-
καλησπέρα!!εχω μια χαζη ερωτηση!θελω να αγορασω ενα παλιο αυτοκινητο,που ο ιδιοκτητης του εχει παραδωσει τις πινακιδες εδω και ενα χρονο.για να το παρω πρεπει να παρει πισω τις πινακιδες??γιατι μετα και εγω θα τις παραδωσω αμεσως μεχρι να φτιαχτει το αμαξι.
-
Ο χρήστης teras έγραψε:
καλησπέρα!!εχω μια χαζη ερωτηση!θελω να αγορασω ενα παλιο αυτοκινητο,που ο ιδιοκτητης του εχει παραδωσει τις πινακιδες εδω και ενα χρονο.για να το παρω πρεπει να παρει πισω τις πινακιδες??γιατι μετα και εγω θα τις παραδωσω αμεσως μεχρι να φτιαχτει το αμαξι.Το ιδιο εχει συμβει και σε εμενα που εχω παρει ενα παλιο
Για να το παρεις στο ονομα σου πρεπει να παρεις πινακιδες κανονικα να πληρωσεις ολοκληρο το σημα και να τις καταθεσεις εσυ μετα
Αλλιως παρτο με ενα ιδιωτικο συμφωνιτικο κι οταν ειναι ετοιμο να το κυκλοφορησεις πηγαινε παρε τοτε τις πινακιδες -
Θέλω να κάνω και εγώ μια ερώτηση περί μεταβίβασης.
Λοιπόν στο αμάξι που πρόκειται να πουλήσω δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη του '10.Ο αγοραστής συμφώνησε να τα πληρώσει αυτός(μαζί και το πρόστιμο).Τα τέλη θα πρέπει να πληρωθούν πριν γίνει η μεταβίβαση στο όνομά του ώστε να μη τα πληρώσω εγώ στο μέλλον;
Επίσης η ειδοποίηση έχει έρθει σε μένα και φυσικά το αμάξι έχει τις πινακίδες του.
Γνωρίζει κανείς; -
Επειδή θα αγοράσω, ξέρετε πόσο είναι το Τέλος μεταβίβασης κ.λ.π. για I.X. 1597cc (1.6) του 1993 ?
-
Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι περι παρακράτησης,
Έχω αγοράσει ενα μεταχειρισμένο απο έναν μαντρά ο οποίος έκλεισε.Το πρόβλημά μου είναι οτι η παρακράτηση κυριότητας δεν είναι στο όνομα του μαντρά αλλά στο όνομα αυτουνού που το έδωσε στον μαντρά.Με ποιόν τρόπο μπορώ να κάνω άρση της παρακράτησης γιατί θέλω να το μεταβιβάσω?
Εννοείτε οτι το λαμόγιο ο μαντράς δεν μου έχει δώσει κανενα χαρτί και έχει κάνει κατευθείαν μεταβίβαση απο τον πελάτη του σε μένα. -
Ο χρήστης g6rtrd έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι περι παρακράτησης,
Έχω αγοράσει ενα μεταχειρισμένο απο έναν μαντρά ο οποίος έκλεισε.Το πρόβλημά μου είναι οτι η παρακράτηση κυριότητας δεν είναι στο όνομα του μαντρά αλλά στο όνομα αυτουνού που το έδωσε στον μαντρά.Με ποιόν τρόπο μπορώ να κάνω άρση της παρακράτησης γιατί θέλω να το μεταβιβάσω?
Εννοείτε οτι το λαμόγιο ο μαντράς δεν μου έχει δώσει κανενα χαρτί και έχει κάνει κατευθείαν μεταβίβαση απο τον πελάτη του σε μένα.Δεν εχεις τα στοιχεια του απο την υπευθυνη δηλωση που πηρες οταν το αγορασες;Εσυ ποιον πληρωνες;
-
Πήρα καταναλωτικό απο τράπεζα και τον εξόφλησα όταν καναμε την μεταβίβαση αλλά δεν είδα στην άδεια οτι είχε γίνει παρακράτηση.
