουμε. Αλλιώς οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί οτι βρήκε το tiguan με super έκπτωση,και να συζητάμε όλοι για super αλλά ανύπαρκτες προσφορές.
Αν κάποιος ξέρει μια προσφορά που γίνεται ΕΠΙΣΗΜΑ και σε κάθε πελάτη αυτό μάλιστα να το ανακοινώνει,να καταλήγουμε όλοι στην καλύτερη τιμή.
Sinnay προσπαθώ να καταλάβω ,αλλά δεν μπορώ. Νομίζεις οτι ο πωλητής που αναφέρεις έκανε κάτι κακό για την εταιρεία; Αν ισχύει η προσφορά που έμαθες να πάμε κι άλλοι να ζητήσουμε αυτή την προσφορά. Διαφήμιση θα του κάνεις.Ποίος θα του τραβήξει το αυτί,αν πετύχει περισσότερες πωλήσεις;
Πάντως θα ήθελα να ακούσω κι άλλα σχόλιά σου για το πως σου φάνηκε στο τεστ το Tiguan ...Αυτό με την Laguna μου κάνει εντύπωση. -
Επειδή βρέθηκα σε αντιπροσωπεία αλλά δεν μου ξεκαθάρισε γενικά τα επιτόκια (έπεσα στον χειρότερο πωλητή όλων των εποχών που θα ήθελα πολύ να τον δω χριστουγεννιάτικα στον ΟΑΕΔ...), αν σας βοηθά ή μπορείται να υπολογίσεται σε 20.000 ευρώ κεφάλαιο για 72 μήνες, η μηνιαία δόση είναι 341,90.
-
Ο χρήστης kostus έγραψε:
Νομίζω πως μεμονωμένες προσφορές και φιλικοί διακανονισμοί που πέτυχε κάποιος δεν βοηθούν εδώ στο φόρουμ,ειδικά όταν δεν μπορούμε να τους επαληθεύσουμε. Αλλιώς οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί οτι βρήκε το tiguan με super έκπτωση,και να συζητάμε όλοι για super αλλά ανύπαρκτες προσφορές.
Αν κάποιος ξέρει μια προσφορά που γίνεται ΕΠΙΣΗΜΑ και σε κάθε πελάτη αυτό μάλιστα να το ανακοινώνει,να καταλήγουμε όλοι στην καλύτερη τιμή.
Sinnay προσπαθώ να καταλάβω ,αλλά δεν μπορώ. Νομίζεις οτι ο πωλητής που αναφέρεις έκανε κάτι κακό για την εταιρεία; Αν ισχύει η προσφορά που έμαθες να πάμε κι άλλοι να ζητήσουμε αυτή την προσφορά. Διαφήμιση θα του κάνεις.Ποίος θα του τραβήξει το αυτί,αν πετύχει περισσότερες πωλήσεις;Νομίζω ότι βοήθησα πάρα πολύ δίνοντας λεπτομέρειες του προγράμματος και πως το ζήτησα και τι πέτυχα. Από εκεί κει πέρα όμως όταν οι ίδιοι μου λένε ότι δεν το δίνουμε κανονικά και δεν το διαφημίζουμε, σημαίνει ότι είτε δεν θέλουν να δώσουν αυτό το πρόγραμμα λόγω ανύπαρκτης προμήθειας κάτι που δεν μας αφορά βέβαια είτε δεν τους επιτρέπουν να το δίνουν λόγω ανύπαρκτων κερδών της αντιπροσωπείας. Κλασικό παράδειγμα η Toyota όπου πήγα πριν 1 μήνα και για το ραβ μου έδιναν 9,5% ενώ αν ήθελα avensis γινόταν και με 4,5%. Τι παίζει δεν μπορώ να ξέρω αυτά μόνο ένας πωλητής θα μπορούσε να μας τα εξηγήσει...Από την άλλη όμως αν ένας πωλητής έχει βρει μια άκρη εκτός γραμμής εταιρίας για να κάνει πωλήσεις εγώ δεν θα είμαι αυτός που θα τον σταματήσω (τη στιγμή που θα αγοράσω κι εγώ μάλιστα σε 2-3 μέρες) ή ακόμα χειρότερα να προκαλέσω έλεγχο στη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία από άλλο ανταγωνιστή με συνέπεια να σταματήσει να δίνει το πρόγραμμα...
Για σκέψου π.χ. η vw να έχει δόσει εντολή αντίστοιχη με το παραπάνω παράδειγμα της τογιότα και σε μια πόλη με π.χ. 5 αντιπροσωπείες η μία να πουλάει με 4.5% Μόλις το μάθουν οι υπόλοιπες 4 τι πιστεύεις ότι θα γίνει ; Μία πιθανότητα είναι να πουλάνε όλες μετά μ'αυτό αλλά το πιο πιθανό είναι να σταματήσει η μία να πουλάει με το χαμηλό. Ποιος είναι ο χαμένος λοιπόν ; Εμείς στην τελική. Σας είπα το επιτόκιο σας είπα πως να το ζητήσετε μην τα περιμένετε και όλα στο πιάτο 2-3 χιλιάρικα θα κερδίσετε κάντε κάτι και εσείς... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Επειδή βρέθηκα σε αντιπροσωπεία αλλά δεν μου ξεκαθάρισε γενικά τα επιτόκια (έπεσα στον χειρότερο πωλητή όλων των εποχών που θα ήθελα πολύ να τον δω χριστουγεννιάτικα στον ΟΑΕΔ...), αν σας βοηθά ή μπορείται να υπολογίσεται σε 20.000 ευρώ κεφάλαιο για 72 μήνες, η μηνιαία δόση είναι 341,90.Με τα στοιχεία που έδωσες το τελικό επιτόκιο είναι 7,10%
Επειδή λες ότι έπεσες σε χάλια πωλητή...μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι σου έδωσε και σωστή δόση... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Επειδή βρέθηκα σε αντιπροσωπεία αλλά δεν μου ξεκαθάρισε γενικά τα επιτόκια (έπεσα στον χειρότερο πωλητή όλων των εποχών που θα ήθελα πολύ να τον δω χριστουγεννιάτικα στον ΟΑΕΔ...), αν σας βοηθά ή μπορείται να υπολογίσεται σε 20.000 ευρώ κεφάλαιο για 72 μήνες, η μηνιαία δόση είναι 341,90.από το calculator του autotriti
Πραγματικό Ετήσιο επιτόκιο 7,3%
Συν. Επιβάρυνση 4552 ευρώ
Συν. Επιβάρυνση 22,76%Σύνολο 24552 ευρώ
-
Ο χρήστης Sinnay έγραψε:
Με τα στοιχεία που έδωσες το τελικό επιτόκιο είναι 7,10%
Επειδή λες ότι έπεσες σε χάλια πωλητή...μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι σου έδωσε και σωστή δόση...Πιθανό, με ένα κομπιουτεράκι και με μια κατάσταση το υπολόγησε ... το τσακάλι ...
Για το EOS ενδιαφερόμουν... και δώρο ο συναγερμός
VW Tiguan 2007