-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Κυριε Αντωνη σε αυτη την φωτο βλεπουμε ενα προφυλακτηρα που κανει 45€; Και τι ειναι το ' ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΟ.' που θελει;
Επαναλαμβάνω. Όπως βλέπεις στην φωτο, η ζημιά είναι πταίσμα. Κατά συνέπια χρειάζεται όπως πολύ σωστά μας παρέθεσε ο Vasgti μόνον το εξωτερικό φίλο.
Όλα μοντάρονται άβαφα, και εφόσον είναι άψογα, ξεμοντάρονται βάφονται και ξανά μοντάρονται.Αλλο η ζημια ειναι πταισμα και αλλο ο προφυλακτηρας κανει 45€ και ειναι μονο ενα εξωτερικο κομματι.
Αν το κομματι που λες εσυ δεν ειναι αψογο στην συναρμογη τι κανουμε;Εγω παντως ουτε ραγισμα βλεπω ουτε τρυπα οποτε και η αλλαγη νομιζω οτι δεν χρειαζεται .( αν και ραγισματα ή τρυπες παλι φτιαχνονται αν ξερει ο μαστορας)
-
οι τιμες με εκπλησουν. 45ευρω προφυλακτηρα ουτε μτχ σε κακη κατασταση δε βρισκεις ευκολα. Επισης με εκπλησει το γεγονος οτι εχεις τοσο φτηνες τιμες σε φανοβαφες, ενω οταν σου ειχα στειλει για υγραεριοκινηση μου ειπες 5500ευρω υλικα+εγκατασταση για το αμαξι μου που τοσο το εχω δηλωμενο στην ασφαλεια! (peugeot 307, μοντ. 2002). Ειναι αντιδιαμετρικες οι τιμες σου.
-
Καλησπέρα ,
δεν ξέρω ...μήπως πρέπει να πάω στην αντιπροσωπεία και να πω 'μάγκες με πιάνετε μακάκα?'
Φρικάρω μ αυτά που ακούω (περί κόστους υλικών , μεθόδους αποκατάστασης κλπ).
Η φωτογραφία ίσως να μην είναι πολύ κατατοπιστική, αλλά αυτός ο προφυλακτήρας δεν είναι στα καλά του πλέον. Αν είναι να επιδιορθωθεί και να τοποθετηθεί ξανά θα χρειαστεί γεμίσματα με πολυεστερικό στόκο ίσως και βαφή.
Δεν το θέλω όμως. Όπως βέβαια δεν θέλω να πιαστώ και 'Κώτσος'. Το γαμώτο είναι ότι το αυτοκίνητο δεν έκλεισε καν χρόνο.
Το ερώτημα βέβαια είναι πόσο πιο οικονομικά μπορεί να γίνει η επισκευή χρησιμοποιώντας 'original' ανταλακτικά.
Αν υπάρχουν 2-3 συνεργεία στην Αθήνα (η οποία απέχει από εδώ 340 χλμ) δεν υπάρχει η δυνατότητα να μετακινηθώ , να λείψω από την εργασία μου , να παραμείνω στην Αθήνα για 3-4 ημέρες (όσο χρειαστεί η επισκευή) να αναζητήσω τα ανταλλακτικά κλπ κλπ. ΌΛα αυτά μεταφράζονται σε κόστος.
Και το κλου της υπόθεσης ήρθε σήμερα.Ο προφυλακτήρας λόγω του συστήματος πλύσης πρέπει να έρθει από Ιταλία...σε 15 ημέρες δηλ.....δεν υπάρχει στοκ εδώ. -
Το κοστος της επισκευης δεν το αναλαμβανει η ασφαλεια του αλλου;
-
Nαι αλλα σιγα μην βγαλει ακρη,δεν ηταν παρων στο ατυχημα ο αλλος,σηκωθηκε και εφυγε.Τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα.
Κωνσταντινε μην πας στην αντιπροσωπια θα σε κατακλεψουν ψαξε ενα καλο φανοποιιο.
-
Μπλέξαμε ,
θα έχουμε μάλλον δικαστήρια στην πορεία.
Ο τύπος έκανε αρνητική δήλωση παρά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου και τους 3 μηνες φυλακή που του επιβλήθηκε. Από την Grupama Φοίνιξ που είναι οι δική μου ασφαλιστική κοιμούνται.Ακόμα δεν μπορούν να μου απαντήσουν αν έχει φθάσει ο φάκελος
Ηδη μίλησα με δικηγόρο.
Προβλέπεται θερμή συνέχεια.Αν αύριο δεν ξεκαθαρίσει τη θέση της η ασφαλιστική , επικοινωνώ με το Ινστιτούτο Καταναλωτή. -
οι τιμες που αναφερει ο Αντωνης δεν ειναι καθολου παραλογες, απλα οι αντιπ/ες πουλανε με τεραστιο κερδος.
