-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Για πες ρε μπιλ τι καταλαβες μηπως κανω λαθος- υπαρχουν 2 500αρακια
- τα πηγαινε σε σαρακακη και παζαροπουλο
- υπαρχει ενας πινακας με τιμες που δε λεει σε ποιον εγιναν
Λοιπον λογο εγγυησης μεχρι στιγμης πηγαινα σε Παζαροπουλο (που στη πορεια εγινε Σαρακακης).
Το τσουχτερο service αφορα το 0.9 twinair.
Παραθετω καλυτερα συγκεντρωτικα ολα τα service που εχω κανει.
To τελευταιο (06/05/2014) εγινε σε μαστορα εξουσιοδοτημενο για fiat με καλα λογια.Δεν θελω να αναφερω ονομα αλλα με λιγο ευρεση στο προφιλ μου θα καταλαβετε σε ποιον αναφερομαι. Τωρα να πω οτι δεν φταιω και εγω που απλα το αφησα χωρις να ρωτησω ενδεικτικα κοστη, φταιω, νομιζω. Απλα να αναφερω πως την ιδια περιοδο ετρεχε προσφορα στις επισημες αντιπροσωπειες με €96 που συμπεριλαμβανει τα παντα πλην του φιλτρου καμπινας
http://www.fiat.gr/aftersalespromo/index.html -
Για πες ρε μπιλ τι καταλαβες μηπως κανω λαθος
- υπαρχουν 2 500αρακια
Ξαναδιαβασε γιατι κανεις λαθος.
Send from outer space ★
ΠΟΥ ειναι το θεμα, εφοσον το ειδες, πεστο
Και καθομαι εγω ως αδαης και βλεπω τις χρεωσεις στο 500 1.2** μεχρι σημερα στους επισημους αντιπροσωπους (παζαροπουλος και πλεον Σαρακακης):
**
Ο επισημος αντιπροσωπος που χρεωνε το φιλτρο λαδιου λιγοτερο απο 10 ευρω, τι εβαζε? Μη αυθεντικο?
Τελοσπαντων, σε λιγο καιρο θα παω και το 1.2 για λιπαντικο σερβις αλλα θα διαπραγματευω τη τιμη πριν το προχωρησω.
-
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
Για πες ρε μπιλ τι καταλαβες μηπως κανω λαθος
- υπαρχουν 2 500αρακια
Λοιπον λογο εγγυησης μεχρι στιγμης πηγαινα σε Παζαροπουλο (που στη πορεια εγινε Σαρακακης).
Το τσουχτερο service αφορα το 0.9 twinair.
Παραθετω καλυτερα συγκεντρωτικα ολα τα service που εχω κανει.
To τελευταιο (06/05/2014) εγινε σε μαστορα εξουσιοδοτημενο για fiat με καλα λογια.Δεν θελω να αναφερω ονομα αλλα με λιγο ευρεση στο προφιλ μου θα καταλαβετε σε ποιον αναφερομαι. Τωρα να πω οτι δεν φταιω και εγω που απλα το αφησα χωρις να ρωτησω ενδεικτικα κοστη, φταιω, νομιζω. Απλα να αναφερω πως την ιδια περιοδο ετρεχε προσφορα στις επισημες αντιπροσωπειες με €96 που συμπεριλαμβανει τα παντα πλην του φιλτρου καμπιναςΚαι φταις και δε φταις
Η 'λογικη' λεει οτι το εξουσιοδοτημενο θα εχει καλυτερες τιμες για αυτα που κανει, ή αντε εστω τις ιδιες. Οχι να βαραει στο ψαχνο. Οι χρεωσεις του ειναι σε αλλο πλανητη.
Τωρα, εαν εχεις αποδειξη για το τι εκανες, δεν υπαρχει λογος να μην αναφερεις την επωνυμια. Αμα δε ντρεπονται αυτοι για τις χρεωσεις, γιατι να ντρεπεσαι εσυ που πληρωσες?
-
χαζευοντας λιγο τιμες διαπιστωνω πως το φιλτρο λαδιου στο δικυλινδρο ειναι διαφορετικο σε σχεση με το 1.2 και κοστολογημενο στο Θεο εφοσον μιλαμε για το αυθεντικο
http://www.ebay.co.uk/itm/FIAT-500-TWIN ... 27dc884673Τεσπα, επομενη φορα οπως πολυ καλα ειπατε, θα φροντιζω να ρωταω τις τιμες πριν προχωρησω.
Δεν εμεινα δυσαρεστημενος απο την ολη εξυπηρετηση (ειδα για πρωτη φορα τα παλια φιλτρα, αυτο της καμπινας ειχε πιασει πολυ μακα), μου προτειναν εναλλακτικες για το γρυλο παραθυρου στο 1.2 500αρακι. Αλλα περισοτερο η εκπληξη του κοστους των αυθεντικων φιλτρων στο δικυλινδρο. Και το λαδι επισης ειχε μια διαφορα +12 ευρω σε σχεση με περισυ.
Selenia K Pure Energy SAE 5W40 περισυ, Selenia Star 5W40 φετος.
Τεσπα. -
Κανε μια ερωτηση για τα φιλτρα σου σε καποιο αξιολογο μαγαζι οπως η mann-filter και συγκρινε. Μην πληρωνεις χρυσα 3 φιλτρα στην αντιπροσωπεια, κριμα. Αν εχουν καποια ιδιαιτερη κατασκευη και ειναι ακριβα ως κατασκευες, τοτε θα το δεις και σε aftermarket εταιριες φιλτρων.
Να σου δωσω να καταλαβεις, εμενα στο ενα μου αμαξι το φιλτρο βενζινης εχει 40 ευρω γιατι ειναι εμβαπτιζομενο και γενικα περιπλοκη κατασκευη, και στο αλλο μου αμαξι εχει 8 ευρω γιατι ειναι εξωτερικο πολυ πιο απλο.
-
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
χαζευοντας λιγο τιμες διαπιστωνω πως το φιλτρο λαδιου στο δικυλινδρο ειναι διαφορετικο σε σχεση με το 1.2 και κοστολογημενο στο Θεο εφοσον μιλαμε για το αυθεντικο
http://www.ebay.co.uk/itm/FIAT-500-TWIN ... 27dc884673Απ' ότι βλέπω είναι σαν ανταλλακτικό χωρίς μεταλλικό περίβλημα...Αλήθεια γιατί είναι πιο ακριβά αυτού του τύπου;;
-
http://www.mister-auto.gr/el/philtr-lad ... 1~16D.html
12.32 € -
Hyundai tucson σημερα τα παρακατω.
Λαδια eneos hyper premium 5-40 4 λιτρα 36 ευρω.
Φιλτρο λαδιου mobis 4 ευρω.
2 σωληνακια απο παγουρι υδραυλικου τιμονιου που δακρυζαν 28 ευρω γνησια.
1 λιτρο υγρα υδραυλικου τιμονιου eneos ATF III 10 ευρω.
4 λιτρα παραφλου bp isocool 18 ευρω.
20 ευρω εργασια στον μηχανικο μου.
116 ευρω συνολο και μου εχουν μεινει 1 λιτρο παραφλου, μισο λιτρο υγρο τιμονιου.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Hyundai tucson σημερα τα παρακατω.Λαδια eneos hyper premium 5-40 4 λιτρα 36 ευρω.
Φιλτρο λαδιου mobis 4 ευρω.
2 σωληνακια απο παγουρι υδραυλικου τιμονιου που δακρυζαν 28 ευρω γνησια.
1 λιτρο υγρα υδραυλικου τιμονιου eneos ATF III 10 ευρω.
4 λιτρα παραφλου bp isocool 18 ευρω.
20 ευρω εργασια στον μηχανικο μου.
116 ευρω συνολο και μου εχουν μεινει 1 λιτρο παραφλου, μισο λιτρο υγρο τιμονιου.
ΤΩΡΑ ΗΡΘΑΝ τα σωληνακια για την αντλια τιμονιου?
Τα εφερναν στην πλατη τους μυρμηγκια απο την Κορεαμισο λιτρο για αλλαγη λαδιου τιμονιου λιγο μου φαινεται
-
Oχι, ηρθαν σε 25 μερες. Τωρα ομως τα αλλαξα με το λιπαντικο σερβις. Ναι τοσο πηρε μισο λιτρο, ο,τι αδειασε απο παγουρι και σωληνακια, δεν το αδειασαμε ολο μεχρι την κρεμαγιερα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Oχι, ηρθαν σε 25 μερες. Τωρα ομως τα αλλαξα με το λιπαντικο σερβις. Ναι τοσο πηρε μισο λιτρο, ο,τι αδειασε απο παγουρι και σωληνακια, δεν το αδειασαμε ολο μεχρι την κρεμαγιερα.Ισως τοτε σε λιγο που θα ανακατευτει παλιο καινουριο, να ξανακανεις το ιδιο ωστε στο τελος να μεινει πολυ καινουριο και λιγο παλιο, μια που κανεις τη δουλεια να γινει οσο καλυτερα.
-
Παντως πουθενα δεν δινεται οδηγια για αντικατασταση υγρων τιμονιου. Επισης και το παραφλου δινει ο κατασκευαστης 6 λιτρα και πηρε μονο 3. Δεν γινεται με τιποτα να το αδειασω ολο. Μονο αν αρχισω και βγαζω ταπες απο τον κορμο με σφυροκαλεμο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Παντως πουθενα δεν δινεται οδηγια για αντικατασταση υγρων τιμονιου. Επισης και το παραφλου δινει ο κατασκευαστης 6 λιτρα και πηρε μονο 3. Δεν γινεται με τιποτα να το αδειασω ολο. Μονο αν αρχισω και βγαζω ταπες απο τον κορμο με σφυροκαλεμο.Αυτο http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=51473&start=360#p2895547 το πηρα απο το επισημο site της Huyndai. Για να υπαρχει σα διαδικασια κατι πρεπει να παιζεται. Δεν εχω προχειρο το manual για να κοιταξω.
για το παραφλου, ψαξε, ισως υπαρχει συγκεκριμενη βιδα που ανοιγεις και βγαινει ολο
-
για το παραφλου, ψαξε, ισως υπαρχει συγκεκριμενη βιδα που ανοιγεις και βγαινει ολοΕχω βρει μονο μια βιδα στο κορμο τυπου torx, την ζορισα να την ανοιξω και δεν ανοιγει με τιποτα, την παρατησα. Εξαλλου και το manual προτεινει αδειασμα απο την κατω ταπα αποστραγγισης του ψυγειου.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
για το παραφλου, ψαξε, ισως υπαρχει συγκεκριμενη βιδα που ανοιγεις και βγαινει ολο
Εχω βρει μονο μια βιδα στο κορμο τυπου torx, την ζορισα να την ανοιξω και δεν ανοιγει με τιποτα, την παρατησα. Εξαλλου και το manual προτεινει αδειασμα απο την κατω ταπα αποστραγγισης του ψυγειου.
Μη παιζεις με τη φωτιά.. ......και μετά έχεις μόνιμη διαρροή
Μια χαρά είσαι με την ποσότητα που βγήκε απο το ψυγείο. -.. -
Να ρωτησω κατι οσο αφορα την αλλαγη στα υγρα φρενων. Ποιο συνεργειο αντικαθιστα τα υγρα απο ολο το κυκλωμα και οχι μονο απο το δοχειακι? Εχετε παραβρεθει ποτε να δειτε πως κανουνε την αλλαγη στα υγρα των φρενων σας?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Να ρωτησω κατι οσο αφορα την αλλαγη στα υγρα φρενων. Ποιο συνεργειο αντικαθιστα τα υγρα απο ολο το κυκλωμα και οχι μονο απο το δοχειακι? Εχετε παραβρεθει ποτε να δειτε πως κανουνε την αλλαγη στα υγρα των φρενων σας?Το εχω δει μια φορα στη ζωη μου σε ενα εξουσιοδοτημενο Citroen, ειχανε μια πραματακι με μια σκανδαλη που ρουφαγε παταγε ο ενας πενταλ, παταγε και ρουφαγε ο αλλος, γρηγορα εγινε η δουλεια.
-
Εγω μια φορα εχω δει στη ζωη μου σε ενα συνεργειο να ανοιγει ενα-ενα τους εξαερωτες σε καθε τροχο και να παταει ο αλλος φρενο απο μεσα. Συλλεγε τα υγρα σε ενα μπουκαλακι, επειτα συμπληρωνε καθαρο υγρο στο δοχειο και ξανα το ιδιο στο τροχο μεχρι να βγει διαυγες υγρο. Σε ολους τους τροχους πηρε κανενα 15-20 λεπτο. Το τι μαυριλα βγηκε δεν λεγετε.
Απο την αλλη στην αντιπροσωπεια μου τα τραβανε με συριγκα και βαζουν το καινουριο υγρο. Διαρκεια 40 δευτερολεπτα. Χρεωση κανονικη ''αντικατασταση υγρων φρενων'' υγρα ταδε τιμη, εργασια 10 ευρω.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εγω μια φορα εχω δει στη ζωη μου σε ενα συνεργειο να ανοιγει ενα-ενα τους εξαερωτες σε καθε τροχο και να παταει ο αλλος φρενο απο μεσα. Συλλεγε τα υγρα σε ενα μπουκαλακι, επειτα συμπληρωνε καθαρο υγρο στο δοχειο και ξανα το ιδιο στο τροχο μεχρι να βγει διαυγες υγρο. Σε ολους τους τροχους πηρε κανενα 15-20 λεπτο. Το τι μαυριλα βγηκε δεν λεγετε.Απο την αλλη στην αντιπροσωπεια μου τα τραβανε με συριγκα και βαζουν το καινουριο υγρο. Διαρκεια 40 δευτερολεπτα. Χρεωση κανονικη ''αντικατασταση υγρων φρενων'' υγρα ταδε τιμη, εργασια 10 ευρω.
Ειναι αντιστοιχο με αυτο που εγινε με τα λαδια της κρεμαγιερας. Οχι το τελειο, αλλα σιγουρα καλυτερο απο το να τα αφησεις εντελως ετσι.
Καντο μονος σου ή με ενα φιλο αν εχεις χωρο, χρονο και θαρρος/θρασος. Ειναι μανουρα, θα σου παρει καμποση ωρα το ξεβιδωμα τροχων και σηκωμα κλπ ειδικα αν δεν εχεις σταντ και αντιστοιχα η εξαερωση. Υπαρχουν και κατι μπουκαλακια σε ειδικο κιτ που βιδωνουν στο δοχειο, δινουν πιεση απο τη ρεζερβα και γινεται γρηγορα η δουλεια. Τα ειχα δει εδω. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εγω μια φορα εχω δει στη ζωη μου σε ενα συνεργειο να ανοιγει ενα-ενα τους εξαερωτες σε καθε τροχο και να παταει ο αλλος φρενο απο μεσα. Συλλεγε τα υγρα σε ενα μπουκαλακι, επειτα συμπληρωνε καθαρο υγρο στο δοχειο και ξανα το ιδιο στο τροχο μεχρι να βγει διαυγες υγρο. Σε ολους τους τροχους πηρε κανενα 15-20 λεπτο. Το τι μαυριλα βγηκε δεν λεγετε.Απο την αλλη στην αντιπροσωπεια μου τα τραβανε με συριγκα και βαζουν το καινουριο υγρο. Διαρκεια 40 δευτερολεπτα. Χρεωση κανονικη ''αντικατασταση υγρων φρενων'' υγρα ταδε τιμη, εργασια 10 ευρω.
Σε όσα συνεργεία έχω δεί η ξαέρωση είναι με εξαέρωση σε κάθε τροχό.Αυτό που περιγράφεις με την σύριγγα το ακούω πρώτη φορά, είναι μάλλον δούλεμα για να νομίζεις ότι τα έχεις αλλάξει
Σε κάποια αυτοκίνητα θέλει διαγνωστικό για να ανοίγει τις βαλβίδες του ABS και ίσως αποφεύγουν την μανούρα.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?