-
χαχαχαχαχιχιχιχι
Ελα και θα φαμε και saab παγωτο!
Ειδες κατι φανατικους που εχουμε εδω;
Απαπαπαπα με αυτους τους Alfisti!
Αγυριστα μυαλα ειναι!
Δεν ειναι σαν τους συνετους συνταξιουχους με τα κορολα και τα λανσερ!
Σπυρος -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Ωραία όλα αυτά που λέτε...Εξηγήστε μου πως γίνεται και είδα τέσσερις ('4' - four) M3 σε δύο μέρες?
χμμμμμ....
Περασες μια βολτα σε ευπορη γειτονια;
Νικος
-
Ρε παιδια δεν το εννουσα προσωπικο. Ουτε εχω προβλημα να ειναι καποιος τρελλος και παλαβος με BMW. Ουτε ειπα οτι δεν ειναι καλα αυτοκινητα.
Το τι λεω ειναι οτι επειδη ειναι μια μαρκα δεν τα κανει αυτοματα το απολυτο αυτοκινητο. Σε στυλ τα γενεια δεν κανουν τον παπα. Υπαρχει διαφορα απο το Μ3 και το Μ5 και το 315 και 316. Και στην Μερσεντες αλλο το Α140 και αλλο το S600. Το ιδιο ισχυει και στα Ιαπωνικα. Και παει λεγοντας. Και για το ονομα τους θεου δεν ειναι κανενας κομπλεξικος. Ο καθενας εχει τα δικα του γουστα και μαγκια του και καμαρι του.Νικος
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ρε παιδια πρεπει να καταλαβετε. Το Μ3 εχει θεεικες ικανοτητες για πολλους εδω σε αυτο το φορουμ. Μονο και μονο επειδη ειναι ... ΒΜW
[snip]Προσωπικά δεν το βρίσκω αρνητικό αυτό και πιστεύω μάλιστα ότι δεν ισχύει μόνο στο φόρουμ αλλά γενικότερα. Διότι η BMW είναι BMW.
Το κύρος του ονόματος μιας αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί δυνατό χαρτί στα χέρια της κι επηρεάζει δραστικά τους καταναλωτές και τον γενικότερο περίγυρο τουλάχιστον ως προς την πρώτη εντύπωση. Το να καθιερωθεί μια μάρκα στη συνείδηση της πλειοψηφίας είναι μια σκληρή, επίπονη και μακροχρόνια διαδικασία, η οποία δικαιούται και συνήθως αξίζει να προστίθεται στην αξία των μοντέλων, μιας και αποτελεί όχι μόνο κεφάλαιο της εταιρίας αλλά βρίσκεται και σε άμεση εξάρτηση με την ιστορία και την παράδοση που έχει δημιουργήσει.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ότι δεν είναι BMW δεν είναι καλό, ούτε πως ότι είναι BMW είναι και αυτόματα καλύτερο (αν και το καλό και το κακό είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό υποκειμενικές έννοιες)
Γνωρίζω κόσμο που έχει αγοράσει BMW και Mercedes γνωρίζοντας ότι υπάρχουν φθηνότερα και ενδεχομένως καλύτερα σε κάποιους τομείς αυτοκίνητα. Αγόρασαν όμως συνειδητά BMW ή Mercedes επείδη για αυτούς είναι σημαντικότερο το κύρος του ονόματος, η αξία της μεταπώλησης και οι κοινωνικοί συνειρμοί που (λάθος ή σωστά) δημιουργούνται στη χώρα που ζουν (την Ελλαδάρα μας).
Δυο εξ' αυτών που γνωρίζω (ο ένας συγγενής και ο άλλος πατέρας πολύ φίλου μου) μου έχουν 'εκμυστηρευτεί' (εντός εισαγωγικών) ότι για αυτούς η αγορά μιας BMW αποτελούσε όνειρο ζωής... έφθασαν λοιπόν σε μια ηλικία και σε μια οικονομική κατάσταση που μπόρεσαν κι απέκτησαν μια 5άρα (παλιότερα ο συγγενής, πιο πρόσφατα ο πατέρας του φίλου).
Είναι κατακριτέοι γι' αυτό? Δεν νομίζω! Είναι κομπλεξικοί. Νομίζω όχι περισσότερο από τους περισσότερους.
Το βλέπω κι από τον εαυτό μου. Στα 18 μου (δηλαδή το 1985) οδηγούσα Audi 100 (εννοείται του πατέρα μου) κι από κει και πέρα μέχρι σήμερα τα αυτοκίνητα της οικογένειας συμπεριλάμβαναν μεταξύ άλλων μια Mercedes 190, μια BMW 318iS και μια Mercedes E-Class. Χώρια ότι ο πατέρας μου είναι πολύ φίλος με τον Τσαβό και κάθε τρεις και λίγο οδηγούσαμε διάφορα μοντέλα της BMW (μιας και ο πατέρας μου με τον Τσαβό έκαναν ολιγοήμερες τράμπες στα αυτοκίνητά τους ).
Ανεξάρτητα λοιπόν από το ότι εγώ είχα για προσωπική μου χρήση πολύ πιο ταπεινά αυτοκίνητα (Kadett, Starlet, κλπ) οδηγούσα φυσικά συχνά-πυκνά τα πιο πάνω αναφερθέντα αυτοκίνητα, κυρίως όταν πήγαινα ταξίδια και διακοπές. Πάνε 5-6 χρόνια από τότε που ο πατέρας μου πούλησε το τελευταίο του prestigato αμάξι (την 318iS) αντικαθιστώντας το με ένα αυτόματο Punto 1.4 και ένα απλό Punto 1.2. Όπως ξέρουν οι περισσότεροι τώρα οδηγώ ένα Astra G, η αδερφή μου ένα Peugeot 307 (και υπάρχει κι ένα X-Trail προηγούμενης γενιάς που παίζει γενικώς, αορίστως και... σπανίως -δεν τα γουστάρω καθόλου τα τζιπ). Υποτίθεται λοιπόν πως οδηγικά τουλάχιστον είμαι χορτασμένος από BMW και Mercedes, έτσι δεν είναι?
Και όμως... το δικό μου επόμενο 'αυτοκινητιστικό όνειρο' (μιλάμε για προσωπική, ρεαλιστική χρήση εν Ελλάδι και με τα σημερινά δεδομένα) είναι να μπορέσω να αποκτήσω και να συντηρώ ως 2ο αυτοκίνητο (1ο είναι πάντα για μένα ένα απλό καθημερινό αμάξι, όπως το τωρινό μου) μια SLK. Ναι, μια SLK... ούτε Porsche, ούτε Ferrari, ούτε Lotus.
Είναι καλύτερη η SLK από αρκετά άλλα αυτοκίνητα της τιμής της? Κατά πάσα πιθανότητα έως βεβαιότητα ΌΧΙ. Εγώ αυτή γουστάρω όμως... και τη γουστάρω με φουλ-έξτρα και ως 2ο αυτοκίνητο, γιατί είναι σπορ, είναι μουράτη, είναι γρήγορη και είναι Mercedes.
Είμαι κομπλεξικός, δεν ξέρω ίσως... αισθάνομαι όμως ότι συμβαδίζω με μια μεγαλη πλειοψηφία όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης και της Αμερικής που γουστάρουν να αγοράσουν Mercedes (ή BMW, κλπ, κλπ) όχι απαραίτητα γιατί είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα σε επιδόσεις και στήσιμο, αλλά γιατί είναι Mercedes (ή BMW, κλπ, κλπ).
Ομοίως πιστεύω ότι και ταχύτερο να ήταν το S60R από την M3, πάλι την M3 θα αγόραζε ο περισσότερος κόσμος... και δεν είναi κάτι το κατακριτέο αυτό (και πάντα IMHO). Διότι η Volvo είναι Volvo και η BMW BMW
Edit: 'Πυροβολήστε' αλύπητα
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ωραία όλα αυτά που λέτε...
Εξηγήστε μου πως γίνεται και είδα τέσσερις ('4' - four) M3 σε δύο μέρες?
χμμμμμ....Περασες μια βολτα σε ευπορη γειτονια;
Νικος
Αυτό με τις γειτονιές είναι αλήθεια. Εγώ βλέπω ότι στη Βουλιαγμένη υπάρχουν πολύ περισσότερες Mercedes από BMW, ενώ στη Βάρκιζα τα πράγματα είναι ανάποδα.
Επίσης συμβαίνει συχνά να βλέπουν στη γειτονιά ένα αυτοκίνητο, να τους αρέσει και να αγοράζουν και άλλοι ίδιο. Πχ στη Βάρκιζα υπάρχουν 3 Compact E46, και είναι όλες μέσα σε 2 τετράγωνα. Αλλά το ρεκόν έχει μια γνωστή μου που έχει μια Compact E36 σε ένα ιδιαίτερο σκούρο πράσινο. Έχουν πουληθεί μόνο 2 με αυτό το χρώμα στην Ελλάδα: σε αυτήν και μετά από μερικούς μήνες σε έναν γείτονά της! Που προφανώς είδε το ασυνήθιστο χρώμα και του άρεσε.
Πάντως είναι ασυνήθιστο να 'αλλαξοπιστήσουν' οικογένειες. Στον δρόμο μου έχουμε ένα σπίτι με 3 Mercedes (A, C, SLK). Ακριβώς δίπλα ένα με 3 BMW (Mini, 5, Z4). Αυτοί οι τελευταίοι έχουν κι ένα Wrangler, αλλά προβλέπω να γίνεται X3 κι αυτό. -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ρε παιδια πρεπει να καταλαβετε. Το Μ3 εχει θεεικες ικανοτητες για πολλους εδω σε αυτο το φορουμ. Μονο και μονο επειδη ειναι ... ΒΜW
[snip]Και όμως... το δικό μου επόμενο 'αυτοκινητιστικό όνειρο' (μιλάμε για προσωπική, ρεαλιστική χρήση εν Ελλάδι και με τα σημερινά δεδομένα) είναι να μπορέσω να αποκτήσω και να συντηρώ ως 2ο αυτοκίνητο (1ο είναι πάντα για μένα ένα απλό καθημερινό αμάξι, όπως το τωρινό μου) μια SLK. Ναι, μια SLK... ούτε Porsche, ούτε Ferrari, ούτε Lotus.
Edit: 'Πυροβολήστε' αλύπητα
Θέλεις SLK με 26,000 ευρώ?
-
Ρε παιδια δεν το εννουσα προσωπικο. Ουτε εχω προβλημα να ειναι καποιος τρελλος και παλαβος με BMW. Ουτε ειπα οτι δεν ειναι καλα αυτοκινητα.
[snip]Δεν το πήρα επί προσωπικού. Σόρυ αν έδωσα τέτοια εντύπωση (απλά μεταξύ άλλων ανέφερα σαν παράδειγμα και κάποια δικά μου βιώματα).
Άλλωστε εγώ κλίνω δηλωμένα υπέρ του άλλου... πόλου (δηλαδή της Μερσέντες )
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Θέλω λέει? Και πολύ μάλιστα! Το πρόβλημα είναι πως αυτή τη στιγμή ούτε να την αγοράσω μπορώ, αλλά κυρίως δεν μπορώ να τη συντηρήσω.
Άστα να πάνε, η συντήρηση της Μερσέντες είναι μια πονεμένη και πικρή ιστορία στην Ελλάδα, στην οποία αρμόζει απόλυτα το σοφό ρητό 'τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους'.
Αφ'ενός η αξιοπιστία της Μερσέντες σε βλάβες είναι τουλάχιστον αμφισβητίσιμη τα τελευταία χρόνια και αφ'ετερου τα ποσά που ζητάνε τα επίσημα συνεργεία ακόμα και για τα απλούστερα πραγματα παραείναι... μεταξωτά για τον δικό μου κώλο (μάλλον και πολλών ακόμα )
Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα το ίδιο, αλλά όταν είχαμε ταυτόχρονα την 318iS και την E-Class (που ήταν και παλαιότερη), τα σέρβις και οι όποιες επισκευές της BMW στοίχιζαν τουλάχιστον 1/3 λιγότερο από τις αντίστοιχες εργασίες στην (παλαιότερη χρονικά) Μερσέντες... μη σου πως μερικές φορές ακόμα και μισή τιμή.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
'τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους'.'τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους'.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους'.
'τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους'.
Σωστός!!!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Άστα να πάνε, η συντήρηση της Μερσέντες είναι μια πονεμένη και πικρή ιστορία στην Ελλάδα, στην οποία αρμόζει απόλυτα το σοφό ρητό 'τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους'.
Λάθος....το σοφό ρητό 'τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους'...
Φτου με προλάβατε...
-
Καλα δεν υπαρχουν ανεξαρτητα συνεργεια που ξερουν απο Mercedes;
Καλη η αντιπροσωπεια αλλα ειναι τσουχτερες τιμες για κουταμαρες πραγματα. Αν παρει κανεις μεταχειρισμενο και το πας για σερβις παντα βγαινει ενα κιλο λεφτα. Του καλητου μου μεχρι του προτεινανα να βαψουν το αυτοκινητο γιατι ειχε ξεθωριασει η μπογια. Πολλα γελια. Εγω οταν παω για σερβις του λεω να κανουν αυτο και αυτο. Και να με παρουν τηλεφωνο αν δουν κατι αλλο. Μετα το σκεφτομαι και αν θελω τους δινω αδεια να ακουμπισουν κατι αλλο. Και μετα αν κανουν κατι για 30 χιλ χιλιομετρα εχουν λιστα και μου λενε τι εκαναν και τι δεν εκαναν και τι κοστιζει.Νικος
-
Καλα δεν υπαρχουν ανεξαρτητα συνεργεια που ξερουν απο Mercedes;
Καλη η αντιπροσωπεια αλλα ειναι τσουχτερες τιμες για κουτμαμαρες πραγματα.Νικος
Ενδεχομένως να υπάρχουν (μου έρχεται πρόχειρα ένας φρενάς στην Ηλιουπόλεως, που έγραφε εξειδικευμένος σε Μερσέντες... δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα). Το ρισκάρεις όμως? Ιδιαίτερα αν είναι καινούριο το αμάξι?
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Στην Αγγλία στην γειτονιά μου υπάρχει ένα σπίτι που έχει ένα μεγάλο parking. Το parking αυτό είναι η χαρά του BMWακια!
Στο parking έχω δει τα εξής μοντέλα: Μ3 (νέα), Μ5 (το τελευταία που έχει βγει και την πρότελευταια), Μ6 (δεκαετία 80), ΜΖ3 (2! ), 2002 csl batmobile... και ένα Nissan Skyline τούμπανο.Off-topic αλλά καλό:
Εχω παρκάρει στο Παρίσι σε ένα υπόγειο πάρκινγκ κάτω από τη λεωφόρο Foch (σα να λέμε στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας στην Αθήνα). Οταν γυρίζω με το μετρό για να πάρω το αυτοκίνητο ( όπως θα έπρεπε να λειτουργεί η Αθήνα: Periferique --> Πάρκινγκ --> Μετρό για δουλειές ή βόλτα στο κέντρο και πάλι πίσω ) στρίβω σε ένα λάθος διάδρομο (που ενώνει απευθείας το πάρκινγκ με το σταθμό του μετρό) και μπαίνω στον παράδεισο:
Αλλος όροφος του υπόγειου πάρκινγκ ΓΕΜΑΤΟΣ (δεν κάνω πλάκα) με Ferrari (όλα τα μοντέλα, από 308/328 μέχρι και F40, F50, η Enzo δεν είχε βγει ακόμη), Lambo (είδα Countach! μοναδική φορά), Rolls, Aston Martin κτλ. κτλ. Το χειρότερο ήταν 911. Πολλά σκεπασμένα με κουκούλα, άλλα 'ελεύθερα'. Με τραβάγανε να φύγουμε (δεν είχα και φωτογραφική μηχανή μαζί μου )
Οχι, BMW, Volvo, Saab και άλλα 'γήινα' αυτοκίνητα ΔΕΝ είχε
Σόρι για το off-topic.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Óôçí Áããëßá óôçí ãåéôïíéÜ ìïõ õðÜñ÷åé Ýíá óðßôé ðïõ Ý÷åé Ýíá ìåãÜëï parking. Ôï parking áõôü åßíáé ç ÷áñÜ ôïõ BMWáêéá!
Óôï parking Ý÷ù äåé ôá åîÞò ìïíôÝëá: Ì3 (íÝá), Ì5 (ôï ôåëåõôáßá ðïõ Ý÷åé âãåé êáé ôçí ðñüôåëåõôáéá), Ì6 (äåêáåôßá 80), ÌÆ3 (2! ), 2002 csl batmobile... êáé Ýíá Nissan Skyline ôïýìðáíï.Off-topic áëëÜ êáëü:
Å÷ù ðáñêÜñåé óôï Ðáñßóé óå Ýíá õðüãåéï ðÜñêéíãê êÜôù áðü ôç ëåùöüñï Foch (óá íá ëÝìå óôç ëåùöüñï Âáó. Óïößáò óôçí ÁèÞíá). Ïôáí ãõñßæù ìå ôï ìåôñü ãéá íá ðÜñù ôï áõôïêßíçôï ( üðùò èá Ýðñåðå íá ëåéôïõñãåß ç ÁèÞíá: Periferique --> ÐÜñêéíãê --> Ìåôñü ãéá äïõëåéÝò Þ âüëôá óôï êÝíôñï êáé ðÜëé ðßóù ) óôñßâù óå Ýíá ëÜèïò äéÜäñïìï (ðïõ åíþíåé áðåõèåßáò ôï ðÜñêéíãê ìå ôï óôáèìü ôïõ ìåôñü) êáé ìðáßíù óôïí ðáñÜäåéóï:
Áëëïò üñïöïò ôïõ õðüãåéïõ ðÜñêéíãê ÃÅÌÁÔÏÓ (äåí êÜíù ðëÜêá) ìå Ferrari (üëá ôá ìïíôÝëá, áðü 308/328 ìÝ÷ñé êáé F40, F50, ç Enzo äåí åß÷å âãåé áêüìç), Lambo (åßäá Countach! ìïíáäéêÞ öïñÜ), Rolls, Aston Martin êôë. êôë. Ôï ÷åéñüôåñï Þôáí 911. ÐïëëÜ óêåðáóìÝíá ìå êïõêïýëá, Üëëá 'åëåýèåñá'. Ìå ôñáâÜãáíå íá öýãïõìå (äåí åß÷á êáé öùôïãñáöéêÞ ìç÷áíÞ ìáæß ìïõ )
Ï÷é, BMW, Volvo, Saab êáé Üëëá 'ãÞéíá' áõôïêßíçôá ÄÅÍ åß÷å
Óüñé ãéá ôï off-topic.
Óôçí ðõñÜááá ãéá ôÝôïéá ïö-ôüðéê
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Στην Αγγλία στην γειτονιά μου υπάρχει ένα σπίτι που έχει ένα μεγάλο parking. Το parking αυτό είναι η χαρά του BMWακια!
Στο parking έχω δει τα εξής μοντέλα: Μ3 (νέα), Μ5 (το τελευταία που έχει βγει και την πρότελευταια), Μ6 (δεκαετία 80), ΜΖ3 (2! ), 2002 csl batmobile... και ένα Nissan Skyline τούμπανο.Off-topic αλλά καλό:
Εχω παρκάρει στο Παρίσι σε ένα υπόγειο πάρκινγκ κάτω από τη λεωφόρο Foch (σα να λέμε στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας στην Αθήνα). Οταν γυρίζω με το μετρό για να πάρω το αυτοκίνητο ( όπως θα έπρεπε να λειτουργεί η Αθήνα: Periferique --> Πάρκινγκ --> Μετρό για δουλειές ή βόλτα στο κέντρο και πάλι πίσω ) στρίβω σε ένα λάθος διάδρομο (που ενώνει απευθείας το πάρκινγκ με το σταθμό του μετρό) και μπαίνω στον παράδεισο:
Αλλος όροφος του υπόγειου πάρκινγκ ΓΕΜΑΤΟΣ (δεν κάνω πλάκα) με Ferrari (όλα τα μοντέλα, από 308/328 μέχρι και F40, F50, η Enzo δεν είχε βγει ακόμη), Lambo (είδα Countach! μοναδική φορά), Rolls, Aston Martin κτλ. κτλ. Το χειρότερο ήταν 911. Πολλά σκεπασμένα με κουκούλα, άλλα 'ελεύθερα'. Με τραβάγανε να φύγουμε (δεν είχα και φωτογραφική μηχανή μαζί μου )
Οχι, BMW, Volvo, Saab και άλλα 'γήινα' αυτοκίνητα ΔΕΝ είχε
Σόρι για το off-topic.
Στην πυράααα για τέτοια οφ-τόπικ
Γρήηηηηηηηηηηηγορα ένα εισιτήριο για Παρίσι και μετά με τρένο για Αγγλία............
Εμπειρία απο Test Drive μεταξύ Volvo S60R,BMW 330 και Μ3