αλλα θελει ψαξιμο για να βρεις τη σωστη ποιοτητα ανταλλακτικων.
-
Με 45 ευρώ για προφυλακτήρα ΟΕΜ πείτε μου πού έχει να πάρω 2-3 να χω.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με 45 ευρώ για προφυλακτήρα ΟΕΜ πείτε μου πού έχει να πάρω 2-3 να χω.Κινεζικος Ιμιτασιον και πολυ σου ειναι.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Nαι αλλα σιγα μην βγαλει ακρη,δεν ηταν παρων στο ατυχημα ο αλλος,σηκωθηκε και εφυγε.Τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα.Κωνσταντινε μην πας στην αντιπροσωπια θα σε κατακλεψουν ψαξε ενα καλο φανοποιιο.
Σωστά κατάλαβες Panos...γι αυτό εξάλλου αναφέρω πως θα κινηθώ δικαστικά.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Κινεζικος Ιμιτασιον και πολυ σου ειναι.
χαχαχαχαχ και δε του κανει κιολας. αυτος ειναι για 06 μοντελα αρα για το facelift
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
για να απλοποιησουμε τα πραγματαο κ. Αντωνης ξεκαθαρα ειπε οτι υπαρχουν 2-3 καταστηματα-επιχειρησεις που γνωριζει και οι οποιες εχουν την δυνατοτητα να επαναφερουν στην εργοστασιακη μορφη χωρις απολυτως κανενα ψεγαδι το αυτοκινητο του Κωνσταντινου με κοστος κάτω απο €1,330
κανω καπου λαθος?αν οχι τοτε συστηνω στον παθον να εμπιστευτει τις επιλογες του Αντωνη με ευθυνη του Αντωνη αν τα πραγματα ξεφυγουν εστω και λιγο απο αυτα που μας περιεγραψε...
Νομιζω οτι ειμαι δικαιος (συμφωνα με τα οσα εχουν ειπωθει) -
Mode μάλλον το τραβάς, και δεν βρίσκω τι συμφέρον έχεις. Σίγουρα δημιουργείς κλίμα λάθος για την ενότητα.
1)πρώτον διότι δεν γνωρίζεις την δουλειά.
2)διότι δεν ξέρεις να ψωνίζεις.
3) διότι αποδιώχνεις αυτούς που γνωρίζουν και σέβονται την ενότητα.
4)πες μου την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, τον αριθμό παραγωγής, τον αριθμό μηχανής και το μοντέλο, και θα εκπλαγείς, ποσό κοροΐδα πιάνεστε.Υστερόβουλα!!!!..... γραφώ το σωστό στην καλύτερη τιμή, διότι όταν ξυπνήσουν όλοι, τότε θα μηνούν οι λίγοι σωστοί και λογικοί, με αρκετή δουλειά, προς το γενικό συμφέρον.
Ζητώ γνώμη, για τον εκνευρισμό μου, μα νομίζω ότι πάντοτε, σε αντιμετώπιζα με τον προσήκοντα σεβασμό, καθώς και όλους τους αλους, εδώ μέσα και παντού.
Δεν τραβάω τίποτα. Όσο για το συμφέρον, σίγουρα δεν το έχω εγώ εδώ μέσα. Απλά και ξάστερα.
45 ευρώ έχει για το δικό μου το μεταχειρισμένο φτερό. Επειδή έψαξα αρκετά όταν με τράκαραν χωρίς να μου αφήσουν σημείωμα, ξέρω πολύ καλά πως τουλάχιστον για το δικό μου και στην Θεσσαλονίκη δεν παίζει καινούριος προφυλακτήρας με εργοστασιακή εφαρμογή με 45 ευρώ για λιανική. Πολυ πιθανώς αυτός που πουλάει τον ιμιτασιόν στα 120 να τον αγοράζει τόσο.
Όταν αγοράζω το βηματικό ρελαντί με 20% χαμηλότερη τιμή από ότι άλλοι και 150% χαμηλότερα από αντιπροσωπεία επίτρεψε μου να θεωρώ ό,τι ξέρω να ψάχνω και να ψωνίζω.
Λοιπές χαζομαρίτσες ότι διώχνω τον κόσμο κτλ, άστες, δεν αρμόζουν.
Εγώ το ξαναλέω, για peugeot 307 του 2005 (προ facelift) αν υπάρχει μπροστινός προφυλακτήρας με κοντά στα 45 ευρώ λιανική ο οποίος να ταιριάζει ΓΑΝΤΙ θα πάω αύριο να ψωνίσω.
83713394 το πλαίσιό μου, βγάλε με κορόιδο, αν και δεν κατάλαβα το πώς.
-
οι τιμες με εκπλησουν. 45ευρω προφυλακτηρα ουτε μτχ σε κακη κατασταση δε βρισκεις ευκολα. Επισης με εκπλησει το γεγονος οτι εχεις τοσο φτηνες τιμες σε φανοβαφες, ενω οταν σου ειχα στειλει για υγραεριοκινηση μου ειπες 5500ευρω υλικα+εγκατασταση για το αμαξι μου που τοσο το εχω δηλωμενο στην ασφαλεια! (peugeot 307, μοντ. 2002). Ειναι αντιδιαμετρικες οι τιμες σου.
….και σίγουρα έχεις δίκιο, από την μεριά σου όμως!.
Όταν ρωτήσεις στην Ελλάδα πόσο κοστίζει, θα σου πουν οι 6 – 7 που κάνουν την δουλειά, ότι κοστίζει για εσένα από 1200 έως και 1600 ε. μα το σύστημα αυτό είναι και αυτό που δεν αποδέχεται η Peugeot. Το σύστημα που προστίθεται στην πολλαπλή εισαγωγή, χωρίς να τρυπάει την παλιά και πλαστική εισαγωγή, μαζί με ειδικό εγκέφαλο, που δεν αναιρεί τον παλαιό, μαζί με την τοποθέτηση, και τον εξοπλισμό ασφαλείας, τόσο τον κοστολογούν οι προμηθευτές μου.
Σίγουρα τα πολλά γέλια θα γίνουν μετά το Αύγουστο, για κάποιο λόγω που γνωρίζω, και δεν μπορώ να σου παραθέσω.
Τώρα εσύ θα ήθελες να πω στον ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ, μην μου πουλάς το ανταλλακτικό φτηνά, πιασε μου τον κολο χοντρά για να γίνω αρεστός στους συμφορουμιτες μου?. Λείπαμε, εδώ συμβουλεύω προτείνω, μα το αντικείμενο μου δεν είναι εδώ!!!.......εκεί που είναι, έτσι με θέλουν και με αγαπάνε. Τώρα μαθέ και κάτι ακόμη: τα μτχ, πωλούνται από τους παλιατζήδες στο 50% της μαμάς. Κατά το μάλλον και ήττον είναι σημαντικά ακριβότερα από τα after market!.
27ε την ώρα φίλε μου και μου φτάνει και περισσεύει. 18 ώρες, πραγματικής εργασίας είναι πολλές?. Ναι είναι αρκετές!!!!.....
Στο φινάλε μια και μου γραφείς και για Manchester, για ρώτα και εκεί τιμές να πέσεις κάτω. Και εκείνοι έχουν κατεβάσει της τιμές κατακόρυφα, για να πρωτοστατούν στην αγορά!. Αν δεν κάνουμε έτσι, μας βλέπω στα φανάρια να καθαρίζουμε τζάμια!. Θα δεις πολλούς στο προσεχές μέλλον……...συμφωνω σε αυτα που λες κ δεν εχω κανενα λογο να μαλωσω μαζι σου ή να πω λες ψεμματα ή εισαι απατεωνας γιατι πολυ απλα εδω κ ποσο καιρο οσα ποστ εχεις κανει ειναι για να βοηθησεις ολους μας και ειλικρινα σε συγχερω γιαυτο. Το γελιο θα πεσει διοτι θα μπει φορος στο υγραεριο μη ντρεπεσαι να το πεις. Στο manchester η βενζινη ειναι κατα 10 λεπτα του ευρω φθηνοτερη απ' οτι στη θεσσαλονικη (1,37e/L σε shell αυτη τη στιγμη, ενω στο λονδινο εχουν περιπου ιδια τιμη 120p/L=1,45e/L), και απ' οσο ξερω ο μισθος τους ειναι minimum 1300ευρω + εχουν μεταφορικα μεσα αξιοπιστα. Με ενα τραμ κ λεωφορεια κανουν τη δουλεια (ακουτε κυριε παπαγεωργοπουλε, ρουφιανε του βορρα, πιανολα που μου θελατε και μετρο!).
Στη βουλγαρια με επισημη σφραγιδα απο το κρατος βαζουν σε bmw με 500-600ευρω υγραεριο, για ελλαδα εξεπλαγην με 5500 ευρω για ενα αμαξι μαλιστα που τοσο κοστιζει ολο ασε που με 5500ευρω βενζινη θα κυκλοφορω για τα επομενα 3 χρονια (θελω να πιστευω )
Anyway, οσον αφορα τα ανταλλακτικα ειναι γνωστο οτι οι αντιπροσωπιες (βασικα τα εργοστασια) συντηρουνται κυριως απο αυτα γιαυτο κ τα βαρανε στο κεφαλι. Σιγουρα αν εισαι μαγκας κ ξυπνιος θα μπορεις να πετυχεις αυτες τις τιμες που λες, το θεμα ομως ειναι να εισαι κ 50=60% φθηνοτερος απο τα αλλα συνεργεια μην εχουμε τις ιδιες τιμες με τους αλλους, γιατι ετσι ανεβαινουν κατα 150% οι απολαβες σου σε σχεση με τους αλλους! σωστα???Δηλαδη αν πχ παω εγω σε ενα συνεργειο και μου πει πχ 3000ευρω ανταλλακτικα+εργασια (τα ανταλλακτικα του κοστιζουν πχ 1500ευρω), κ ερθω σε εσενα κ μου πεις παλι 3000ευρω αλλα τα ανταλλακτικα τα αγοραζεις εσυ 500ευρω) τοτε αυτοματα πας στα καθαρα εσοδα σου στα 2500ευρω! Και το θεμα κουραση στην εργασια ακομα κ η γραμματεας δημοσιας υπηρεσιας θα σου πει, τελειωνω το 8ωρο κ ειμαι πτωμα..απο τη πασιεντζα! Τα παντα ειναι σχετικα κ αναλογα με το επιπεδο που βρισκομαστε θεωρουμε καποια πραγματα αυτονοητα κ αυτα που δεν εχουμε τα θεωρουμε οτι θα ηταν πιο ευκολη η ζωη μας αν τα ειχαμε. κ εγω οταν δεν ειχα αμαξι δε διαβαζα για το τει γτ εκανα 4 ωρες πανε-ελα με το bus αλλα τωρα που εχω αμαξι δε παταω σπιτι!
-
Κύριε Αντώνη γιατί λέτε ότι η Βουλγαρία δεν είναι χώρα για να τη μιμηθούμε; Το 1996 που ήμουν εκεί φοιτητής, επαναλαμβάνω, πριν 14 χρόνια -το 1996, το μεγαλύτερο ποσοστό των αυτοκινήτων στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) χρησιμοποιούσαν υγραέριο. Όχι μόνο τα Λάντα ταξί, αλλά και οι Μερσεντές και οι Μπέμπες των μαφιόζων. Μην είμαστε καταδικαστικοί προς άλλες χώρες, μη ξεχνάμε πως η Ελλάδα ανακάλυψε τον πολιτισμό και πως η Ελλάδα τον κατέστρεψε....
-
Λάδια 10.000χλμ, φίλτρο λαδιού, αλλαγή όλων των ιμάντων, καθαρισμός Α/C 250€ με εργασία είναι ακριβά?
-
μια ευχαριστη έκπληξη απο Subaru
service 45000 χιλ 126,00€
φιλτρο αερα, λαδιου και μια ταπα 44,71€ (ανταλλακτικά αντιπροσωπίας)
εργασια 5,50€Λαδια Shell 3-30 6 λιτρα 69,00€ (ιντερνετ)
φιλτρο καμπίνας 7,00€ (FΙΒΑ)
με ...καλόπιασαν εν όψη του σερβις των 60000 που προβλεπετε...σφαγή
το φιλτρο καμπίνας η σουμπαρου το δινει 50€+ΦΠΑ αν θυμαμαι καλα...Η πλάκα είναι οτι ρωτησα και σε ενα 'εξειδικευμένο' (πρωην επίσημο) και μου είπε 'γυρω στα 100€ + τα λάδια'
Αλλαξα και εναν αισθητήρα εκκεντροφόρου στο Wagon R 93,00€...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
μια ευχαριστη έκπληξη απο Subaruservice 45000 χιλ 126,00€
φιλτρο αερα, λαδιου και μια ταπα 44,71€ (ανταλλακτικά αντιπροσωπίας)
εργασια 5,50€Ευχάριστη;
ΟΚ, η εργασία είναι ευχάριστη όντως, αλλά τα υπόλοιπα, δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις και φτηνά...
-
'ευχαριστη συνολικα, αν σκεφτεις οτι στα 15000 χιλ πληρωσα ΜΟΝΟ για φιλτρο λαδιου & λαδια 160,00€ + εργασία
Τα φιλτρα θα μπορουσα να τα παρω απο αλλου, αλλα θα μου ανεβαζαν την εργασία
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
'ευχαριστη συνολικα, αν σκεφτεις οτι στα 15000 χιλ πληρωσα ΜΟΝΟ για φιλτρο λαδιου & λαδια 160,00€ + εργασίαΤα φιλτρα θα μπορουσα να τα παρω απο αλλου, αλλα θα μου ανεβαζαν την εργασία
Κάτι τέτοια κουλά ακούω και από ένα ξάδερφο (που μπορεί και να με διαβάζει... ) με Subaru.
Πιο οικονομική είναι η BMW στην συντήρηση μου φαίνεται!(όταν δεν καίει πολλαπλασιαστές... )
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?