-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
- Και στην τελικη, ειτε με ειτε χωρις καμερα εγω ως original ελληνας θα κανω αυτο που γουσταρω και.... come and get me
'Ορισμένοι Έλληνες είναι πιο original από τους άλλους'
-
Καλημέρα σε όλους. Απλά να εκφέρω την προσωπική μου γνώμη, σεβόμενος την γνώμη των αντιθέτων και μην έχοντας σαν στόχο να πείσω κανένα γιατί και εμένα μου αρέσει ο πλουραλισμός των απόψεων. Έχοντας ζήσει 10 χρόνια στην Αμερική σαν αλλοδαπός φοιτητής και εργαζόμενος δεν με ενόχλησε η ιδέα ότι υπήρχαν συστήματα καταγραφής. Σεβόμουνα πάντα τους νόμους εκτός από το όριο ταχύτητας και για αυτό τελικά μου πήραν και το δίπλωμα για ένα χρόνο. Η συμπεριφορά μου ήταν η ίδια είτε υπήρχαν κάμερες είτε όχι. Το ίδιο και στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που δεν παρανομώ δεν με απασχολεί και η τοποθέτηση τους. Άντε να με πιάσουν για τροχαία παράβαση ίσως αλλά και εκεί τελικά λάθος μου θα είναι. Εν αντιθέσει έχοντας 2 μικρά παιδιά και πηγαίνοντας στην ακραία περίπτωση όπου όπως μου είπε πρώην συγκάτοικος μου από την Αμερική σε περίπτωση απαγωγής ενός παιδιού έιχε καταγραφεί από μία κάμερα και τελικά πιάσανε τους απαγωγείς το βρίσκω πολύ θετικό. Τώρα αν καταγράφουνε τις συνομιλίες το πολύ πολύ να ακούσουνε κλασσικές ανδρικές συζητήσεις και τίποτα παραπάνω. Οι μόνες περιπτώσεις που θα ήμουνα αντίθετος ήταν αν υπήρχαν στο χώρο εργασίας (εκτός από τράπεζες κλπ που τίθεται θέμα ασφάλειας, η σε τουαλέτες)
Φιλικά,
Γιώργος -
Δεν τον ρώτησα αλλά είμαι σίγουρος ότι ο φίλος μου, που βρήκε εχθές το (καινούργιο) του Corolla χαρακωμένο γύρω-γύρω (παρ'ότι κανονικά σταθμευμένο) θα ήθελε παρα πολύ να υπήρχε μια κάμερα να καταγράψει τον αλήτη/ες που το έκανε...
-
-
Στην αγγλία έχουν βρεθεί πάρα πολλές φωοτογραφίες στις σκανδαλοθηρηκές φυλλάδες που αποκαλύφθηκε ότι ήταν τραβηγμένες από το σύστημα με τις κάμερες που εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο για την επιτήρηση των διοδίων.
-
Πιστεύετε σοβαρά ότι από τις κάμερες θα βρουν το κλεμένο σας αυτοκίνητο; Η πιθανότητα το προσωπικό να μην έχει τίποτα σημαντικότερο να κάνει (πχ παρακολούθηση διαδηλώσεων) από το να ψάχνει για πινακίδες κυκλοφορίας σε χιλιάδες αυτοκίνητα που περνάνε από χιλιάδες κάμερες ποια είναι;
-
Ο έλεγχος της κυκλοφορίας δεν χρειάζεται κάμερες. Αρκούν μετρητές στο οδόστρωμα (ή τύπου ραντάρ) που να καταγράφουν τον αριθμό οχημάτων σε πραγματικό χρόνο. Ίσα ίσα που αυτά τα δεδομένα επεξεργασμένα σε πραγματικό χρόνο πό υπολογιστή δίνουν πολύ πιο αξιόπιστη συνολική εικόνα. Και εφαρμόζονται ήδη στη Γαλλία.
