-
Service Accent μοντέλο 2007 στην αντιπροσωπεία.
290 ευρώ από τα οποία τα 30 ήταν ένα ανταλλακτικό που αλλάχτηκε διότι το αυτοκίνητο όποτε έπεφτε σε λακκούβα έκανε ένα άσχημο θόρυβο. Δεν ήταν ούτε αμορτισέρ ούτε κάτι σοβαρό, μου είπαν τί ήταν αλλά δεν είναι δικό μου το αμάξι και δεν έδωσα σημασία.
Στο τέλος του σέρβις ο υπεύθυνος έκανε βόλτα με το αμάξι και διαπίστωσε ότι το τιμόνι έχει σοβαρό θέμα με το μοτέρ του οποίο η αντικατάσταση κοστίζει 600-700 ευρώ αλλά τρέχει μια προσφορά στα 350. Έγινε παραγγελία και το μοτέρ ήρθε και αλλάχτηκε μετά από 15 μέρες περίπου.
-
NISSAN PULSAR 1.5 : Σετ ιμάντα χρονισμού, τροχαλία και λουρί μαζί με εργατικά σε αντιπροσωπεία 330 ευρω (90ευρω τα εργατικά!!) Λιγάκι τσιμπημενες οι τιμούλες ή μου φενεται?
-
NISSAN PULSAR 1.5 : Σετ ιμάντα χρονισμού, τροχαλία και λουρί μαζί με εργατικά σε αντιπροσωπεία 330 ευρω (90ευρω τα εργατικά!!) Λιγάκι τσιμπημενες οι τιμούλες ή μου φενεται?
Εάν θυμάμαι αντιπροσωπεία 35-40€/ έχει η εργατοώρα . Άλλαξες και αντλία νερού ή έχεις λίγα χιλιόμετρα το αμάξι. Συνήθως κάθε 2η αλλαγή ιμάντα αλλάζουμε .
-
Σε Opel Corsa D πετρέλαιο με το A13DTE κινητήρα , έχει 150,000 χιλιόμετρα .
Λάδια Liqui Moly 5/40 και όλα τα φίλτρα με εμπορίου μόνο λαδιού μπήκε γνήσιο , σε συνεργείο εκτός δικτύου 90€ όλα .
Το αμάξι θα χρειαστεί επιπλέον βαλβίδα egr και όλο το σέτ χρονισμού καδένας . . ( 220-240€) ο χρονισμός , του είπα να αλλαχτεί και η αντλία νερού επιπλέον
-
καλησπερα! οχι δεν αλλαξα αντλια! εχω λιγα χιλιομετρα!
-
Renault Clio mk3 1.2 tce του 11' με 140.000km:
Λάδια elf 5w40
Φίλτρο λαδιού , αέρος, καμπίνας (γνήσια)
Σετ ιμάντα χρονισμού και τρόμπα νερού (γνήσια)
Εξωτερικός ιμάντας (γνήσιος)
Αντιψυκτικό (γνήσιο)
Πολλαπλασιαστής (marelli)
Καθαρισμός και ρύθμιση στα ταμπούρα
Καθαρισμός πεταλούδας
Πλήρωση συστήματος a/c με freon
Σύνολο 470€ σε εξειδικευμένο -
Huyndai i20:
Αλλαγή λαδιών
Αλλαγή φίλτρο αέρος
Αλλαγή φίλτρου βενζίνης
Αλλαγή φίλτρου λαδιού και καμπίνας
Αλλαγή μπουζί
Καθαρισμός Πεταλούδας
Γενικός ΈλεγχοςΚόστος: 160€
Έχετε εμπειρία από τις παρακάτω εργασίες (Κόστος ανταλλακτικά + εργασία) ???
1.Αλλαγη Τσιμουχας Στροφάλου.
2. Αλλαγή ΚαδέναςΜαλλον θα χρειαστεί να τα κάνω σύντομα και δεν ξέρω πόσο βαθιά θα πρέπει να βάλω στην τσέπη το χέρι.
-
Πόσα χλμ έχει και θέλει καδένα;;;
-
Εργατικά γύρω στα 80-100 παίρνουν για καδένα...η τσιμούχα στροφάλου αλλάζεται συνήθως μαζί εφόσον ανοιχτεί ο καθρέφτης της μηχανής ...
-
Είναι 135.00χλμ , βέβαια εισαγωγής επομένως δεν ξέρω πραγματικά.
Επειδή όμως λογικά θα χρειαστώ αλλαγή τσιμουχας στροφάλου και μιας και σαν να άρχισε να χτυπάει η καδένα λέω να την αλλάξω προληπτικά.Φοβάμαι μην με αφήσει κάποια στιγμή και πάρω το μοτέρ στο χερι
-
@eco1225 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Επειδή όμως λογικά θα χρειαστώ αλλαγή τσιμουχας στροφάλου και μιας και σαν να άρχισε να χτυπάει η καδένα λέω να την αλλάξω προληπτικά.Φοβάμαι μην με αφήσει κάποια στιγμή και πάρω το μοτέρ στο χερι
Το είπες μόνο σου για τα χιλιόμετρα. Για να χτυπά η καδένα έχει τουλάχιστον τα διπλά ή ο προηγούμενος άλλαζε λάδια σπάνια.
-
Αφού είναι εισαγωγής το πιθανότερο είναι ότι θα πήγαινε by the book τις αλλαγές λαδιών με ο.τι συνεπάγεται αυτο...στην αλλαγή σετ καδένας προτίμησε γνήσιο ανταλλακτικό
-
Γιατί ν' αλάξεις τσιμούχα στροφάλου, χάνει λάδι το αυτοκίνητο, στάζει κάτω?
-
@andya3 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Γιατί ν' αλάξεις τσιμούχα στροφάλου, χάνει λάδι το αυτοκίνητο, στάζει κάτω?
Δυστυχώς ναι, βρίσκω σταγόνες , όχι λίμνη αλλά κάθε φορά που ξεπαρκαρω βλέπω λερωμένο το πεζοδρομιο με σταγόνες αρκετές.
Όταν το είχα πάει για σέρβις μου είχε πει ότι βλέπει κάποια διαρροή αλλά θα πρέπει να πλυθεί πρώτα από κάτω για να το κοιτάξει. Επομένως μια μέρα πριν το πάω στο μάστορα θα το πάω για πλύσιμο πρώτα.
Κατά 99% πιστεύω από εκεί θα είναι η διαρροή.Σκέφτηκα να βάλω το προϊόν της liquy moly που είναι για τέτοιες διαρροές ( αναζωογόνηση τσιμουχων κλπ) αλλά πιστεύω ότι άμα κάνει κάτι θα το κάνει για λίγο καιρό και πάλι θα έχω τα ίδια.
-
Σου είπε στο συνεργείο να το πλύνεις από κάτω για να δει αν στάζει λάδι από την τσιμούχα στροφάλου? Σοβαρά τώρα? Να το σηκώσει να καθαρίσει λίγο από κάτω στο ύψος της τσιμούχας και να δει. Εκτός αν το έχεις βουλιάξει σε κανένα βάλτο και έχει γεμίσει λάσπες από κάτω και δεν μπορεί να καταλάβει.
Να μη βάλεις τίποτα, ούτε πρόσθετα ούτε τίποτα. Αν θέλει αλλαγή η τσιμούχα άστο να στάζει, δεν παθαίνει τίποτα. Είναι πολύ μικρή η ποσότητα. Έλεγχε τα λάδια σου περιστασιακά και αν χρειαστεί συμπλήρωνε.
Θα αλλάξεις τσιμούχα όταν αλλάξεις σετ καδένας. Και μαζί όλα τα παρελκόμενα, φλάντζα και βίδες καθρέφτη, γρανάζι χρονισμού κλπ. Είναι ένα σημαντικό κόστος, δεν ξέρω πόσο πάει στα Hyundai. -
Opel Corsa C του 2004 .
Αλλαγή 2 μπιλιοφορων και λάδια κινητήρα και φίλτρο λαδιού , 130€ +40€ εργασία .Opel Corsa D a13dte με 160,000 χιλιόμετρα
Αλλαγή βαλβίδας egr ( λιγότερα από 120€ ) δε βρίσκεις , + 2 προθερμαντηρες εμπορίου 170€ + 50€ εργασία . Είχε ανάψει σχετικό σφάλμα βλάβης . -
@andya3 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Σου είπε στο συνεργείο να το πλύνεις από κάτω για να δει αν στάζει λάδι από την τσιμούχα στροφάλου? Σοβαρά τώρα? Να το σηκώσει να καθαρίσει λίγο από κάτω στο ύψος της τσιμούχας και να δει. Εκτός αν το έχεις βουλιάξει σε κανένα βάλτο και έχει γεμίσει λάσπες από κάτω και δεν μπορεί να καταλάβει.
Να μη βάλεις τίποτα, ούτε πρόσθετα ούτε τίποτα. Αν θέλει αλλαγή η τσιμούχα άστο να στάζει, δεν παθαίνει τίποτα. Είναι πολύ μικρή η ποσότητα. Έλεγχε τα λάδια σου περιστασιακά και αν χρειαστεί συμπλήρωνε.
Θα αλλάξεις τσιμούχα όταν αλλάξεις σετ καδένας. Και μαζί όλα τα παρελκόμενα, φλάντζα και βίδες καθρέφτη, γρανάζι χρονισμού κλπ. Είναι ένα σημαντικό κόστος, δεν ξέρω πόσο πάει στα Hyundai.Η τσιμουχας στροφάλου ήτανε δική μου "διάγνωση" ή μάλλον εικασία... Ίσως είναι κάτι άλλο.
Όταν το πήγα για service απλά μου είπε ότι βλέπει από κάπου να ζει διαρροή να το πλύνω από κάτω για να το δούμε από πού προέρχεται.
-
Τελικά το πήγα για πλύσιμο από κάτω στο σασί και φαίνεται καθαρά πλέον ότι χάνει από τη μηχανή εκεί που ενώνεται με το σασμάν...
Φαντάζομαι για την επισκευή θα χρειαστεί κατέβασμα....Πάντως πρόκειται για λάδια μηχανής απ' ότι καταλαβαίνω κ όχι βαλβολίνες.
Έχω κλείσει την Τρίτη ραντεβού για να το δει ο μάστορας και με την ευκαιρία να δει και καδένα κλπ άμα θέλει αλλαγή.!
-
Τελικά το πήγα για πλύσιμο από κάτω στο σασί και φαίνεται καθαρά πλέον ότι χάνει από τη μηχανή εκεί που ενώνεται με το σασμάν...
Φαντάζομαι για την επισκευή θα χρειαστεί κατέβασμα....Πάντως πρόκειται για λάδια μηχανής απ' ότι καταλαβαίνω κ όχι βαλβολίνες.
Έχω κλείσει την Τρίτη ραντεβού για να το δει ο μάστορας και με την ευκαιρία να δει και καδένα κλπ άμα θέλει αλλαγή.!
Αν τελικά χρειαστεί κατέβασμα του σασμάν, είναι ευκαιρία να δεις αν θέλεις δίσκο-πλατώ και τη βάση του σασμάν.
Ο καθρέφτης με την τσιμούχα στροφάλου και την αλυσίδα είναι από την άλλη πλευρά της μηχανής. Αν κατεβάσεις και σασμάν και ανοίξεις και καθρέφτη, θα πάει ακριβά...
-
Volvo V40 d2 1,6 του 2014.
Αλλαγή λαδιών Castrol 5/30 6 λίτρα + φίλτρο mann filter ( λαδιού , αέρα , καμπίνας , καυσίμου) 110€ τα αναλώσιμα .
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?