-
Όχι, δεν το θυμήθηκα. Το έχω πάντως στα υπόψη γιατί μου έχει κινήσει την περιέργεια.
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Φυσικά και αμφιβάλλω, ειδικά για κάτι που ελέγχεται πολύ εύκολα και αφορά ασφάλεια επιβατών. Αν τώρα το πας στο μαστρό-Μήτσο -τυχαίο όνομα- όλα πιθανά είναι
Και πως μπορεις να ελεγξεις αν οντως σου εχουν αλλαξει τα υγρα;Δεν νομιζω οτι γινεται.Μονο εαν εχουν αλλο χρωμα αλλα προφανως αν πας στην αντιπροσωπεια και σου βαλουν τα μαμισια το ιδιοχρωμα θα εχουν.
Εχετε παρατηρήσει ότι όποτε ανακαλύπτουμε ότι κάτι δεν αλλάξανε ή κάτι δεν τηρήθηκε από τις χρεώσεις που μας ήρθαν κατακούτελα,φταίει πάντα ο 'μικρός' που δεν έκανε σωστά τη δουλειά του
-
Ο χρήστης Kate έγραψε:
Εχετε παρατηρήσει ότι όποτε ανακαλύπτουμε ότι κάτι δεν αλλάξανε ή κάτι δεν τηρήθηκε από τις χρεώσεις που μας ήρθαν κατακούτελα,φταίει πάντα ο 'μικρός' που δεν έκανε σωστά τη δουλειά τουΚαι όχι μόνο όταν ξεχνάνε να κάνουν κάποια δουλειά, αλλά και όταν την κάνουν στραβα...
Σε εξουσιοδοτημένο Toyota μου έφαγαν το σπείρωμα του κάρτερ και πήγαιναν να τα ρίξουν στον 'μικρό' που το παράσφιξε και όχι στον μεγάλο που ήταν από πάνω και χάζευε. Μετά βρήκαν καλύτερη δικαιολογία: 'Ήταν έτοιμο να χαλάσει όταν το φέρατε! Δε φταίμε εμείς!'. Τελικά μου άλλαξαν το κάρτερ χωρίς χρέωση και όταν πήγα σπίτι και σκέφτηκα να του ρίξω μια ματιά να δω τι ακριβώς έκαναν, είδα ότι έβαλαν μεταχειρισμένο και μάλιστα τρακαρισμένο...
Για να ξεχνάνε τη χρήση δυναμόκλειδου στην τάπα του κάρτερ είναι καλοί.
Για να διαβάζουν τις επίσημες οδηγίες της Toyota (που λέει για δυναμόκλειδο), ούτε λόγος.Για να βάλουν μεταχειρισμένο ανταλλακτικό είναι καλοί.
Για να ενημερώσουν τον πελάτη πριν το βάλουν, ούτε λόγος.Για να λένε 'γιατί διαμαρτύρεσαι, χάρη σου κάναμε που το φτιάξαμε' καλοί είναι.
Για να αποδέχονται τις ευθύνες τους, ούτε λόγος...Μάλλον κάποια στιγμή πρέπει να τα γράψω αναλυτικά, με ονόματα και ημερομηνίες, και να τα δημοσιεύσω σε ένα νέο thread. Θα έχει ενδιαφέρον...
-
Kαι να το στειλεις και στο περιοδικο...
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Μάλλον κάποια στιγμή πρέπει να τα γράψω αναλυτικά, με ονόματα και ημερομηνίες, και να τα δημοσιεύσω σε ένα νέο thread. Θα έχει ενδιαφέρον...
Εγώ σε εξουσιοδοτημένο ΤΟΥΟΤΑ δεν ξαναπαω. Έχω τις χειρότερες εμπειρίες από 4 αντιπροσωπίες
-
Δεν έχει νόημα να το στείλω στο περιοδικό, γιατί είναι περσινά νέα...
Το περιστατικό έγινε τον Οκτώβρη του 2005 και ευτυχώς το 'καινούριο' κάρτερ δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα (ακόμα). Απλώς είναι μεγάλη η ιστορία και δεν βρίσκω το νόημα να γράψω ένα μακροσκελέστατο post για να πω ότι κάποιος εξουσιοδοτημένος δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Ειδικά αφού δεν έχω σκοπό να γράψω δημόσια το όνομα του εξουσιοδοτημένου, αλλά θα το έδινα μόνο με pm σε όσους ενδιαφέρονται.Αυτό που έχω να πω και έχει νόημα είναι:
- Να ελέγχετε τις αποδείξεις και τις χρεώσεις πριν φύγετε από το συνεργείο.
- Aν είναι εφικτό να μην αφήνετε το αυτοκίνητο το πρωί και να το παραλαμβάνετε το απόγευμα. Κλείστε συγκεκριμένο ραντεβού και καθήστε στο συνεργείο (όχι στην αίθουσα υποδοχής) και παρακολουθείτε τους.
- Να κάθεστε από πάνω τους (οκ, χωρίς να μπαίνετε στα πόδια τους όμως!) και να κοιτάτε τι δουλειά κάνουν.
- Αν δεν κάνουν καλή δουλειά να ζητάτε το λόγο.
Για τη δική μου περίπτωση θεωρώ ότι αν δεν ήμουν μπροστά θα άλλαζαν το κάρτερ χωρίς συνεννόηση με καινούριο και φυσικά θα με χρέωναν γι'αυτό.
-
Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
Εγώ σε εξουσιοδοτημένο ΤΟΥΟΤΑ δεν ξαναπαω. Έχω τις χειρότερες εμπειρίες από 4 αντιπροσωπίεςΑν δεν έχεις κάποιον μηχανικό που να εμπιστεύεσαι, που το πας όμως;
Εγώ έχω δοκιμάσει 3 αντιπροσωπείες Toyota.
Ο πρώτος άρχισε να γίνεται πολύ ακριβός και γι'αυτό έφυγα.
Ο δεύτερος ήταν καλός και στη δουλειά του, και στις συνεννοήσεις και στις τιμές. Μέχρι που άλλαξε ο αρχιμηχανικός και ένας-δυο μηχανικοί και την πρώτη φορά που πήγα μετά την αλλαγή έγινε αυτό που έγραψα παραπάνω. Οπότε προφανώς δεν ξαναπάτησα.
Ο τρίτος (που πάω τώρα) και καλές τιμές έχει, και καλή δουλειά φαίνεται να κάνει.Πλησιάζουν τα χιλιόμετρα που θα αλλάξω ιμάντα εκκεντροφόρου, και θέλω να κάνω και ρύθμιση βαλβίδων (150.000 και δεν έχει κάνει ποτέ). Οπότε αν δεν βρω άλλο καλό και φτηνό συνεργείο μάλλον θα πάω στον τρίτο εξουσιοδοτημένο...
-
Την Δευτερα αλλαξα πρωτη φορα λαδια/φιλτρο στην 146.Ο μηχανικος ειναι φιλος μου και πολυ καλος.Την ταπα αποστραγγισης λαδιου την εσφιξε με το δυναμοκλειδο(ροποκλειδο ,πως λεγεται τεσπα) .Το αμαξι σημερα ειδα να εχει μια λαδια κατω απο την ταπα εκει που το ειχα παρκαρει.Ελενχω σταθμη λαδιου και ξεκιναω για το συνεργειο του.Τι ειχε γινει;Ολες τις αλλες φορες που ο προηγουμενος ιδιοκτητης ειχε αλλαξει λαδια φαινετε την ταπα την εσφιγγαν με οσο δυναμη παιρνει με αποτελεσμα να εχει αποκτησει ανοχες και να χρειαζεται μιση στροφη επιπλεον.Το εσφιξε και τωρα θα το παρακολουθω.
-
Μα όλοι αυτό κάνουν. Σφίγγουν όσο πάει και σιγά σιγά τρώνε τις στροφές.
Δεν τους μάθανε ότι ένα παρασφιγμένο σπείρωμα θα κρατήσει λιγότερο από ένα σωστά σφιγμένο; Η έχουν δυναμόκλειδο ακριβείας ενσωματωμένο στο χέρι τους; Δηλαδή οι κατασκευαστές που δίνουν στα εγχειρίδια τη σωστή ροπή για το σφίξιμο σχεδόν κάθε βίδας βλάκες είναι;
Έχει και καλούς έλληνες μηχανικούς, αλλά άμα πέσεις σε ελληνάρες, σώθηκες!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι ειχε γινει;Ολες τις αλλες φορες που ο προηγουμενος ιδιοκτητης ειχε αλλαξει λαδια φαινετε την ταπα την εσφιγγαν με οσο δυναμη παιρνει με αποτελεσμα να εχει αποκτησει ανοχες και να χρειαζεται μιση στροφη επιπλεον.Αυτό που σου είπε ο μάστορας είναι άκυρο. Το δυναμόκλειδο μετράει ροπή, όχι στροφές. Με την ίδια ροπή θα έσφιγγε είτε ήθελε μισή στροφή παραπάνω είτε 10.
Το πιό πιθανό είναι οτι είτε το ρύθμισε για λιγότερη ροπή απ όσο έπρεπε, είτε το δυναμόκλειδο είχε απορυθμιστεί.
Γενικά τα δυναμόκλειδα χρειάζονται πολύ τακτικό καλιμπράρισμα γι αυτό οι μάστορες το χρησιμοποιούν μόνο εκεί που είναι απολύτως απαραίτητο (πχ σφίξιμο κεφαλής).
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Γενικά τα δυναμόκλειδα χρειάζονται πολύ τακτικό καλιμπράρισμα γι αυτό οι μάστορες το χρησιμοποιούν μόνο εκεί που είναι απολύτως απαραίτητο (πχ σφίξιμο κεφαλής).Όντως τα δυναμόκλειδα χρειάζονται συντήρηση και είναι ένα έξοδο για το συνεργείο, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και ηλεκτρονικά δυναμόκλειδα που απλοποιούν αυτές τις διαδικασίες. Το όλο θέμα είναι πως στην κεφαλή όντως χρησιμοποιούν δυναμόκλειδο γιατί αν το παραλείψουν θα πάει ο πελάτης πίσω μετά απο 6 μήνες με καμμένη φλάντζα ή άλλη σχετικά σοβαρή ζημιά. Ενώ το κάρτερ (στην περίπτωσή μου) ή οποιοδήποτε άλλο σημείο, από τα μπουζί μέχρι τα δεσίματα της ανάρτησης, θα βγάλει βλάβη μετά από αρκετή κακομεταχείριση και όχι άμεσα. Οπότε θα επικαλεστούν το γνωστό 'ηταν χαλασμένο όταν το φέρατε'. Δεν το συνεχίζω το όλο θέμα γιατί είναι ζήτημα νοοτροπίας. Κάποιοι κάνουν τη δουλειά τους ως επαγγελματίες και κάποιοι κάνουν πασαλείματα χρεώνοντας όμως εργατοώρες εργασίας...
Γι'αυτό κι εγώ έχω αποφασίσει να εξοπλιστώ με μερικά από τα εργαλεία που μου λείπουν (ένα δυναμόκλειδο, μερικά κλειδιά, έναν υδραυλικό γρύλο, 4 stands κτλ) και να κάνω αρκετές από τις δουλειές αυτές μόνος μου. Για ποιό λόγο υπάρχουν οι κυριακές δηλαδή;
-
Service 45.000χλμ
Ανταλλακτικά ------------ Λάδια 50,08 Φίλτρα λαδιού 5,68 Φίλτρο βενζίνης 35,52 Τακάκια (εμπρός) 88,75 Ροδέλες κάρτερ 1,35 Υγρά παρμπρίζ 0,92 ---------------------- Σύνολο 182,30 ΦΠΑ 34,64 Τελικό Σύνολο 216,94 Εργασία ------- Σέρβις 30,00 Τακάκια 15,00 ---------------------- Σύνολο 45,00 ΦΠΑ 8,55 Τελικό Σύνολο 53,55 Ανταλλακτικά + Εργασία = 216,94 + 53,55 = 270,49
-
Συμπαθέστατα τα εργατικά!
Εξουσιοδοτημένο, έτσι;
-
Για το Skoda Octavia 5, μια συγκεκριμένη αντιπροσωπεια (δεν λεω ονομα μη θεωρηθει διαφήμιση), δίνει 5 χρόνια δωρεάν σέρβις.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Service 45.000χλμ
Ανταλλακτικά
Λάδια 50,08
Φίλτρα λαδιού 5,68
Φίλτρο βενζίνης 35,52
Τακάκια (εμπρός) 88,75
Ροδέλες κάρτερ 1,35
Υγρά παρμπρίζ 0,92Σύνολο 182,30
ΦΠΑ 34,64
Τελικό Σύνολο 216,94Εργασία
Σέρβις 30,00
Τακάκια 15,00Σύνολο 45,00
ΦΠΑ 8,55
Τελικό Σύνολο 53,55Ανταλλακτικά + Εργασία = 216,94 + 53,55 = 270,49
> > >Συμπαθέστατα τα εργατικά! Εξουσιοδοτημένο, έτσι; Εξουσιοδοτημένο και τα ανταλλακτικά γνήσια προφανώς. Είμαι ακόμα στην εγγύηση και πρέπει να πηγαίνω σε εξουσιοδοτημένα... Το συγκεκριμένο service έγινε στον Δέδε, στο Ψυχικό.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μάνο,μήπως ρώτησες ρε για τόν καθρέφτη τού ΚΙΑ ΡΙΟ στήν αντιπροσωπεία που έλεγες;Δεν βγήκε άκρη, υπάρχουν πολλοί κωδικοί. Θα μου έλεγαν αμέσως αν είχα τον αριθμό πλαισίου. Πάντως ένας ηλεκτρικός κοστίζει ως ανταλλακτικό (χωρίς εργατικά, βαφτικά-αν βάφεται) 160 ευρώ.
Μπορείς να δοκιμάσεις εδώ για Θεσσαλονίκη με τον αριθμό πλαισίου εύκαιρο (ή εδώ για άλλες περιοχές).
-
CELICA TS
30.000ΚΜ
5 λιτρα λαδι full synthetic 5-40............55e
1 λιτρο υγρο φρενων.........................11e
1 φιλτρο λαδιου..................................7e
1 καθαριστικο φρενων........................11e
1 υγρο παρμπριζ..................................1e
1 φιλτρο καμπινας ενεργου ανθρακα....35e
Φ.Π.Α. ..............................................21e
εργατικα + αλλαγη τακακια (εργασια) 80eΣΥΝΟΛΟ ...........................................220e
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
φιλτρο βενζινης δεν αλλαζει γιατι ειναι μεσα στο ρεζερβουαρ
βαλβολινες αλλαουν καθε 60.000κμ
μπουζι ελεγχος στα 60.000κμ αλλαγη στα 90Κ ή 120Κ κμτο service εγινε σε εξουσιοδοτημενο αντιπρόσωπο και επισκευαστη της τουοτα και προκειται ουσιαστικα για το πρωτο service
(υποχρεωτικη αλλαγη λαδιων καθε 15Κ κμ, μεχρι στιγμης αλλάζα καθε 7.5Κ κμ ενω απο ω και περα με δικη μου πρωτοβουλια θα αλλαζω καθε 5Κ κμ) -
Δε μιλάω βέβαια για προβλεπόμενο σέρβις, δε μπορούσα όμως να μην το σχολιάσω μιας και μιλάμε για 'ληστεία'.
Αναμένω το κοστολόγιο για αντικατάσταση εγκεφάλου σε Φιατ Τιπο 1.4. Προβλεπόμενο κόστος κοντά στα 500 ευρώ όπως με ενημέρωσε ο υπεύθυνος του συνεργείου πριν από λίγα λεπτά. Ολόκληρο το αμάξι δεν πρέπει να κάνει πάνω από 1500 ευρώ παρότι σε πολύ καλή κατάσταση και με ελάχιστα χιλιόμετραΟ ανεγκέφαλος τα έφτυσε χτες το βράδυ και ενώ κινούμουν επί της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος της Παλλήνης. Το αμάξι εν κινήσει με χαμηλή ταχύτητα ξαφνικά έσβησε (μάλλον λόγω ολικής διακοπής τροφοδοσίας) και βρέθηκα ακινητοποιημένος στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και μάλιστα σε ελαφρά ανηφορικό δρόμο. Να 'ναι καλά οι δύο άνθρωποι που με βοήθησαν να το βγάλω εκτός δρόμου.
Ευτυχώς που εκείνη τη στιγμή δεν πήγαινα γρήγορα γιατί μαζί με το σβήσιμο του κινητήρα χάθηκε και η υδραυλική υποβοήθηση των φρένων. Ούτε που θέλω να φανταστώ το ενδεχόμενο να βρισκόμουν σε φάση προσπέρασης στην Κορίνθου-Πατρών, όπου και θα εκινούμουν την Πέμπτη το απόγευμα... -
Να ρωτησω κατι ρε γαμωτι επειδη με εχει απασχολησει και εμενα το θεμα του εγκεφαλου???
ΟΚ, ο εγκεφαλος μου ειχαν πει κανει ξερω γω 800 ευρω...
Αν παραγκειλω εναν απο το εξωτερικο (ειχα βρει μεταχειρο με ~100 ευρω)- Ποσο θα μου χρεωναν εργατικα αν πηγαινα ηδη με εγκεφαλο
- Ειναι δυσκολο να αλλαξεις μονος σου εγκεφαλο??? Η απλα το συνδεεις και ετοιμος??
-
aserf
ψαξε για μεταχειρισμενο!
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?