-
Οτι ναναι...
-
Tiger
Λες πως δεν έχει σημασία έτσι; Το αντιπαραβάλλω με κάποιον που αγοράζει τζιπ με 60 δοσεις 0% προκαταβολή και ευτυχώς τετοια φαινόμενα δεν υπάρχουν στο φόρουμ -
rocsta όπως και να πληρώσεις για τον dealer το ίδιο του κάνει, μην σου πώ ότι τα έντοκα συμφαίρουν πιο πολύ! Στα άτοκα πάλι πολλές φορές έχουν συμετοχή! Απλά το μετρητά το έγραψα και εγώ, και απλά ο πωλητής δεν θα καθότανε να γράψει αιτήσεις κλπ, να περιμένει απάντηση...τέλος πάντων ήταν σίγουρη πώληση και δεν κρεμίοτανε απο την τράπεζα αν θα εγκρίνει δάνειο! ?Ξέρεις πόσες φορές έχω πουλήσει αμάξι και δεν έπαιρνε έγκρισή? Ένας μάλιστα είχε έρθει με τη γυναίκα του και μου λέει στο όνομα της θα το βγάλουμε γιατί εγώ είμαι στον Τειρεσία......ολόκληρος!
Τέσπα
aserf Πραγματικά αυτό που λές πρώτη φορά του ακούω ειδικά απο τη στιγμή που είχε ωγει η άδεια στο όνομα σας! Το να παίρνεις τα μισά λεφτά της εξόφλησης στην παράδωση είναι παράδοξο.....'ηθελα να ήξερα πόσα κανόνια έχει φάει αυτός!
hrdoukas δεν είναι έτσι΄εύκολα όπως τα λέτε, θα μπορούσαν να κόψουν απο την έκπτωση 40 € και να το γεμίζουν, είναι και τα λογιστικά στη μέση!
Tiger Η Citroen στη Βουλιαγμένης Κυριακόπουλος νομίζω λέγεται, είναι απαράδεκτος! Έχω πάει 2 φορές να ρωτήσω μία το 2001 και μία το 2003 και τις δύο φορές έφυγα χωρίς να μου μιλήσει άνθρωπος! Ειδικά την δεύτερη φορά, ένας πωλητής με αγνόησε επιδεικτικά!
Τι να κάνεις παντού υπάρχουν μαλάκες!
-
εγω πηγα σε κεντρικο καταστημα premium μαρκας και με το που μπηκα με χαιρετισε ο bouncer και μου λεει γεια σας... εχετε κλεισει τραπεζι? εεε εχετε ξαναρθει? λεω οχι, ενα ποτακι και θα φυγουμε..
(καταλαβαινετε)
πρωτη φορα το ειδα σε αντιπροσωπεια να σου ζητανε στοιχεια με το που θα μπεις μεσα.. κατα τα αλλα καλα..
πηγα, χαζεψα κατ' ευθειαν το αυτοκινητο που με ενδιεφερε, μπηκα μεσα εκλεισα και την πορτα και καποια στιγμη ερχεται ο κυριουλης με καποιον αλλον κυριουλη και περιμεναν απ εξω (δε με ενοχλησαν) να βγω για να μιλησουμε. Με συστησε στον πωλητη και απο εκει και περα μιλησαμε για τα περαιτερω..
Την δευτερη που πηγα, πηγα για να το κλεισω. Μου ειπε πως εχει αναμονη 4 μηνες και του λεω δε με ενδιαφερει. Αυτο που θελω ειναι να ερθει με τον καινουριο χρονο, να βγαλουμε πινακιδες - σηματα με τη μια. Αρχισε να μου λεει καποια πραγματα που το νοημα ηταν πως αν ερθει νωριτερα το αυτοκινητο θα χρειαστει για να εξωφληθει και του λεω δε με νοιαζει αν ερθει νωριτερα το αυτοκινητο και κληθω να πληρωσω την αξια του, για να κανεις κι εσυ τη πωληση σε αυτο το κλεισιμο και οχι το νεο ετος, αλλα μη πληρωνουμε κερατιατικα.
