-
Δηλ ανακεφαλαιώνουμε:
-Πας μαζι με τον αγοραστή στην Εφορία εχεις μαζι σου εκκαθαριστικό για να δουν οτι το εχεις δηλωμενο, ταυτοτητα και αδεια, ο αγοραστης πληρωνει το παραβολο το οποίο για 1000 κυβικά είναι 135 ευρώ και για 2000 κυβικά κάπου στα 220 ευρώ. (νομίζω τα 1600 ήταν στα ~160-180...)
-Μετά πας σε κάποιο ΚΕΠ ή κάποια τοπική Διεύθυνση Συγκοινωνιών και ολοκληρώνεις την μεταβίβαση.
-Τέλος παίρνεις μία δήλωση του πρώην Ν105 θεωρημένη (?) από τον αγοραστή για το ποσό της πώλησης του αυτοκινήτου and that’s all…
Right?
*Με την ασφάλεια τι γίνεται όταν μεταβιβάσουμε ένα αυτοκίνητο;
-
Πηγαινεις σε ενα ΚΕΠ και ξεμπερδευεις αμεσως.
Την ασφαλεια μπορεις να την μεταφερεις σε καποιο αλλο αυτοκινητο που αγοραζεις . -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πηγαινεις σε ενα ΚΕΠ και ξεμπερδευεις αμεσως.
Την ασφαλεια μπορεις να την μεταφερεις σε καποιο αλλο αυτοκινητο που αγοραζεις .και ποτε μα ποτε δεν την δινεις στον νεο κατοχο για κανενα λογο.......μεγαλη προσοχη οταν δινετε ανταλλαγη σε εμπορο το παλαιο σας αυτοκινητο.
απαιτηστε την μεταβιβαση του αμεσα και με την παρουσια σας [ποτε με εξουσιοδοτηση] στην εταιρεια του εμπορου καθως υπαρχει το νομικο καθεστως που επιτρεπει κατι τετοιο χωρις ο εμπορος να φορολογηται περαιτερω γι'αυτο αλλιως μπορει στο μελλον να βρεθειτε προς της δυσαρεστης εκπληξης να σας εναγουν για την υποχρεωση καταβολης χρηματικης αποζημιωσης παθοντες απο ατυχημα που μπορει να προκληθηκε απο αλλους οσο διαστημα το αυτοκινητο που πουλησατε ηταν τυπικα στο ονομα σας.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
και ποτε μα ποτε δεν την δινεις στον νεο κατοχο για κανενα λογο.......μεγαλη προσοχη οταν δινετε ανταλλαγη σε εμπορο το παλαιο σας αυτοκινητο.
απαιτηστε την μεταβιβαση του αμεσα και με την παρουσια σας [ποτε με εξουσιοδοτηση] στην εταιρεια του εμπορου καθως υπαρχει το νομικο καθεστως που επιτρεπει κατι τετοιο χωρις ο εμπορος να φορολογηται περαιτερω γι'αυτο αλλιως μπορει στο μελλον να βρεθειτε προς της δυσαρεστης εκπληξης να σας εναγουν για την υποχρεωση καταβολης χρηματικης αποζημιωσης παθοντες απο ατυχημα που μπορει να προκληθηκε απο αλλους οσο διαστημα το αυτοκινητο που πουλησατε ηταν τυπικα στο ονομα σας.
Πολύ σωστά τα λέει ο alex. Πριν 4-5 χρόνια είχα ακούσει μία τέτοια περίπτωση, με σοβάρο τραυματισμό μάλιστα και ακόμη δεν έχουν ξεμπλέξει από τα δικαστήρια!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δηλαδη ολα τα αλλα που σου ειπε ηταν ψεμματα εκτος απο το οτι ειναι απο την Καλαματα;
Δεν ξερω τι κομπινες σου εχουν κανει αλλα βρισκω το σχολιο σου τουλαχιστον αστοχο,οι γενικευσεις τους αδικουν ολους .Το ιδιο θα εγραφα αν οι 'κομπιναδοροι' σου ελεγαν οτι ειναι απο την Κρητη/Λεσβο/Πρεβεζα.Απο την στιγμη που επερνες τα χρηματα και πηγενατε στην αστυνομια για την εξουσιοδοτηση(να μπορει να κανει μονος του την μεταβιβαση ) και γραφατε στην αδεια τα στοιχεια του που ακριβως θα σου εκανε κομπινα;
Γιατι εχεις δυο usernames ;
Μ' έχουν εξαπατήσει πολλές φορές και δυστυχώς όλοι αυτοί ήταν από αυτή την περιοχή της Ελλάδας γι' αυτό και η προκατάληψη και η υπερβολική ίσως επιφύλαξη. Συγνώμη αν έθιξα κάποιους αλλά να είσαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος με αυτή την υπερβολική επιφύλαξη για αυτή την περιοχή της Ελλάδας. Και ο λόγος που δεν προχώρησα ήταν γιατί αν δεν είμαι σίγουρος για κάτι δεν προχωράω. Και μάλιστα όταν έρχεται κάποιος Κυριακάτικα και σου ζητάει το αυτοκίνητο εδώ και τώρα με συνοπτικές διαδικασίες κάτι ύποπτο μου μυρίζει και ειδικά όταν βιάζεται και θέτει δικαιολογίες του τύπου 'είμαι από μακριά και δεν μπορώ να έρχομαι πάλι' και μου λέει ότι έχουμε πάρει κι άλλα αυτοκίνητα έτσι. Σου κάνει να μην τον εμπιστεύεσαι αυτόν ακόμα κι αν λέει την αλήθεια. Δυστυχώς, το ξαναλέω, επειδή την έχω πατήσει πολλές φορές από διάφορους 'επιτήδειους' και έχω χάσει πολλά λεφτά μου είναι τρομερά δύσκολο να εμπιστευθώ τον οποιονδήποτε όσο αφορά θέματα που έχουν να κάνουν με χρηματικές συναλλαγές. Έπειτα θα μπορούσε να κανόνιζε να έρθει μια καθημερινή, να πάρει μια μέρα άδεια από τη δουλειά του αν το ήθελε το αμάξι τόσο πολύ. Ίσως κι εγώ να έχασα έτσι αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις και όταν τηλεφωνώ σε δικηγόρους γνωστούς μου και μου λένε να μην το προχωρήσω έτσι γιατί κάτι δεν πάει καλά πώς να πω το Οκ;
Εχω δύο usernames γιατί στην αλλαγή του mail μου στο άλλο το έβαλα λάθος και τώρα δεν μπορώ να τον ενεργοποιήσω. Αν μπορούν οι administrators ας το κάνουν διαφορετικά δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω το άλλο username.
-
Ta panta ginontai meso K.E.P.
Paei o ypopsifios agorastis prota stin agrotiki trapeza tis perioxis tou, plironei ta paravola, epeita pane sto kep gia tin ypoloipi diadikasia, tin opoia analamvanei ex oloklirou to kep, kai taytoxrona kanoun 2 ypeythines diloseis oti o enas poulaei kai o allos agorazei to sygkekrimeno aytokinito, kai analamvanei oles tis eythines pou sysxetizontai me ayto, eos otou vgei i kanoniki adeia.Ginetai i diadikasia tou gnisiou tis ypografis kai teleionei i istoria.
TOSO APLA
-
Ρε παιδιά μια ερώτηση γιατι θα φρικάρω!!!!!!
όταν πήρα το Mitsubishaki με το και καλά άτοκο πρόγραμμα τους (γιατί τους λέω καντε μου έκπτωση να το πάρω cash τώρα και μου λένε δεν γίνεται μόνο με κάρτα ......) αναγκαστικά είχες και παρακράτηση κυριότητας...... Το αυτοκίνητο αποπηρώθηκε εδώ και κανα χρόνο και λέω δεν πάω να κάνω και την μεταβίβαση για να ξεμπερδέυω....
Πάω στο προφέσορες τραπεζικούς της EUROBANK και ήθελαν μια βδομάδα να μου γράψουν μια επιστολή ότι έχει αποπληρωθεί η κάρτα άντε λέω ντάξει μην κουραστούν τα παιδιά .... ευτυχώς η επιστολή δεν ήθηλε προμήθεια!!!!Την παίρνω.... παίρνω και την άδεια πάω στον έμπορο και τι μου λέει κάνε μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία (αν έχετε τον θεό σας!!!!!!!!!!!!!!!!) πρέπει να αναφέρω στον Σαρακάκη ότι
'μέχρι και σήμερον ουδέν θανατηφόρο ατύχημα εις πρόσωπον και ουδεμιά ζημιά έχει γίνει δια του αυτοκινήτου και επιπλέον ουδεμία αγωγή εκ του λόγου τούτου ή αλλη δικαστική ή αστυνομική εγένετο και εκρεμμεί εναντίον μου'
Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω με τίποτα!!!!!! Τι δήλωση είναι αυτή (ούτε ο έμπορος μπορεί να μου εξηγήσει λογικά)?
Ήμουν ιδιοκτήτης με παρακράτηση κυριότητας ρε παιδες δεν το έχω νοικιάσει το αμάξι κύριε Σαρακάκη.......
Θα τη στείλω λέει στον Σαρακάκη και μετά αυτός θα στείλει ένα χαρτί με το οποίο θα μπορώ τελικά να πάω στο Υπ Μεταφορών για την άρση.....
NEVER AGAIN!!!!!!!! -
Πρώτη φορά το ακούω αυτό!
-
Εγω ξερω ,απο δυο περιπτωσεις γνωστων μου(οπελ,χιουνταϊ), οτι μολις εξοφληθει και η τελευταια δοση σου στελνουν ενα χαρτι για να πας στο υπουργειο να κανεις αρση της παρακρατησης.
-
Οχι η διαδικασία είναι η εξής:
όταν πληρώσεις την τελευταία δόση πας στην τράπεζα από όπου πήρες το δάνειο και ζητάς να σου δώσουν μια βεβαίωση εξόφλησης.
με αυτή την βεβαίωση και την άδεια κυκλοφορίας πας στον αντιπρόσωπο ο οποίος μετά από 1-2 εβδομάδες σου δίνει το επίσημο χαρτί εξόφλησης.
με αυτό πας στην οικεία σου διεύθυνση μεταφορών και κάνεις άρση.
-
Παιδιά, την βοηθεία σας!
Αύριο αγοράζω αυτοκίνητο μτχ και κάνω μεταβίβαση.
Διάβασα όλα τα παραπάνω, αλλά έχω μπερδευτεί καθώς άλλοι λένε για εφορία, άλλοι για ΚΕΠ, το ίδιο το ΚΕΠ μιλάει για ΚΕΠ και για υπουργείο συγκοινωνιών...
Τα λεφτά του τα δίνω, με το που γίνεται η μεταβίβαση;
Θα μπορούσε κάποιος, που να γνωρίζει επακριβώς τη διαδικασία να μου πει τα βήματα;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Έκανα το πρωί μεταβίβαση οπότε η διαδικασία έχει ώς εξής:
(1) Πας στο ΚΕΠ της περιοχής σου και παίρνεις ένα χαρτί που λέει πόσα πρέπει να πληρώσει ο αγοραστής κερατιάτικα ανάλογα με τους φορολογήσιμους ίππους καθώς και σε ποιους τραπεζικούς λογαριασμούς πρέπει να γίνει η κατάθεση.
(2) Ο αγοραστής κάνει την κατάθεση και παίρνει το αποδεικτικό.
(3) Αγοραστής και πωλητής πάνε στο ΚΕΠ δίνουν ΑΦΜ και φωτοτυπία ταυτότητας. Συμπληρώνει ο υπάλληλος το σχετικό έντυπο.Κρατα το ΚΕΠ τις φωτοτυπίες , την άδεια του αυτοκινήτου και το αποδεικτικό πληρωμής του παράβολου .Δίνει στον αγοραστή ένα έντυπο που πιστοποιεί ότι η άδεια έχει κατατεθεί για αλλαγή στα στοιχεία του αγοραστή ώστε να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο.
(4) σε καμμια 10αρια μέρες (μου είπανε) παίρνουν τηλέφωνο τον αγοραστή να πάει να πάρει την νέα άδεια κυκλοφορίας.Ούτε εφορίες ουτε υπουργεία.
Αυτά.
-
Σε ευχαριστώ και εκ των υστέρων!
-
Για να είσαι απολύτα κατοχυρωμένος:
Πηγαίνεται και οι δύο (αγοραστής, πωλητής) με τις ταυτότητες σας, και το αντίστοιχο παράβολο από την Αγροτική τράπεζα, σε οποιαδήποτε διεύθυνση συγκοινωνιών. Αφού υπογράψεται και οι δύο στην άδεια κυκλοφορίας, και ο αρμόδιος υπάλληλος σας ανακοινώσει την ημερομηνία παραλαβής, της νέας άδειας κυκλοφορίας, τότε του δίνεις τα λεφτά στο χέρι.
Εγώ προσωπικά εάν δε διαβάσω το όνομα μου στην άδεια κυκλοφορίας, λεφτά δεν δίνω, αλλά ούτε και παραλαμβάνω το αυτοκίνητο μέχρι τότε. -
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Δίνει στον αγοραστή ένα έντυπο που πιστοποιεί ότι η άδεια έχει κατατεθεί για αλλαγή στα στοιχεία του αγοραστή ώστε να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο.
(4) σε καμμια 10αρια μέρες (μου είπανε) παίρνουν τηλέφωνο τον αγοραστή να πάει να πάρει την νέα άδεια κυκλοφορίας.Ούτε εφορίες ουτε υπουργεία.
Αυτά.
Το έντυπο, δηλώνει ότι ξεκινάει η διαδικασία της μεταβίβασης, όχι ότι τα χαρτιά έχουν κατατεθεί στο υπουργείο.
-
Ο χρήστης luck έγραψε:
Για να είσαι απολύτα κατοχυρωμένος:
Πηγαίνεται και οι δύο (αγοραστής, πωλητής) με τις ταυτότητες σας, και το αντίστοιχο παράβολο από την Αγροτική τράπεζα, σε οποιαδήποτε διεύθυνση συγκοινωνιών. Αφού υπογράψεται και οι δύο στην άδεια κυκλοφορίας, και ο αρμόδιος υπάλληλος σας ανακοινώσει την ημερομηνία παραλαβής, της νέας άδειας κυκλοφορίας, τότε του δίνεις τα λεφτά στο χέρι.
Εγώ προσωπικά εάν δε διαβάσω το όνομα μου στην άδεια κυκλοφορίας, λεφτά δεν δίνω, αλλά ούτε και παραλαμβάνω το αυτοκίνητο μέχρι τότε.Μάλιστα luck.
Αυτό θα γίνει αφότου ξεμπερδέψουμε από το ΚΕΠ;Mε την ασφάλεια του αυτοκινήτου τι γίνεται;
-
Μόλις, πάρεις την άδεια στο όνομα σου, το ασφαλήζεις πλέον εσύ. Με το που αλλάζουν τα στοιχεία παύει να ισχύει, η ασφάλεια του προυγούμενου κατόχου.
-
Έχω μερικές ερωτήσεις για μεταβίβαση αυτοκινήτου και για την άδεια κυκλοφορίας.
- Έχω εξοφλήσει το αυτοκίνητο εδώ και χρόνια. Στην ιστοσελίδα των ΚΕΠ αναφέρεται ότι απαιτούνται τα εξής:
α. Επικυρωμένα Αντίγραφα Δελτίων ταυτότητας πωλητή και αγοραστή.
β. Συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση όταν δεν παρίσταται κάποιο από τα συμβαλλόμενα μέρη.
γ. Κυριότητα (**πράξη εξόφλησης **) όταν ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο.
δ. Άδεια κυκλοφορίας θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
ε. Τέλος μεταβίβασης αξίας αυτοκινήτου 100 €*.
Έχω όλες τις αποδείξεις τράπεζας-πιστωτικής κάρτας όπου φαίνονται οι πληρωμές που έκανα κάθε μήνα. 'Πράξη εξόφλησης' όμως δεν έχω - θεωρείται τέτοια η τραπεζική απόδειξη; Ρωτάω γιατί κάπου έχασα την άδεια κυκλοφορίας και έβγαλα αντίγραφο, όπου αναφέρεται, όπως και στην παλιά, ότι υπάρχει παρακράτηση κυριότητας. Πρέπει να κάνω κάποια ενέργεια στη νομαρχία - τμήμα αυτοκινήτων για να μπορώ να μεταβιβάσω το αυτοκίνητο;
- Αφού μαζέψω όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά, πηγαίνω στη αρμόδια υπηρεσία της νομαρχίας ή σίγουρα μπορώ να κάνω δουλειά σε κάποιο ΚΕΠ, όπως αναφέρεται στην παραπάνω ιστοσελίδα; Ρωτάω γιατί άλλα μου είχαν πει παλιότερα σε ΚΕΠ και άλλα μου ζητούσαν στη νομαρχία για άλλη υπόθεση.
- Έχω εξοφλήσει το αυτοκίνητο εδώ και χρόνια. Στην ιστοσελίδα των ΚΕΠ αναφέρεται ότι απαιτούνται τα εξής:
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχω όλες τις αποδείξεις τράπεζας-πιστωτικής κάρτας όπου φαίνονται οι πληρωμές που έκανα κάθε μήνα. 'Πράξη εξόφλησης' όμως δεν έχω - θεωρείται τέτοια η τραπεζική απόδειξη; Ρωτάω γιατί κάπου έχασα την άδεια κυκλοφορίας και έβγαλα αντίγραφο, όπου αναφέρεται, όπως και στην παλιά, ότι υπάρχει παρακράτηση κυριότητας. Πρέπει να κάνω κάποια ενέργεια στη νομαρχία - τμήμα αυτοκινήτων για να μπορώ να μεταβιβάσω το αυτοκίνητο;Θα πρέπει να πάρεις άρση της παρακράτησης της κυριότητας. Αυτό είναι ένα χαρτί το οποίο έγω για ένα Peugeot το είχα πάρει από τη Lion. Μ'αυτό το χαρτί σβήνεις την παρακράτηση από την άδεια, αλλά επειδή θα κάνεις πώληση κάντα μαζί για να μην ταλαιπωρείσαι δυο φορές. Και σβήσιμο παρακράτησης και πώληση μαζί δηλαδή.
Εγώ τα είχα δώσει στον μαντρά που πήρε το Peugeot, και τα έκανε όλα μαζί.
-
Ευχαριστώ πολύ. Επικοινώνησα με την εταιρεία και θα μου ετοιμάσουν την πράξη εξόφλησης σύντομα.
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης