-
Αμαξι εισαγωγης του 02, με πρωτη αδεια στην Ελλαδα το 05. Υπαρχει καποια κινηση που μπορω να κανω ωστε να αποδειχτει οτι το αμαξι ειναι 10 ετων οποτε χρηζει διαφορετικης φορολογικης αντιμετωπισης ή δε γινεται τιποτα?
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Αμαξι εισαγωγης του 02, με πρωτη αδεια στην Ελλαδα το 05. Υπαρχει καποια κινηση που μπορω να κανω ωστε να αποδειχτει οτι το αμαξι ειναι 10 ετων οποτε χρηζει διαφορετικης φορολογικης αντιμετωπισης ή δε γινεται τιποτα?Νομίζω πως όχι...
Σε ένα σμαρτάκι εισαγωγής που είχα, μολονότι ήταν του 2006 παραγωγή, πλήρωνα τέλη ως 2008 τότε γιατί είχε εκδοθεί η άδεια το 2008... κάποτε αυτό συνέφερε στα τέλη, σήμερα όχι στα τεκμήρια... -
oxi...έχει να κάνει με την ημερομηνία ταξινόμησης στην χώρα.
-
Ερώτηση, μάλλον χαζή αν δεν είσαι λογιστής.
Θέλω να μου μεταβιβάσει η μητέρα μου το αυτοκίνητό της, χωρίς χρήματα φυσικά. Πρέπει να προσέξω τίποτα σχετικά με την εφορία (πόθεν έσχες και τέτοια);
-
Όχι δεν χρειάζεται τίποτα. Στην χειρότερη βάλε οτι στο πουλάει για 100 ευρώ.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Όχι δεν χρειάζεται τίποτα. Στην χειρότερη βάλε οτι στο πουλάει για 100 ευρώ.Thanks! Και εγώ κάτι τέτοιο φαντάστηκα, αλλά λέω κάτσε να ρωτήσω για σιγουριά!
-
καλησπερα σε ολοιυς..
εχω μια απορια οσον αφορα την αγορα μεταχειρισμενου αμαξιου..
εχω βρει για αγορα ενα επαγγελματικο οχημα απο ιδιωτη, ο οποιος ζηταει τα λεφτα μετρητοις (και καλα κανει ο ανθρωπος), ωστοσο εγω δεν μπορω αυτη την στιγμη να τον εξοφλησω με μετρητα και αναρωτιεμαι αν γινεται ο ιδιωτης να δωσει το αυτοκινητο στην τραπεζα ωστε να πληρωθει κανονικα και εγω να δινω στην τραπεζα τις δοσεις..οπως δηλαδη θα γινοτανε αν αγοραζαμε αμαξι απο αντιπροσωπεια.. -
Ξέχασε το , εδώ δεν δίνουν χαρτάκι για σειρά προτεραίότητας , θα σου δώσουν δάνειο για αυτοκίνητο ? ( γιατί στην ουσία αυτό ειναι...)
-
α) Τι γινεται οταν εχουμε την εξης περιπτωση:
Εχω το 30%, η μανα μου το 30% και ο πατερας μου το 40%. Θελω να μου μεταβιβασουν τα ποσοστα τους. Να εχω δηλαδη το 100% εγω. Τι γινεται εδω? Και κυριως τι θα πληρωσω?Ως γνωστον 'Το τέλος αδείας παραμένει σταθερό, στα 75 ευρώ' και τελος μεταβιβασης (1400 κ.ε.) ειναι 90 ευρω.
Πληρωνω 75+90 ή κατι άλλο??β) Χρειαζεται να κανουμε και υπευθυνες δηλωσεις για την αγοραπωλησια (για εφορια) ?
γ) Με την ασφαλεια τι γινεται? Ληγει 15/12/2012. Να περιμενω να ληξει πρωτα, μετά να κανω τη μεταβιβαση και μετα να κανω καινουρια ασφαλεια στο ονομα μου? Αν κανω τωρα τη μεταβιβαση, η ασφαλεια που ειναι στα 3 ονοματα (με την παλια αδεια κυκλ.) εξακολουθει να ισχυει σε περιπτωση ατυχηματος?
-
παιδια για να μην ανοιγω καινουριο θεμα ανασυρω αυτο! ο μπαμπας μου εχει στο ονομα του το αμαξι μου εδω και δυο χρονια που το πηραμε μεταχειρισμενο. τωρα επιασα δουλεια και θα κανω και εγω φορολογικη δηλωση (yessss) και ετσι πρεπει να το βαλω σε εμενα. πρεπει λοιπον να το παρω στο ονομα μου. μονο με τον κλασικο τροπο πωλητης ο μπαμπας μου αγοραστης εγω και 170 ευρω στο μεταφορων η γινεται και καπως αλλιως λογο οικογενειας? πχ παροχη γονικη η κατι τετοιο? αν γνωριζει κανεις ας δωσει φωτα.. ευχαριστω!
-
Η μεταβιβαση πρέπει να γίνει , δεν είναι απαραίτητο να είναι αγοραπωλησία.
-
Εγώ θα έβαζα τον πατέρα μου να υπογράψει και μία υπεύθυνη δήλωση οτι μου παραχωρεί το αυτοκίνητο ΔΩΡΕΑΝ, σε περίπτωση που έρθει η εφορία και μου πεί 'Πόθεν έσχες'
-
ενταξει η τιμη θα ειναι πολυ χαμηλη δλδ 100 η 200 ευρω.. αλλα το δωρεαν δεν αγγιζει τα ορια της γονικης παροχης συμβολαιογραφοι κτλ??
-
Πιθανό. Σίγουρα κάποιος λογοστήα θα ξέρει να μας πεί με ακρίβεια τι ισχύει.
-
Καλησπερα.
Ηθελα να κανω μια ερωτηση καθως ειστε πιο εμπειροι απο εμενα και πιστευω να μου δωσετε μια σωστη απαντηση.Τελη 2012 κατεθεσα πινακιδες στη ΔΟΥ για προσωρινη αποσυρση και μου κρατησαν την αδεια κτλ. Αρχες Γεναρη πουλησα το αυτοκίνητο μου σε κάποιον κυριο απο άλλη περιοχή, μαλιστα ηρθε μεσα σε μια μερα με τα λεφτα στο χερι για να παρει το αυτοκινητο, το ασφαλισε αυθημερον οπως του ζητησα και ηρθε με πινακιδες ΔΟΚ. Καναμε μια υπευθυνη δηλωση οτι το αυτοκινητο πουληθηκε και εξωφληθηκε, χωρις να την επικυρωσουμε καπου και επισης μια υπευθυνη δηλωση οτι αναλαμβανει ολες τις υλικες και σωματικες βλαβες που μπορει να προκυψουν με την υποχρεωση να γινει η μεταβιβαση σε 3 μερες την οποια ομως την πηρε αυτος. Εκεινος ενω ειπε οτι θα ερθει τωρα μου λεει δεν εχει λεφτα για να παρει τα τελη και να γινει η μεταβιβαση. Τον παιρνω τηλεφωνο, μια μου λεει θα τα στειλω, μια θα ερθω, του ειπα να φερει πισω το αυτοκινητο αφου δεν μπορει οικονομικα να καλυψει το ποσο και αν δεν το εχει κυκλοφορησει εκτος των χιλιομετρων για το πηγαινελα να παρει πισω τα λεφτα του να τελειωνουμε αλλα ολο βρισκει προφασεις και δεν ερχεται. Το μηχανολογικο μας ειπε οτι κακως το πουλησαμε χωρις μεταβιβαση και πλεον δεν ειναι αρμοδιοτητα τους. Δεν ξερω τι να κανω, φοβαμαι τη νομικη οδο γιατι πιθανον να εχω κι εγω κυρωσεις αλλα η μονη λυση που βρισκω ειναι να παω στον εισαγγελεα και οτι πει αυτος. Τουλαχιστον να μου επιστραφει το αμαξι και να τελειωνω.Το ξερω οτι εκανα χαζομαρα αλλα οντας ανιδεη στη διαδικασια την πατησα πατριωτικα!!!Εσας ποια είναι η γνώμη σας? -
Πώς θα έπαιρνε τις πινακίδες και την άδεια από την ΔΟΥ σου; Του έκανες εξουσιοδότηση;
-
Ο χρήστης Χρυσα_Σ έγραψε:
Καλησπερα.
Ηθελα να κανω μια ερωτηση καθως ειστε πιο εμπειροι απο εμενα και πιστευω να μου δωσετε μια σωστη απαντηση.Τελη 2012 κατεθεσα πινακιδες στη ΔΟΥ για προσωρινη αποσυρση και μου κρατησαν την αδεια κτλ. Αρχες Γεναρη πουλησα το αυτοκίνητο μου σε κάποιον κυριο απο άλλη περιοχή, μαλιστα ηρθε μεσα σε μια μερα με τα λεφτα στο χερι για να παρει το αυτοκινητο, το ασφαλισε αυθημερον οπως του ζητησα και ηρθε με πινακιδες ΔΟΚ. Καναμε μια υπευθυνη δηλωση οτι το αυτοκινητο πουληθηκε και εξωφληθηκε, χωρις να την επικυρωσουμε καπου και επισης μια υπευθυνη δηλωση οτι αναλαμβανει ολες τις υλικες και σωματικες βλαβες που μπορει να προκυψουν με την υποχρεωση να γινει η μεταβιβαση σε 3 μερες την οποια ομως την πηρε αυτος. Εκεινος ενω ειπε οτι θα ερθει τωρα μου λεει δεν εχει λεφτα για να παρει τα τελη και να γινει η μεταβιβαση. Τον παιρνω τηλεφωνο, μια μου λεει θα τα στειλω, μια θα ερθω, του ειπα να φερει πισω το αυτοκινητο αφου δεν μπορει οικονομικα να καλυψει το ποσο και αν δεν το εχει κυκλοφορησει εκτος των χιλιομετρων για το πηγαινελα να παρει πισω τα λεφτα του να τελειωνουμε αλλα ολο βρισκει προφασεις και δεν ερχεται. Το μηχανολογικο μας ειπε οτι κακως το πουλησαμε χωρις μεταβιβαση και πλεον δεν ειναι αρμοδιοτητα τους. Δεν ξερω τι να κανω, φοβαμαι τη νομικη οδο γιατι πιθανον να εχω κι εγω κυρωσεις αλλα η μονη λυση που βρισκω ειναι να παω στον εισαγγελεα και οτι πει αυτος. Τουλαχιστον να μου επιστραφει το αμαξι και να τελειωνω.Το ξερω οτι εκανα χαζομαρα αλλα οντας ανιδεη στη διαδικασια την πατησα πατριωτικα!!!Εσας ποια είναι η γνώμη σας?Εφόσον δεν είχε πινακίδες το αμάξι δεν μπορούσε να μεταβιβαστεί. Θα έπρεπε πρώτα να μπουν πάλι στο αυτοκίνητο -πληρώνοντας τα τέλη του έτους '13- και μετά να κάνατε μεταβίβαση. Σε καμία περίπτωση το αμάξι δεν είναι στο όνομα του ακόμα αν δεν πήρε τις πινακίδες. Αυτές τις υπεύθυνες δηλώσεις που κάνατε σε ατύχημα δεν θα τις δεχτεί η ασφαλιστική διότι δεν έχει γίνει μεταβίβαση και μπορεί να μπλέξεις! Το αμάξι πως το ασφάλισαν δίχως ένα πρωτόκολλο από ΚΕΠ ή μεταφορών και μάλιστα την ίδια μέρα της συναλλαγής; Προφανώς και ο ασφαλιστής είναι δικός του!
Επίσης αφού δεν έχει καν τα χρήματα να πάρει παράβολο πως θα πληρώσει και τα τέλη κυκλοφορίας; Από σένα τα ψάχνει και αυτά;
Τι θα έκανα εγώ...θα του έλεγα τηλεφωνικά ότι του δίνω 2-3 μέρες διορία να μου φέρει πίσω το αμάξι και να πάρει τα χρήματα του μειωμένα φυσικά για τον καιρό που το κράτησε εκτός και αν ερχόταν με το παράβολο και τα χρήματα των τελών για να κάνει άμεσα την μεταβίβαση ΜΑΖΙ σου στο τοπικό μεταφορών η ΚΕΠ και μόνο! Αν δεν το έκανε θα ενημέρωνα την αστυνομία...
Αν έβλεπα αδιαφορία από τους αστυνομικούς θα έκανα επώνυμη καταγγελία και θα την πρωτοκολλούσα στο τμήμα...μετά θα είναι και οι ίδιοι υπόλογοι που δεν έκαναν κάτι ενώ ήταν ενήμεροι ότι το αμάξι το έχει εκείνος
Απορώ και πως έβγαλε πινακίδες ΔΟΚ...(όλα αυτά με την επιφύλαξη ότι δεν έχεις υπογράψει άθελα σου κάτι άλλο χειρότερο...)
Καλά ξεμπερδέματα
-
Δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε.
Κατάλβε ότι η πωλήτρια ήταν αδαής και χρειαζόταν άμεσα το χρήμα, και αυτός ως επιστήμων απατεώνας, προχώρησε στα περαιτέρω.
Ποιός εξασφαλίζει ότι οι πινακίδες ήταν γνήσιες ΔΟΚ, δεν αφορούσαν άλλο ΙΧ ΔΟΚ , απ΄όπου και ξεβιδώθηκαν για εκείνη την ημέρα κλπ, κλπ. Την ασφάλεια την διάβασες ή απλά είδες ένα 'χαρτί ασφάλειας'???
Γνώμη μου: Ακόμα και τα τέλη -παράβολο να αποφασίσει να πληρώσει η Χρύσα, δεν νομίζω ότι ο αγοραστής θα εμφανιστεί.
Να εκτιμήσω και πως το αυτοκίνητο πουλήθηκε λιγότερο απο 3.000 € ???? -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε.
Κατάλβε ότι η πωλήτρια ήταν αδαής και χρειαζόταν άμεσα το χρήμα, και αυτός ως επιστήμων απατεώνας, προχώρησε στα περαιτέρω.Με αυτά που είπε στο πρώτο ποστ δεν βγαίνει νόημα στο γιατί ο αγοραστής ( έμπορος;; ) να πάρει ένα αμάξι σκέτο χωρίς άδεια - πινακίδες παρ' ότι έχει πληρώσει για αυτό. Ο μόνος λόγος που σκέφτομαι στα γρήγορα είναι να το κάνει ανταλλακτικά και να εξαφανιστεί. Όχι και πολύ έξυπνο εφ' όσον θα μπορούσε να το κάνει διαγραφή με 0 ευρώ κόστος και να προχωρήσει σε ό,τι διάολο θέλει να κάνει.
δεν αφορούσαν άλλο ΙΧ ΔΟΚ , απ΄όπου και ξεβιδώθηκαν για εκείνη την ημέρα κλπ, κλπ. Την ασφάλεια την διάβασες ή απλά είδες ένα 'χαρτί ασφάλειας'???
Οι ΔΟΚ δεν αφορούν ένα αυτοκίνητο, ούτε χρειάζεται να το δηλώσεις κάπου ότι αλλάζουν αυτοκίνητο.
Το άλλο με το 'χαρτί ασφάλειας' πολύ ύποπτο, γιατί εφ 'όσον ήταν γνήσιες σφραγισμένες πινακίδες δοκιμής, έχουν δικιά τους ασφάλεια που τις συνοδεύει. -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Οι ΔΟΚ δεν αφορούν ένα αυτοκίνητο, ούτε χρειάζεται να το δηλώσεις κάπου ότι αλλάζουν αυτοκίνητο.
Το άλλο με το 'χαρτί ασφάλειας' πολύ ύποπτο, γιατί εφ 'όσον ήταν γνήσιες σφραγισμένες πινακίδες δοκιμής, έχουν δικιά τους ασφάλεια που τις συνοδεύει.Δεν το ήξερα, αλλά αυτό όπως το αντιλαμβάνομαι, κάνει ακόμα πιό εμφανή την προμελέτη της απάτης. Το θύμα έψαχνε, και ίσως μόνο για γυναίκα , οπότε με το που βρέθηκε και 'τσίμπησε'.... :
Αγοραπωλησίες ΙΧ, μόνο με το χρήμα και πλήρη τα χαρτιά, αλλά και με την παρουσία φίλων στις διαδικασίες για τυχόν.... απρόβλεπτα!
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης