-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εχει αγοράσει φίλος αυτοκίνητο και έχει πάρει και μέρος αυτού μέσω δανείου από την Alpha. Το έχει εξοφλήσει. Από που θα πάρει την βεβαίωση εξόφλησης του; Από οποιοδήποτε κατάστημα Α;Και το δικό μου μέσω άλφα το είχα πάρει. Πήρα τηλέφωνο την εξυπηρέτηση πελατών, έδωσα τα στοιχεία μου και μου εστάλει μέσω φαξ και ταχυδρομικώς.
-
Eυχαριστώ πολύ.
-
Καλημέρα,
μένω Αθήνα και προσεχώς θ'αγοράσω ένα αυτοκίνητο από κάτοικο που μένει στο Μαρκόπουλο Ωρωπού. Για να είμαι σίγουρος οτι δεν θα γίνει καμια στραβή κι επειδή τα ΚΕΠ δεν δέχονται πια μεταβιβάσεις θα του πω να κατέβει Αθήνα στο Υπουργείο Μεταφορών στον Χολαργό με το αυτοκίνητο για να κάνουμε την μεταβίβαση. Η απορία που έχω είναι αν δεν μπορεί να κατέβει, τι εναλλακτικές έχω στην περιοχή του για μεταβιβάσεις; Που μεταβιβάζουν οχήματα πχ στην βόρεια Αττική; -
Ζητα του μια εξουσιοδοτηση με γνησιο υπογραφης δικο του κ πηγαινε μονος σου... Ετσι απλα.
-
το μονο που σκεφτομαι αν το παω ετσι ειναι οτι εγω θα χω δωσει τα λεφτα και το αυτοκινητο θα ναι στο ονομα του μεχρι να γινει η μεταβιβαση.
-
Αμα δώσεις τα λεφτά θα πάρεις το αμάξι και με την εξουσιοδότηση είσαι καλυμμένος. Απλά να πάρεις τον ασφαλιστή σου και να έχεις κάνεις την ασφάλεια για να είσαι καλυμμένος ( θέλει και 2 μέρες να ενεργοποιηθεί) γιατί μπορει ο τρέχον ιδιοκτήτης να μην έχει ή να την έχει κόψει.....
-
διπλο πόστ....
-
σιγουρα δεν εχει, το ξερω και να το φερω απο εκει μεχρι εδω χωρις ασφαλεια ειναι τζογος (500 ευρω + πιθανο δικαστηριο)... Να ξεκινησω ασφαλεια χωρις αδεια δε γινεται, γι αυτο και θελω εστω να το φερει εδω να γινουν ολα οπως πρεπει και μετα ας περιμενω και την ασφαλεια.
-
Μια χαρά γίνεται, κάνε μια ονλινε πχ με την Hellas Online για ένα μηνα , δε ζητάνε τίποτα απλά θέλει 2 μέρες για να ενεργοποιηθεί. Ενναλακτικά το μετακινείς με μεταφορική , πιο φτηνα θα σου ερθει απο πρόστιμο....
-
προχθές ο αδερφός μου,χωρίς να ρωτήσει, πούλησε σε μαντρά αμαξι με εξουσιοδότηση μεταβίβασης.Πήρε δηλαδή τα λεφτά και έχει μια υπεύθυνη δήλωση στα χέρια του επικυρωμενη απο ΚΕΠ που αναφέρει οτι ο αγοραστής ταδε αγόρασε για τάδε ποσο από τον ταδε το ΙΧ με αριθμό κυκλοφορίας τάδε και εξουσιοδότείται για την μεταβίβαση του αμαξιού.
Ο μαντρας του είπε ότι για να γλιτώσει τα έξοδα μεταβίβασης δεν θα το μεταβιβάσει μεχρι να βρει αγοραστή ως το τέλος του έτους.Αν δεν βρει μέσα στο 2014 τότε θα το μεταβιβάσει στην εταιρία του.Την μαλακία την έκανε το καρντάσι είναι σίγουρο.Ξέρει κανείς αν δεσμεύεται πουθενα ο μαντρας να μεταβιβάσει το αμάξι μεχρι το τέλος του έτους και τι γίνεται αν αυτός δεν το κάνει και αρχίζουν να έρχονται τα τέλη π.χ στο καρντάσι μου?
-
Στη θεωρία , η εξουσιοδοτηση τον καλυπτει για αυτά τα θέματα . Το πρόβλημα είναι οτι για το υπόλοιπο έτος το αμάξι θα φαίνεται στο όνομα του αδερφού σου οπότε θα έχει τεκμήριο ολοκληρο και αν πάρει νεο αμάξι θα έχει 2 στο ονομα του. Με τα νέα φορολογικά μέτρα αυτό δεν είναι σώφρον και αυτό που θα πληρώσει σε φόρο θα είναι μάλλον μεγαλύτερο από το πόσο που πούλησε το αμάξι...
-
ευτυχώς λόγω εισοδήματος και επειδη δεν έχει κάτι άλλο στο όνομα του εκτός από ενα αμάξι 1,4cc καλύπτεται φορολογικά.
εγώ ρωτάω αν ο τυπάς δεν πάει ποτε για την μεταβίβαση τι κάνουμε. -
Υπάρχει και ο κίνδυνος να το στουκάρει πουθενά και να σκίσει απλά την δήλωση!!
-
ναι αλλά ο αδερφός μου έχει στα χέρια του την δικιά του
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Μια χαρά γίνεται, κάνε μια ονλινε πχ με την Hellas Online για ένα μηνα , δε ζητάνε τίποτα απλά θέλει 2 μέρες για να ενεργοποιηθεί. Ενναλακτικά το μετακινείς με μεταφορική , πιο φτηνα θα σου ερθει απο πρόστιμο....Την Hellas Direct εννοείς μήπως; https://www.hellasdirect.gr
-
Θέλω να μεταβιβάσω αυτοκίνητο το οποίο είναι τρακαρισμένο και δεν έχει ΚΤΕΟ. Το αυτοκίνητο με το ζόρι κινείται και μπορεί να πάει ως το ΚΤΕΟ, αλλά είναι σίγουρο ότι εκεί θα το κόψουν. Δεν έχει καν φανάρια πίσω και η πίσω πόρτα είναι στον αέρα.
Με το χαρτί που λέει ότι πήγα για έλεγχο στο ΚΤΕΟ και με έκοψαν, μπορώ να κάνω μεταβίβαση; Ή χρειάζεται να έχει περάσει τον έλεγχο;
-
Ναι μπορεις , απλά θα έχει επισήμανση ότι δεν είναι προς κυκλοφορία μεχρι να φτιαχτουν οι παρατηρήσεις του ΚΤΕΟ.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Ναι μπορεις , απλά θα έχει επισήμανση ότι δεν είναι προς κυκλοφορία μεχρι να φτιαχτουν οι παρατηρήσεις του ΚΤΕΟ.Ευχαριστώ. Ούτως ή άλλως ο νέος ιδιοκτήτης θα καταθέσει πινακίδες μέχρι να το φτιάξει.
-
θα χρειαστω να πουλησω το αμαξι μου σε automarin και μου ζητανε τη βεβαιωση τελων κυκλοφοριας για μεταβιβαση λεγοντας μου οτι βγαινουν ΜΟΝΟ απο την εφορια και οτι ειναι καποιο δισελιδο που μου δινει η εφορια.
Ρε παιδια ισχυει αυτο? Δεν γινεται online? -
Ποιο αυτοκίνητο πουλάς και γιατί ειδικά στην AutoMarin;
Online, μόνον να δεις αν έχεις πληρώσει μπορείς:
https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/y ... elhkykl.do
Αλλά δυστυχώς, δεν είδα να δίνουν ένα επίσημο χαρτί, οπότε αναγκαστικά μάλλον πας στην εφορία...
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης