-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Δηλαδή JarnoT θα υποστηρίζεις TOYOTA απο δω και περα?
Όχι άμεσα...
Θα υποστηρίζω Toyota μόνο και μόνο λόγω JT. Είναι δεδομένο όμως ότι υποστηρίζω τη Renault ως ομάδα.Τώρα δυστυχώς, πρέπει να 'χωρέσω' και τους Ιάπωνες στην καρδιά μου. Ε, κάπως θα το μοντάρω!
Στα ιδια ειμαστε Jarno. Ευτυχως συμπαθω και τον Gascoyne εκτος του JT και μου ειναι πιο ευκολο να ψηφισω Ιαπωνες.
Σας κοιτάζω με τα θυμωμένα σχιστά μάτια της Χόντα!!
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
... εγώ λέω δεν θα τρέξει και θα βάλλουν τον πιτσιρικά τον Montagny.Για τους δύσπιστους πλέον είναι και επίσημο!
Renault confirms Villeneuve for the final 3 races
http://www.pitpass.com/fes_php/pitpass_ ... t_id=22342Ενθουσιασμένος με την άφιξη του Villeneuve, αλλά και εντυπωσιασμένος από την επίδοση του Καναδού το διήμερο των δοκιμών δήλωσε ο Briatore.
Άντε η Κίνα πλησιάζει. Με το δεξί (στο γκάζι εννοείται)! -
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Ω ρε δράματα! Αφού ρε είσαι κρυφό(φανερό)-Toyotakias!!! Γιατί δουλεύεις τον κόσμο;
Ε, όχι δα και Toyot-άκιας!!
Οι επιλογές στην καθημερινή ζωή δεν έχουν σχέση με τις αγάπες - π.χ. εσύ στο σπίτι σου δεν έχεις ψυγείο του Ομίλου FIAT!Είπαμε από του χρόνου είμαστε με τον συνδυασμό JT - Toyota TF105 και την Renault εξ ολοκλήρου.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Οι επιλογές στην καθημερινή ζωή δεν έχουν σχέση με τις αγάπες - π.χ. εσύ στο σπίτι σου δεν έχεις ψυγείο του Ομίλου FIAT!Υπάρχει τέτοιο ψυγείο και δεν το ξέρω; Που το έχω το μυαλό μου;;;
-
Οι επιλογές στην καθημερινή ζωή δεν έχουν σχέση με τις αγάπες - π.χ. εσύ στο σπίτι σου δεν έχεις ψυγείο του Ομίλου FIAT!
Υπάρχει τέτοιο ψυγείο και δεν το ξέρω; Που το έχω το μυαλό μου;;;
Υπάρχει...
-
Οι επιλογές στην καθημερινή ζωή δεν έχουν σχέση με τις αγάπες - π.χ. εσύ στο σπίτι σου δεν έχεις ψυγείο του Ομίλου FIAT!
Υπάρχει τέτοιο ψυγείο και δεν το ξέρω; Που το έχω το μυαλό μου;;;
Τίποτα Ζανούσι, κάτι σε ιταλικό δύσκολα να ΜΗΝ είναι ΦΙΑΤ...
-
Δεν είμαι διατεθειμένος να κλείσω το θέμα Renault - Trulli, προτού αποκατασταθεί (όσο γίνεται) η αλήθεια. Προς αυτή την κατεύθυνση έκανα μια μικρή έρευνα ψάχνοντας να βρω τι στο καλό είχε γίνει στους τελευταίους αγώνες και ο JT έπεσε κατακόρυφα σε απόδοση. Και τι πιο απλό από το να δούμε τι μονοθέσιο οδηγούσε ο κάθε οδηγός της Renault κατά τη διάρκεια του έτους. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
-
Ο FA, μέχρι και τη Monza, χρησιμοποίησε το καινούριο σασί 02 σε όλα σχεδόν τα GP. Εξαίρεση ήταν τα GP Monaco και Nurburgring, όπου χρησιμοποίησε το ολοκαίνουριο 06, ενώ το 02 ήταν το 3ο μονοθέσιο για τον αγώνα. Και εδώ τελειώνουμε με τον FA.
-
Ο JT τώρα, χρησιμοποίησε το καινούριο σασί 03 από την αρχή μέχρι και το Silverstone, όπου το έπληξε με την έξοδό του (ύστερα από κατάρρευση της πίσω ανάρτησης). Μέχρις εδώ όλα ΟΚ. Έλα, όμως, που τέτοια ακριβώς περίοδο είναι που του ανακοινώνεται η απόλυσή του (για να το ανακοινώσει εκείνος σε εμάς στον επόμενο αγώνα). Ποιο σασί δίνει η Renault στον ήδη απολυμένο οδηγό της? Το 04. Θα δούμε παρακάτω το παρελθόν του 04.
-
Είναι γνωστό (και αυτονόητο) ότι τα σασί που χρησιμοποιούνται για τους αγώνες δεν χρησιμοποιούνται και στα test events μεταξύ των αγώνων, γιατί έχουν κι αυτά κάποια διάρκεια σωστής λειτουργίας και απόκρισης. Τόσο το 02 που χρησιμοποιεί ο FA (όπως και το 06 μέχρι να το οδηγήσει), όσο και το 03 του JT ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν σε δοκιμές. Πάμε στο 04 τώρα.
-
Και εδώ είναι η μεγάλη έκπληξη. Τα σασί 04 και 05 ήταν τα σασί που σήκωσαν μέχρι στιγμής όλο το βάρος των δοκιμών σε Paul Ricard, Barcelona, Jerez, Silverstone και Monza. Συνολικά, το 04 έχει γράψει περί τα 4600 km δοκιμών (στα χέρια του Montagny και FA - ο JT ουδέποτε το οδήγησε) ενώ το 05 περί τα 5400 km!! Όταν ένα μονοθέσιο αγώνα αναμένεται να γράψει όχι πάνω από 8000 km. Τι έκαναν λοιπόν εκεί στη Renault. Έδωσαν στον JT ένα μονοθέσιο, του οποίου το σασί είχε 'φάει' 4600 km σε δοκιμές!! Και περίμεναν λέτε εσείς ανάλογη απόδοση με ένα ολοκαίνουριο? Όταν ο FA (για άγνωστους λόγους) χρειάστηκε άλλο σασί σε Monaco και Nurburgring, του έδωσαν ένα ολοκαίνουριο, το 06 όπως είπαμε, για να γυρίσει μετά ξανά στο αρχικό του. Ο JT, λοιπόν, έτρεξε με το «μουλάρι» 04 σε Hockenheim, Hungaroring, Spa, με άσχημες επιδόσεις και αποτελέσματα (αποκορύφωμα το Spa). Μετά ως γνωστόν ζήτησε άλλο σασί, παραπονούμενος για κακή απόδοση του 04. Η δε Renault (και καλά) έκανε βίδες το μονοθέσιο και δεν βρήκε τίποτα, αλλά του υποσχέθηκε καινούριο σασί για τη Monza (λες και χάρη του έκανε!). Θέλετε να μάθετε ποιο 'καινούριο' σασί του έδωσε?
-
Το πιο παλιό που είχε!! Το 01. Το πρώτο σασί που κατασκεύασε αρχές Ιανουαρίου! Βέβαια δεν είχε κάνει πολλά km, μονάχα μερικές δοκιμές τέλη Ιανουαρίου και αρχές Φλεβάρη στην Barcelona. Το 01 βρέθηκε σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος ως το 3ο μονοθέσιο, με εξαίρεση το Μονακό. Δεν παύει όμως να είναι το πιο παλιό σασί που κατασκευάστηκε φέτος. Σύμφωνα με όσα από την ομάδα έλεγαν, η κατασκευή των σασί βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, βελτιώσεις τις οποίες προφανώς δεν είχε το 01. Αυτό λοιπόν το σασί έδωσαν στον JT, σαν 'καινούριο' για τη Monza, απαλλάσσοντας τους ώμους τους από το βάρος του κακού αποτελέσματος. Και ο JT βέβαια δεν ήταν χαζός. Ήξερε ότι μάλλον τον κορόιδευαν, για αυτό και στην press conference είπε αδιάφορα ότι 'έτσι είπαν ότι θα κάνουν, από κει και πέρα δεν ξέρω τι θα γίνει'. Μάλλον ήξερε πολύ καλά!
-
Περιττό να πω ότι το σασί 04 δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε, ενώ στις πρόσφατες δοκιμές σε Monza και Silverstone εισήχθη και ένα ολοκαίνουριο σασί, το 07, που πιθανόν να δομήσει το μονοθέσιο του Villeneuve.
Αυτά (εν πολλοίς) μπόρεσα να συλλέξω. Νομίζω ότι έτσι εξηγείται εν μέρει η πτώση απόδοσης του JT στους τελευταίους 4 αγώνες (μετά το Silverstone). Αλλά έτσι, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται και η ελάχιστη υποστήριξη που έλαβε από την ομάδα, την ώρα που και αυτή χρειαζόταν τους βαθμούς του. Λυπάμαι πολύ για την (αγαπημένη μου) Renault... έφαγε τα μούτρα μόνη της ΚΑΙ με αποδείξεις πλέον.
-
-
JarnoT μένω άναυδος με αυτά που διαβάζω. Είναι πράγματι λυπηρό το πως κατάφερε να φάει τα μούτρα της η Ρενώ (αν είναι έγκυρες οι πηγές σου).
Μία απορία μόνο... Που τις βρήκες τις τόσο λεπτομερείς και συνάμα ενδιαφέρουσες πληροφορίες?
-
Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητώ αυτά που λές αλλά έχω κάποιες ερωτήσεις να κάνω:
Τί ακριβώς είχε να κερδίσει η Renault με αυτήν την κίνηση;
Ήθελε να πλήξει απλώς και μόνο την αξιοποστία ενός οδηγού που από το νέο πρωτάθλημα δεν θα άνηκε στη Renault;
Και αν είναι έτσι γιατί δε σταματούσε τη συνεργασία με τον Ιταλό από φέτος -νωρίτερα-;Όπως λέω και παραπάνω δεν έχω κανένα λόγω να σε αμφισβητώ αλλά μου φαίνεται υπερβολικό και συνάμα καθόλου επαγγελματικό να τα κάνει όλα αυτά μόνο και μόνο για να 'τιμωρήσει' τον Ιταλό.
Μεγάλη συνωμοσία έστησαν οι Γάλλοι δε συμφωνείς; -
Ο Briatore είναι Ιταλός
Πάντως JarnoT μου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά. Δηλαδή εκεί που ο JT πήγαινε καλά, με το που άλλαξε σασί και μάλιστα όχι με κάποιο που είχε 'στουκάρει' ή με κάποιο αντίστοιχο σοβαρό πρόβλημα, απλά με ένα κάπως περισσότερο κουρασμένο, βέβαια και το 03 μέχρι το Silverstone θα είχε κάπου 3500 Km, δηλ. δεν είναι και τόσο τεράστια η διαφορά, 'καταποντίστηκε'. Περισσότερο σαν hi-tech δικαιολογία μου φαίνεται παρά σαν αιτιολογία.
Στο κάτω-κάτω, αν θέλουν να τον σαμποτάρουν, 'πατάνε ένα κουμπάκι' στην ECU και κατεβάζουν τo όριο στροφών κατά 300-400, δεν είναι ανάγκη να το κάνουν με έναν τρόπο που να φαίνεται.
Το κυριότερο όμως είναι πως η κακή απόδοση του JT έχει αντίκτυπο και στην εικόνα της ομάδας -δηλ. τι έχουν να κερδίσουν σαν ομάδα ? (όχι πως δεν έχει ξανασυμβεί, πχ. Auriol στο WRC το 1992 με τη Lancia)
Εξίσου καλά θα μπορούσε να ισχυριστεί (το έκανε δηλ...) και η Renault πως ο JT μετά την υπογραφή του στην Toyota 'σήκωσε το πόδι'
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
JarnoT μένω άναυδος με αυτά που διαβάζω. Είναι πράγματι λυπηρό το πως κατάφερε να φάει τα μούτρα της η Ρενώ (αν είναι έγκυρες οι πηγές σου).
Μία απορία μόνο... Που τις βρήκες τις τόσο λεπτομερείς και συνάμα ενδιαφέρουσες πληροφορίες?
Οι πληροφορίες είναι τόσο έγκυρες, όσο δεν πάει!! Είναι από το site της ίδιας της Renault. Μια προσεκτική ανάγνωση σε κάθε GP και δοκιμή που έχει γίνει ως τώρα και λίγο κόπο μπορούν να συλλεχτούν τα παραπάνω στοιχεία. Καμιά φορά και οι ομάδες λένε κάτι παραπάνω από ό,τι τις συμφέρει και ειδικά η Renault δεν ήταν ποτέ ...φειδωλή στις ανακοινώσεις της! Για όποιον τα θέλει (έκανα ένα μικρό excel-άκι) είναι διαθέσιμα.
Τί ακριβώς είχε να κερδίσει η Renault με αυτήν την κίνηση;
Ήθελε να πλήξει απλώς και μόνο την αξιοποστία ενός οδηγού που από το νέο πρωτάθλημα δεν θα άνηκε στη Renault;
Και αν είναι έτσι γιατί δε σταματούσε τη συνεργασία με τον Ιταλό από φέτος -νωρίτερα-;Έλα ντε!
Αυτό είναι το μεγαλύτερο αναπάντητο ερώτημα που παραμένει. Τι θα κέρδιζε η Renault. Τίποτα μάλλον, για αυτό και δεν βγαίνει νόημα. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να δω τι σασί χρησιμοποιήθηκε αναλυτικά όλη τη χρονιά και το συνδύασα με τα αποτελέσματα. Υπερβολικά ή όχι, αυτά είναι πραγματικά στοιχεία. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.nass:
Καμία μεγάλη ομάδα δεν χρησιμοποιεί μονοθέσια δοκιμών σε αγώνες, πόσο μάλλον μονοθέσιο που έχει χρησιμοποιηθεί όχι σε μια και δυο δοκιμές αλλά σε όλα τα session που έχει κάνει η Renault από την αρχή του έτους!! Ε, αν είναι δυνατόν! Δεν είπα ότι αυτό ήταν που έκανε αργό τον JT, είπα ότι ίσως το δικαιολογεί εν μέρει. ΚΑι πολύ περισσότερο δείχνει την αντιμετώπιση της ομάδος προς τον οδηγό της. Ήρθε τώρα ο JV και αμέσως του έδωσε ολοκαίνουριο σασί, το 07, για δοκιμές εν όψει των 3 αγώνων. Γιατί δεν έπερνε κι αυτός το 04 σαν τον JT? Δεν ήταν ισάξιο μήπως?Τέλος πάντων... δεν αξίζει να το ξεχειλώσουμε άλλ. Αυτά.
-
Έχει μεγάλη σημασία πού και πόσο έχει χρησιμοποιηθεί κάποιο σασί, διότι η χρήση το καταπονεί (φυσικά) με συνέπειες στην ακαμψία του - άρα και στην συμπεριφορά του στην πίστα...
-
Όσο αφορά τη Ρενώ κ τις ανακοινώσεις της, εδώ ισχύει το γνωστό: 'Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς'.
-
Η ενημέρωση, πάντως, που παρέχει η ομάδα είναι ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ή!
-
'Jarno Trulli says Jacques Villeneuve's 11th place finish at the Chinese Grand Prix last weekend serves only to vindicate his claims that the team is not running at 100 percent.'
'I must thank Villeneuve for his honesty: he could have said that he drove an exceptional car, but instead he said nothing but what I've been saying for a long time,' Trulli tells the Italian newspaper Gazzetta dello Sport.
'I saw myself in Jacques: a struggling driver with difficulties,
even though he was returning in F1 after a long time off and nothing more could be asked of him.'Αυτά τα ολίγα από τον Ιταλό.
Renault F1 Team-Απορίες