-
Ο χρήστης g6rtrd έγραψε:
Πήρα καταναλωτικό απο τράπεζα και τον εξόφλησα όταν καναμε την μεταβίβαση αλλά δεν είδα στην άδεια οτι είχε γίνει παρακράτηση.Πρεπει να τον βρεις και να πατε μαζι στην διευθυνση συγκοινωνιών για να γινει αρση της παρακρατησης.Ισως να γινεται και στα ΚΕΠ.
Δεν αποκλειω να εγινε λαθος απο τον υπαλληλο που εγραψε την αδεια κυκλοφοριας και να εβαλε την παρακρατηση.
-
Το προβλημα ειναι οτι ο μαντρας απο οτι εμαθα μετα ειναι λαμογιο και φοβαμαι μηπως χρωσταει αυτος λεφτα στον προηγουμενο ιδιοκτητη και γιάυτο να μου εβγαλε την αδεια με παρακρατηση στο ονομα του.Το θεμα ειναι πως κατοχυρωνομαι εγω οτι εχω πληρωσει το αυτοκινητο και δεν ερθει μια ωραια πρωια ο πρωτος ιδιοκτητης και μου πει ''φιλαρακι ο μαντρας μου χρωσταει λεφτα ή μου τα δινεις εσυ ή σου παιρνω το αμαξι''.Κατ'αρχην μπορει να το κανει?Και κατα δευτερον και να μη μπορει παλι εγω εχω το προβλημα γιατι δε μπορω να το πουλησω χωρις την αρση.Τι αλλο μπορω να κανω?
-
Βρες εσυ τον προηγουμενο ιδιοκτητη και θα μαθεις αν υπαρχει προβλημα.Αλλωστε αν υπηρχε κατι δεν θα σε ενοχλουσε απο τοτε;
-
Αν δεν μπορείς να βρεις τον παλαιό ιδιοκτήτη για να σου κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι άρει την παρακράτηση κυριότητας τότε έχεις την εξής λύση:
Να πας σε τοπικό ειρηνοδικείο και να κάνεις υπευθυνη δήλωση ότι δεν χρωστάς το αυτοκίνητο προκειμένου να μπορείς να το μεταβιβάσεις.
Αν από την άλλη σου κρατά τελικά την κυριότητα ο πρώην 'μαντρας' και αδυνατείς να επικοινωνήσεις μαζί του, τότε πας στο πρωτοδικείο στο αρμόδιο τμήμα και κάνεις εκεί υπεύθυνη δήλωση ότι έχει κλείσει η συγκεκριμένη επιχείρηση ενώ παράλληλα αδυνατείς να βρεις τον ιδιοκτήτη της για να πάρεις χαρτί άρσης της παρακράτησης κυριότητας! -
Ευχαριστω θα το δοκιμασω
-
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.
Ο Πατέρας μου έχει ένα χόντα σιβικ του οποίου έχει παραδώσει τις πινακίδες. Είχε ξεχάσει το ΚΤΕΟ που έπρεπε να περάσει κανονικά μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010.
Γίνεται τώρα η μεταβίβαση χωρίς να έχει περάσει ΚΤΕΟ το αμάξι; Επίσης πώς γίνεται να πουληθεί το αμάξι σαν εμπόρευμα; Δηλαδή να πάει ο αγοραστής να βγάλει πινακίδες και να κάνει τη μεταβίβαση μόνος του. -
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν ένα αυτοκίνητο που δεν έχει εξοφληθεί ακόμα και είναι στο όνομα δύο ατόμων, αν μπορεί ο ένας εκ των δύο να μεταβιβάσει το μισό που είναι στο όνομά του σ΄ένα τρίτο άτομο.
-
Ο χρήστης setes έγραψε:
Γίνεται τώρα η μεταβίβαση χωρίς να έχει περάσει ΚΤΕΟ το αμάξι; Επίσης πώς γίνεται να πουληθεί το αμάξι σαν εμπόρευμα; Δηλαδή να πάει ο αγοραστής να βγάλει πινακίδες και να κάνει τη μεταβίβαση μόνος του.Στο ΚΕΠ πάντως ζητάνε πιστοποιητικό ΚΤΕΟ, διαφορετικά δεν προχωράει η μεταβίβαση.
-
Υπαρχει καποιος πινακας με το κοστος μεταβιβασης αναλογως κυβικων κτλ?
-
παλιο αυτοκινητο το οποιο εχει αγροτικη αδεια, θελει φιλος να το πουλησει για ανταλλακτικα. Τι πρεπει να κανει?
-
να καταθεσει προσωρινα τις πινακιδες στην εφορια και να κανει τη μεταβιβαση στο νεο αγοραστη? Μπορει να γινει επειδη αυτο, επειδη ειναι αγροτικη η αδεια?
-
να καταθεσει οριστικα τις πινακιδες στο υπουργειο και να κρατησει την αδεια? Δε θα ειναι ειναι παρανομος ο νεος αγοραστης?
-
-
Φαντάζομαι οτι επειδή είναι αγροτικό θα πρέπει αν καταθέσει την άδεια μόνιμα γιατί μπορει να μπλέξει σε λιγα χρόνια αργοτερα αν αποφασίσει να σταματήσει να είναι αργότης. Εκει θα του ζητήσουν πίσω την άδεια και να πουλήσει το άγροτικό αλλα αμα δεν το έχει πώς θα το κάνει? Θα πρεπει μετά να βρει φόρμουλα και να πεί οτι ηταν σε αχρησία κλπ κλπ.
Καλύτερα να μόνιμα να φύγει από πάνω του. Το πρόβλημα ειναι οτι το υπουργείο δεν δέχεται μόνιμη κατάθεση άδειας αλλά μόνο μέσα απο τις εταιρείες ανακύκλωσης οπότε θα πρέπει να βρει κάποιον ή να του κάνει τα χαρτιά χωρίς να του πάρει το όχημα ή να το ξυλώσει οτι χρειάζεται πρίν το πάει για ανακύκλωση.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Φαντάζομαι οτι επειδή είναι αγροτικό θα πρέπει αν καταθέσει την άδεια μόνιμα γιατί μπορει να μπλέξει σε λιγα χρόνια αργοτερα αν αποφασίσει να σταματήσει να είναι αργότης. Εκει θα του ζητήσουν πίσω την άδεια και να πουλήσει το άγροτικό αλλα αμα δεν το έχει πώς θα το κάνει? Θα πρεπει μετά να βρει φόρμουλα και να πεί οτι ηταν σε αχρησία κλπ κλπ.Καλύτερα να μόνιμα να φύγει από πάνω του. Το πρόβλημα ειναι οτι το υπουργείο δεν δέχεται μόνιμη κατάθεση άδειας αλλά μόνο μέσα απο τις εταιρείες ανακύκλωσης οπότε θα πρέπει να βρει κάποιον ή να του κάνει τα χαρτιά χωρίς να του πάρει το όχημα ή να το ξυλώσει οτι χρειάζεται πρίν το πάει για ανακύκλωση.
ο ανθρωπος δεν ειναι πλεον αγροτης, ειναι μεγαλος στην ηλικια. Εχει καμια χρησιμοτητα η αγροτικη αδεια για να την κρατησει?
προφανως δεν μπορει να γινει αυτο με τις εταιριες ανακυκλωσης.
καποια αλλη λυση?
-
Αν μπορεί να με βοηθήσει καποιος θα ήμουν υποχρεος.
Θέλω να αγοράσω αμάξι από ιδιώτη.Θα πάμε στα ΚΕΠ.ΟΚ θα κανουμε τις υπευθυνες δ΄λώσεις για το τίμημα πώλησης.Το ερώτημα είναι ποτε δίνω τα λεφτα ?(τραπεζικη επιταγη).Στο ΚΕΠ,πρίν το ΚΕΠ ?
και πες οτι τελειώσαμε και πήρα το αμάξι.Η αδεια κυκλοφορίας?Θα έχω φωτοτυπία του προηγούμεου με την υπέυθηη δήλωση και είμαι καλυμμένος?και με το ασφαλιστήριο?με καλύπτει αυτό του πωλητη?
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης