-
Να ρωτησω και εγω..Βασικα να δω αν τα εχω βαλει κατω σωστα..
Μεταβιβαση αυτοκινητου 1298(γραφει η αδεια..)κυβικα..
τέλος άδειας οχήματος
75 ευρω
κοστος μεταβίβασης
60 ευρω..
Αρα 135 ευρω κοστος(το παραβολο θα το πληρωσω απο τραπεζα που θα μου πουνε)..
Και δικαιολογητικα..
Αδεια κυκλοφοριας,χαρτι απο κτεο σε ισχυ φυσικα,σημα και αποδειξη του τρεχοντος ετους(2013),Υπευθυνη δηλωση του αγοραστη (με γνησιο υπογραφης) που να εξουσιοδοτει εμενα να κανω την διαδικασια απο την μερια του αγοραστη και παμε για μεταβιβαση σωστα??Δεν πρεπει να κανουμε και ανταλλαγη υπυθυνων δηλωσεων(με γνησιο η χωρις..?)για το ποσο που θα του δωσω και αναλογος για το ποσο αυτος που θα λαβει για να περαστει στην ετησια δηλωση απο την μερια του καθενος με το συμφονιθεντο ποσο ιδιο και απο τις 2 μεριες..?
Υ.γ.Ο πωλητης δεν ειναι ελληνας xreiazete κατι αλλο απο μερια του εκτος απο ταυτοτητα και αφμ..?
Ευχαριστω προκαταβολικα..
-
Παράβολο στην Πειραιώς πλέον.
Oι δηλώσεις για το ποσό δεν χρειάζονται γνήσιο υπογραφής.Αφού δεν είναι Έλληνας, πώς έχει ταυτότητα; Τέλος πάντων, καλό είναι να έχεις επικυρωμένες φωτοτυπίες από διαβατήριο και άδεια παραμονής.
-
Ευχαριστω για την απαντηση..
Στην ανταλλαγη των υπευθυνων δηλωσεων εγψ κραταω την δικια του με τα στοιχεια του και οτι ελαβε το ποσο ταδε για την πωληση του ταδε και αυτος την δικια μου με τα στοιχεια τα δικα μου οτι του εδωσα το ποσο ταδε για την αγορα του ταδε..?
Μπερδευτηκα λιγο...χαχαχα..
Εχεις δικιο δεν εχει ταυτοτητα θα εχει μαζι του αδεια παραμονης,διαβατηριο,πρασινη καρτα κατι τετοια μου ειπε του ειπα να τα φερει ολα μαζι να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο... -
Ο χρήστης lee22leo έγραψε:
Καλησπερα,Θελω να παρω αυτοκινητο 2000cc μοντελο 2004 ή 1600cc του '97.
Λογω του οτι δεν εχω καθολου εσοδα δηλωμενα στην εφορια (δεν εχω κανει ακομα φορολογικη δηλωση) για να δικαιολογησω την αγορα βρηκα οτι και καλα τα χρηματα μπορουν να γινουν δωρεα απ'τους γονεις.
Για να γινει αυτο ομως πληρωνουν καποιο φορο και καλα οι γονεις μου για την δωρεα ή καποιο τεκμηριο λογω του οτι εχω μηδενικη φορολογικη δηλωση ή δηλωνω καποιο ελαχιστο ποσο στην εφορια στο τελος του χρονου ή τι γινεται τελος παντων?
Ευχαριστω!
Αν η αγορά γίνει τοις μετρητοίς, θα πρέπει αυτό το ποσό να δικαιολογείται. Το τεκμήριο πρέπει θα δεις πόσο θα είναι, εφόσον το αμάξι θα είναι στο όνομά σου. Οι λύσεις είναι: 1. Να σου γράψει ο πωλητής κάποια τυπικά γραμμάτια, για να δείξεις ότι το πήρες με δόσεις (πρόκειται περί ιδιωτικού συμφωνητικού και δεν έχεις θέμα με την άδεια, αφού τα γραμμάτια θα γραφούν και θα τα πάρεις αμέσως) 2. Να μπει η άδεια σε 2 ονόματα, οπότε μοιράζονται όλα.
Αν τώρα δουλεύεις, του χρόνου δεν θα έχεις πρόβλημα, αφού θα δείξεις ότι το αμάξι αγοράστηκε με δόσεις.
Αυτό με την δωρεά γίνεται, αλλά φορολογείται με 10%, οπότε απέφυγέ το.
Συμβουλέψου και έναν λογιστή, για να σου ξεκαθαρίσει το τοπίο.
-
Καλησπέρα. Θέλω να πουλήσω - μεταβιβάσω όχημα εξ αποστάσεως. Θα πάρω τα λεφτά μπροστά, θα μεταβιβάσω και θα αποστείλω το όχημα με μεταφορική. Το ερώτημά μου είναι τι έγγραφα πρέπει να μου στείλει ο αγοραστής για να προχωρήσω εγώ τη διαδικασία. Ακόμα, την υπεύθυνη δήλωση που θα χρειαστώ εγώ για τη φορολογική μου δήλωση και την αντίστοιχη που θα συντάξω εγώ για εκείνον, πρέπει να τις θεωρήσουμε για το γνήσιον της υπογραφής;
-
Ο χρήστης Livingaftermidnight έγραψε:
Ακόμα, την υπεύθυνη δήλωση που θα χρειαστώ εγώ για τη φορολογική μου δήλωση και την αντίστοιχη που θα συντάξω εγώ για εκείνον, πρέπει να τις θεωρήσουμε για το γνήσιον της υπογραφής;Aν εκανες τον κοπο να διαβαζες 3-4 δημοσιευσεις πιο πισω θα εβλεπες οτι εχει απαντηθει αυτη η ερωτηση και ειναι οχι !!
-
Στα μισά που ρώτησα απάντησες, χέρα μου Απαντησε και στα υπολοιπα
-
Aπαντησα μονο σ αυτο που γνωριζα. Για τα υπολοιπα δε γνωριζω μια και δε μου εχει τυχει τετοια περιπτωση
-
παιδιά διάβασα εδώ για τη διαδικασία, αλλά δεν κατάλαβα αν μπορεί να γίνει μεσα σε μια μέρα άμεσα και η λήψη τ ων πινακίδων απο ακινητοποιμένο όχημα, και η μεταβίβαση του?
Εννοώ μπορεί να πάει ο(μέχρι τώρα) ιδιοκτήτης του ΙΧ στην εφορία να πληρώσει εκεί τα τέλη 2014 και να του δώσουν την άδεια+πινακίδες και καπάκι με τον αγοραστή στο Μεταφορών για μεταβίβαση?
Εκτός κι αν υπάρχει διαδικασία μία σε δυο για τέτοιες περιπτώσεις.
Τα έγγραφα ΚΤΕΟ κλπ υπάρχουν όλα. -
Ο χρήστης k_garofalo έγραψε:
παιδιά διάβασα εδώ για τη διαδικασία, αλλά δεν κατάλαβα αν μπορεί να γίνει μεσα σε μια μέρα άμεσα και η λήψη τ ων πινακίδων απο ακινητοποιμένο όχημα, και η μεταβίβαση του?
Εννοώ μπορεί να πάει ο(μέχρι τώρα) ιδιοκτήτης του ΙΧ στην εφορία να πληρώσει εκεί τα τέλη 2014 και να του δώσουν την άδεια+πινακίδες και καπάκι με τον αγοραστή στο Μεταφορών για μεταβίβαση?
Εκτός κι αν υπάρχει διαδικασία μία σε δυο για τέτοιες περιπτώσεις.
Τα έγγραφα ΚΤΕΟ κλπ υπάρχουν όλα.Εξαρταται...κατ'αρχην διευκρινησε αν προκειται για αυτοκινητο του οποιου οι πινακιδες πιθανο να εχουν καταστραφει.
Επειτα,το δελτιο κτεο ειναι σε ισχυ?
Η ασφαλεια του εχει ληξει?
Συμφωνα με καινουργια οδηγια προς τις κ@λ@εφοριες,για να σου δωσουν πινακιδες ,πρεπει να παρουσιασεις ασφαλιστηριο εν ισχυ... (το οποιο θα ακυρωσεις αμεσως μετα τη μεταβιβαση στην περιπτωση σου) -
*Oι πινακίδες κατατέθηκαν πριν 2,5 μήνες τον Δεκέμβριο '13.
*Κατα το διάστημα αυτό η ασφάλεια έληξε-δεν ανανεώθηκε.
*ΚΤΕΟ έχει κανονικά σε ισχύ για 6 μήνες ακόμη. -
Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για την διαδικασία μεταβίβασης ΙΧ σε δύο ονόματα, από 50% ο καθένας; Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά από την απλή μεταβίβαση σε ένα άτομο;
-
Το ιδιο ειναι, απλα πληρωνει το μισο παραβολο για μεταβιβαση (και κανονικα ολοκληρο το παραβολο για εκδοση νεας αδειας )
sent using tapatalk, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
-
Ο χρήστης k_garofalo έγραψε:
*Oι πινακίδες κατατέθηκαν πριν 2,5 μήνες τον Δεκέμβριο '13.
*Κατα το διάστημα αυτό η ασφάλεια έληξε-δεν ανανεώθηκε.
*ΚΤΕΟ έχει κανονικά σε ισχύ για 6 μήνες ακόμη.-Ο ιδιοκτητης πηγαινει με το καταθετηριο στην εφορια και ζηταει τις πινακιδες.
-Ο υπαλληλος του δινει παραπεμπτικο να πληρωσει τελη κυκλοφοριας και απαραιτητα να προσκομισει ασφαλιστηριο συμβολαιο.
-Αφου γινουν αυτα,του δινει αδεια-πινακιδες και μετα η διαδικασια της μεταβιβασης ειναι υποθεση μισης ωρας στο υπουργειο,μαζι με τα εγγραφα και το δελτιο κτεο εννοειται...
(στην επαρχια τουλαχιστον... )
-
Ο χρήστης 250 ce έγραψε:
Εξαρταται...κατ'αρχην διευκρινησε αν προκειται για αυτοκινητο του οποιου οι πινακιδες πιθανο να εχουν καταστραφει.
Συμφωνα με καινουργια οδηγια προς τις κ@λ@εφοριες,για να σου δωσουν πινακιδες ,πρεπει να παρουσιασεις ασφαλιστηριο εν ισχυ... (το οποιο θα ακυρωσεις αμεσως μετα τη μεταβιβαση στην περιπτωση σου)Όταν καταθέτεις πινακίδες στη ΔΟΥ, καταθέτεις και άδεια κυκλοφορίας, σωστά;
Οπότε η ΔΟΥ για να σου ξαναδώσει τις πινακίδες και την άδεια σου ζητά να έχεις ασφαλιστήριο σε ισχύ, το οποίο για να το
βγάλεις πρέπει να προσκομίσεις στην ασφαλιστική εταιρία άδεια κυκλοφορίας που δεν έχει στην κατοχή σου!***ΣΜΠΑΡΕΚΟΥΑΚ ***
-
Και με φωτοτυπια της αδειας κυκλοφοριας σου βγαζουν ασφαλεια.
sent using tapatalk, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
-
Ο χρήστης Livingaftermidnight έγραψε:
Εξαρταται...κατ'αρχην διευκρινησε αν προκειται για αυτοκινητο του οποιου οι πινακιδες πιθανο να εχουν καταστραφει.
Συμφωνα με καινουργια οδηγια προς τις κ@λ@εφοριες,για να σου δωσουν πινακιδες ,πρεπει να παρουσιασεις ασφαλιστηριο εν ισχυ... (το οποιο θα ακυρωσεις αμεσως μετα τη μεταβιβαση στην περιπτωση σου)Όταν καταθέτεις πινακίδες στη ΔΟΥ, καταθέτεις και άδεια κυκλοφορίας, σωστά;
Οπότε η ΔΟΥ για να σου ξαναδώσει τις πινακίδες και την άδεια σου ζητά να έχεις ασφαλιστήριο σε ισχύ, το οποίο για να το
βγάλεις πρέπει να προσκομίσεις στην ασφαλιστική εταιρία άδεια κυκλοφορίας που δεν έχει στην κατοχή σου!***ΣΜΠΑΡΕΚΟΥΑΚ ***
Στον ασφαλιστη θα πας το παραπεμπτικο της εφοριας φιλε τρολμαν...μαζι με φωτοτυπια της αδειας
-
To καρτουνίστικο επιφώνημά μου πήγαινε στην ομορφιά και τη λογική της διαδικασίας και όχι σε εσένα, 'φίλε' 250ce. Ως εκ τούτου δε νομίζω ότι μου αξίζει ο χαρακτηρισμός 'trolman' και στον επιστρέφω ως 'αχρεωστήτως καταβληθέντα'.
Και με αυτό που συμπλήρωσες, πραγματικά η διαδικασία για να πάρεις πίσω τις πινακίδες που νόμιμα κατέθεσες μοιάζει βγαλμένη από σελίδες βιβλίου του Μαρκησίου ντε Σαντ.
-
Παντως,η εκπληξη σου για τη διαδικασια που απαιτειται,πρεπει να παραδεχτεις οτι εμοιαζε προσποιητη,στην Ελλαδα ζεις...
Σου ευχομαι να μη χρειαστει να πουλησεις ποτε δυομισαλιτρο....και κωλοτουμπες αν σου ζητησουν να κανεις,θα τις κανεις.
-
Εχει αγοράσει φίλος αυτοκίνητο και έχει πάρει και μέρος αυτού μέσω δανείου από την Alpha. Το έχει εξοφλήσει. Από που θα πάρει την βεβαίωση εξόφλησης του; Από οποιοδήποτε κατάστημα Α;
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης