-
Ο χρήστης nightwalker έγραψε:
εχτες,σερβις για τα 40000χλμ σε Toyota Yaris 1.3(5/2006) σε εξουσιοδοτημενο στη Ν.Ερυθραια,κοστος 293ευρω...με 48ευρω η εργατοωρα.Πες μας τι αλλάξατε και τι σου χρεώσανε.
-
Επειδη ειμαι εκτος σπιτιου και δεν εχω μπροστα μου το τιμολογιο να γραψω με καθε λεπτομερεια τι αλλαχτηκε,επιφυλασσομαι.
Λοιπον,4μπουζια,φιλτρο λαδιου,αερα,υγρα φρενων,λαδακια τσεκαρισμα/γεμισμα κτλ,και τον ελεγχο-αλλαγη(ο οποιος λογικα και δεν πληρωνεται)στο πενταλ του γκαζιου που ειχε σχεση με την γνωστη ανακληση.αα,και μην το ξεχασω,εβαλαν και σαπουνι για το παρμπριζ με χρεωση 1.53!(μου εχει μεινει!) -
Επειδη ειμαι εκτος σπιτιου και δεν εχω μπροστα μου το τιμολογιο να γραψω με καθε λεπτομερεια τι αλλαχτηκε,επιφυλασσομαι.
Λοιπον,4μπουζια,φιλτρο λαδιου,αερα,υγρα φρενων,λαδακια τσεκαρισμα/γεμισμα κτλ,και τον ελεγχο-αλλαγη(ο οποιος λογικα και δεν πληρωνεται)στο πενταλ του γκαζιου που ειχε σχεση με την γνωστη ανακληση.αα,και μην το ξεχασω,εβαλαν και σαπουνι για το παρμπριζ με χρεωση 1.53!(μου εχει μεινει!)1.Κακώς που δεν σου αλλάξανε το φ.καμπίνας.
2.Να υπολογίζεις έξω κάνα 100άρικο -
οχι και ετσι ρε παιδια!!ενταξει,γνωριζω για αποκλιση τιμης σε μη εξουσιοδοτημενο,αλλα τοσο πολυ?
Πιστευω οτι το σερβις σε εκτος αντιπροσωπειας ειναι σιγουρα καλυτερο για τη τσεπη σου,αλλα απο την αλλη στα εξουσιοδοτημενα ειναι το καλυτερο για το αυτοκινητο σου.Ειδικα οσο περνανε τα χρονια με τα τρελα τεχνολογικα μαραφετια που εχουν ολα τα αυτοκινητα.Ισως να κανω και λαθος,αλλα προς το παρον με σωστη και εγκαιρη τακτικη συντηρηση το αμαξακι δεν εχει κανει κιχ. -
χοντρά χοντρά στα λέω
10w/40 total 4lx7=28
Φ.λαδιού κάνα 5ευρω
Υγρά φρένων κάνα 20ρικο
Φ.αέρος 10
μπουζι γύρω στα 16άντε με τα τεχνικά 120,σε καμία περίπτωση 300άρα.
Οσο για τα υπόλοιπα τα αφήνω ασχολίαστα.....
-
Δηλ το tolerance data τι σου λέει ,βάλε άλλα εργαλεία απ αυτό που θέλει το αμάξι?
Ρε μάστορα,ο συγκεκριμένος κινητήρας θέλει ένα πλακάκι πίσω στα εκκεντροφόρια κι ένα πειράκι για το χρόνισμα του στροφάλου στο ANS που μπαίνει απ την πλαινή πλευρά του μπλοκ,απ την πλευρά των ημιαξονίων,τι μου λες τωρα για εργαλεία και πράσινα άλογα,σου είπε κανείς ότι δεν έχω εργαλεία για το φορντ?
Την ώρα που χρονίζεις/σφίγγεις το στρόφαλο θέλει μεγάλη προσοχή γιατί μισό δόντι να φύγει(ναι μισό) το μοτέρ δε δουλευει καλά,άσε που τα μισά αμάξια που ακούω οι ιμάντες βογγανε απ τα σφιξίματα των τεντωτήρων,αυτές είναι δουλειές για μένα ξεπέτα.
Οτι λέει το tolerance λέει και το autodata εκτός κι αν εσύ αλλάζεις ιμάντα χωρίς να λύσεις τπτ οπότε πάω πάσο!Στα toyota που τα σημάδια είναι εμφανή και δε θέλει εργαλεία αλλά είναι και απλές κατασκευές εκεί ναι για ιμάντα σε μισή ώρα καθάρισες.
Ta 2,40 να τα κάνεις 2 ώρες το καταλαβαίνω αλλά μια ώρα δεν παίζει.YG.Tα λουριά γιατί να τα κόψεις,υπάρχει λόγος?
Δεν μπορείς να λασκάρεις τον τεντωτήρα με το 13άρι και να τον βγάλεις έξω?
Εκτός κι αν δεν αλλάζεις ρουλεμάν -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Όσο για τον καφέ, ΠΑΝΤΑ τον κερνάμε, τράκα τσιγάρο???.........εεεεεεΝΑΙ!!!!!.
ΑΝΤΩΝΗΣ.εμενα δεν με κερασες καφε
-
ρε italakia, έκανες service ? γκρεμίστηκε κανένας φούρνος ?
-
παντα κανω σερβις,απλα κρινω εγω ποτε θα γινει και οχι ο κατασκευαστης η το συνεργειο.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ρε italakia, έκανες service ? γκρεμίστηκε κανένας φούρνος ?Όχι ρε, για τζαμπαντάν καφεδάκι πέρασε, τρελός είσαι που θα κάνει service ;
Αλλά τον κατάλαβε ο Αντώνης και δεν τον κέρασε!
Πάντως, πέρα από τα αστεία italakia, κρίμα είναι να μην προσέχεις την Lancia, είναι μελλοντικό (αν όχι και τωρινό... ) κλασσικό αμαξάκι...
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
παντα κανω σερβις,απλα κρινω εγω ποτε θα γινει και οχι ο κατασκευαστης η το συνεργειο.λές και τα χαρτιά??
-
τι να προσεξω μωρε την λαμαρινα,αστην εκει να σαπιζει,ουτε 1000ευρω δεν πιανει.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
παντα κανω σερβις,απλα κρινω εγω ποτε θα γινει και οχι ο κατασκευαστης η το συνεργειο.
λές και τα χαρτιά??
έχει το χάρισμα ......
sorry για το
-
παντως με τον τροπο που συντηρω τα αμαξια μου δεν εχω μεινει ποτε στον δρομο και ουτε ειχα σοβαρα μηχανολογικα προβληματα.
σε αντιθεση με αλλους που φτιαχνουν το ενα και χαλαει το αλλο.ειμαι σιγουρος 1000% οτι οι χρονοι για σερβις του καθε κατασκευαστη ειναι εχουν περιθωριο
αλλο ενα 30-40 % και σε ορισμενες περιπτωσεις περναει και το 100%.υπαρχουν περιπτωσεις που χρειαζεται ορισμενα πραγματα να γινουν πριν τον χρονο που λεει ο κατασκευαστης .
ολα ειναι θεμα οδηγου,τροπου οδηγησης και ασχετοσυνης, τρομοκρατιας ,φοβου μην διαλυθει ας πουμε η μηχανη επειδη δεν αλλαξα λαδια στην ωρα τους.
-
πέστα
-
στα εξουσιοδοτημενα ειναι το καλυτερο για το αυτοκινητο σου.Ειδικα οσο περνανε τα χρονια με τα τρελα τεχνολογικα μαραφετια που εχουν ολα τα αυτοκινητα.Ισως να κανω και λαθος,αλλα προς το παρον με σωστη και εγκαιρη τακτικη συντηρηση το αμαξακι δεν εχει κανει κιχ.Τίποτα δεν είναι απόλυτο...
Σκέψου μόνο κάτι, έλα στην θέση κάποιου που σπούδασε επισκευααστής αυτοκινήτων και είναι ταλέντο...Ξεκινάει την καριέρα του σε μιά αντιπροσωπεία. Τα πρώτα του λάθη τα κάνει εκεί (δεν είναι και πολλά, γιατί έχει σεμιναριστεί)...όταν γίνει Μάστορας ανεβαίνει ο μισθός...μπορεί να φθάσει μέχρι και 1500...
Ποιό είναι το επόμενο βήμα, αφού νοιώθει και είναι καλός και βλέπει πόσο χρεώνει εργατώρα η αντιπροσωπεία και πόσα παίρνει εκείνος που βγάζει την δουλειά?
α) Να κάτσει εκεί και να παρακαλάει να μην κλείσουν και δεν πάρει σύνταξη?
β) Να προσπαθήσει να ανοίξει δικό του συνεργείο?
Πάμε τώρα απο την ανάποδη...
Υπάρχει ένας μηχανικός που δεν το έχει το χάρισμα
Ποιο είναι το επόμενο βήμα?
α) Να προσπαθήσει να ανοίξει δικό του συνεργείο?
β) Να φτιάξει τους τρόπους του, να γίνει συμπαθής στους πελάτες και τους εργοδότες τοτ, προκειμένου να κρατήσει την θέση του και γιατί όχι? να ανέβει στην ιεραρχία της επιχείρησης...και άμα κλείσει...χέστηκε, έχει ένα καλό βιογραφικό και θα πιάσει δουλειά σε μία άαλλη, σαν ειδικευμένος και έμπειρος....Αν απάντησες τα (β) μέσα είσαι.....
Απλές σκέψεις -
Στην αντιπροσωπεια δεν σου αλλαζει ιμαντα εκκεντροφορου αυτος που σου αλλαζει λαδια! Αυτοι εχουν τους ''μικρους'' για λαδια, τα ψιλο καλα μαστορια για λουρια, κανα συμπλεκτη και τετοια, και για χοντρες βλαβες που θελουν ψαξιμο απλα δεν ξερουν και για αυτο κωλυσιεργούν.
Τυφλοσούρτη πανε αυτοι εκει...μπορει ο απειρος στην αντιπροσωπεια να σου αλλαξει σχετικα γρηγοροτερα ενα σετ ιμαντων απλα επειδη εχει σεμιναριστει και ξερει μονο αυτη την μαρκα, αυτο δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερος μαστορας απο τον μηχανικο στο γενικο συνεργειο που απλα θα ψαχτει λιγο παραπανω για να βρει τι πρεπει να βγαλει και εν τελει θα γινει η ιδια δουλεια ....
-
Η διαφορά είναι για μένα πως στην αντιπροσωπεία έχουν λογική δημόσιου υπαλλήλου. Ότι μλκία και να γίνει σ έχουν δεμένο με την εγγύηση.Για 1,2 ή όσα είναι χρόνια θα πας εκεί θες δεν θες.Πάντω μου κάνει μεγάλη εντύπωση ο αριθμός αυτών που προτιμάν την αντιπροσωπεία. Όπως έχω ξαναγράψει ούτε από έξω δεν θα πέρναγα αν αγόραζα καινούριο αυτοκίνητο.
-
Xθες ακουσα στις ειδησεις οτι η εγγυηση καινουριου αυτοκινητου ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ αν κανεις σερβις σε μη εξουσιοδοτημενο συνεργειο. κοινως, σε οποιο συνεργειο και να πας για σερβις, κτλ, δε χανεις την εργοστασιακη εγγυηση. Μιλησε η Ευρωπαϊκη Ενωση.
-
Δεν είναι καινούριο αυτό.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?