-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Το είδα και εγώ το Tiguan... δεν λέω ωραίο αλλά μόλις μου είπε ο πωλητής 4 - 4.5 μήνες αναμονή με χάλασε άσχημα και πήρα τον δρομο της εξόδου!!!
δεν ξέρω αν μου είπε ψέματα αλλα μου ανέφερε ότι σε 5 μέρες έχουν 35 παραγγελείες... άρα θα γεμίσει ο τόποςΕμένα πάλι μου είπαν 3-3.5. Μαλλον δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Το ότι θα γεμίσει ο τόπος το θεωρώ σίγουρο....
Τους 4 μήνες το λένε για να μην βρεθούν ξεκρέμαστοι. Ήδη η ζήτηση είναι αρκετά αυξημένη. Άλλωστε είναι καλύτερα να το παραλάβει ο πελάτης νωρίτερα παρά αργότερα από την ημερομηνία που του έχουν δώσει.
-
εγω παντως ημουν σχεδον σιγουρος αγοραστης του.
πηγα το ειδα, πηρα την κρυαδα απο χωρους, ποιοτητα κατασκευης μεσα, οποτε απηλθα με ελαφρα πηδηματακια.
με γεια τους να το χαιρονται που θα κατσω να περιμενω και 4 μηνες.
αντε γεια -
εγω παντως ημουν σχεδον σιγουρος αγοραστης του.
πηγα το ειδα, πηρα την κρυαδα απο χωρους, ποιοτητα κατασκευης μεσα, οποτε απηλθα με ελαφρα πηδηματακια.
με γεια τους να το χαιρονται που θα κατσω να περιμενω και 4 μηνες.
αντε γεια -
Μόλις επέστρεψα από το test drive. Οι εντυπώσεις καλύτερες του αναμενόμενου. Επιταχύνει σαν 2λιτρο και μάλιστα καλό δίλιτρο (πιο γρήγορο από ραβ σίγουρα), επιταχύνει ακόμα και με 6 ταχύτητα! Να σας πω ότι ξέχασα την 4η και πήγαινα με 30 και νομίζοντας ότι έχω 2η πάτησα γκάζι και ανέβασε κανονικά ; Κάτι σαν αυτόματο δηλαδή...
Θόρυβος : Κάπου διάβασα για θόρυβο στα ψηλά...μας δουλεύουν ψιλό γαζί, το αμάξι είναι αθόρυβο, και το μόνο που άκουγα στα 140 ήταν ο αέρας (όχι και ενοχλητικά όμως) κάτι που είναι λογικό λόγω όγκου. Στο ραβ θυμάμαι πολύ καλά ότι άκουγα και τον κινητήρα να αγκομαχάει.
Χώροι καλοί , όχι και τόσο μικρό όσο είπαν κάποιοι φίλοι, εντάξει το πορτμπαγκάζ ξεκινά από 390 περίπου και φτάνει 470 αν σπρώξεις και τα δύο καθίσματα μπροστά (εννοείται βέβαια χωρίς 5 επιβάτες να το κάνεις αυτό - απλά εμείς επειδή έχουμε μικρό παιδί μπορώ να το κάνω και για 5-6 χρόνια ακόμα) ή να σπρώξεις μόνο το ένα από τα δύο καθίσματα μπροστά και το άλλο να το αφήσεις κανονικά. Ο χώρος που δημιουργείται σπρώχνοντας το κάθισμα είναι 16 εκατοστά ακόμα τα οποία ναι μεν έχουν 'τρύπα' δεν επεκτείνεται εκεί το πάτωμα δηλαδή αλλά φτάνουν για να σπρώξεις τις βαλίτσες και να πάρει ένα σάκο ακόμα τελικά. Συν το ότι είναι τετράγωνος και πλήρως εκμεταλεύσιμος και εκτός αυτού υπάρχουν και χώροι κάτω από το πάτωμα του πορτπαγκάζ (δίπλα στη ρεζέρβα) αλλά και κάτω από τα καθίσματα για μικροπράγματα. Τελικά δεν πρέπει να δίνουμε μόνο σημασία στα νούμερα που ανακοινώνουν για τους χώρους αλλά να τα βλέπουμε κιόλας από κοντά π.χ. το ραβ μπορεί να λέει πάνω από 500 αλλά δε μου φάνηκε να έχει και μεγάλη διαφορά από αυτό που είδα σήμερα στο τιγκουάν...
Κατανάλωση : Μέση 11,5, στην εθνική 9,5. Νομίζω καλά για την κατηγορία.
Off road : δεν πήγαμε και στο βουνό αλλά πάνω από γραμμές τρένου που περάσαμε (πολλές και συνεχόμενες) ήτανε μια χαρά δεν κατάλαβα τίποτα. Η ανάρτηση μάλλον προς σκληρή θα έλεγα ότι είναι.
Γενική αίσθηση : Στιβαρό αμάξι. Δεν καταλαβαίνεις ότι οδηγάς suv, κανονικό επιβατικό θα έλεγα.
Συμπέρασμα : Αν συνυπολογίσετε τιμή, έξοδα για τέλη κυκλοφορίας και ασφάλειες, καταλαβαίνετε ότι θα σκίσει στις πωλήσεις...
Και μια πληροφορία off the record : το επιτόκιο είναι 8,5 με δώρα άντε το πολύ 500 ευρώ...αλλά έχουν και ένα με 4,6% χωρίς δώρα βέβαια...απλά ζητήστε το γιατί αλλιώς δεν το δίνουν...Μεγάλη διαφορά...πάνω από 2.000 ευρώ στο σύνολο (για 48 μήνες)
Αποτέλεσμα : Σε 2-3 μέρες το παραγγέλνω άντε και καλή χρονιά
-
Sinnay καταρχήν ευχαριστούμε
- Οδήγησες sport ή escape? Ρωτάω γιατί λές ανάρτηση μάλλον προς σκληρή.
- Από οτι καταλαβαίνω μπορείς να πάρεις και δώρα γύρω στα 500 ευρώ (φαντάζομαι και στο μετρητοις) εκτός αν διαλέξεις το προνομιακό επιτόκιο.
- Τι χρώματα εξωτερικά και τι εσωτερικα είδες? Εντυπώσεις?
- Ελαστικά παρατήρησες?
Η κατανάλωση 11.5 αν έκανες και δοκιμές επιτάχυνσης με αυξομείωση ταχύτητας μια χαρά είναι.
Με το καλό η παραγγελία. Τι χρώμα-εξοπλισμό διάλεξες? Αναμονή σου είπαν?
-
Ο χρήστης C0$w0rth έγραψε:
Λάθος.....(Τουλάχιστο σε εμένα και στις 2 περιπτώσεις μου το είχαν πει)Και η VW το κάνει αυτό...Και η Ford από ότι ξέρω
Η Φορντ μεχρι 1-2 χρονια πριν ειχε price protection, μου φαινεται πολυ δυσκολο να το σταματησε.
Με επίσκεψή μου στην VW έμαθα πως γι'αυτούς δεν κλειδώνει η τιμή με την παραγγελία,μόνο στον εκτελωνισμό. Οποιαδήποτε αλλαγή γίνει η VW την μετακυλά στον αγοραστή.
- Για μένα είναι απαράδεκτο γιατί θα έπρεπε VW να σέβεται τον πελάτη και να τηρεί την συμφωνία που υπογράφουμε. Αφου η συμφωνία αναφέρει ρητά τιμή,πώς είναι δυνατό αργότερα να αλλάζει αυτή μονομερώς ;
Ας τα εκτελωνίζει πρώτα και να τα πουλάει μετά.
Ας φροντίζει να απορροφά τις όποιες μεταβολές (πόσο θα χάσει δηλαδή) ;
Και για να δείξω πόσο λάθος κάνουν και ΔΕ σέβονται τον αγοραστή , τους ρώτησα: δηλαδή αν το εξοφλήσω όλο το ποσό με την παραγγελία,όταν έρθει το αυτοκίνητο,θα μου ζητήσουν παραπάνω χρήματα ; (για το εξοφλημένο ήδη)...Δεν ήξεραν τι να πούν...
Επίσης ΑΝ τυχον γίνει μείωση στις τιμές,πιστεύει κανείς οτι θα την αποδώσουν στον πελάτη;
Τελειως απαραδεκτο, κανονικα η μονη περιπτωση να ανεβει η τιμη θα επρεπε να ειναι να αυξηθει ο ΦΠΑ. Απο την στιγμη που δεν εχουν προστασια τιμης, και εξιφληση να κανεις θα σου ζητησουν τα παραπανω λεφτα.
Είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα γίνει αύξηση.
Μα ρώτησα τον πωλητή: είναι δυνατον 4-5 μήνες μετά να μείνει ολόιδια η τιμή; -μάλον όχι μου απάντησε.
-είναι πιθανό να μειωθεί,έχεις δει ποτέ μείωση εσύ; ξαναρώτησα .
-όχι,ποτέ μου απάντησε.
Δυστυχώς αγνούν τον σεβασμό στον πελάτη,τη λογική του μάρκετιγκ θα σεβαστούν; Ότι τους έρθει θα κάνουν.
Κι όπως λέει κι ο spiros ... : ακόμη δεν πουλάει...Προς το παρόν μόνο παραγγέλνει.Το 1999 αν θυμαμαι καλα ειχαν πεσει οι τιμες στα αμαξια φυσικα οχι απο τα εργοστασια αλλα λογω μειωσεις του Τελους ταξινομισης ή του φόρου...δεν θυμαμαι να σου πω την αληθεια.
Το είδα και εγώ το Tiguan... δεν λέω ωραίο αλλά μόλις μου είπε ο πωλητής 4 - 4.5 μήνες αναμονή με χάλασε άσχημα και πήρα τον δρομο της εξόδου!!!
δεν ξέρω αν μου είπε ψέματα αλλα μου ανέφερε ότι σε 5 μέρες έχουν 35 παραγγελείες... άρα θα γεμίσει ο τόποςΕμένα πάλι μου είπαν 3-3.5. Μαλλον δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Το ότι θα γεμίσει ο τόπος το θεωρώ σίγουρο....
Τους 4 μήνες το λένε για να μην βρεθούν ξεκρέμαστοι. Ήδη η ζήτηση είναι αρκετά αυξημένη. Άλλωστε είναι καλύτερα να το παραλάβει ο πελάτης νωρίτερα παρά αργότερα από την ημερομηνία που του έχουν δώσει.
Ακριβως και εγω οταν ηξερα οτι το αμαξι θα κανει περιπου 3 μηνες ελεγα 3-4 μηνες ωστε να ειναι προετοιμασμενος απο την αρχη, αλλα αν του σκασει και στο 3 μηνο να μην ειναι ρεστος απο λεφτα, και δεν μπορει να το εξοφλησει.
- Για μένα είναι απαράδεκτο γιατί θα έπρεπε VW να σέβεται τον πελάτη και να τηρεί την συμφωνία που υπογράφουμε. Αφου η συμφωνία αναφέρει ρητά τιμή,πώς είναι δυνατό αργότερα να αλλάζει αυτή μονομερώς ;
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Sinnay καταρχήν ευχαριστούμε- Οδήγησες sport ή escape? Ρωτάω γιατί λές ανάρτηση μάλλον προς σκληρή.
- Από οτι καταλαβαίνω μπορείς να πάρεις και δώρα γύρω στα 500 ευρώ (φαντάζομαι και στο μετρητοις) εκτός αν διαλέξεις το προνομιακό επιτόκιο.
- Τι χρώματα εξωτερικά και τι εσωτερικα είδες? Εντυπώσεις?
- Ελαστικά παρατήρησες?
Η κατανάλωση 11.5 αν έκανες και δοκιμές επιτάχυνσης με αυξομείωση ταχύτητας μια χαρά είναι.
Με το καλό η παραγγελία. Τι χρώμα-εξοπλισμό διάλεξες? Αναμονή σου είπαν?
- Οδήγησα escape (και μάλλον αυτή λεω να πάρω). Οι πωλητές μου είπαν ότι η σπορτ έχει πιο σκληρή ρύθμιση αλλά με ελάχιστη διαφορά.
- Φυσικά και μπορείς να πάρεις δώρα αρκεί να διαπραγματευτείς. Στο 4,6 δεν δίνουν τίποτα (χαζομάρα για μένα γιατί έτσι κι αλλιώς βγάζουν προμήθεια από το δάνειο αλλά σε βρίσκουν στην ανάγκη και σου λένε...άμα θέλεις)
- Χρώματα είχαν το μαύρο (που έκανα τεστ ντράιβ) και ένα μπλε ελεκτρίκ που ήταν χάλια. Εγώ σκέφτομαι ή μαύρο ή ασημί πάντως. Τα ασωτερικά που αξίζουν είναι ή αυτό με μαύρο/ασημί και μαύρο ταμπλό, ή όλα μαύρα, ή αν θέλεις διχρωμία στο escape μόνο μπεζ ύφασμα με μπεζ/μαύρο ταμπλό. Το σκέφτομαι αυτό το τελευταίο να σου πω για να σπάσει το μαύρο λίγο αλλά προβληματίζομαι με την αντοχή του μπεζ και σκέφτομαι τον πιτσιρικά πατάει όπου νάναι... Πολύ πιο όμορφο είναι το μπεζ δέρμα αλλά επειδή είναι πακέτο με θερμαινόμενα καθίσματα κάνει πάνω από 2000 χώρια που το καλοκαίρι θα ζεματάει...
Τώρα θα πέσει προβληματισμός για χρώμα και έκδοση - escape ή σπορ...
Τα ελαστικά δεν τα πρόσεξα.
-
Προμηθεια το θεωρω σχεδον αδυνατο να βγαζουν απο το 4,6 (επισης θεωρω απιστευτο επιτοκιο αν ειναι μαζι με το 0,6, που μαλλον δεν ειναι) απλα μαλλον θα παιρνουν τα εξοδα φακελου απο την τραπεζα. Το επιτοκιο αυτο θα το εχουν για να χτυπησουν κανα πολυ δυσκολο πελατη και θα δεχοντε πιεσεις οι πωλητες να ΜΗΝ το δινουν, για αυτο αλλωστε και δνε το 'διαφημιζουν' οταν πατε να παρετε προσφορα.
-
Ο χρήστης Sinnay έγραψε:
- Οδήγησα escape (και μάλλον αυτή λεω να πάρω). Οι πωλητές μου είπαν ότι η σπορτ έχει πιο σκληρή ρύθμιση αλλά με ελάχιστη διαφορά.
- Φυσικά και μπορείς να πάρεις δώρα αρκεί να διαπραγματευτείς. Στο 4,6 δεν δίνουν τίποτα (χαζομάρα για μένα γιατί έτσι κι αλλιώς βγάζουν προμήθεια από το δάνειο αλλά σε βρίσκουν στην ανάγκη και σου λένε...άμα θέλεις)
- Χρώματα είχαν το μαύρο (που έκανα τεστ ντράιβ) και ένα μπλε ελεκτρίκ που ήταν χάλια. Εγώ σκέφτομαι ή μαύρο ή ασημί πάντως. Τα ασωτερικά που αξίζουν είναι ή αυτό με μαύρο/ασημί και μαύρο ταμπλό, ή όλα μαύρα, ή αν θέλεις διχρωμία στο escape μόνο μπεζ ύφασμα με μπεζ/μαύρο ταμπλό. Το σκέφτομαι αυτό το τελευταίο να σου πω για να σπάσει το μαύρο λίγο αλλά προβληματίζομαι με την αντοχή του μπεζ και σκέφτομαι τον πιτσιρικά πατάει όπου νάναι... Πολύ πιο όμορφο είναι το μπεζ δέρμα αλλά επειδή είναι πακέτο με θερμαινόμενα καθίσματα κάνει πάνω από 2000 χώρια που το καλοκαίρι θα ζεματάει...
Τώρα θα πέσει προβληματισμός για χρώμα και έκδοση - escape ή σπορ...
Τα ελαστικά δεν τα πρόσεξα.
- H escape λογικά πρέπει να είναι πιο άνετη όχι μόνο λόγω της ανάρτησης αλλά και λόγω ελαστικού
- Στην επαρχία ως συνήθως δεν δίνουν τίποτα από δώρα (μονοπώλιο βλέπεις ). Ήθελα να δω τι παίζει στην Αθήνα γιατί το αμάξι είναι πολύ καινούργιο και έχει ζήτηση αλλά κι εγω θεωρώ λογικό στα 30Κ που στοιχίζει να δίνουν κάτι.
- Κι εγώ μάλλον μαύρο προσανατολίζομαι. Εχω δεί μόνο μαύρο και slate grey. To slate αν και δεν συμπαθώ τα γκρι είναι πολύ πετυχημένο. Εχει μια ελαφριά μπεζ-καφε απόχρωση. Το μαύρο κλασικά ωραίο αλλά θέλει θέλει πολύ κόπο στο πλύσιμο και ζεσταίνεται πολύ το καλοκαίρι. Τα υπολοιπα δεν τα έχω δει αλλά έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια για το λευκό. Για εσωτερικό είδα μαυρο-μαυρο και γκρι-μαύρο και μεταξύ αυτων προτιμώ το πρώτο. Δεν έχω δει escape με ανοιχτόχρωμο.
- Όσο για τις εκδόσεις σίγουρα η escape είναι η πιο πρακτική και η πιο άνετη αλλά κυρίως αυτές οι 17άρες ζάντες της sport και τα φυμέ πίσω τζάμια με τα χρώμια με έχουν βάλει σε δίλημμα.
Την επόμενη βδομάδα θα πάω να δω περισσότερα χρώματα-εκδόσεις κλπ για να αποφασίσω.
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Όσο για τις εκδόσεις σίγουρα η escape είναι η πιο πρακτική και η πιο άνετη αλλά κυρίως αυτές οι 17άρες ζάντες της sport και τα φυμέ πίσω τζάμια με τα χρώμια με έχουν βάλει σε δίλημμα.
.Τα χρώμια μπορείς να τα βάλεις σαν εξτρα στην escape με 172 ευρώ.
Νομίζω τελικά ότι το αυτοκίνητο είναι πιο πολύ σπορτ με την escape έκδοση και ας λένε sport την 3η έκδοση. Εκεί μου φαίνεται σαν κλασικό επιβατικό που σηκώθηκε λίγο.Υ.Γ. Θεσσαλονίκη είμαι όχι Αθήνα. Είμαι σίγουρος πάντως ότι αν τους πεις ότι έχεις ένα κονέ σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα που μπορεί να σου το δώσει με 4.6 θα σου πουν 'κάτι θα γίνει αλλά μην το πεις πουθενά'...
Α και όποιος 'τιγκουανίστας' ενδιαφέρεται για ασφάλεια ας με ρωτήσει με πμ θα προσπαθήσουμε 'κάτι να κάνουμε...αλλά μην το πείτε πουθενά'
-
Ο χρήστης Sinnay έγραψε:
Τα χρώμια μπορείς να τα βάλεις σαν εξτρα στην escape με 172 ευρώ.
