-
ο ηταφι είναι λαρτζ, χέρι στην τσέπη
(εδιτ, ο μπαμπάς του ηταφι)
-
Αντιγράφω από το BMW forum μιας και δεν ασχολήθηκε κανείς ...
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Από βδομάδα θα πάω την 1.16 για το service των 60κ κμ. Διάβασα ότι αλλάζονται τα μπουζί... Ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω? Το inspection I είναι αυτό?Επίσης, τι τιμές να περιμένω..?
-
o καλυτερος τροπος ειναι να καλεσεις εκει που θα πας και να τους ρωτησεις το κοστος. Ολα τα υπολοιπα ειναι υποθεσεις.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τους παραπονέθηκα για ένα στιγμιαίο check engine προ ημερών και τελικά, αφού το έβαλαν στο διαγνωστικό, είδαν πως ήταν πολλαπλασιαστής... Another one bittes the dust λοιπόν, αφού είναι ο δεύτερος που αλλάζω!
Εγγυηση ή το χερι στην τσεπη;
Aφού έχω βάλει και τιμές, πάει να πει το χέρι στην τσέπη (του daddy... ).!
Επίσης, δεν είμαι στην εγγύηση, το αυτοκίνητο είναι μοντέλο 7/2007.ο ηταφι είναι λαρτζ, χέρι στην τσέπη
(εδιτ, ο μπαμπάς του ηταφι)
Ζουλιάρη, ο δικός μου μπαμπάς έχει βαθύτερες τσέπες!
Αντιγράφω από το BMW forum μιας και δεν ασχολήθηκε κανείς ...
Από βδομάδα θα πάω την 1.16 για το service των 60κ κμ. Διάβασα ότι αλλάζονται τα μπουζί... Ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω? Το inspection I είναι αυτό?
Επίσης, τι τιμές να περιμένω..?
Νομίζω πως όντως σ' αυτά τα χιλιόμετρα αλλάζεις μπουζί, τώρα τι τιμές παίζουν δεν ξέρω... Μπορείς βέβαια να πάρεις ένα τηλέφωνο σε μια αντιπροσωπεία ή σε ένα κατάστημα ανταλλακτικών. Δεν νομίζω πάντως να κάνουν και καμιά ...περιουσία, αφού μιλάμε για ένα απλό μοτέρ.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλημερα, σημερα εγινε το σερβις των 90Κ χλμ , στην Κορολλα 1,6.
Εχουμε , λαδακια συνθετικα 5-40, μπουζι, φιλτρα λαδιου,αερα,καμπινας και εργασια,συνολο 120 Ευρω.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A.Δεν καταλαβαινω.....
-
Στους κατοχους corsa,ποσο τους κοστιζει το servis?
-
Ο χρήστης scoopy έγραψε:
Στους κατοχους corsa,ποσο τους κοστιζει το servis?Τι να κοστισει? Αντε να σου βγει κανα 100ρι. Αναλογα τις εργασιες που θα γινουν στο αμαξι.
-
Ανταλλακτικά παίρνω εγώ και όσα μόνο θέλουν σήκωμα αυτοκινήτου (λάδια-φίλτρο λαδιού, φίλτρο βενζίνης) αλλάζονται σε συνεργείο και ταυτόχρονα γίνεται έλεγχος από κάτω για τα πάντα + έλεγχος στα τακάκια. Τα υπόλοιπα (μπουζί, φίλτρο καμπίνας, καθάρισμα φιλτροχοάνης και πεταλούδας, συμπλήρωση υγρών κτλ γίνονται από μένα). Κόστος για όλα αυτά 100 ευρώ
-
Σερβις 2ετίας στη γηραιά κυρία μου aka 304:
Αλλαγή φίλτρου αέρος/λαδιού/βενζινης, λάδια, μπουζί, πλατίνες, παραφλού, καθαριστικά φρένων, μηχανής = 120 ευρώ = ελαφρώς τσιμπημένα, αλλά δεν ασχολήθηκα να τα πάρω απ' έξω.
Εργασία (με εξαερωσεις, καθαρισμό φρενών, μηχανοστασίου, έλεγχος κρεμαγιέρας/κολόνας τιμονιού, ανάρτησης, συνδέσμων κλπ) = 70 ευρώ = μια χαρά
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σερβις 2ετίας στη γηραιά κυρία μου aka 304:Αλλαγή φίλτρου αέρος/λαδιού/βενζινης, λάδια, μπουζί, πλατίνες, παραφλού, καθαριστικά φρένων, μηχανής = 120 ευρώ = ελαφρώς τσιμπημένα, αλλά δεν ασχολήθηκα να τα πάρω απ' έξω.
Εργασία (με εξαερωσεις, καθαρισμό φρενών, μηχανοστασίου, έλεγχος κρεμαγιέρας/κολόνας τιμονιού, ανάρτησης, συνδέσμων κλπ) = 70 ευρώ = μια χαρά
Ε να μην γινομαστε γραφικοί τώρα...φαντάζομαι κανέναν κόμπο ξέρεις να κάνεις...οπότε...ΔΕΣΕ
-
Nαι, πλατίνες με το 'εργαλείο' και γρασάρισμα.
Στα ανταλλακτικά ξέρω ότι με τσίμπησε λιγάκι, συνήθως πηγαίνω τα δικά μου. Έχουμε δέσει εδώ και 20 χρόνια σε αυτόν γιατί τον εμπιστεύομαι με το 100% -
Προς γνώστες (ή πρώην παθόντες) -δεν είναι βέβαια service αλλά επισκευή μετά από τροχαίο-.
Πόσο θα κοστίσει η αντικατάσταση σε Fiat Bravo 150Sport των παρακάτω :
Eπρός προφυλακτήρας.
Δεξί εμπρός φτερό.
Εσωτερικός πλαστικός θόλος φτερού.
Κρεμαργέρα.
Εμπρός δεξί φωτιστικό τύπου Xenon.
Eπισκευή τσακίσματος νεύρου πόρτας .
-
Μια λογική τιμή φίλε Κωνσταντίνε, εργασίας, φανοβαφη- εργασίες, είναι 500ε . Επειδή είδα ότι το ρυμούλκησες, δεν γνωρίζω για πιθανών μηχανικά θέματα, πλην της κρεμαγιερας.
Ζητώ συγνώμη για τα ανταλλακτικά, μα σήμερα ήταν η μέρα εισπράξεων από της ασφαλιστικές, και το ξέχασα. Αύριο.
ΑΝΤΩΝΗΣ.antonis-team....Ευχαριστώ.
Μηχανικά δεν έχει τίποτα άλλο πλην της κρεμαγιερας. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Μια λογική τιμή φίλε Κωνσταντίνε, εργασίας, φανοβαφη- εργασίες, είναι 500ε . Επειδή είδα ότι το ρυμούλκησες, δεν γνωρίζω για πιθανών μηχανικά θέματα, πλην της κρεμαγιερας.
Ζητώ συγνώμη για τα ανταλλακτικά, μα σήμερα ήταν η μέρα εισπράξεων από της ασφαλιστικές, και το ξέχασα. Αύριο.
ΑΝΤΩΝΗΣ.antonis-team....Ευχαριστώ.
Μηχανικά δεν έχει τίποτα άλλο πλην της κρεμαγιερας.μονο η κρεμαγιερα καινουργια κομπλε υπολογιζω 1000 (προσφατα αλλαξε γνωστος κρεμαγιερα κομπλε σε renault megane cabrio και σε 3 μερη που ρωτησε για καινουργια του ειπανε 1.500 ενω μεταχειρο 400-600)
εμπρος προφυλακτηρας 300
δεξι εμπρος φτερο 150
καλυμα θολου 30
εμπρος δεξι φωτιστικο τυπου χενον (αν χρειαζεται αλλαγη και ο φανοστατης καμια 300)
τσακισμα νευρου πορτας 100- εργασια και βαφη 600
προσωπικα πιστευω οτι κατω απο 2.500 δεν γινεται
μιαλαμε για καινουργιο αυτοκινητο και καινουργια ανταλλακτικαΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ οτι ουτε μηχανικος ειμαι ουτε εχω συνεργειο ουτε καταστημα ανταλλακτικων
επομενως υπαρχει σημαντικη πιθανοτητα να πεφτω εξω -
τα εργατικα τα πετυχα στο 100%
lolενδιαφερον θα ειχε να μας λεγατε εσεις με ποσα χρηματα συνολικα 8α του φτιαχνατε το αυτοκινητο (μεταφορικα, κερδος, κλπ) και οχι ποσο πουλαει τα ανταλλακτικα το εργοστασιο (και αυτο παντως χρησιμο ειναι)
απο οτι βλεπω παντως εδω viewtopic.php?f=15&t=10899&p=1921196#p1921196
επεσα μεσα στο υπολογισμο που εκανα οτι με λιγοτερο απο τουλαχιστον 2500ε δεν την γλυτωνει... -
τα εργατικα τα πετυχα στο 100%
lolενδιαφερον θα ειχε να μας λεγατε εσεις με ποσα χρηματα συνολικα 8α του φτιαχνατε το αυτοκινητο (μεταφορικα, κερδος, κλπ) και οχι ποσο πουλαει τα ανταλλακτικα το εργοστασιο (και αυτο παντως χρησιμο ειναι)
απο οτι βλεπω παντως εδω viewtopic.php?f=15&t=10899&p=1921196#p1921196
επεσα μεσα στο υπολογισμο που εκανα οτι με λιγοτερο απο τουλαχιστον 2500ε δεν την γλυτωνει... -
Εμπρός δεξιό φανάρι marelli 150ε
Αυτό θεωρώ πως είναι το κανονικό φανάρι με συμβατικά φώτα. Με εργοστασιακά xenon (που αν δεν κάνω λάθος έχει το αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου) πόσο βγαίνει;
-
Oρίτζιναλ προφυλακτήρας 45 ευρώ; Από χαρτί είναι;
Φωτιστικό xenon 150; -
Φίλε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ, εδώ επαληθεύονται αυτά που γραφώ, και αισθάνομαι άσκημα, που όντας επαγγελματίας 100%, λέω τιμές του αντικειμένου μου.
ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ MODE, εάν και κατά ελάχιστων παραμελώ τους κανονισμούς του forum, να διαγράψουν το ποστάρισμα μου.Βαστήξου!: εργοστάσιο Ευρώπης, που πιθανών και η Φίατ να αγοράζει από αυτούς. (όχι μέσα από την Φίατ).
Εμπρός προφυλακτήρας 45ε
Δεξιό εμπρός φτερό 56ε
Εσωτερικός θολος 11ε
Εμπρός δεξιό φανάρι marelli 150ε
Κρεμαγιέρα 450εΚατά συνέπια τα ανταλλακτικά με το φπα 712
Εργασία το φπα 115 + 500ε = 615ε
Σύνολο 1327ε
Και με την ατυχία σου, να πληρώσεις 23% φπα!!!....Προσέχουμε το δεξιό μας πάντοτε…….,
Ας σταματάμε στα στενά, ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ.
Αν και οι φωτο δείχνουν, ότι παραλίγο θα περνούσες.
ΦΙΛΙΚΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ.Φίλε antonis-team , ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Παρ όλα αυτά οι διαφορές που συναντώ σε διάφορα στοιχεία και κυρίως στον προφυλακτήρα είναι...'κάπως'. 308,93 χρεώνει η Fiat.
Kιβώτιο κρεμαγιέρας και ακρόμπαρο από Fiat 500,34€.
Η μεγάλη σφαγή γίνεται στο φωτιστικό σώμα λόγω Xenon , 879,67€ (φαντάσου ότι η χρέωση των Xenon στον τιμοκατάλογο για τον εξοπλισμό ενός Βravo που παραγγέλνει κανείς σήμερα σε μια αντιπροσωπεία , είναι 700,00€).
Οι τιμές που αναφέρεις , από προηγούμενη εμπειρία το λέω , μου κάνουν για τιμές ιμιτασιόν προιόντων.
Πολύ σωστές οι προτροπές σου όσον αφορά την οδηγική συμπεριφορά..
Μάλλον όμως δεν διάβασες πως εκτυλίχθηκε το συμβάν (δεν είσαι υποχρεωμένος βέβαια).Απλά αν είχα άλλα 3-4 μέτρα περιθώριο μπροστά μου ακόμα ίσως γλύτωνα τελείως τραβώντας χειρόφρενο (μιλάμε ότι έγινε ανακοπή πορείας , από το άλλο όχημα , ενώ επιχειρούσα προσπέραση).
Ο ΦΠΑ είναι το λιγότερο.....
Ευχαριστώ και πάλι. -
Αντώνη, προφανώς έχεις δώσει τιμές ιμιτασιόν ανταλλακτικών, δεν είναι δυνατόν ο προφυλακτήρας να κοστίζει 45 ευρώ. Τα περί «εργοστασίων που ψωνίζουν και οι εταιρείες και ανταλλακτικών πρώτης τοποθέτησης ή μετέπειτα τοποθέτησης» τα ακούω λίγο βερεσέ. Οι κατασκευάστριες εταιρείες έχουν από δυο-τρεις προμηθευτές που τους παρέχουν τα ανταλλακτικά με τα στάνταρντ ποιότητας που έχει θέσει κάθε βιομηχανία. Τώρα το ότι υπάρχουν τρίτοι κατασκευαστές που μιμούνται την κατασκευή των ανταλλακτικών και μπορούν να τα παρέχουν σε χαμηλότερες τιμές είναι μεν θετικό για τον αγοραστή αλλά πολλές φορές κρύβει παγίδες ελλειπούς φινιρίσματος, κακής συναρμογής, μικρής αντοχής και γενικά αμφίβολης ποιότητας.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?