Αφου υπηρξε αμοιβαια κατανοηση (σε αγαπαω ετσι οπως εισαι αλλα πρεπει να αλλαξεις πολλα πραγματα επανω σου) μου ειπε οτι θα με ενημερωνει για την πορεια του αυτοκινητου.. Μεχρι στιγμης δεν με εχει παρει τηλεφωνο ουτε μια φορα, ενω εχω περασει αλλες 2-3 για να το χαζεψω να μου φυγει ο καημος. Τοτε με ενημερωσε πως το αυτοκινητο ηδη πρεπει να εχει μπει στην παραγωγη και πως θα ειμαστε on-time (μεσα δεκεμβρη - αρχες ιανουαριου). Αυτο ειναι το μονο 'παραπονο'.. Δε 'νιωθει' που λεμε και στην καρτο-παρεα!
ρε τι τραβαμε οι καταναλωτες... -
Ο χρήστης tm έγραψε:
εγω πηγα σε κεντρικο καταστημα premium μαρκας και με το που μπηκα με χαιρετισε ο bouncer και μου λεει γεια σας... εχετε κλεισει τραπεζι? εεε εχετε ξαναρθει? λεω οχι, ενα ποτακι και θα φυγουμε..
(καταλαβαινετε)
πρωτη φορα το ειδα σε αντιπροσωπεια να σου ζητανε στοιχεια με το που θα μπεις μεσα.. κατα τα αλλα καλα..
πηγα, χαζεψα κατ' ευθειαν το αυτοκινητο που με ενδιεφερε, μπηκα μεσα εκλεισα και την πορτα και καποια στιγμη ερχεται ο κυριουλης με καποιον αλλον κυριουλη και περιμεναν απ εξω (δε με ενοχλησαν) να βγω για να μιλησουμε. Με συστησε στον πωλητη και απο εκει και περα μιλησαμε για τα περαιτερω..
Την δευτερη που πηγα, πηγα για να το κλεισω. Μου ειπε πως εχει αναμονη 4 μηνες και του λεω δε με ενδιαφερει. Αυτο που θελω ειναι να ερθει με τον καινουριο χρονο, να βγαλουμε πινακιδες - σηματα με τη μια. Αρχισε να μου λεει καποια πραγματα που το νοημα ηταν πως αν ερθει νωριτερα το αυτοκινητο θα χρειαστει για να εξωφληθει και του λεω δε με νοιαζει αν ερθει νωριτερα το αυτοκινητο και κληθω να πληρωσω την αξια του, για να κανεις κι εσυ τη πωληση σε αυτο το κλεισιμο και οχι το νεο ετος, αλλα μη πληρωνουμε κερατιατικα.
Αφου υπηρξε αμοιβαια κατανοηση (σε αγαπαω ετσι οπως εισαι αλλα πρεπει να αλλαξεις πολλα πραγματα επανω σου) μου ειπε οτι θα με ενημερωνει για την πορεια του αυτοκινητου.. Μεχρι στιγμης δεν με εχει παρει τηλεφωνο ουτε μια φορα, ενω εχω περασει αλλες 2-3 για να το χαζεψω να μου φυγει ο καημος. Τοτε με ενημερωσε πως το αυτοκινητο ηδη πρεπει να εχει μπει στην παραγωγη και πως θα ειμαστε on-time (μεσα δεκεμβρη - αρχες ιανουαριου). Αυτο ειναι το μονο 'παραπονο'.. Δε 'νιωθει' που λεμε και στην καρτο-παρεα!
ρε τι τραβαμε οι καταναλωτες... -
Μερικές εντυπώσεις και απο εμένα:
αντιπροσωπία BMW στο Μαρούσι.
Είχα πάει με τον πατέρα μου πριν 1-2 χρόνια να ρωτήσουμε για αυτοκίνητο. Ο πωλητής αφού μας αγνόησε για ένα 5λεπτο επειδή μίλαγε στο τηλέφωνο αποφάσισε να μας μιλήσει.
Μας λέει 'τι θέλετε΄, του είπαμε πως ενδιαφερόμαστε μάλλον για την 520 και μας έβγαλε έξω όπου είχε ένα αυτοκίνητο μάλλον ήδη πουλημένο. Μας τόνισε πάντως πως μας κάνει χάρη που το ξεκλείδωσε να το δούμε. Μπήκαμε λοιπον στα βιαστικά και ρίξαμε μια ματιά όσο αυτός περίμενε με αγωνία. Δεν μας είπε τίποτα και μπήκαμε πάλι μέσα στην έκθεση, μας έδωσε ένα χαρτί με τις τιμές και ήτανε απο τσαντίλας έως γαιδούρι και αγενής. Το κερασάκι στην τούρτα είναι όταν πήγαμε να φύγουμε, είχε μια Ζ4 μέσα στην έκθεση και ζήτησε ο πατέρας μου να του ρίξει μια ματιά αλλά ο ευγενέστατος υπάληλος αρνήθηκε να το ανοίξει επειδή λέει ήτανε ήδη πουλημένο...
Μαντέψετε αν πρόκειται να ξαναπατήσουμε το πόδι μας εκεί. Ζερό πουαν.
Το αστείο είναι πως ήμασταν πολύ θετικά προδιατεθημένοι απο πρίν και πιθανότατα θα αγοράζαμε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.Volvo στην Κηφισίας, μετά το καρφούρ.
Ευγενέστατοι υπάλληλοι αλλά εντελώς άσχετοι, καλά καλά δε ξέρανε τι μάρκα αυτοκίνητο πουλάνε. Ίσως πάλι να φταίει το ότι ήτανε σχετικά καινούρια η αντιπροσωπία, σήμερα λογικά θα είναι καλύτερα. Το κακό είναι πως η συγκεκριμένη εταιρία είχε αρκετά μοντέλα που ήτανε μέσα σε αυτά που μας ενδιέφεραν, ουσιαστικά όλη η γκάμα της και ο υπάλληλος είχε μπουκώσει. Κατάφερε να κάνει ένα ατου της εταιρίας (πολλά μοντέλα) μειονέκτημα γιατι δεν ήξερε ούτε τι να μας προτείνει ούτε καλά καλά τι πουλάει.
Audi κηφισσίας απέναντι απο τη Volvo.
Ούτε φοβερά ευγενικοί ούτε αγενής, τυπικοί και λίγο απόμακροι οι πωλητές εκεί. Ενα αρνητικό είναι η απάντηση του πωλητή όταν τον ρώτησα αν θα βγεί δίλιτρο TFSI A6, μου είπε κατηγοριματικά οχι πως αποκλείεται κλπ και πως δε θα βγεί με μικρότερο κινητήρτα απο τον 2.4. Σε ένα μήνα είχε βγεί βέβαια και όσοι αγόρασαν το αργότερο, ακριβότερο και με ακριβότερα τελη ασφάλιστρα 2.4 σίγουρα θα είναι τσαντισμένοι.
Mercedes λαινόπουλος στα φανάρια Κηφισιάς στην εθνική οδό.
Καταρχήν την ίδια μέρα που πήγαμε σε όλες αυτές τις αντιπροσωπίες η συγκεκριμένη είχε περισσότερο κόσμο απο όσο όλες οι άλλες μαζί.
Οι πωλητές ευγενέστατοι, εξυπηρετικότατοι, με τεράστια υπομονή να τους ρωτήσεις κυριολεκτικά ότι σαχλαμάρα μπορεί να φανταστεί άνθρωπος, και κατατοπισμένοι απόλυτα με το αυτοκίνητο που πουλάνε. Μας έδειξαν τα πάντα στο αυτοκίνητο, απο τη ρεζέρβα μέχρι της ασφάλειες που λεει ο λόγος, μας είπαν όλα (μα ΟΛΑ) τα πιθανά έξτρα, χρώματα κλπ.Άψογοι πραγματικά, μακάρι όλες οι αντιπροσωπίες να φέρονταν ανάλογα στους πελάτες τους.
-
tm για πες και τι μάρκα και ποια αντιπρωσοπία είναι, μη μας κρατας σε αγωνία
-
Karenta
παντως γενικα δεν εχω αντιμετωπισει περιεργους πωλητες..
αν εξαιρεσεις το γεγονος που ειχα με τον κονδωρα οπου ηταν για γελια, δηλαδη..
Εχω τυχει μια χαρα αντιμετωπισης..Ειδικα στην Καρεντα που πηγα με το σακιδιο μου και ρουχα λετσε.. Δηλαδη αν με εβλεπα εγω να μπαινω στην αντιπροσωπια και να ρωταω, δε θα μου εδινα σημασια, δηλαδη! Κι ομως!
Με αντιμετωπισαν μια χαρα! Ουτε σνομπισμος, ουτε τιποτα.. Ο πωλητης εξυπηρετικοτατος, τον ρωτησα συγκεκριμενα πραγματα, μου απαντησε.. Ολα καλα!
Για να μην πω οτι εχω παει δυο τρεις φορες μπαινω και χαζευω το αυτοκινητο και δε με ενοχλει κανενας (μονο κατι περιεργοι που ερχονται και ρωτανε και δε ψωνιζουν!) -
IKE σε αντιπροσωπεία BMW είχα πάει πριν 4-5 χρόνια στα Βόρεια προάστια με φίλο μου για μία Ζ3, οι πωλητές σου έκαναν χάρη που σε κοίταξαν κιολας! να φανταστείς χαζευαμε την Ζ3 ούτε που ίδρωσε το @ τους....τελικά πήγε και έκραξε τον έναν....τον πιο κοντινό, μήπως ενοχλώ του λέει? Οχι του κάνει ο άλλος, με ένα υφάκι ε μας ψιλοσπάς τα @@ αλλά λέτγε! Τι να πω ρε φίλε του λέει, θα σε παρακαλέσω κιόλας για να μου πουλήσεις? Καλό σου βραδυ! Και την πήρε απο αλλού την Ζ3
Για τον Λαινόπουλο που λές έχω ακούσει απο συνάδελφο που παλαιότερα δούλευε εκεί ψιλοάσχημα πράγματα, και περι ψιλοτρομοκρατίας των πωλητών, και για αυτό το λόγο και μόνο δεν θα ψωνίσω ποτέ απο εκεί....το smart μου....γιατί για μερκεντέ δεν βγαίνω έτσι και αλλιώς!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Karenta
παντως γενικα δεν εχω αντιμετωπισει περιεργους πωλητες..
αν εξαιρεσεις το γεγονος που ειχα με τον κονδωρα οπου ηταν για γελια, δηλαδη..
Εχω τυχει μια χαρα αντιμετωπισης..Ειδικα στην Καρεντα που πηγα με το σακιδιο μου και ρουχα λετσε.. Δηλαδη αν με εβλεπα εγω να μπαινω στην αντιπροσωπια και να ρωταω, δε θα μου εδινα σημασια, δηλαδη! Κι ομως!
Με αντιμετωπισαν μια χαρα! Ουτε σνομπισμος, ουτε τιποτα.. Ο πωλητης εξυπηρετικοτατος, τον ρωτησα συγκεκριμενα πραγματα, μου απαντησε.. Ολα καλα!
Για να μην πω οτι εχω παει δυο τρεις φορες μπαινω και χαζευω το αυτοκινητο και δε με ενοχλει κανενας (μονο κατι περιεργοι που ερχονται και ρωτανε και δε ψωνιζουν!)Περίεργα... επικρατεί η αντίληψη πως μόνο αν πας με κουστούμι σου μιλάν
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Tiger
Λες πως δεν έχει σημασία έτσι;Εγω παλι χαιρομαι γιατι δεν εχουμε αιμομικτες στο forum
-
-
Στέλιο, μιας και αναφέρθηκες στον Κυριακόπουλο, θα αναφέρω δύο πράγματα:
α) Το κτίριο που βλέπετε ουσιαστικά το έχει κτίσει ο πατέρας μου (πώς σας ακούγεται η αγορά 5 προσωπικών και 25 εταιρικών αυτοκινήτων, την εποχή που ακόμα σκούπιζαν οι ίδιοι το μαγαζί?).
β) Παρά την πολύ καλή σχέση μας μαζί τους, τα τελευταία χρόνια σε 2 περιπτώσεις με άφησαν εντελώς ακάλυπτο και εκτεθειμένο.
Φαίνεται τώρα που έγιναν μεγάλοι δεν τους νοιάζει και τόσο η δουλειά τους. Δεν πειράζει, κι εγώ σταμάτησα να ασχολούμαι μαζί τους (όπως και οι 3 εταιρείες με τις οποίες συνεργάζομαι).
-
Βασικά μπορεί να θέλανε να σε διώξουν απο πελάτη γιατί με τα ηχεία σου πέφτουν οι σοβάδες στο συνεργείο
Λοιπόν εκτός πλάκας, αν κατάλαβα καλά σε άφησαν εκτεθειμένο σε θέμα εγγύησης......τα 5 προσωπικά αμάξια δεν μου λένε πολλά αλλα΄τα 25 εταιρικά.....οι οποίες ετιαριές συνήθως ανανεώνουν το στόλο τους ανα κάποιο χρονικό όριο.....μου λένε πολλα....και θα έπρεπε να λένε κα ισε αυτούς....και τρόποι υπάρχουν για να σε καλύψουν......έστω ρε αδερφέ να φάτε μεταξύ σας το κόστος....αυτά που λες δεν είναι τπτ έχω να σου λέω ιστορίες.....ώρα να έχεις να ακούς!
απλά και αυτός και ο Σαμωνάς, νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον !#$3 απο τα @@ επειδεί είναι στα Νότια και πάνε οι γλυφαδιώτες και οι βουλιώτες και ψωνίζουν με κλειστά μάτια Tα cc και τα pluriel κλπ!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μερικές εντυπώσεις και απο εμένα:Mercedes λαινόπουλος στα φανάρια Κηφισιάς στην εθνική οδό.
Καταρχήν την ίδια μέρα που πήγαμε σε όλες αυτές τις αντιπροσωπίες η συγκεκριμένη είχε περισσότερο κόσμο απο όσο όλες οι άλλες μαζί.
Οι πωλητές ευγενέστατοι, εξυπηρετικότατοι, με τεράστια υπομονή να τους ρωτήσεις κυριολεκτικά ότι σαχλαμάρα μπορεί να φανταστεί άνθρωπος, και κατατοπισμένοι απόλυτα με το αυτοκίνητο που πουλάνε. Μας έδειξαν τα πάντα στο αυτοκίνητο, απο τη ρεζέρβα μέχρι της ασφάλειες που λεει ο λόγος, μας είπαν όλα (μα ΟΛΑ) τα πιθανά έξτρα, χρώματα κλπ.Άψογοι πραγματικά, μακάρι όλες οι αντιπροσωπίες να φέρονταν ανάλογα στους πελάτες τους.
Εγώ αντίθετα έχω την χειρότερη άποψη γιαυτούς. Δεν νομίζω οτι με έχουν αντιμετωπίσει χειρότερα και ήμουν και με τη μητέρα μου! Πήγαμε να ρωτήσουμε για την Α Class και κατέληξε να μας μιλάει για μια C sportscoupe που είχε στην έκθεση. Μάλλον δεν θα μας ξαναδεί.
Όταν κοιτούσε για αυτοκίνητο πάλι η μητέρα μου πριν καμιά 10αρια χρόνια είχαμε πάει να δούμε και το ΖΧ στην αντιπροσωπεία στον Κηφισό. Μπαίνουμε μέσα(ήταν άδεια) και αφού κοιτάμε λίγο το αυτοκίνητο παίρνουμε κατεύθυνση προς τα γραφεία των πωλητών στο βάθος οπότε σηκώνεται ο πωλητής και κάνει να κινηθεί προς το μέρος μας. Παρασέρνει όμως το καλώδιο του τηλ. και μια ιπτάμενη συσκευή (την πέτυχε καλά) προσγειώνεται στα πόδια μας. Ατυχία βέβαια αλλά μας επηρέασε αρνητικά και χάλασε όλο το κλίμα (ευτυχώς γλιτώσαμε απο τα Γαλλικά)
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Όταν κοιτούσε για αυτοκίνητο πάλι η μητέρα μου πριν καμιά 10αρια χρόνια είχαμε πάει να δούμε και το ΖΧ στην αντιπροσωπεία στον Κηφισό. Μπαίνουμε μέσα(ήταν άδεια) και αφού κοιτάμε λίγο το αυτοκίνητο παίρνουμε κατεύθυνση προς τα γραφεία των πωλητών στο βάθος οπότε σηκώνεται ο πωλητής και κάνει να κινηθεί προς το μέρος μας. Παρασέρνει όμως το καλώδιο του τηλ. και μια ιπτάμενη συσκευή (την πέτυχε καλά) προσγειώνεται στα πόδια μας. Ατυχία βέβαια αλλά μας επηρέασε αρνητικά και χάλασε όλο το κλίμα (ευτυχώς γλιτώσαμε απο τα Γαλλικά)
καλά με έστειλες! Από τις πιο αλλόκοτες δικαιολογίες για να απορρίψεις ένα
αυτοκίνητο. Επεσε κάτω ο άνθρωπος? Δεν σας πήρε το κεφάλι... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
καλά με έστειλες! Από τις πιο αλλόκοτες δικαιολογίες για να απορρίψεις ένα
αυτοκίνητο. Επεσε κάτω ο άνθρωπος? Δεν σας πήρε το κεφάλι...Που να έχυνε και τον καφέ του κάτω!
-
Που να τον έχυνε και πάνω τους δεν λές
Είμαστε όμως και εμείς περίεργοι άνθρωποι -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Περίεργα... επικρατεί η αντίληψη πως μόνο αν πας με κουστούμι σου μιλάν
ελα ντε....
περιεργα πραματα συμβαινουν.. -
όχι ρε elteo δεν το απορρίψαμε το αυτοκίνητο για αυτό, νομίζω οτι έιμαστε λιγότερο παρορμητικοί και περισσότερο λογικοί.
την ιστορία την είπα για να δείξω πως επηρεάζει το κλίμα και η παραμικρή κίνηση-κουβέντα
και ναι αν επιλέγαμε το ΖΧ δεν θα το παίρναμε απο εκεί γιατί η όλη εικόνα έδειχνε μια σχετική βιασύνη-ανοργανωσιά. Δηλαδή πόσο μυαλό θέλει για να καταλάβεις οτι το καλώδιο του τηλ δεν πρέπει να είναι στη μέση του διαδρόμου τεντωμένο (γιατί μετά το έβαλε ακριβώς στην ίδια άβολη θέση). μετά πως να εμπιστευτώ εγώ αυτόν τον άνθρωπο οτι αυτά που θα μου πει ισχύουν, οτι θα βάλει όλα τα εξτρά που συζητήσαμε στην παραγγελία, οτι υπολόγισε σωστά το επιτόκιο κοκ. Χάνεται η εμπιστοσύνη, χαλάει η εικόνα. Ρώτα το φίλο rantanplan και όποιο άλλο πωλητή θες αν τον ενδιαφέρει η εικόνα ή όχι
"ΠΩΛΗΤΙΚΕΣ" Ιστορίες