Νομίζω τελικά ότι το αυτοκίνητο είναι πιο πολύ σπορτ με την escape έκδοση και ας λένε sport την 3η έκδοση. Εκεί μου φαίνεται σαν κλασικό επιβατικό που σηκώθηκε λίγο.Με 172 βάζεις μόνο το πλαίσιο παραθύρων ή και τις ράγες οροφής? Πάντως δεν είναι τα χρώμια που κάνουν την διαφορά. Είναι και τα φυμέ τζάμια (+256) και κυρίως οι ζάντες (+413). Αν υπολογίσεις και τα περίπου +300 ευρώ που έχουν παραπάνω οι ταπετσαρίες τελικά η sport δικαιολογεί και με το παραπάνω τα +550 ευρώ που κοστίζει.
Πάντως η μούρη της escape και μένα μου αρέσει. Βγάζει κάτι πιο άγριο. Επίσης έχει και το + ότι όταν κυκλοφορήσουν και τα 2κίνητα tiguan (τότε πραγματικά θα γεμίσει ο τόπος) η escape αν μη τι άλλο θα διαφέρει. -
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Τα χρώμια μπορείς να τα βάλεις σαν εξτρα στην escape με 172 ευρώ.
Νομίζω τελικά ότι το αυτοκίνητο είναι πιο πολύ σπορτ με την escape έκδοση και ας λένε sport την 3η έκδοση. Εκεί μου φαίνεται σαν κλασικό επιβατικό που σηκώθηκε λίγο.Με 172 βάζεις μόνο το πλαίσιο παραθύρων ή και τις ράγες οροφής? Πάντως δεν είναι τα χρώμια που κάνουν την διαφορά. Είναι και τα φυμέ τζάμια (+256) και κυρίως οι ζάντες (+413). Αν υπολογίσεις και τα περίπου +300 ευρώ που έχουν παραπάνω οι ταπετσαρίες τελικά η sport δικαιολογεί και με το παραπάνω τα +550 ευρώ που κοστίζει.
Πάντως η μούρη της escape και μένα μου αρέσει. Βγάζει κάτι πιο άγριο. Επίσης έχει και το + ότι όταν κυκλοφορήσουν και τα 2κίνητα tiguan (τότε πραγματικά θα γεμίσει ο τόπος) η escape αν μη τι άλλο θα διαφέρει.Πακέτο χρωμίου λέει που περιλαμβάνει και το πλαίσιο παραθύρων. Άρα μάλλον είναι και οι ράγες. Τα +300 για τις ταπετσαρίες δεν το κατάλαβα τι αφορά ;;;;
-
Ο χρήστης Sinnay έγραψε:
Πακέτο χρωμίου λέει που περιλαμβάνει και το πλαίσιο παραθύρων. Άρα μάλλον είναι και οι ράγες. Τα +300 για τις ταπετσαρίες δεν το κατάλαβα τι αφορά ;;;;
Θεωρητικά πάντα η escape έχει καλύτερα καθίσματα-ταπετσαρίες από την trend και η sport ακόμα καλύτερα (είναι και πιο bucket) από την escape. Η κάθε έκδοση έχει τα δικά της καθίσματα και δεν μπορείς να βάλεις σαν extra τα καθίσματα της άλλης. Αν όμως δείς την λίστα των extra όταν βάζεις δερμάτινα πληρώνεις διαφορά +2636 για trend +2357 για escape +2076 για sport. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η VW σου υπολογίζει +300 ευρώ (ή 279€ για την ακρίβεια) παραπάνω τα καθίσματα της sport σε σχέση με της escape.
Δεν ξέρω αν πράγματι αυτό ανταποκρίνεται και σε διαφορά ποιότητας γιατί οπως είπα έχω δει μόνο sport εκδοση και δεν είχα την δυνατότητα να συγκρίνω -
Δεν θυμαμαι αν έχει ξαναποσταριστεί αυτό το video. Είναι πάντως εντυπωσιακό!
http://www.germancarblog.com/2007/09/vw ... video.html
-
chrisstyle, δηλαδή τι σε απογοήτευσε συγκεκριμένα; Οι χώροι λένε πως είναι καλοί,και η ποιότητα πολύ καλή. Εγω στην ποιότητα κύλισης ,άνεση κλπ θα είχα αμφιβολίες.
Στην αναμονή πάντως συμφωνώ,είναι απαράδεκτα μεγάλη. -
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Eπίσης ήθελα να ρωτήσω αυτούς που έχουν πάρει τιμή ή αυτούς που έχουν εμπειρία από VW, παίζει κανένα έξτρα δώρο (και εννοώ σοβαρό δώρο όχι μαϊμού αισθητήρες) ή κάποια έκπτωση στην αγορά μετρητοίς. Ανέφεραν κάποιοι φίλοι για διαπραγματεύσιμο επιτόκιο και δόσεις. Για μετρητοίς παίζει τίποτα?
Σε αξία αυτοκινήτου 34500, μετά από πολύ ψάξιμο, πήρα 1500
-
[quote='C0$w0rth']
Σε αξία αυτοκινήτου 34500, μετά από πολύ ψάξιμο, πήρα 1500
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Πακέτο χρωμίου λέει που περιλαμβάνει και το πλαίσιο παραθύρων. Άρα μάλλον είναι και οι ράγες. Τα +300 για τις ταπετσαρίες δεν το κατάλαβα τι αφορά ;;;;
Θεωρητικά πάντα η escape έχει καλύτερα καθίσματα-ταπετσαρίες από την trend και η sport ακόμα καλύτερα (είναι και πιο bucket) από την escape. Η κάθε έκδοση έχει τα δικά της καθίσματα και δεν μπορείς να βάλεις σαν extra τα καθίσματα της άλλης. Αν όμως δείς την λίστα των extra όταν βάζεις δερμάτινα πληρώνεις διαφορά +2636 για trend +2357 για escape +2076 για sport. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η VW σου υπολογίζει +300 ευρώ (ή 279
-
Ο χρήστης kostus έγραψε:
chrisstyle, δηλαδή τι σε απογοήτευσε συγκεκριμένα; Οι χώροι λένε πως είναι καλοί,και η ποιότητα πολύ καλή. Εγω στην ποιότητα κύλισης ,άνεση κλπ θα είχα αμφιβολίες.
Στην αναμονή πάντως συμφωνώ,είναι απαράδεκτα μεγάλη.Στην ποιότητα κύλισης πάντως και στην άνεση είναι πολύ καλό. Χωρίς πλάκα το κάθισμα του μου θύμισε λαγκούνα.
-
Ο χρήστης Sinnay έγραψε:
Από την trend στην escape η διαφορά των 300 έχει να κάνει και με τα συρτάρια κάτω από τα καθίσματα, το αναδιπλούμενα τραπεζάκια, το αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού, και τις ηλεκτρικές ρυθμίσεις του καθίσματος (όλα αυτά πάνε πακέτο με τα δερμάτινα) Εκτός των άλλων τα καθίσματα της sport είναι bucket και εδώ βγαίνει και η δεύτερη διαφορά από την escape. Η ποιότητα υφασμάτων μου φάνηκε ίδια σε escape και sport πάντως.
Πιθανόν να είναι ίδια η ποιότητα και η διαφορά να προκύπτει από τα bucket. Πάντως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι τελικά τα καθίσματα της sport είναι περίπου +280 ακριβότερα.
Τελικά όσα το σκέφτομαι νομίζω ότι η VW έκανε λαλακία με τις δυο εκδόσεις. Καλύτερα να είχε μια μούρη ενδιάμεση να τελειώνει η υπόθεση. Να έχεις δίλημμα μόνο στο τί εξοπλισμό θα βάλεις. Τωρα σε μπερδεύει παραπάνω. Δηλαδή ή off-road έκδοση ή bucket? Μπορεί κάποιος να τα θέλει και τα δύο!Ας το βγαζε με μια κοινή μούρη σε όλες τις εκδόσεις περισσότερο off-road και με προστατευτική ποδιά κι ας μην είχε και 28' ας είχε π.χ 24'.
VW Tiguan 2007