-
Ακολουθεί σοβαρό πόστ:
Είναι προτιμότερο μεταβίβαση να γίνει σε ΚΕΠ ή σε διεύθυνση συγκοινωνιών (ή όπως λέγεται);
-
prota apo ola sorry gia ta greeklish den exo ellinika font sto pc eixa ksekinisi diadikasies metavivasis ala telika fenete pos me douleuei o politis kai den 8a gini to 'pazari' to thema mou einai pos exo idi plirosi ta teli metavivasis 135euro (paravolo pou zitisan ta KEP ) kai mia trapeziki epitagi sto onoma tou politi ( perimena sto KEP na ipograpsoume ala telika den ir8e) ... pos ginete na paro piso ta lefta pou edosa gia tin metavivasi? kserei kaneis gia tin trapeziki epitagi? exo kratisi tin apodeksi tis trapezas otan zitisa tin epitagi ala anxonome pou anagrafete pano stin epitagi to onoma tou politi, an pao ego tin epitagi stin trapeza me tin apodiksi 8a mou epistrepsoun ta lefta pou edosa? gia ta teli metavasis ti kanw?
elpizo kapios na kserei kati parapano giati exo anxo8i me ola ta pano,
euxaristo paidia.ps. an sou fenete kapios politis m @#)$@! s apo tin arxi pistepse me 8a tin patisis argotera...
-
Θα πάρω σύντομα μηχανάκι, 250 κυβικών. Η αγορά θα γινει μάλλον από ιδιώτη και τα χρήματα (2500 ευρώ περίπου) θα τα δώσει η μητέρα μου. Η άδεια κυκλοφορίας θα βγει στο όνομα μου. Κάνω φορολογική δήλωση στην εφορία, αλλά είμαι στο αφορολόγητο (πέρσι τουλάχιστον).
Η μητέρα μου τι πρέπει να κάνει για την εφορία σχετικά με τα 2500 ευρώ;
Θα πρέπει να πάρω υπεύθυνη δήλωση από τον πωλητή οτι πουλά τη μηχανή για το ποσό αυτό;
Αν ναι, στη δήλωση ο πωλητής θα πρέπει να βάλει το όνομα το δικό μου ή της μητέρας μου;
Υποθέτω οτι αντίστοιχα θα πρέπει εγώ να του δώσω δήλωση οτι την αγοράζω για το ποσό αυτό, αλλά θα'ναι με τα δικά μου στοιχεία η δήλωση, ή με της μητέρας μου;
Εγώ, στη φορολογική μου δήλωση, θα το δηλώσω το μηχανάκι; Η θα το κάνει η μητέρα μου στο δικό της;
Τέλος, αν τελικά πρέπει οι δηλώσεις να γίνουν με το όνομα της μητέρας μου, θα υπάρξει πρόβλημα με την άδεια κυκλοφορίας αν είναι στο όνομα μου;
Τελικά στα φορολογικά έπρεπε να το βάλω νομίζω. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Θα πάρω σύντομα μηχανάκι, 250 κυβικών. Η αγορά θα γινει μάλλον από ιδιώτη και τα χρήματα (2500 ευρώ περίπου) θα τα δώσει η μητέρα μου. Η άδεια κυκλοφορίας θα βγει στο όνομα μου. Κάνω φορολογική δήλωση στην εφορία, αλλά είμαι στο αφορολόγητο (πέρσι τουλάχιστον).
Η μητέρα μου τι πρέπει να κάνει για την εφορία σχετικά με τα 2500 ευρώ;
Θα πρέπει να πάρω υπεύθυνη δήλωση από τον πωλητή οτι πουλά τη μηχανή για το ποσό αυτό;
Αν ναι, στη δήλωση ο πωλητής θα πρέπει να βάλει το όνομα το δικό μου ή της μητέρας μου;
Υποθέτω οτι αντίστοιχα θα πρέπει εγώ να του δώσω δήλωση οτι την αγοράζω για το ποσό αυτό, αλλά θα'ναι με τα δικά μου στοιχεία η δήλωση, ή με της μητέρας μου;
Εγώ, στη φορολογική μου δήλωση, θα το δηλώσω το μηχανάκι; Η θα το κάνει η μητέρα μου στο δικό της;
Τέλος, αν τελικά πρέπει οι δηλώσεις να γίνουν με το όνομα της μητέρας μου, θα υπάρξει πρόβλημα με την άδεια κυκλοφορίας αν είναι στο όνομα μου;
Τελικά στα φορολογικά έπρεπε να το βάλω νομίζω.Αν πεις να εμφανίσεις τη δωρεά των χρημάτων από τη μητέρα σου θα πληρώσεις φόρο 250€, θέλεις; ( )
Από τη στιγμή που τα εισοδήματά σου καλύπτουν το ποσό της αγοράς μην αγχώνεσαι, πάρτο στο όνομά σου, θα δηλώσεις την αγορά στο Ε1 του χρόνου και τέλος. Υπεύθυνες δηλώσεις μην ξεχάσεις να ανταλλάξεις με τον πωλητή.
-
...οι οποίες υπεύθυνες δηλώσεις ΔΕΝ χρειάζεται να επικυρωθούν από κάποια αρχή...
Απλά ανταλλάξτε τις με τον πωλητή!;) -
Σας ευχαριστώ πολύ! Στις δηλώσεις, να γράψουμε τη μάρκα, μοντέλο, χρονολογία, πινακίδα, κυβικά και τιμή; Λείπει/περισσεύει τίποτα;
-
στις δηλώσεις θα γράψετε αντίστοιχα το ακόλουθο κέιμενο:
αγόρασα/πούλησα από τον ............(ονοματεπωνυμο) του... (όνομα πατέρα) με ΑΔΤ...... το δίκυκλο με ΑΚ..... έναντι του ποσου .....Αυτό υπογράφει ο καθένας, το ανταλλάσσετε και τέλος!
-
- απ ότι έχω καταλάβει είναι δυνατό αυθημερόν να υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία (ή ΚΕΠ) αίτημα άρσης παρακράτησης (εφόσον ο ιδιοκτήτης έχει στα χέρια του εξόφληση) & μαζί αίτημα μεταβίβασης από αυτόν σε εμένα. Δηλαδή δε χρειάζεται πρώτα να τρέχει ο ιδιοκτήτης-κάτοχος πρώτα να κάνει την άρση & ακολούθως να βρεθούμε & να κάνουμε τη μεταβίβαση στο όνομά μου. Επιπλέον χρειάζεται πέρα από τα δικαιολογητικά της μεταβίβασης, μία υπεύθυνη δήλωση του (παρακρατούντος) κυρίου του οχήματος (πχ της τράπεζας ή της αντιπροσωπίας) ότι εξοφλήθηκε & παραχωρείται η κυριότητα. ¨Οποιος ειδήμων γνωρίζει παρακαλώ να μου επιβεβαιώσει ότι μπορούν να γίνουν τα παραπάνω. Αυτό το συμπεραίνω από τα παρακάτω:
για τη μεταβίβαση ΙΧ, στη σελ του υπουργείου συγκοινωνιών λέει ότι χρειάζεται :άδεια, απόδειξη πληρωμής τέλους, ενδεχομένως εξουδιοδότηση κπ μέρους που δν παρίσταται ΚΑΙ 'κυριότητα (πράξη εξόφλησης) εφόσον ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο' . Η πράξη εξόφλησης είναι το παραπάνω αποδεικτικό καταβολής όλου του χρέους προς τον παρακρατούντα κύριο (πχ τράπεζα) & η υπεύθυνη δήλωσή του ότι παραχωρεί την κυριότητα?? Δηλαδή ακόμα & εάν χρωστάει ο πωλητής το ΙΧ μπορεί να μεταβιβάσει με τα παραπάνω έγγραφα. Κάνω λάθος?
-
καλησπερα και καλως σας βρηκα.
ΝΑ ρωτησω και γω με την σειρα μιας και ειμαι λιγο ασχετος. Εχω αγορασει ενα αμαξακι skoda fabia 03 ,μεταχειρο. Περιμενω τα χαρτια απο τον εμπορα (γνωστος καλου μου φιλου-το αμαξι προσεγμενο) , μου δωσε 2 φωτοτυπιες αρχικα + την καρτα καυσαεριου, η μεταβιβαση επανω γραφει οτι εγινε στην 14/10/11 και στην φωτοτυπια του κτεο λεει οτι ληγει στις 13/10/11 πραγμα που το προσεξα σημερα ( λογο φορτου εργασιας , ουτε ασχοληθηκα.) Και ρωταω τωρα, πριν ρωτησω τον ιδιο, μπορει να μ μεταβιβασει αυτοκινητο χωρις περασμενο κτεο??? η θα μου δωσει το ισχυον κτεο τωρα με τα χαρτια που ειναι να παρω αυριο η μεθαυριο???
Αναμενω απαντηση παιδια διοτι οπως καταλαβενετε , ειμαι ασχετος και αυτην την στιγμη καιγομαι... -
Ερώτηση: μεταβίβασα αυτοκίνητο για ασήμαντο ποσό... έχει σημασία να κάνω υπεύθυνη δήλωση
-
Ναι....
-
Ο χρήστης PatrikVag έγραψε:
καλησπερα και καλως σας βρηκα.ΝΑ ρωτησω και γω με την σειρα μιας και ειμαι λιγο ασχετος. Εχω αγορασει ενα αμαξακι skoda fabia 03 ,μεταχειρο. Περιμενω τα χαρτια απο τον εμπορα (γνωστος καλου μου φιλου-το αμαξι προσεγμενο) , μου δωσε 2 φωτοτυπιες αρχικα + την καρτα καυσαεριου, η μεταβιβαση επανω γραφει οτι εγινε στην 14/10/11 και στην φωτοτυπια του κτεο λεει οτι ληγει στις 13/10/11 πραγμα που το προσεξα σημερα ( λογο φορτου εργασιας , ουτε ασχοληθηκα.) Και ρωταω τωρα, πριν ρωτησω τον ιδιο, μπορει να μ μεταβιβασει αυτοκινητο χωρις περασμενο κτεο??? η θα μου δωσει το ισχυον κτεο τωρα με τα χαρτια που ειναι να παρω αυριο η μεθαυριο???
Αναμενω απαντηση παιδια διοτι οπως καταλαβενετε , ειμαι ασχετος και αυτην την στιγμη καιγομαι...ναι ειναι απαραιτητο
εκανα την Παρασκευη μεταβιβαση γι αυτο στο λεω - μου το ζητησαν -
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Ναι....Για ποιο λόγο?
-
Για τη φορολογική σου δήλωση.
-
Μα έχω το χαρτί της μεταβίβασης και το ποσό δεν με ενδιαφέρει να το βάλω στα έσοδα.. πιο πολύ τον αγοραστή τον ενδιαφέρει για να δικαιολογήσει το τεκμήριο αγοράς..
-
...και για οποιδήποτε άλλο λόγο όπως πχ το άτομο με τον οποίο έκανες την μεταβίβαση γιατί κανένας δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο αν ο αλλος αποδειχτεί λαμόγιο.....
-
Αν δεν υπαρχει τετοια περιπτωση και ειναι 'ενδοοικογενειακη' συναλλαγη?? Παλι χρειαζεται? ( Για την ακριβεια δωθηκε δωρεαν )
-
Κανε την και ας ειναι αχρείαστη.....
Πχ σε φίλο , ειχε κάνει την εξουσιοδότηση σε στον αγοραστή για την μεταβιβαση μηχανής καθώς και την υπέυθυνση δήλωση αγοραπωλησίας. 5 χρόνια μετά μαθαίνει οτι η μηχανή ειναι ακόμα στο όνομα του απο ένα ατυχημα που έκανε ο αλλος και ηταν ανασφάλιστος. Πάλι καλά που ειχε την δήλωση αγοραπωλησίας και μπόρεσε να αποδειξει οτι ηταν πουλημένη η μηχανη και οτι δεν αυτός ο ιδιοκτήτης.
-
Μα εγω δεν εκανα καμμια εξουσιοδοτηση. Πηγαμε μαζι στη Νομαρχια και εχω αντιγραφο του εγγραφου της μεταβιβασης που αναφερει τα πληρη στοιχεια του. Οποτε ας ειναι οτι λαμογιο θελει.
-
Θέλω να αγοράσω μεταχειρισμένο.. Είδα στα δικαιολογητικά 'Παραστατικό Τράπεζας για την καταβολή του τέλους μεταβίβασης και του τέλους άδειας του αυτοκινήτου.'
Τέλος άδειας πόσο είναι? 75Ε? Το ΚΤΕΟ είναι υποχρεωτικό για αμάξι του 2006?
Μόλις τελειώσει η διαδικασία, πόσο περιμένεις να κυκλοφορήσεις το αμάξι? Αξίζει πιστεύετε η αγορά τώρα Νοέμβριο, δεδομένου θα πληρώσω τα τέλη μεταβίβασης και σε ένα μήνα θα πληρώσω και τα τέλη κυκλοφορίας του '12? Ή λέω βλακείες και δε παίζει ρόλο ακόμα και Ιανουάριο του '12 να αγοράσω?
Ευχαριστώ!
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης