-
Μια χαρά μπορείς να πας με τα ανταλλακτικά σου σε συνεργείο και να πληρώσεις μόνο την εργασία.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μια χαρά μπορείς να πας με τα ανταλλακτικά σου σε συνεργείο και να πληρώσεις μόνο την εργασία.Σαφέστατα και μπορείς να πας τα ανταλλακτικά ΠΟΣΟ εργασία θα πληρώσεις δεν ρωτάς
Οι άνθρωποι έχουν αξιοπρέπεια δεν είναι πακιστανοί ούτε γλύφουν τον κάθε γύφτο για τρεις κι εξήντα,τόσα θες καλώς δε θες άντε και @@@@@@@
Πατε ρωτήστε στη Γερμανία πόσο στοιχίζει ένα service αλλά εκεί δεν ανοίγετε θέμα,θέματα ανοίγετε μόνο για τις plasma τα playstation και τους δονητές.....έτσι για να έχουμε μια εικόνα κι ένα μέτρο σύγκρισης -
Για την Γερμανία δεν έχω εικόνα δυστυχώς, για την Αγγλία οι τιμές είναι λογικές αν σκεφτεί κάνεις πώς παρέχεται εγγύηση αν τα ανταλλακτικά είναι σωστών προδιαγραφών απόδειξη κλπ.
Φυσικά υπάρχουν και σκιτζήδες, παράνομα συνεργεία και τα σχετικά, τα οποία βέβαια σταμπαρονται ως 'περίεργα' και με κακή ποιότητα δουλειάς.
Επίσης, σε αντίστοιχα όπως το δικό μας φόρουμ, μια χαρά ανοίγονται παρόμοια θέματα και γίνονται ερωτήσεις για κόστη. Το τι εργασίες δε γίνονται από τους ιδιοκτήτες δεν λέγεται, όπως επίσης είναι απίστευτη η (ανιδιοτελής) προσφορά γνώσης από επαγγελματίες του χώρου. Η οποία βέβαια δεν είναι εν τέλη τόσο ανιδιοτελής αν παρατηρήσει κάνεις ότι αν o άλλος δείχνει σωστός επαγγελματίας, θα τραβήξει πιθανούς πελάτες στο μαγαζί του. Ουδέν κακό αμιγές καλού.
Και εδώ ακόμα συζητάμε για το αν μπορούμε να αλλάξουμε ένα φίλτρο αέρα μόνοι μας, τρομάρα μας.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Άλλα μεροκάματα παίρνουν εκεί , οι μισθοί στην Αγγλιά είναι σχεδόν διπλάσιοι.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Άλλα μεροκάματα παίρνουν εκεί , οι μισθοί στην Αγγλιά είναι σχεδόν διπλάσιοι.Κι αυτό τι σημαίνει ότι η bosch μας πουλάει εξοπλισμούς στη μισή τιμή επειδή είμαστε μπανάνα κάουντρυ και μας χαρίζουν διαγνωστικά και συνδρομές/αναβαθμίσεις?
-
Σημαίνει ότι ο Έλληνας μάστορας ξέρει να δουλεύει μόνο το κατσαβίδι και το σφυρί (για δύσκολες βλάβες) οπότε και πολλά παίρνουν.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Σημαίνει ότι ο Έλληνας μάστορας ξέρει να δουλεύει μόνο το κατσαβίδι και το σφυρί (για δύσκολες βλάβες) οπότε και πολλά παίρνουν.Οτι απαιτήσεις έχουν οι πελάτες τέτοιοι είναι και οι μαστόροι.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Σημαίνει ότι ο Έλληνας μάστορας ξέρει να δουλεύει μόνο το κατσαβίδι και το σφυρί (για δύσκολες βλάβες) οπότε και πολλά παίρνουν.Νομίζω ότι έχεις μείνει κάποιες 10ετίες πίσω όσον αφορά τη γνώση τουν Ελλήνων επισκευαστών - στη μεγαλύτερη τους πλειοψηφία - και τη συνεχή τους επιμόρφωση, αν τώρα βέβαια του πας τα ανταλλακτικά στο χέρι και του πείς βάλτα, άμα τα βάλει, άμα τα βάλει λέω και δεν σε πετάξει έξω, θα τα βάλει...ανάποδα και καλά θα κάνει.
Επίσης καλό είναι κάποια στιγμή να ανεβάσουν οι επαγγελματίες τα κόστη της επένδυσης κατ΄έτος που υποχρεώνονται σε εργαλεία, μηχανήματα και αναβαθμίσεις τα εξουσιοδοτημένα για να δούμε από περιέργεια γιατί κοστίζει τόσο πολύ η εργατοώρα του συνεργείου, πριν την κρίση είχε φτάσει μέχρι και 65€, ας μας πούν σήμερα πόσο χρεώνουν και να δούμε το κόστος / κέρδος που έχουν με το ΙΚΑ στους υπαλλήλους, τις συνεχείς έκτακτες εισφορές κλπ άλλα μη ελαστικά έξοδα.
Μετά μπορούμε να τους βρίζουμε, ειρωνευόμαστε και άλλα χαριτωμένα. Να πω εδώ ότι δεν έχω συνεργείο και πιστεύω ότι οι μηχανικοί των συνεργείων όταν πεθαίνουν δεν λιώνουν από τις κατάρες των πελατών τους, αλλά να ξέρουμε και τι λέμε, τα του καίσαρος τω καίσαρι.
-
Τα συνεργεία βγάζουν λεφτά και καλά λεφτά.
Φτάνει βέβαια να έχεις δουλειά.Γιατί με 2 σέρβις τη μέρα μπαίνεις μέσα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
αν τώρα βέβαια του πας τα ανταλλακτικά στο χέρι και του πείς βάλτα, άμα τα βάλει, άμα τα βάλει λέω και δεν σε πετάξει έξω, θα τα βάλει...ανάποδα και καλά θα κάνει.Γιατί ? Είναι επαγγελματική συμπεριφορά να σε πετάξει έξω (καλά το να τα βάλει ανάποδα δεν το συζητάμε, έχει ενδεχόμενα και ποινικές προεκτάσεις...) ? Στο κάτω-κάτω, γιατί το αποδεχόμαστε αυτό (λόγω block exemption) στα εξουσιοδοτημένα (αγοράζω στην ελεύθερη αγορά λάδια-φίλτρα-ανταλλακτικά σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και τους τα πάω για τοποθέτηση) και δεν το αποδεχόμαστε συνολικά ?
Ας βάλει μια τιμή ανθρωποώρας που να τον συμφέρει, ας πει και 'αν αγοράσετε τα αναλώσιμα-ανταλλακτικά από μένα σας κάνω έκπτωση 10%-20% στην ανθρωποώρα' και είμαστε μια χαρά.
-
δεν καταλαβαίνω γιατί η εργατοώρα πρέπει να είναι φθηνότερη αν τα ανταλλακτικά είναι αγορασμένα από το συνεργείο... Η εργατοώρα είναι υπηρεσία. και δε νομίζω τα ξένα ανταλλακτικά να τον δυσκολεύουν περισσότερο στο να τα περάσει ώστε να δικαιολογεί περισσότερο κόστος, ειδικά εκ προοιμίου.
Δείχνει καθαρά ότι βγάζει υπερκέρδος από τα ανταλλακτικά, κοινώς εκεί κοροϊδεύει τον πελάτη...
Βέβαια είναι κοινή τακτική αρκετών εργατών, όχι μόνο των μηχανικών αυτοκινήτων...
-
Για τον ίδιο λόγο που σου κάνουν έκπτωση κάπου αν αγοράσεις τα πάντα από εκεί. Μεγαλύτερος τζίρος = κίνητρο έκπτωσης. Δεν είναι κακό.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
δεν καταλαβαίνω γιατί η εργατοώρα πρέπει να είναι φθηνότερη αν τα ανταλλακτικά είναι αγορασμένα από το συνεργείο... Η εργατοώρα είναι υπηρεσία. και δε νομίζω τα ξένα ανταλλακτικά να τον δυσκολεύουν περισσότερο στο να τα περάσει ώστε να δικαιολογεί περισσότερο κόστος, ειδικά εκ προοιμίου.Δείχνει καθαρά ότι βγάζει υπερκέρδος από τα ανταλλακτικά, κοινώς εκεί κοροϊδεύει τον πελάτη...
Βέβαια είναι κοινή τακτική αρκετών εργατών, όχι μόνο των μηχανικών αυτοκινήτων...
Μάλλον απέχεται αρκετά από την πρακτική του εμπορίου.
Όταν πάει ο ιδιώτης να αγοράσει ένα ανταλλακτικό δεν είναι δυνατόν να το αγοράσει την ίδια τιμή με το συνεργείο που αγοράζει καθημερινά από τον ίδιο έμπορο, επόμενο είναι μέρος της έκπτωσης που έχει ο εισαγωγέας ή ο χονδρέμπορος να το μεταφέρει στο συνεργείο για να τον έχει πελάτη, αλλιώς θα ψωνίζει καθημερινά ( πρόσεξε το καθημερινά, έχει σημασία ) από άλλον έμπορο. Ο ιδιότητης δεν μπορεί να και δεν πρέπει να αγοράζει στην τιμή που αγοράζει το συνεργείο αλλιώς καταστρέφεται η αγορά, και μην κλείνουμε τα μάτια μας όπου δεν μας συμφέρει και τα κρατάμε όπου ανοιχτά όπου μας συμφέρει, το ίδιο κάνουμε όλοι στις δουλειές μας, αυτή την έννοια έχει εδώ και αιώνες παγκοσμίως η πώληση λιανική / χονδρική. Όταν πας σε ένα κατάστημα να πάρεις παπούτσια τα πληρώνεις το διπλάσια+ από ότι τα έχει αγοράσει το κατάστημα που πήρε 200 ζευγάρια από το εργοστάσιο, όταν πας στο εργοστάσιο για ένα ζευγάρι θα σου δώσει ( πρέπει να το το κάνει ) μια παραπλήσια τιμή με την τιμή της βιτρίνας του καταστήματος, αλλιώς δεν προστατεύει τον πελάτη του που του αγοράζει 200-200 τα ζευγάρια, αν δεν το κάνει και δώσει μισή τιμή στον ιδιώτη καταστρέφει τον μεταπωλητή του και μετά θα πρέπει να ανοίξει δικά του καταστήματα για να πουλάει αυτά πιου φτιάχνει αλλιώς θα το κλείσει το εργοστάσιο.
Έτσι γίνεται και με τα συνεργεία, θέλουν την έκπτωση που τους δίνει ο έμπορος, έτσι είναι και έτσι θα είναι, τα ανταλλακτικά που υπάρχουν στο λιανικό εμπόριο με τιμές χώμα αν αγοράζονται από καταστήματα έχουν πολύ χαμηλή ποιότητα, αν είναι επώνυμα και αγοράζονται από το internet έχουν χαμηλή τιμή γιατί δεν μεσολαβούν έξοδα όπως μεταφορικά προς τον έμπορο,διαφημήσεις, βιτρίνες, ενοίκια κλπ άλλα έξοδα, και ούτε χαλάει άμεσα η πιάτσα γιατί διακινούνται παγκόσμια και είναι αποδεκτή μέθοδος, όμως αν χρειάζεσαι κάτι άμεσα θα πας στο συνεργείο ή στον έμπορο να αγοράσεις, άρα διατηρείται η ισορροπία.
Και εμένα με πονάει όταν πληρώνω υπεραξία, αλλά δεν διαμαρτύρομαι γιατί κατανοώ πως λειτουργεί, πως πρέπει να λειτουργεί το σύστημα, άλλωστε όσοι είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες έτσι κάνουμε, από αλλού τα πέρνουμε και αλλού τα δίνουμε, μας αρέσει δεν μας αρέσει, οπότε τα τσιτάτα ότι κλέβουν κλπ, νομίζω ότι δεν ευσταθούν, αν βέβαια εισέπραξες την ποιότητα σε ανταλλακτικά και εργασία που πλήρωσες, αλλιώς το πράγμα πάει αλλού και έχεις δίκηο, αλλά δεν είναι δυνατόν να πάμε κόντρα στους δεκαδικούς που λέει και ο Ζήκος.
-
τα πραγματα ειναι πιο απλα:
εαν εγω σαν ιδιωτης αγοραζω λαδια, φιλτρο, τακακια με 100€, και το συνεργειο μου χρεωνει ακριβως τα ιδια 120€, γιατι θα πρεπει να το δεχθω?εφοσον το συνεργειο τα αγοραζει με εκπτωση, θα πρεπει να μου τα δινει το πολυ 100€, σωστα; Και παλι κερδισμενος θα ειναι...
btw, το συνεργειο που πηγαινω, δεν εχει κανενα προβλημα να του παω εγω οτι θελω να τοποθετησει. Ουτε γκρινια, ουτε εκπτωση στην ποιοτητα εργασιας δεν κανει, γιατι ειναι σωστος επαγγελματιας και ξερει οτι θα με χασει απο πελατη.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
btw, το συνεργειο που πηγαινω, δεν εχει κανενα προβλημα να του παω εγω οτι θελω να τοποθετησει. Ουτε γκρινια, ουτε εκπτωση στην ποιοτητα εργασιας δεν κανει, γιατι ειναι σωστος επαγγελματιας και ξερει οτι θα με χασει απο πελατη.+1
Τα χρεώνουν πιο ακριβά γιατί σου προσφέρουν υπηρεσία.
Αν θέλεις τρέχα εσύ να τα βρεις, να τα παραγγείλεις αν δεν υπάρχουν, να ξαναπάς, να τα πληρώσεις και να τα φέρεις στο συνεργείο.Αν δεν θέλουν να φέρνεις εσύ τα ανταλλακτικά δεν ξαναπηγαίνεις.
-
Έτσι ακριβώς είναι, προσφορά και ζήτηση, πας όπου σε συμφέρει, η παρέμβαση μου είχε σκοπό να καταδείξει απλοϊκά τη λειτουργία της αγοράς και του ελεύθερου εμπορίου χωρίς να θέλω να υποχρεώσω κανένα να δεχθεί αυτά που λέω, ούτε λέω ότι είναι όλα σωστά στα συνεργεία την έγραψα άλλωστε και χτές την προσωπική μου άποψη. Άλλωστε η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας ενός συστήματος μας επιτρέπει να έχουμε περισσότερες επιλογές και να ευθυνόμαστε για αυτές.
Πας όπου θέλεις και αγοράζεις ότι θέλεις, αυτή είναι η σωστή άποψη, διαλέγεις και πέρνεις, όπως και όλοι διαλεγόμαστε από άλλους, συνεργάτες, πελάτες, φίλους κλπ, τους κάνουμε μας ( ψωνίζουν ) δεν τους κάνουμε μας απορρίπτουν, η ζωή είναι έτσι, υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος, αν είναι για να αγοράσω κάτι να πρέπει να χάσω 1-2 ώρες στη διαδρομή και 10€ σε βενζίνη για να γλυτώσω πχ 20€, είναι για μένα λάθος επιλογή.
-
καλησπερα! μηπως γνωριζει κανεις ποσο κοστιζει περιπου ενα service σε φιατ βραωο του 99 με 105.000 χμ kai mia zygostaumish se mia roda ???????
-
τι ειναι το βραωο?
και επισης γιατι η αλλη μιση προταση ειναι γραμμενη σε greeklish? -
Ο χρήστης heras έγραψε:
τι ειναι το βραωο?Fiat Bravo έχει η γυναίκα......άντε τιμες περιμένει να της πείτε
-
ωπ!συγνωμηηηη!fiat bravo εννοουσα!!!
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?