-
Εγώ έκανα ανταλλαγή το 207 με την Berli...
Στα χέρια μου έχω το τιμολόγιο οτι τους έδωσα το 207, το τιμολόγιο οτι πήρα το άλλο συν την άδεια στο όνομα μου... δεν νομίζω να θέλω κάτι άλλο ε;
-
Η διαδικασία γίνεται πράγματι και στα ΚΕΠ και τα δικαιολογητικά περιγράφονται εδώ .
Χρειάζεται καλό και λεπτομερές διάβασμα της αδείας κυκλοφορίας.
Αν δεν αναγράφεται παρακράτηση κυριότητας και ποσοστό στο ανάλογο σημείο (πίσω σελίδα της αδείας), τότε ΟΚ.
Ο πωλητής μπορεί να πήρε άλλου είδους δάνειο (πχ καταναλωτικό) και να εξόφλησε το αυτοκίνητο με την αγορά του, οπότε δεν φαίνεται ότι πληρώνει δόσεις για αυτοκίνητο.
Επίσης, σε περίπτωση που ο πωλητής ειναι ιδιώτης και δεν εκδίδει τιμολόγιο, απαιτείται να ανταλλάξετε υπεύθυνες δηλώσεις, υπογεγραμμένες αντίστοιχα και απο τους δυό σας, στις οποίες θα αναγράφεται το ειδος του οχήματος, μάρκα, κυβικά και αρ. κυκλοφορίας, και θα δηλώνετε ότι καταβάλατε-εισπράξατε το Χ ποσό απο τον κύριο τάδε με ΑΦΜ δείνα, για την αγορά-πώληση του συγκεκριμένου οχήματος.
Αυτή υποβάλλεται με τη φορολογική δήλωση του χρόνου (για το τρέχον έτος), ως δικαιολογητικό απόκτησης-πώλησης ΙΧ.
Προσοχή: Φ/Α της υπεύθυνης δήλωσης και της τραπεζικής απόδειξης μεταφοράς-καταβολής των χρημάτων, πάντα στο αρχείο μας, γιατί εδώ ειναι αφενός Ελληνικό κράτος (εφορίες κλπ) και αφετέρου κατοικούν Ελληνες ('αγοραστές' και 'πωλητές' με τούρκικο φέσι)
@ htanso21 : Σωστό, υποβάλλεις και τα δύο τιμολόγια με τη φορολογική δήλωση και κρατάς Φ/Α. -
Σε ευχαριστώ!
-
double post!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Η διαδικασία γίνεται πράγματι και στα ΚΕΠ και τα δικαιολογητικά περιγράφονται εδώ .
Αν δεν αναγράφεται παρακράτηση κυριότητας και ποσοστό στο ανάλογο σημείο (πίσω σελίδα της αδείας), τότε ΟΚ.
Ο πωλητής μπορεί να πήρε άλλου είδους δάνειο (πχ καταναλωτικό) και να εξόφλησε το αυτοκίνητο με την αγορά του, οπότε δεν φαίνεται ότι πληρώνει δόσεις για αυτοκίνητο.
Επίσης, σε περίπτωση που ο πωλητής ειναι ιδιώτης και δεν εκδίδει τιμολόγιο, απαιτείται να ανταλλάξετε υπεύθυνες δηλώσεις, υπογεγραμμένες αντίστοιχα και απο τους δυό σας, στις οποίες θα αναγράφεται το ειδος του οχήματος, μάρκα, κυβικά και αρ. κυκλοφορίας, και θα δηλώνετε ότι καταβάλατε-εισπράξατε το Χ ποσό απο τον κύριο τάδε με ΑΦΜ δείνα, για την αγορά-πώληση του συγκεκριμένου οχήματος.
Αυτή υποβάλλεται με τη φορολογική δήλωση του χρόνου (για το τρέχον έτος), ως δικαιολογητικό απόκτησης-πώλησης ΙΧ.
Προσοχή: Φ/Α της υπεύθυνης δήλωσης και της τραπεζικής απόδειξης μεταφοράς-καταβολής των χρημάτων, πάντα στο αρχείο μας, γιατί εδώ ειναι αφενός Ελληνικό κράτος (εφορίες κλπ) και αφετέρου κατοικούν Ελληνες ('αγοραστές' και 'πωλητές' με τούρκικο φέσι)
@ htanso21 : Σωστό, υποβάλλεις και τα δύο τιμολόγια με τη φορολογική δήλωση και κρατάς Φ/Α.Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Αναμεσα στα απαιτουμενα δικαιολογητικα,ειδα το παρακατω:
'Κυριότητα (πράξη εξόφλησης) όταν ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο'.
Αυτο τι ακριβως ειναι και γιατι χρειαζεται αν η αδεια δεν γραφει παρακρατηση;
Ειναι βεβαιωση απο την τραπεζα οτι ο ιδιοκτητης εχει εξοφλησει το αμαξι;Διοτι ο πωλητης ειπε οτι δεν το εχει εξοφλησει ακομα,αλλα απλα ζητησε απο την τραπεζα να αρθει η παρακρατηση γιατι θελει να το πουλησει.
-
Ο χρήστης Firegarden έγραψε:
@ htanso21 : Σωστό, υποβάλλεις και τα δύο τιμολόγια με τη φορολογική δήλωση και κρατάς Φ/Α.Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Αναμεσα στα απαιτουμενα δικαιολογητικα,ειδα το παρακατω:
'Κυριότητα (πράξη εξόφλησης) όταν ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο'.
Αυτο τι ακριβως ειναι και γιατι χρειαζεται αν η αδεια δεν γραφει παρακρατηση;
Ειναι βεβαιωση απο την τραπεζα οτι ο ιδιοκτητης εχει εξοφλησει το αμαξι;Διοτι ο πωλητης ειπε οτι δεν το εχει εξοφλησει ακομα,αλλα απλα ζητησε απο την τραπεζα να αρθει η παρακρατηση γιατι θελει να το πουλησει.
Αν εχει αλλαξει την αδεια κυκλοφοριας για να 'φυγει' η παρακρατηση αυτη θα εχει πολυ προσφατη ημερομηνια εκδοσης.Ελενξε το.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν εχει αλλαξει την αδεια κυκλοφοριας για να 'φυγει' η παρακρατηση αυτη θα εχει πολυ προσφατη ημερομηνια εκδοσης.Ελενξε το.
Προφανως θα εχει νεα ημερομηνια εκδοσης η αδεια αλλα αυτο δεν λεει κατι σχετικα με το αν μπορει να εχω προβληματα μετα.
Η 'Κυριότητα (πράξη εξόφλησης) όταν ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο' τι ειναι τελικα;
Ευχαριστω πολυ!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σωστότατος ο mod (και πονηρός-με την καλή έννοια ).
Το έντυπο της Αδειας Κυκλοφορίας γράφει: Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας. Αν αυτός ισχυρίζεται ότι ειναι ο πρώτος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, το αυτοκίνητο ειναι πχ 3 ετών και η παρούσα άδεια έχει ξαναεκδοθεί φέτος,(πχ λόγω 'απώλειας'), αυτό θα φαίνεται πάνω στην άδεια στο :Ημερομηνία Χορήγησης. Αν αυτή δεν συμπίπτει με την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας, ίσως 'κανονίστηκε' η καινούρια άδεια να μην γράφει τίποτε περί παρακράτησης.......
Η 'Κυριότητα (πράξη εξόφλησης) όταν ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο' τι ειναι τελικα;Εφόσον αναγράφεται η παρακράτηση της κυριότητας στην παρούσα άδεια, τότε θα μπορείς να μεταβιβασθεί 'καθαρό' και να εκδοθεί η καινούρια άδεια στο όνομά σου, μόνο εφόσον προσκομίσει στο ΚΕΠ ή το Γραφείο του Υπουργείου Συγκοινωνιών που θα γίνει η μεταβίβαση, την απαιτούμενη βεβαίωση της τράπεζας ότι εχει αρθεί η παρακράτηση λόγω εξόφλησης. Ετσι θα κλείσει/διαγραφεί η 'δική' του αδεια κυκλοφορίας, ώστε να εκδοθεί η δική σου.
Ενας τρόπος για να βγάλεις άκρη αν θές πολύ το αμάξι αλλά σε τρώνε οι αμφιβολίες, ειναι να δεις απο το βιβλίο service απο ποιά αντιπροσωπεία ή έμπορο το αγόρασε και να ρωτήσεις τον τρόπο πληρωμής και μέσω ποιάς τραπέζης έγινε ο διακανονισμός. Στη συνέχεια, ρωτάς στην τράπεζα και μαθαίνεις. Ολα αυτά βέβαια, εφόσον αντιπροσωπεία-τράπεζα θελήσουν να σε εξυπηρετήσουν και έχεις κέφι και χρόνο.
Αν δεν αναγράφεται τίποτε στην άδεια, δείς 'πατέντες' στις ημερομηνίες και ο τύπος συνεχίζει να σου λέει 'άρες μάρες', φύγε μακρυά!!!! -
Να ρωτησω κατι ακομα: Ο πωλητης μου ειπε οτι πρωτα θα παμε στο ΚΕΠ, μετα στην τραπεζα για παραβολο και καταθεση των χρηματων και μετα παλι στα ΚΕΠ.
Πως γινεται να εξασφαλισω οτι αν του κανω την καταθεση δε θα σηκωθει να φυγει αλλα και απο την αλλη αν μου κανει αυτος τη μεταβιβαση πρωτα,πως θα ειναι σιγουρος οτι θα του καταθεσω τα λεφτα μετα;
-
Πρόσφατα έκανα κι εγώ πώληση - μεταβίβαση του αυτοκινήτου μου και είχα την ίδια ακριβώς απορία. Πρώτα πήγε ο αγοραστής στην τράπεζα και έβγαλε το παράβολο, μετά πήγαμε στα ΚΕΠ όπου υπογράψαμε τα χαρτιά και εκεί μου έδωσε την επιταγή (τραπεζική, όχι προσωπική).
Φαντάζομαι πως αν υπογράφαμε και δεν μου έδινε τα χρήματα θα μπορούσα να ζητήσω εκ των υστέρων να μην προχωρήσει η μεταβίβαση αλλά μπορεί να λέω και μ@λ@κίες. Γενικά ήμουν αρκετά αγχωμένος μέχρι να δω τα λεφτά στον λογαριασμό μου αλλά όλα καλά.
-
Μιλησα σημερα με την τραπεζα και μου ειπαν οτι ειναι εφικτη η προωρη αρση της παρακρατησης, ακομα και αν δεν εχει εξοφληθει το χρεος. Το αμαξι μπορει να μεταβιβαστει κανονικα και το χρεος αφορα τον δανειοληπτη χωρις καμια δικια μου υποχρεωση.
Σαν μονη συμβουλη θα εδινα να προχωρησετε σε τετοια αγορα μονο εφοσον εχει ολοκληρωθει η διαδικασια της αρσης και δεν αναγραφεται παρακρατηση κυριοτητας στην αδεια κυκλοφοριας.
Σας ευχαριστω ολους για το χρονο σας.
-
Εχουμε συμφωνησει με τη συζυγο να αλλαξουμε τη μεχρι σημερα τακτικη να τα εχουμε και τα 2 αμαξια και στα 2 ονοματα μας, και να 'γραψουμε' ενα στον καθεναν. Αυτη τη στιγμη τα εχουμε σε ποσοστο συνιδιοκτησιας απο 50% ο καθενας. Και θελουμε να εχει ο καθενας απο ενα αυτοκινητο σε ποσοστο 100%.
Πως μπορει να γινει η μεταβιβαση μεριδιου;
Στο κεπ? Στη δ/νση συγκοινωνιων? Με υπευθ.δηλωση; Ποσα χρηματα χρειαζονται και ποσος χρονος;
Μπορειτε να μου τα πειτε λιγο να μην ξεκινησω απο το μηδεν; -
Στο ΚΕΠ νομίζω μπορείς να τα κάνεις όλα, μια απλή αίτηση. Για περίσσότερες πληροφορίες πάρε τηλέφωνο στα KEΠ να σου πουν τι χρειάζεται ώστε να μην τρέχεις τελευταία στιγμή.
-
Καλήσπέρα παιδιά.Ξερετε πως γίνεται να πουλήσω το αυτοκίνητο μου σε κάποιον ιδιώτη σε 2 δόσεις?Δλδ να παρω καποιο ποσό μπροστα και το υπόλοιπο λιγο αργότερα.Ξέρει κανείς αν μπορώ να κάνω κάτι για να διασφαλιστώ οικονομικά για τη δευτερη δόση?Μπορω να κάνω καποιου είδους παρακράτησης κυριότητας?
-
Να σου κόψει γραμματιο ή επιταγή αν και αυτές τις δύσκολες μέρες και τα 2 δεν ειναι επιθυμητα. Αν 'κοκκινισει' το ένα ή το αλλο σαν ακάλυπτο και αν δεν εχει κάτι στο όνομα του ο εκδόσας τότε και δικαστικά να τον πας θα φάει πινή εξαγοράσιμη και σαφώς λιγότερα ίσως από αυτά που θα σου χρωστάει.....
Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει με χρηματοδότηση μέσω τράπεζας αν και θα μπορούσε να πάρει δάνειο , να σε εξοφλήσει και ας έχει να κάνει με την Τράπεζα.
-
Ο χρήστης bob sponge έγραψε:
Καλήσπέρα παιδιά.Ξερετε πως γίνεται να πουλήσω το αυτοκίνητο μου σε κάποιον ιδιώτη σε 2 δόσεις?Δλδ να παρω καποιο ποσό μπροστα και το υπόλοιπο λιγο αργότερα.Ξέρει κανείς αν μπορώ να κάνω κάτι για να διασφαλιστώ οικονομικά για τη δευτερη δόση?Μπορω να κάνω καποιου είδους παρακράτησης κυριότητας?το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να μην κανεις μεταβιβαση για δυο μηνες μεχρι να σε ξεχρεωσει αλλα αυτο ειναι ενα αλλο ρισκο το να κυκλοφορει με την αδεια που ειναι στο ονομα σου.
Δεν θα εμπιστεουμουν με τιποτα επιταγες και γραμματια καλυτερα να περιμενεις.
-
Πές του να πάρει ένα δάνειο να σε πληρώσει, και ας πληρώσει μετά αυτός την τράπεζα.
Εάν είανι για 2 μήνες, θα έχει μηδαμινό περίπου τόκο οπότε θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.
-
Μια αρκετά χαζη απορία. Να μεταβιβάσω αμάξι χώρις να πάρω λεφτα γίνεται; Δηλαδή να το χαρίσω σε κάποιο συνεργείο; Ένας φίλος θέλει να ξεφορτοθεί ένα σαράβαλο Mazda Familia χωρίς να τον ενδιαφέρει να το πουλήσει. Γίνεται να το δώσει τσάμπα;
-
Γεια σας παιδια!
Σημερα εγινε μια τρομερη βλακεια.... ηταν να γινει μια μεταβιβαση αυτοκινητου στην μανα μου και πηγα στην τραπεζα να παρω το παραβολο μεταβίβασης και εβαλα την δικια μου υπογραφη στο παραβολο! Μου ειπαν μετα στα κεπ οτι μαλλον θα υπαρξει προβλημα.... αρκει να μη δωσει σημασια ο υπαλληλος.... Αν δωσει σημασια ο υπαλληλος πρεπει να πληρωσουμε παλι τα 165 ευρω?
Εχει κατσει καμια τετοια στραβη σε κανεναν?? -
Ο χρήστης winzip82 έγραψε:
Γεια σας παιδια!
Σημερα εγινε μια τρομερη βλακεια.... ηταν να γινει μια μεταβιβαση αυτοκινητου στην μανα μου και πηγα στην τραπεζα να παρω το παραβολο μεταβίβασης και εβαλα την δικια μου υπογραφη στο παραβολο! Μου ειπαν μετα στα κεπ οτι μαλλον θα υπαρξει προβλημα.... αρκει να μη δωσει σημασια ο υπαλληλος.... Αν δωσει σημασια ο υπαλληλος πρεπει να πληρωσουμε παλι τα 165 ευρω?
Εχει κατσει καμια τετοια στραβη σε κανεναν??ναι εαν το παρει χαμπαρι θα στο ακυρωσει. οταν λες υπογραφη προφανως εννοεις και το ονοματεπωνυμο σου, σωστα?
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης