-
Σε επαρχιακή πόλη που έκανα μεταβίβαση μου πήρε 2 μέρες. Πήγαμε την μία μέρα καταθέσαμε την παλιά άδεια και τα χαρτιά (παράβολα και μαλακίες) και την επόμενη πήγα πήρα την καινούρια.
-
Τελικά δεν ήταν δύσκολο. Η μόνο βλακεία που με ταλαιπώρησε ήταν ότι στην τράπεζα ήθελαν χαρτί από το Υπουργείο για να πληρώσω το παράβολο μεταβίβασης/αδείας. Έτσι, αναγκάστηκα και πήγα 2 φορές στην τράπεζα (και δεν ήταν και δίπλα). Το άλλο ενοχλητικό ήταν η αισχροκέρδεια στο κυλικείο. Λήψη (ffs) fax και ένα μπουκαλάκι νερό, 2 ευρώ . Ένα φωτοαντίγραφο, 50 λεπτά.
Επί της ουσίας, στήθηκα σε μια ουρά 6-7 ατόμων και έχοντας όλα τα χαρτιά (αλλά και έχοντας συζητήσει προηγουμένως με άλλους που είχαν περάσει τη 'δοκιμασία', μιας και υπάλληλο του Υπουργείου δεν έβρισκες να ρωτήσεις) τελείωσα σε 10 λεπτάκια. Η άδεια θα είναι έτοιμη σε 3 εργάσιμες. Γενικά τα περίμενα χειρότερα.
Τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:- Φωτυτυπίες αγοραστή και πωλητή
- Φωτοτυπία ΚΤΕΟ (και το πρωτότυπο μαζί, αν ζητηθεί)
- Φωτοτυπία άδειας κυκλοφορίας (αφού έχουν συμπληρωθεί τα σχετικά πεδία στην πίσω όψη της άδειας)
- Εξουσιοδότηση αγοραστή ή/και πωλητή (αν δεν είναι κάποιος παρών) - θεωρημένη από ΚΕΠ ή Αστυνομία
- Παράβολο από την τράπεζα (αφού προηγουμένως ληφθεί χαρτί από το Υπουργείο όπου θα αναγράφεται το ποσό)
-
**Καλησπερα **σε ολους,
Ζητω αμεσα την εμπειρια σας σχετικα με μεταβιβασεις μεταχειρισμενων και αν εχετε την καλοσυνη διαφωτηστε με λιγο με καποια νομικα ζητηματα.
Αρχικα , εχω βαλει στο ματι μια μπεμπα μεταχειρισμενη. Απο οτι καταλαβα δεν εχει πληρωμενα τελη του 13' και πιθανο ειναι να εχει και αλλων ετων απληρωτα τελη κυκλ. Διαβασα στο φορουμ αλλα τετοια θεματα , αλλα λογω τησ απειριας μου δεν εβγαλα ακρη , καθως οι αποψεις ηταν διχασμενες. Διαβασα εναν νομο που λεει ' Δεν επιτρέπεται η μεταβιβαση αν δεν εξοφληθουν τα
τελη του τρεχοντος ετους'. Ισχυει κατι τετοιο? Και αν γινει η μεταβιβαση τα τελη ποιος ωφειλει να τα πληρωσει??
Παρακαλω οποιος ξερει ας μου πει τι γινεται και ποιος θα πληρωσει την νυφη.
Ευχαριστω εκ των πρωταιρων.Edit: Κτεο εχει μεχρι το 14'
-
Tα τυχόν απλήρωτα τέλη προηγούμενων ετών δε νοιάζουν εσένα, αλλά αυτόν που είχε το αμάξι εκείνα τα έτη.
Η μεταβίβαση γίνεται και χωρίς να έχει πληρωμένα τέλη, δεν ελέγχεται πουθενά.
Να κανονίσεις ώστε πριν το πάρεις να είναι πληρωμένα για φέτος. Είναι διπλάσιο του κανονικού -
Σε ευχαριστω παρα πολυ για την πληροφορια. Εχει καποια λογικη να μην 'ακολουθουν' τα χρεη το αυτοκινητο αλλα τον προηγουμενο κατοχο, αλλα ηθελα να σιγουρευτω, τωρα για τα φετινα τελη μαλλον δεν υπαρχουν και ουτε παιζει να τα καλυψει ο προηγουμενος ιδιοκτητης, θα το ρισκαρω γιατι γενικα δε θα το κυκλοφορω και πολυ.
Καλη συνεχεια σε ολους τους φορουμιτες και προσοχη στους δρομους παιδια!
-
Ο χρήστης BMWe30Lover έγραψε:
θα το ρισκαρω γιατι γενικα δε θα το κυκλοφορω και πολυ.Άντε ας μην γίνω κακός. Απλά θα προτείνω να μην το ασφαλίσεις κιόλας ούτε για σερβις να το πας ποτε να αλλάξεις λάστιχα φρένα κλπ , απλά να το έχεις καλογυαλισμένο και πλυμένο μιας και δεν θα το κυκλοφορείς και πολύ δεν πειράζει. Το πουλ μουρ ζει!
-
φιλε μου δεν εχω 600 ευρωπουλα δυστυχως. Δεν εχει να κανει με πουλ μουρ, απο νοεμβρη για το σημα του 14'
προς υπερασπιση μου ασφαλεια θα κανω, το σημα εχει σχεση με εφορια οχι τοσο σε περιπτωση ατυχηματος, η ελεγχο απο αστυνομια -
Παιδιά για να αλλάξω ασφάλεια οταν ληξει απλα δεν πληρωνω την ειδοποιηση αναννέωσης και κάνω άλλη της επιλογής μου δεν χρειάζεται να κανω κατι αλλο σωστα;
-
Ο χρήστης yaris1985 έγραψε:
Παιδιά για να αλλάξω ασφάλεια οταν ληξει απλα δεν πληρωνω την ειδοποιηση αναννέωσης και κάνω άλλη της επιλογής μου δεν χρειάζεται να κανω κατι αλλο σωστα;Και τι σχέση έχει με το θέμα;
Ρώτα στο viewtopic.php?f=5&t=6935 -
thanks!
-
Αν γίνει μεταβίβαση αυτοκινήτου από έναν κάτοχο σε άλλον (ουσιαστικά αγοραπωλησία), ο νέος κάτοχος ξαναπληρώνει τα τέλη του τρέχοντος έτους ή ισχύουν από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη;
-
Ισχύουν
-
Thanks, πάλι καλά!
-
Θελω να μεταβιβασω το αυτοκινητο μου,ομως δε βρισκω την αποδειξη πληρωμης των τελων κυκλοφοριας...
Χρειαζεται να ζητησω αποδεικτικο απο ΔΟΥ,η θα το εξακριβωσουν στη Διευθυνση Μεταφορων?
-
Τα βλέπουν !!
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
-
Mια ερωτηση γιατι χαθηκα.. Εγω ειμαι ο πωλητης. Δεν εχω ομως την δυνατοτητα να παω με τον αγοραστη στο Υπουργειο για την μεταβιβαση. Πως μπορω να το κανω? Υπευθυνη δηλωση και εξουσιοδοτηση? Μπορω να κανω την πωληση να παρω τα χρηματα και να παει ο ιδιος μονος του στο Υπουργειο?
-
Πάτε σε ένα ΚΕΠ. Κάνετε την μεταβίναση εκεί καθώς και 3 υπευθυνες δηλώσεις , 2 για την δήλωση αγοραπωλησίας και 1 για την εξουσιοδότηση. Παίρνεις τα λεφτά εκει στο ΚΕΠ και πας σπίτι σου. Απλά φροντίζεις μετα από κάνα μήνα ίσως και λιγότερο να τσεκάρεις ότι έχει τελειώσει η μεταβίβαση για να μην σου μείνει το αμάξι στο ονομά σου , οχι τίποτα άλλο αλλα΄πλησιάζουμε Δεκέμβριο και αν δεν πληρώσεις τέλη πάει χ2 με το νέο έτος.
-
Γίνονται ξανά μεταβιβάσεις οχημάτων στα ΚΕΠ;
-
Και εγώ αυτό ξέρω οτι Δεν γίνεται σε ΚΕΠ πια.... Τα φώτα σας παρακαλώ...
-
Σε περίπτωση που εξακολουθεί να μη γίνεται (πάρε σε ένα ΚΕΠ να σου πουν), ισχύει ό,τι σου έγραψε ο Greek. Πας στο ΚΕΠ, φτιάχνετε δύο υπεύθυνες δηλώσεις, μία εξουσιοδότηση προς τον αγοραστή, φωτοτυπίες ταυτοτήτων (θα τα χρειαστεί ο αγοραστής στο υπουργείο). Πάτε στην τράπεζα, καταθέτει τα χρήματα, πληρώνει τα τέλη μεταβίβασης και άδειας κυκλοφορίας, του δίνεις την εξουσιοδότηση και τη μία υπεύθυνη δήλωση, του δίνεις τα κλειδιά και τα χαρτιά του αυτοκινήτου και πάει στο καλό (μ' αυτή τη σειρά όλα... αν ξεχνάω τίποτα ας συμπληρώσει και κανένας άλλος)
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης