-
Αγαπητοί φίλοι μόλις χτες 'έπεσα πάνω' σε ένα Mazda RX-7 μοντέλο 1986 εντελώς παρατημένο,χωρίς πινακίδες και με χαρτί του δήμου κολλημένο επάνω που σημαίνει ότι είναι εκεί τουλάχιστον κανα 2μηνο....Το ποθώ απίστευτα (ποιος δε θα το έκανε άλλωστε) και θα ήθελα μερικές πληροφορίες από τους πεπειραμένους!!:D Κατ'αρχήν πόσο νόμιμο είναι να το σηκώσω από εκεί και ουσιαστικά να επέλθει στην κατοχή μου;Νομίζω πως επειδή είναι παρατημένο είναι κρίμα να καταλήξει κι αυτό στα αζήτητα του δήμου..Αν το πάρω θα μπορώ να βγάλω πινακίδες και ότι άλλο χαρτί χρειάζεται για να το κυκλοφορήσω μετά;;Επίσης κάτι βασικό...Τι μειονεκτήματα έχει το συγκεκριμένο μοντέλο (δεδομένου ότι είναι Wankel ο κινητήρας του και μάλιστα από τους παλιούς Wankel);;Η γνώμη κατόχων του συγκεκριμένου μοντέλου θα μου ήταν ανεκτίμητη... Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω τους moderators να αφήσουν το thread ανοικτό..Γνωρίζω ότι υπάρχει ήδη ανοικτό thread για παλιά αυτοκίνητα και κανόνες που ισχύουν για την απόκτηση εγκαταλελειμμένων αλλά επειδή έμαθα πως ο δήμος θα το σηκώσει από εκεί σε κάνα 3-4 μέρες και επειδή δεν έχω ειλικρινά το χρόνο να διαβάσω τα posts εκεί,ας συγκεντρωθούν εδώ όλες οι πληροφορίες για να το σώσω το αμαξάκι από τα χέρια του δήμου...Είναι μισοδιαλυμένο βέβαια (ούτε τιμόνι,ούτε καν καθίσματα δεν έχει) αλλά πονάει η καρδιά μου να το αφήσω από τη μία και από την άλλη ποιος ξέρει,μπορεί στο μέλλον να ασχοληθώ λιγάκι μαζί του και να αποκτήσει ξανά ψυχή...Ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέρων...
-
Αγαπητοί φίλοι μόλις χτες 'έπεσα πάνω' σε ένα Mazda RX-7 μοντέλο 1986 εντελώς παρατημένο,χωρίς πινακίδες και με χαρτί του δήμου κολλημένο επάνω που σημαίνει ότι είναι εκεί τουλάχιστον κανα 2μηνο....Το ποθώ απίστευτα (ποιος δε θα το έκανε άλλωστε) και θα ήθελα μερικές πληροφορίες από τους πεπειραμένους!!:D Κατ'αρχήν πόσο νόμιμο είναι να το σηκώσω από εκεί και ουσιαστικά να επέλθει στην κατοχή μου;Νομίζω πως επειδή είναι παρατημένο είναι κρίμα να καταλήξει κι αυτό στα αζήτητα του δήμου..Αν το πάρω θα μπορώ να βγάλω πινακίδες και ότι άλλο χαρτί χρειάζεται για να το κυκλοφορήσω μετά;;Επίσης κάτι βασικό...Τι μειονεκτήματα έχει το συγκεκριμένο μοντέλο (δεδομένου ότι είναι Wankel ο κινητήρας του και μάλιστα από τους παλιούς Wankel);;Η γνώμη κατόχων του συγκεκριμένου μοντέλου θα μου ήταν ανεκτίμητη... Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω τους moderators να αφήσουν το thread ανοικτό..Γνωρίζω ότι υπάρχει ήδη ανοικτό thread για παλιά αυτοκίνητα και κανόνες που ισχύουν για την απόκτηση εγκαταλελειμμένων αλλά επειδή έμαθα πως ο δήμος θα το σηκώσει από εκεί σε κάνα 3-4 μέρες και επειδή δεν έχω ειλικρινά το χρόνο να διαβάσω τα posts εκεί,ας συγκεντρωθούν εδώ όλες οι πληροφορίες για να το σώσω το αμαξάκι από τα χέρια του δήμου...Είναι μισοδιαλυμένο βέβαια (ούτε τιμόνι,ούτε καν καθίσματα δεν έχει) αλλά πονάει η καρδιά μου να το αφήσω από τη μία και από την άλλη ποιος ξέρει,μπορεί στο μέλλον να ασχοληθώ λιγάκι μαζί του και να αποκτήσει ξανά ψυχή...Ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέρων...
-
-
Ξέχνα το καλύτερα. Τo Mazda RX7-FB (1ης γενιάς) είναι πολύ χρέπι απο όλες τις απόψεις. Το μοτέρ μάλιστα καίει πιο πολύ λάδι παρά βενζίνη. Και αμα είναι μισοδιαλυμένο όπως λές, θα πρέπει να ρίξεις πολλά λεφτά για να το φτιάξεις.
Αν θέλεις σώνει και καλά FB, ψάξε στα μεταχειρισμένα. Όλο και κάποιο θα βρείς σε εξευτελιστική τιμή, και σίγουρα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση απο το παρατημένο.
Να σημειώσω οτι δεν είμαι κάτοχος, αλλά έχω μιλήσει με κανα δυό άτομα που το είχαν. Όλοι τους το βρίζανε.
-
Δεν ξερώ ποσο χρεπι ειναι αλλα το τσάμπα είναι τσάμπα.
Δυστυχώς όμως δεν μπορείς να το πάρεις και να φύγεις αγκαζέ μαζί του για πινακίδες παρόλλο που κανεις δεν το θέλει! -
Ωχ!Κρίμα ρε συ,με αποκαρδίωσες τώρα...Γιατί έτσι..Όσο για το FB που λες ούτε καν έχω ασχοληθεί..Δε θέλω σώνει και καλά να πάρω RX-7 απλά επειδή έπεσα στην περίπτωση το λέω..Πάντως ο κινητήρας του πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση (δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό,πήγα και άνοιξα το καπώ και φάνηκε μια χαρά).Πρέπει να είναι παρατημένο εκεί μετά από καταδίωξη γιατί το έχει στουκάρει παντού (όχι στο σασί αλλά το καταλαβαίνεις από τα λάστιχα)..Σχετικά με την κυριότητα και τη δυνατότητα νόμιμης επανακυκλοφορίας του ξέρει κανείς τίποτα;;
(Α και ευχαριστώ πολύ φίλε dog80 για τις πληροφορίες ) -
Δεν ξερώ ποσο χρεπι ειναι αλλα το τσάμπα είναι τσάμπα.
Δυστυχώς όμως δεν μπορείς να το πάρεις και να φύγεις αγκαζέ μαζί του για πινακίδες παρόλλο που κανεις δεν το θέλει!Γιατί δεν μπορώ να το πάω για πινακίδες φίλε Tiger;Αφού είναι παρατημένο και οι πινακίδες δεν είναι εκεί..Τι χρειάζεται; Να φωνάξω την αστυνομία να το διαπιστώσει;Ακόμα και αυτό το κάνω!Αρκεί να το σώσουμε,θρυλικό αμάξι είναι ρε παιδιά,πόσα RX-7 του 1983 υπάρχουν;Και όσα και να υπάρχουν δεν τα βλέπεις και κάθε μέρα μπροστά σου!Όσο για το τζάμπα,ξέρεις τι θα μου κοστίσει για να το φτιάξω φίλε μου; Πολύ παραπάνω από όσο αξίζει τώρα ολόκληρο!! Αλλά έχω φάει κόλλημα...Γιατί όμως δεν μπορώ να βγάλω πινακίδες κλπ.;Τι χρειάζεται;
-
Ο χρήστης AlgoryThm έγραψε:
Γιατί όμως δεν μπορώ να βγάλω πινακίδες κλπ.;Τι χρειάζεται;Πρέπει να έχεις επίσημα έγγραφα που να αποδεικνύουν πως είσαι ο νόμιμος κάτοχος και έχεις την κυριότητα του αυτοκινήτου.
-
Ναι αλλά αυτό το αυτοκίνητο είναι εκεί κάνα χρόνο (ρώτησα σήμερα και μου είπαν ότι δεν το έχουν σηκώσει επειδή δεν έχει ούτε τιμόνι ούτε σασμάν ούτε χειρόφρενο και δεν μπορούν να το κουμαντάρουν)..Εγώ έχω κάτι υπ'όψη μου για να το πάρω από κει αλλά κολλάω στα έγγραφα...Τόσο χρόνο που είναι εκεί δεν παραγάφεται η κυριότητα εφ'όσων δεν έχει δηλωθεί ξανά στις αρμόδιες αρχές (ΚΤΕΟ,τέλη κυκλοφορίας και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο..);;Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ πιθανότητα να βγάλω κάποια στιγμή χαρτιά;Δεν ξέρει κανείς κάποιο παραθυράκι στο νόμο;;;
-
Ρώτα στον ΟΔΔΥ ... http://www.oddy.gr/
Ρώτα στην Διεύθυνση Μεταφορών της περιοχής σου ...
Ρώτα το Δήμο που θα έρθει να το πάρει ...
Συμβουλέψου από ένα δικηγόρο που ασχολείται με τα θέματα αυτοκίνησης ... (θα βρεις από ασφαλιστική εταιρία ...)
Ρώτα και κανένα έμπορο μεταχειρισμένων ... Αυτοί ξέρουν ...Πάντως παραθυράκια υπάρχουν ...
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις,θα το ψάξω και θα κάνω και post τι βρήκα τελικά ώστε να μάθουν και οι υπόλοιποι τι ισχύει σ'αυτές τις περιπτώσεις!
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις,θα το ψάξω και θα κάνω και post τι βρήκα τελικά ώστε να μάθουν και οι υπόλοιποι τι ισχύει σ'αυτές τις περιπτώσεις!Είχα κι εγώ ρωτήσει για κάτι παρόμοιο πριν από καιρό (αν πχ μπορείς να βγάλεις άδεια σε αυτοκίνητο που βρήκες παρατημένο στην αποθήκη του παπού σου!) και τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά.
Υπάρχουν τρόποι.... τροποποίησης του συγκεκριμένου ώστε να μοιάζει με κάποιο άλλο πχ τρακαρισμένο για πέταμα που όμως έχει χαρτιά.... Μεταφορά σε άλλη χώρα σαν σκουπίδι, να βγάλει πινακίδες εκεί με μυστηριώδεις τρόπους και μετά εισαγωγή εδώ. Χρήση διαδικασιών ΟΔΔΥ....και διασυνδέσεων.
Όλα όμως μοιάζουν πολυέξοδα, πολύ παράνομα και πολύ χρονοβόρα. Μια και το αυτοκίνητο που θες δεν είναι τόσο σπάνιο μπορείς να το βρεις σαν μεταχειρισμένο.
Αν πάντως βρεις κάποια απλοποιημένη διαδικασία θα ήθελα να την ακούσω. -
Η έννοια της χρησικτησίας εφαρμόζεται και για κινητά; Και αν ανι για πόσο χρόνο; Δηλαδή μπορείς να πάρεις το αυτοκίνητο, να το βάλεις στην αυλή σου, και μετά από x έτη να πεις ότι τώρα είναι δικό μου;[/i]
-
δεν υπαρχει περιπτωση με νομιμες διαδικασιες να εκδοθει αδεια κυκλοφοριας για αυτοκινητο εγκαταλελειμενο αφου το αυτοκινητο αυτο ειτε εχει γινει οριστικη διαγραφη [δηλ ο νομιμος ιδιοκτητης του κατεθεσε οριστικα και αμετακλητα την αδεια στο υπ.συγκοινωνιων και το εγκατελειψε] ειτε οι πινακιδες του εχουν αφαιρεθει απο την τροχαια και ο νομιμος ιδιοκτητης του για οποιονδηποτε λογο δεν το εχει αναζητησει........ αν και σε καποιο σχετικο νομοσχεδιο πριν λιγο καιρο υπηρχε η δυνατοτητα εφ'οσον μπορει να περασει επιτυχως τεχνικο ελεγχο ΚΤΕΟ να μπορει να ενταχθει στον δημοτικο στολο.
τα αυτοκινητα αυτα καταληγουν σε μαντρες μεταχειρισμενων [υπαρχουν αρκετες στον Ασπροπυργο εδω στην Αθηνα] κατοπιν συμφωνιας του δημου με τους ιδιοκτητες τους οι οποιοι πληρωνονται για να τα συγκεντρωνουν εκει.
δυο πραγματα μπορει να κανει κανεις εαν θελει να παρει ενα εγκαταλελειμενο.
το ενα που δεν ειναι νομιμο ειναι με οποιο τροπο μπορει να το μεταφερει εκει που θελει και το αλλο ειναι να το αγορασει σαν παλιοσιδερα απο τον μαντρά που θα το παρει νομιμα στην μαντρα του για διαλυση αφου μαθει ποιος και που ειναι απο την αρμοδια υπηρεσια του δημου.
βεβαια επειδη στην Ελλαδα ζουμε υπαρχει και μια τριτη περιπτωση που προυποθετει την υπαρξη του καταλληλου ανθρωπου στην καταλληλη θεση του δημου οπου μπορει να μεσολαβησει για να το παρει.
-
Φαντάζομαι ένα τέτοιο αυτοκίνητο,χωρίς άδειες πινακίδες κλπ,μπορεί να χρησιμοποιηθεί san track-day car χωρίς προβλήματα νομιμότητας.Ή μήπως κάνω λάθος;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Φαντάζομαι ένα τέτοιο αυτοκίνητο,χωρίς άδειες πινακίδες κλπ,μπορεί να χρησιμοποιηθεί san track-day car χωρίς προβλήματα νομιμότητας.Ή μήπως κάνω λάθος;ενα τετοιο αυτοκινητο μπορει να κυκλοφορει οπουδηποτε εκτος απο δημοσιο δρομο εθνικου επαρχιακου ή αστικου δικτυου παρα μονο επανω σε τρειλερ.
χωρις να εχω παει υποθετω οτι στην χωματινη πιστα 4Χ4 του Αταρτ τα τετρακινητα που νοικιαζει δεν εχουν αδ.κυκλοφοριας οπως και τα καρτ κλπ κλπ.....
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Φαντάζομαι ένα τέτοιο αυτοκίνητο,χωρίς άδειες πινακίδες κλπ,μπορεί να χρησιμοποιηθεί san track-day car χωρίς προβλήματα νομιμότητας.Ή μήπως κάνω λάθος;
ενα τετοιο αυτοκινητο μπορει να κυκλοφορει οπουδηποτε εκτος απο δημοσιο δρομο εθνικου επαρχιακου ή αστικου δικτυου παρα μονο επανω σε τρειλερ.
χωρις να εχω παει υποθετω οτι στην χωματινη πιστα 4Χ4 του Αταρτ τα τετρακινητα που νοικιαζει δεν εχουν αδ.κυκλοφοριας οπως και τα καρτ κλπ κλπ.....
Αυτό είναι καί τό πρόβλημα πού έχω μέ τό καντετάκι μου,πού σκέφτομαι νά τό παρατήσω στήν πίστα τών Σερρών,αφού παραδώσω τίς πινακίδες του,όταν μέ τό καλό αποκτήσω καινούριο αυτοκίνητο.
Πώς όμως θά τό πηγαίνω,άν χρειαστεί,στό συνεργείο; -
Παιδιά επειδή τελικά το έψαξα το πράγμα (παρ'όλο που μόλις δυο μέρες αφ'ότου ανοίχτηκε αυτό το θέμα το αυτοκίνητο είχε ήδη μετακινηθεί,μάλλον από ιδιώτες) με νόμιμες διαδικασίες είναι σχεδόν αδύνατο τελικά να βγάλει κάποιος πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας για εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο.. Ακριβώς όπως τα περιγράφετε πιο πάνω..Μόνο αν έχεις κάποιο γνωστό σου άτομο σε 'γερή καρέκλα' και βοηθήσει..αλλιώς με τίποτα.. Για να βγάλουν καινούρια άδεια χρειάζεται η παλιά καθώς και οι πινακίδες και το αυτοκίνητο πρέπει να περάσει πρώτα από τεχνικό έλεγχο του KTEO που σημαίνει...ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ!!Κρίμα πάντως κάτι ωραία παλιά αυτοκίνητα σαν αυτά να καταλήγουν στις μάντρες του δήμου..Πολύ κρίμα..
-
Κρίμα πάντως κάτι ωραία παλιά αυτοκίνητα σαν αυτά να καταλήγουν στις μάντρες του δήμου..Πολύ κρίμα..Το θέμα είναι μήπως μέσω αυτής της οδού μπορούν να νομιμοποιηθούν δηλαδή να τα πουλήσει ο δήμος (ίσως μέσω ΟΔΔΥ) βγάζοντας καινούργια χαρτιά?
-
Δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι συστηματοποιημένο και το να βρεις το μαντρά που παρέλαβε το αυτοκίνητο είναι λιγάκι απίθανο,δε συμφωνείς;Εκτός αν έχεις κάποιον γνωστό σου μέσα στον ΟΔΔΥ...Αλλιώς πως..Δε νομίζω να δίνουν πληροφορίες για κάτι τέτοια θέματα..
MAZDA RX-7 ZHTEI ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ...!!