-
Θέλετε να σταματήσουν οι ληστείες στις τράπεζες; Λοιπόν ακούστε λύση: Θωρακισμένες διπλές πόρτες. Ανοίγεις την έξω, μπαίνεις μέσα, περνάς από τον ανιχνευτή μετάλλων κλπ, και μετά άνοίγει η μέσα και προχωράς. Είσαι πάντα μόνο σου στο κουβούλιο και δεν μπορείς να βγεις. Αν μπεις στην τράπεζα με κράνος, κουκούλα, όπλο, κλπ, απλά μένεις στο κλουβί ως που να έρθει η αστυνομία. Κόστος; Ελάχιστο. Εφαρμόσιμο; Το έχω δει στην Ιταλία το 1979!!! Αλλά οι τράπεζες ΔΕΝ θέλουν να πληρώσουν γιατί ΔΕΝ τους συμφέρει αφού τα λεφτά είναι ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ!
-
Η ηθική του 'δεν παρανομώ άρα εδν με πειράζει να βλέπουν' είναι καθαρά προτεσταντική και μάλιστα Καλβινική. Θα το δείτε καθαρά στην Ολλανδία που τα σπίτια έχουν πάντα ανοιχτές όλες τις κουρτίνες, πιστοί στη διδασκαλία του Καλβίνου ότι 'ο ενάρετος δεν έχει τίποτα να κρύψει'. Οπότε μην προσπαθείτε να πείσετε ο ένας τον άλλον. Η φιλοσοφική απόσταση είναι αγεφύρωτη.
-
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
- Η ηθική του 'δεν παρανομώ άρα εδν με πειράζει να βλέπουν' είναι καθαρά προτεσταντική και μάλιστα Καλβινική. Θα το δείτε καθαρά στην Ολλανδία που τα σπίτια έχουν πάντα ανοιχτές όλες τις κουρτίνες, πιστοί στη διδασκαλία του Καλβίνου ότι 'ο ενάρετος δεν έχει τίποτα να κρύψει'. Οπότε μην προσπαθείτε να πείσετε ο ένας τον άλλον. Η φιλοσοφική απόσταση είναι αγεφύρωτη.
Σωστότατο, άλλωστε πρέπει να παρακολουθούν την νομιμότητά σου, μέχρι....να παρανομήσεις.
-
-
Καποιος φιλος ρωτησε, τι προτεινουμε για αντικατασταση των CCTV κλπ. Aαα, μα ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!! Δηλαδη τοσες δεκαετιες πως ζουσαμε μια χαρα χωρις αυτες??? Απο ποτε μας προεκυψε η αναγκη να μας ελεγχουν την κινηση (και καλα).
Δεν νομιζω πως χρειαζεται καμερα για να διαπιστωσουν πχ πως ενας δρομος μποτιλιαριστηκε...
Δηλαδη, επειδη οι Αμερικανοι χασανε 2 κτιριακια και μας ειπαν οτι και εμεις κυνδινευουμε, σημαινει πως ετσι ακριτα θα πρεπει να εισελθουμε στο κλιμα της τρομολαγνιας και να αρχισουμε να φυτευουμε καμερουλες? Εμεις ως λαος ποτε δεν ειχαμε τετοιου ειδους εξωτερικους η εσωτερικους εχθρους που να δικαιολογουν τετοια μετρα. Αυτα για τις CCTV... οσον αφορα τις καμερες ταχυτητες... ας το αφησουμε, καθαρα φοροεισπραξη στο 95% των περιπτωσεων.
Αν θελουν να κανουν κατι για την ασφαλεια της χωρας, ας ξεκινησουν απλα να εφαρμοζουν τους νομους και να κανουν την δουλεια τους τα οργανα της ταξης.
Δεν ειμαι ανθρωπος που αρεσκεται σε θεωριες συνομωσιας, αλλα καποια πραγματα μπορει να παρουν επικυνδινη τροπη... Αυτοι βαζουν απο τωρα το λιθαρακι τους για την δημιουργια αστυνομικων καθεστωτων. Εμεις θα τσιμπισουμε το δολωμα η θα τους στειλουμε απο εκει που ηρθανε? Στο χερι μας ειναι...
-
Aν δεν κανω λαθος οι καμερες ειναι σε κεντρικες λεωφορους..... αληθεια ποσες κατοικιες υπαρχουν πανω στην Κηφησιας & στην Συγγρου για να παρακολουθησουν???
Μηπως πανω στην αρνηση μας υπερβαλουμε????
-
Θα πω κι εγώ τη γνώμη μου σεβόμενος βέβαια κι εγώ όλες τις απόψεις.
Αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να βρεθεί ένας απαγωγέας παιδιού ή ένα παιδάκι που έχει απαχθεί τότε προσωπικά συγχωρώ άλλα ατοπήματα που προκύπτουν.
Αν με τσακώσουν να παρανομώ καλά να με κάνουν. Ο νόμος ισχύει για όλους. Sorry για την κακία αλλά πολύ θα γουσταρα να στέλνουν κλήση σε αυτούς πχ που προσπερνουν και βγαίνουν μπροστά στο φανάρι προκειμένου να στρίψουν μη σεβόμενοι την ουρά.
Αν με τσακώσουν με γκόμενα και το δει η γυναίκα μου, θα ενοχληθώ αλλά προσωπικά μιλώντας θα έχω πατήσει έναν άλλο νόμο, οικογενειακό.
Αν δω φωτογραφίες σε σκανδαλοθηρικά... θα ξενερώσω αλλά τουλάχιστον θα έχει σωθεί το παιδάκι που λέγαμε...
Αν ακούν τι λέω στο τηλέφωνο, με ενοχλεί, δεν έχω όμως να φοβηθώ κάτι από τον νόμο και ξανααναφέρω το παιδάκι...
Με λίγα λόγια αν είναι να πιάσουν κάποια κακώς κείμενα, να μπουν. Αν δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσουν κακώς κείμενα τότε εγώ θα μπω πρώτος στην εκστρατεία να ξηλωθούν!!!
Φιλικά
Γιώργος -
Η ζωή είναι μια σειρά απο συμβιβασμους!!
Ναι πρέπει να κάνουμε οτι είναι δυνατον για να προστατεύσουμε την περιουσία και -κυρίως- την ζωή κάποιου!
Αλλα το να δημιουργήσουμε ενα δίκτυο που θα καταγράφει συνεχώς τις κινήσεις μας,προκειμένου να μπορέσει -ενδεχομένως- να προλάβει μια κακή κίνηση,είναι κάτι που με βρισκει αντίθετο.
Είναι το ίδιο με τους συναγερμούς αυτοκινήτων.Παλιά δεν είχε κανείς.Κάποια στιγμή εγινε ντόρος με τις κλοπές και ολοι βάλαμε.Τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να κλέβονται,με συνεγερμό ή χωρίς!
Η ασφάλεια είναι κάτι που αυτή την στιγμή εχει γίνει καραμέλλα!
Συμφωνώ με τους Νόμους και την εφαρμογή τους.Αλλοίμονο.Αλλά κάμερα στο δρόμο που πάω βόλτα δεν θέλω.Προτιμώ εναν αστυνομικό (ακόμα και άοπλο) για να μου δίνει την απαραίτητη ψυχολογική αίσθηση της ασφάλειας!!!
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Πάντως νομίζω οτι οι θεωρίες συννομοσίας στην Ελλάδα ευδοκιμούν αρκετά
Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΣυμφωνω. Ολοι κοιτανε πισω απο την πλατη τους λες και τους την πεφτει ο μπαμπουλας ο μεγαλος αδελφος.
Παραδειγμα ο Σπυρος. Παραμυθια της Χαλιμας. Μου ειπανε και ακουσα οτι ταχατε αν κανεις το ταδε και πεις το ετσι θα σε πιασουν και σου κανουν βασικα τα τρια δυο
Εμένα οι συγκεκριμένες κάμερες λίγο με πειράζουν. Το θέμα όμως είναι πότε θα αρχίσουν να μας ενοχλούν...Κάποτε ήταν 5, έγιναν 10,100-τώρα δεν έχω ιδέα πόσες είναι. Όταν κάποια στιγμή όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, βλέπεις βλέπεις μια κάμερα μπροστά σου να σου 'κλείνει το μάτι', τι κάνεις; Δεν θα σε βάλει σε σκέψεις; Πολλά ακούγονται πχ. ότι στην αμερική παρακολουθούνται όλα τα τηλέφωνα και αν αναφερθουν λέξεις όπως 666,αλλάχ,αλ κάιντα κλπ. χτυπάει συναγερμός και αρχίζουν να σε παρακολουθούν. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά τι γίνεται αν πράγματι είναι; Ο καθένας έχει τη ζωή του και τις προσωπικές του στιγμές. Πόσο προσωπικές μπορούν να παραμείνουν αν ένας τρίτος σε βλέπει και σε ακούει με τη δικαιολογία πχ.του ελέγχου της κυκλοφορίας...
Και ο φιλος corsair που κλασσικα δεν τις θελει εστω και αν σωζουν ζωες και αν τον γλυτωσουν απο ληστεια και φυσικα ειναι 'original' Ελληνας που δεν εχω ιδεα τι σημαινει(αλλα φανταζομαι).
Παντως χιλια καλα να εχουνε οι καμερες.... και δολοφονους να βρισκουν και βιαστες και και και και.... εγω δεν τις θελω χιλιες φορες!
- Δεν θελω ρουφιανους πανω απο το κεφαλι μου!
- ΟΧΙ, δεν θα με συνηθισουν στην ιδεα της καμερας οπως εκαναν με αλλους λαους (UK...)
- Και στην τελικη, ειτε με ειτε χωρις καμερα εγω ως original ελληνας θα κανω αυτο που γουσταρω και.... come and get me
Here...Greece
Αλλιώς εδώ Ελλάδα
Δηλαδή:
-Η αδερφή μου δεν κυκλοφορεί με ένα Uzi στη σχολική της τσάντα
-Δεν φοβάμαι μήπως κάποια στιγμή ένα αεροπλάνο πέσει επίτηδες πάνω στην ακρόπολη ή στο κεφάλι μου
-Δεν τρέμω στην ιδέα να κυκλοφορήσω μόνος μου στο δρόμο τη νύχτα-ή η αδερφή μου
-Οι Άραβες που τυχόν θα συναντήσω στο δρόμο δεν είναι πιθανοί τρομοκράτες
-Οι βασικοί νόμοι και διατάξεις δεν εφαρμόζονται επαρκώς ώστε να θεωρούνται απαραίτητα περαιτέρω μέτρα για την ασφάλειά μου
-Δεν είμαι ο ρουφιάνος του γείτονα και τον καλημερίζω κιας είναι κουμουνιστής
-Το Big Brother έχει μπει στη ζωή μου αλλά δεν το παρακολουθώ-το σιχαίνομαι
-Δεν θέλω κάμερα ούτε στο σπίτι μου ούτε στη γειτονιά μου-μπορώ να τα μαθαίνω όλα έτσι κι αλλιώς από το φούρναρη και τον περιπτερά
-Ας κοιτάξουν όλοι το χάλι μας και να διορθώσουν κάτι πριν μπουν και σε άλλα έξοδα-χρωστάμε ήδη πάρα πολλά
-Ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας μου μοιάζει για άλλο ένα παιχνίδι εξουσίας
-Το ότι μας παρακολουθούν από παντού το ξέρω-αυτό που δεν ξέρω είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει η ασυδοσία τους -
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
καπως αοριστα μου ακουγονται ολα αυτα HUNTER.την αποψη που εχει ο καθενας την διαμορφωνει απο τις εμπειριες του και απο την γνωση του.
δεν μπορω να καταλαβω ειλικρινα τι ειναι αυτο που θα μπορουσε να με φοβισει οταν ειμαι νομιμος και μαλιστα απο μια καμερα που εξηγησα τους λογους υπαρξης της και το τι ακριβως κανει.
οσο για αυτες που τοποθετουνται για την αποτροπη εγκληματικων πραξεων πχ σε μια τραπεζα ή σε ενα καταστημα τι θα μπορουσε παλι να με κανει να αντιδρασω για την υπαρξη της........το οτι μπορει να μπαινοντας μεσα στον χωρο αυτο καταγραφεται το προσωπο μου......ε και λοιπον;;;
τωρα αυτα για καμερες στην κρεβατοκαμαρα ουτε σαν ακραιο αστειο παραδειγμα νομιζω οτι πρεπει να το αναφερει κανεις .....ομως αν πραγματικα καποιος τρεφει τετοιους φοβους [φυσικα δεν υποννοω κατι για σενα HUNTER ]........ε τοτε δυστυχως δεν εχω να πω κατι εγω.......ισως η ψυχιατρικη επιστημη μπορει να τον βοηθησει!!!!!!!
Πρίν από λίγα χρόνια,η αναφορά καί μόνο σέ κάμερες πού εποπτεύουν τήν κυκλοφορία στούς δρόμους,θά φάνταζε ακριβώς σάν ένα ακραίο αστείο βρέ Αλέξανδρε!!!
Πιστεύω ότι σέ λίγα χρονάκια(καί στείλε με στόν ψυχαναλυτή άμα θέλεις) θά...'εποπτεύεται' καί η κρεβατοκάμαρά σου,καί εσύ θά λές ότι δέν έχεις νά κρύψεις τίποτα.
Μάς ξεδοντιάζουνε σιγά-σιγά,καί τό γουστάρουμε κιόλας!!! -
Πιστεύω ότι σέ λίγα χρονάκια θά...'εποπτεύεται' καί η κρεβατοκάμαρά σου,καί εσύ θά λές ότι δέν έχεις νά κρύψεις τίποτα.
Υπάρχουν ήδη συστήματα που μπορούν να καταγράψουν τη συνομιλία πίσω από κλειστό τζάμι. Αρκεί όποιος μπορεί να θέλει.
ΥΓ: Να βρούμε σπίτι με κρεβατοκάμαρα στο υπόγειο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι αλήθεια. Το σύστημα λέγεται Echelon, είναι εγκατεστημένο εκτός των ΗΠΑ και σε Αυστραλία**-Βρετανία (τουλάχιστον), παρακολουθεί τον παγκόσμιο ιστό, τηλεφωνήματα, δορυφορικές επικοινωνίες με εξελιγμένα συστήματα αναγνώρισης ήχου και κειμένου και απομονώνει μηνύματα που κρίνονται 'ύποπτα'. Στην Ε.Ε. τέτοια κόλπα είναι (ευτυχώς) παράνομα,** αλλά για πόσο ακόμα; Στην Ελλάδα το Σύνταγμα είναι σαφές, οι παρακολουθήσεις επικοινωνιών/αλληλογραφίας γίνονται μόνο κατόπιν παραγγελίας-άδειας εισαγγελέα.Αν όντως είναι παράνομα σε όλη την Ε.Ε, τότε θα ήταν παράνομα και στην Βρετανία...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Παντως χιλια καλα να εχουνε οι καμερες.... και δολοφονους να βρισκουν και βιαστες και και και και.... εγω δεν τις θελω χιλιες φορες!- Δεν θελω ρουφιανους πανω απο το κεφαλι μου!
- ΟΧΙ, δεν θα με συνηθισουν στην ιδεα της καμερας οπως εκαναν με αλλους λαους (UK...)
Μωρέ θα σε συνηθίσουν...
Σε όλα συνηθίσαμε ως τώρα, ό,τι και να λέμε... -
Είναι παράνομο, χα, χα, χα.
Δεδομένου ότι σχεδόν όλη η διεθνής κυκλοφορία στο ίντερνετ γίνεται μέσω ΗΠΑ, δεν είναι δύσκολο για να ελέγχουν τι λέγεται!Είναι παράνομο, χα, χα, χα.
Πολυεθνική εταιρία χρησιμοποιόυσε κωδικοποίηση για να στείλει τα εμπιστευτικά έγγραφά της μέσω ίντερνετ. Και έλαβε ειδοποίηση από την Γαλλική ΚΥΠ ότι η χρήση κρυπτογράφησης είναι παράνομη στη Γαλλία. Προσοχή: ακόμα και η χρήση των γαλλικών τηλεποικινωνιακών μέσων για τη μεταφορά κωδικοποιημένης πληροφορίας. Δηλαδή, πώς κατάλαβε η ΚΥΠ ότι τα μηνύματα ήταν κωδικοποιημένα; Προφανώς γιατί παρακολουθούσε τα πακέτα!Είναι παράνομο, χα, χα, χα.
Λοιπόν και μόνο η χρήση συστημάτων κρυπτογράφησης είναι αρκετή για να είσαι ύποπτος και να αρχίσει η παρακολούθηση. Μόνο λύση είναι να αποφασίσουμε μαζικά να κρυπτογραφούμε τα πάντα, οπότε δεν θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα με τον όγκο δεδομένων. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Aν δεν κανω λαθος οι καμερες ειναι σε κεντρικες λεωφορους..... αληθεια ποσες κατοικιες υπαρχουν πανω στην Κηφησιας & στην Συγγρου για να παρακολουθησουν???Μηπως πανω στην αρνηση μας υπερβαλουμε????
Η δική μου.
Και αυτό μου αρκεί. -
Οι κάμερες έχουν μικρόφωνα, τα οποία μικρόφωνα είναι σε θέση να λάβουν ήχο, μάλιστα είναι σε θέση να απομονώσουν συνομιλία δύο ατόμων σε απόσταση 20 μέτρων από το μικρόφωνο, σε κεντρικό δρόμο σε ώρα αιχμής.
-
Πολλοί αντιδρούν προληπτικά διότι πιστεύουν ότι το μέτρο αυτό θα εξαπλωθεί.....
Ωραία ,αλλα περιμένετε ρε παιδιά να εξαπλωθεί και μετά το ξανασυζητάνε σε άλλη βάση.... στο κάτω κάτω πορείες στο κέντρο γίνονται για ψύλλου πήδημα για ένα σοβαρό θέμα δεν θα βρεθούν 50-100 'γνωστοί άγνωστοι' να λύσουν το πρόβλημα , εδώ τόσα και τόσα κάνουν, 50 κάμερες δεν θα σπάσουν .Δεν δεχόμαστε να λειτουργούν οι κάμερες προληπτικά , αλλά εμείς αντιδρούμε προληπτικά.
-
Μας έχουν πρήξει πια με τον 'πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας'.
Αν όλοι αυτοί οι 'κύριοι' (βασικά, άλλο χαρακτηρισμό ήθελα να βάλω, αλλά δεν θα ήταν ευπρεπής) ενδιαφέρονταν για την πάταξή της, θα έκαναν τα εξής:
- Θα καταπολεμούσαν τη φτώχεια, φροντίζοντας να ακολουθήσουν αρχές βιώσιμης ανάπτυξης, ώστε κάθε άνθρωπος στον κόσμο να έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.
- Θα διαχώριζαν για πάντα τα κράτη από τις θρησκείες.
- Θα απαγόρευαν τον προσηλυτισμό.
- Θα φρόντιζαν μέσω της παιδείας να καταπολεμούν τις υπεραπλουστευτικές απόψεις για τον κόσμο τύπου 'άσπρο-μαύρο', 'καλοί χριcτιανοί - κακοί ΟΛΟΙ οι άλλοι', 'καλοί αμερικανοί (και βάλτε κι όποιον άλλο θέλετε) - κακοί όλοι οι άλλοι', σαν αυτές που έχει ο πιθηκάνθρωπος του Λευκού Οίκου (νέο είδος ανθρωποειδούς, ζει και, μόλις πεθάνει, θα τον βαλσαμώσουμε για να τον βάλουμε σε μουσείο να τον βλέπουν οι επόμενες γενιές).
- Θα απαγόρευαν στις μονοθεϊστικές θρησκείες να λειτουργούν ως σέκτες και να κηρύσσουν ότι αυτές και μόνον αυτές κατέχουν την υπέρτατη αλήθεια. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους! Οι θεοί είναι ανθρώπινα δημιουργήματα!
Έχει σκεφτεί κανένας πόσα θα μπορούσαν να γίνουν για να υπάρξει σωστή, βιώσιμη, αειφόρος ανάπτυξη σε όλον τον πλανήτη, πετυχαίνοντας έτσι την επαρκή σίτιση ΟΛΩΝ των ανθρώπων, με τα λεφτά που ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ σε κάμερες, σε χαρτί και ρεύμα για τους Η/Υ και σε μισθούς ηλιθίων που γράφουν τρομονόμους, σε όπλα, σε εκπαίδευση μπατσοτραμπούκων;
Την τρομοκρατία δεν την καταπολεμάς με την καταστολή.
Και αρκετά με την παραμύθα της 17Ν! Δεν είμαι σίγουρος για το ποιος ήταν ο αρχηγός της (αν και σίγουρα είχε γερό βύσμα... Ο Γιωτόπουλος αποκλείεται να ήταν αρχηγός), αλλά, πέραν του ότι εξυπηρετούσε τις διπλωματικές πιέσεις που ήθελαν να μας κάνουν οι αγγλοσάξονες, ο Έλληνας πολίτης ποτέ δεν κινδύνευσε πραγματικά από αυτήν. Από τα δρομοσφαγεία έχω κινδυνεύσει, από ηλίθιους εποχούμενους και πεζούς ναι, από... 'τρομοκρατία' ΠΟΤΕ.
Τυχαίνει στην πόλη που ζω να βρίσκω και μουσουλμάνους και αμερικανούς. Τους μισούς από τους δεύτερους τους βλέπεις μεθυσμένους, μαστουρωμένους και τσαμπουκαλάδες όταν βγαίνουν απ'τα καράβια και τρομάζεις, έχουν συμβεί δε και πάρα πολλά. Οι μουσουλμάνοι δεν ενήργησαν ΠΟΤΕ με τέτοιο τρόπο. Αυτά τα λέω ενδεικτικά, για να καταρρίψω αυτήν τη βλακεία του μύθου της 'ισλαμικής τρομοκρατίας' (όχι ότι είμαι υπέρ του ισλάμ - κάθε άλλο. Θρησκεία που, πέραν της πίστης της ότι κατέχει την υπέρτατη αλήθεια η οποία πρέπει να διαδοθεί πάση θυσία, νομιμοποιεί τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, όπως βλέπουμε στις ερμηνείες των υπερσυντηρητικών μουλάδων κι αγιατολλάδων τύπου Χομεϊνί, είναι απλά σκουπίδι. Και, βέβαια, η ιδέα και μόνον ότι ο Γιαχβέ/Αλλάχ είναι ο μοναδικός αληθινός θεός και η πίστη σ'αυτόν πρέπει να διαδοθεί ακόμα κι αν χρειαστεί να χυθεί το αίμα των αλλοθρήσκων, όπως τη συναντούμε στη Βίβλο, στο Βαβυλωνιακό Ταλμούδ, στην Καινή Διαθήκη, στα γραπτά των 'αγίων' και στο Κοράνι, καθιστά σκουπίδι μια θρησκεία).
Ούτε κι εγώ κυκλοφορώ στο δρόμο με όπλο, κάτι που ισχύει και για όσους ξέρω.
Για την ασφάλειά μου μπορώ να φροντίσω εγώ ο ίδιος, στο μέτρο του δυνατού και πάντα στα πλαίσια της τήρησης των υπαρχόντων νόμων. Ας εφαρμοσθούν όσοι από τους υπάρχοντες έχουν λογική βάση και τους τρομονόμους να τους κρατήσουν για τα σπίτια τους (και να δούμε σε πόση ώρα θα τους έρθει διαζυγιολόγος...).
Ρουφιάνος δεν γίνομαι. Δεν πα'να'ναι αναρχικός, κομμουνιστής, Βουδδιστής, ό,τι θέλει ο γείτονάς μου, ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΝΩ.
Το Big Πόρδερ δεν το έβλεπα, όπως δεν βλέπω γενικώς τέτοια σκουπίδια.
Τα νέα της γειτονιάς και τυχόν κουτσομπολιά τα μαθαίνω μια χαρά από τους ίδιους τους γείτονές μου.
Οι τρομοκάμερες είναι πεταμένα λεφτά, κλεμμένα απ'τον Ελληνικό λαό. Ας πάμε λοιπόν να τις αφαιρέσουμε, να δούμε αν θα πιάσουν κάνα φράγκο πουθενά αλλού.
Έχει παραγίνει με την ασυδοσία της εξουσίας. Δεν θα περιορίσουμε τις ελευθερίες μας με το μπασκινάδικο επιχείρημα 'αφού δεν είσαι τρομοκράτης, δεν έχεις τίποτα να κρύψεις'. Αλλού αυτά, δεν περνάνε. Όσοι θέλουν, ας διαβάσουν την 'Καθημερινή' της προηγούμενης Κυριακής να δουν πώς, για τέτοια πράγματα, έφαγε χοντρά χαστούκια ο πιθηκάνθρωπος του Λευκού Οίκου.
Α, και προτού με κατηγορήσει κανείς ότι βρίζω έναν θεσμό, θα υπενθυμίσω ότι κι ο Χίτλερ ήταν θεσμός, κι ο Στάλιν ήταν θεσμός, κι ο Ιβάν ο Τρομερός (αυτός που αιματοκύλισε τους Ρώσσους υπηκόους του με τους αιμοσταγείς πραιτωριανούς του, τους Οπρίτσνικι) ήταν θεσμός, κι ο Πάπας, κι ο εκάστοτε αγιατολλάχ, αρχιραββίνος, προφήτης, ιεροεξεταστής, όλοι τους ΘΕΣΜΟΙ είναι.
Αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να σκοτώνουν τον κοσμάκη και να απλώνουν το σκοτάδι της τυφλής πίστης, του τρόμου και της υποταγής αντί για το φως της γνώσης, της αμφισβήτησης, της ελευθερίας, της ισηγορίας, της παρρησίας και της δημοκρατίας (που, για το χριcτιανικό ιερατείο, είναι το 'πολίτευμα του Διαβόλου').
Επιπλέον, αρνούμαι πεισματικά να δείξω έστω κι ένα δράμι σεβασμό σε ένα δίποδο μηδενικό που το σπρώξανε σε μια καρέκλα ψηλή ή αναρριχήθηκε εκεί απειλώντας, δαιμονοποιώντας, συκοφαντώντας, γλείφωντας κατουρημένες ποδιές, καλλιεργώντας τον τρόμο στις μάζες.
ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ;;;