-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
δεν ξερω ,που να ξερω;
Δε ξερεις αλλα να πετας τη χαζομαρα αρχικα ξερεις..
εκανα μια παρατηριση οτι το σερβις του κοστησε οσο η μιση αξια του αυτοκινητου.
δικο του ειναι και θα το κανει οτι γουσταρει, εσυ τι ζορι τραβας τωρα;
-
Δλδ ρε ιταλακια για να καταλαβω πια..ποσο ηθελες να καναν ολα αυτα που αλλαξε ο saxon? Σε ενα αμαξι αυτης της κατηγοριας και ηλικιας τοσα χρειαζονται για να παρεις μια παραταση ζωης καποια χρονια..Και να πεις οτι δεν εχεις αμαξι παρομοιας ηλικιας...Βεβαια εσυ αγνοεις απ οσο ξερω τι παει να πει και συντηρηση..
-
μα δεν ειπα οτι του πηραν πολλα .
επαναλαμβανω εκανα μια παρατηριση οτι του κοστισε μισο αμαξι.κι εγω αυριο αν αλλαξω στο δικο μου λαστιχα,ισιωσω ζαντες,αμορτισερ ,ελατηρια,συνεμπλοκ,σερβις κτλ θα μου κοστισει παραπανω απο την αξια του αυτοκινητου.
δεν σημαινει οτι μου κοστισε πολυ
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
2.θα το πουλαγα
Οταν εχεις ενα παλιο αμαξι, ιδιαιτερα οταν η συντηρηση ειναι ελλειπης, καποια στιγμη θα βγαλει ενα μεγαλο προβλημα το οποιο θα ξεπερναει την αξια του αυτοκινητου.
Σε αυτη την περιπτωση εχεις τις εξης επιλογες:
- Το πουλας και αγοραζεις ενα καινουργιο , εαν φυσικα διαθετεις 14-15k
- To πουλας και αγοραζεις μεταχειρισμενο, με φοβο ομως να βγαλει καποιο μεγαλο προβλημα που θα ξεπερναει την αξια του αυτοκινητου ή θα ειναι ασυμφορο αναλογικα με αυτην.
- Το επισκευαζεις, κανεις τα απαραιτητα μαζεμματα που συνηθως, ασχετα με το τελικο κοστος, ειναι φτηνα και το κρατας σε αξιοπρεπη κατασταση καμμια 10αρια χρονια ακομα , για να σε εξυπηρετει.
- Το παρατας και αγοραζεις ποδηλατο, ή χρησιμοποιεις τα ΜΜΜ, πραμα που στη δικη μου περιπτωση ειναι σχεδον αδυνατο.
-
Ο χρήστης lpat2001 έγραψε:
Ναι....Qashqai....2 λιτρο....
Μμμμμμμμ μάλιστα!!!!!! Σούπερ!!!!!!!!!!!!
-
ρε saxon_747 μαζι σου ειμαι.
ο καθενας πρατει αναλογα με την τσεπη του και το σκεπτικο του
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Σε ενα αμαξι αυτης της κατηγοριας και ηλικιας τοσα χρειαζονται για να παρεις μια παραταση ζωης καποια χρονιαΝα μη σου πω αλλα τοσα...
εκανα μια παρατηριση οτι το σερβις του κοστησε οσο η μιση αξια του αυτοκινητου.
Τα 670€ αντιστοιχουν σε 5-6 χρονια τυπικης συντηρησης που** δεν γινοταν**.
(δε θεωρω συντηρηση την ετησια αλλαγη λαδιων εκτος προδιαγραφων σε βενζιναδικο)
Θα μπορουσαμε (βασικα δεν ηταν στο χερι μου) να πληρωνουμε 80-100€ το χρονο για ενα σωστο σερβις. Σιγουρα το αμαξι σημερα δε θα ζητουσε τοσα €.
Με λιγα λογια, το φτηνο κοστιζει διπλά...ρε saxon_747 μαζι σου ειμαι.
Αυτο ελλειπε.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Οπότε αγαπητέ θα ισχύουν τα χρονικά όρια για σένα.... (κάθε έτος ή 2 έτη κ.λπ.)Συγγενείς της γυναίκας μου έρχονται Σάμο από Μάιο έως Σεπτέμβριο , έχουν ένα Τουότα Αουρις , το πήραν πέρσι!!!! Το 5μηνο που κάθονται Ελλάδα κάνουν 1000 χιλιόμετρα!!!! Φέτος που ήρθαν πάλι άλλαξε λάδια και φίλτρο!!! Τώρα τι γίνεται με αυτούς;;;; Θα πρέπει κάθε χρόνο να κάνουν το ετήσιο σέρβις;;;; Δεν είναι πεταμένα λεφτά;;;;; Γνώμες........
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Οπότε αγαπητέ θα ισχύουν τα χρονικά όρια για σένα.... (κάθε έτος ή 2 έτη κ.λπ.)
Συγγενείς της γυναίκας μου έρχονται Σάμο από Μάιο έως Σεπτέμβριο , έχουν ένα Τουότα Αουρις , το πήραν πέρσι!!!! Το 5μηνο που κάθονται Ελλάδα κάνουν 1000 χιλιόμετρα!!!! Φέτος που ήρθαν πάλι άλλαξε λάδια και φίλτρο!!! Τώρα τι γίνεται με αυτούς;;;; Θα πρέπει κάθε χρόνο να κάνουν το ετήσιο σέρβις;;;; Δεν είναι πεταμένα λεφτά;;;;; Γνώμες........
Εαν συνεχίσει το αμάξι με αυτη τη συχνοτητα κάθε χρόνο αλλαγή λαδιών,στα 4 χρονια υγρά φρένων και λάστιχα κι έλεγχο καλωδιώσεων από επιδρομή τρωκτικών
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
μισο αμαξι δλδ
Εχω ένα fiat punto κι επειδή δεν αλλάζουν τα μπαλάκια ψαλιδιών αναγκαστικά θέλω ψαλίδια.
Μήπως ξες πόσο έχουν καινούρια?
Ααααα όχι ισπανικά ή ιταλικά του κ@λου,τα original ή σε lemforder........50€ το ενα, στη Φιατ.
αλλα οι τιμες ειναι αρκετα χρονια πριν. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μισο αμαξι δλδ
Εχω ένα fiat punto κι επειδή δεν αλλάζουν τα μπαλάκια ψαλιδιών αναγκαστικά θέλω ψαλίδια.
Ααααα όχι ισπανικά ή ιταλικά του κ@λου,τα original ή σε lemforder........50€ το ενα, στη Φιατ.
αλλα οι τιμες ειναι αρκετα χρονια πριν.Πότε,όταν τα φιατ είχαν 25 χιλιάδες δραχμές με a/c και 5η ταχυτητα?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
μισο αμαξι δλδ
αλλα οι τιμες ειναι αρκετα χρονια πριν.Πότε,όταν τα φιατ είχαν 25 χιλιάδες δραχμές με a/c και 5η ταχυτητα?
2002 νομιζω
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Οπότε αγαπητέ θα ισχύουν τα χρονικά όρια για σένα.... (κάθε έτος ή 2 έτη κ.λπ.)
Συγγενείς της γυναίκας μου έρχονται Σάμο από Μάιο έως Σεπτέμβριο , έχουν ένα Τουότα Αουρις , το πήραν πέρσι!!!! Το 5μηνο που κάθονται Ελλάδα κάνουν 1000 χιλιόμετρα!!!! Φέτος που ήρθαν πάλι άλλαξε λάδια και φίλτρο!!! Τώρα τι γίνεται με αυτούς;;;; Θα πρέπει κάθε χρόνο να κάνουν το ετήσιο σέρβις;;;; Δεν είναι πεταμένα λεφτά;;;;; Γνώμες........
Το λάδι υπόκειται σε οξείδωση συν τω χρόνω. Κάποιοι συνιστούν δύο αλλαγές το έτος εγώ προσωπικά θεωρώ ότι μία αλλαγή το έτος επαρκεί για ένα σύγχρονο λάδι.
Δυστυχώς το όχημα καλώς ή κακώς απαιτεί μία ετήσια συντήρηση είτε κάνει 20,000 χιλιόμετρα ήτοι 5,000 χιλιόμετρα. Τώρα αν είναι πεταμένα λεφτά δεν το θεωρώ ότι είναι. Το γεγονός ότι τα Ελληνικά Συνεργεία (ειδικά των αντιπροσώπων) είναι Φαρμακεία το δίχως άλλο. Κάποιος πάντως αν θέλει το συντηρεί και εκτός δικτύου αλλά στην περίπτωση αυτή πέραν της 3ετούς εγγύησης της μαμάς Toyota δεν θα ισχύει η 3ετής επέκταση της τοπικής.
-
κύριε Αντώνη έχω μια έρωτηση ... με τόσα που γράφεις και τόσο που παρακολουθείς το forum... πότε στο καλό δουλεύεις?
-
Κύριε Αντώνη , καλά τα λέτε αλλά χρειάζεται λογική από όλους!!!! Αυτός ο συγγενείς που ανέφερα πιό πάνω πήγε για την αλλαγή λαδιών στο Αουρις ο μάστορας του έκανε και .... γενικό έλεγχο και τον χρέωσε 129 ευρώ!!!!
Ξέρεις γιατί;;;; Γιατί είναι (ο συγγενείς) Αμερικάνος (Καναδός)!!!!
Επειδή όμως εμείς είμαστε Ελληνες....... -
Ο χρήστης lazaros έγραψε:
κύριε Αντώνη έχω μια έρωτηση ... με τόσα που γράφεις και τόσο που παρακολουθείς το forum... πότε στο καλό δουλεύεις?Ο κύριος Αντώνης γράφει σχεδόν μόνον στα τεχνικά. Δεν του παίρνει λοιπόν παραπάνω χρόνο από οποιονδήποτε άλλον στο forum που επίσης εργάζεται.
Κι εγώ στην δουλειά είμαι τώρα, κι όταν παίρνω μια (ή και περισσότερες... ) ανάσα, διαβάζω ή και γράφω στο forum.
-
antonis-team
το ξαναγραφω γιατι δεν το ειδες.
δεν ειπα εγω οτι κακως εκανε σερβις,απλως εκανα μια παρατηριση οτι κοστισε οσο το μισο αμαξι.
-
Πάρα πολύ χρησιμος είσαι κύριε Αντώνη 'μας ανοίγεις τα μάτια' απλά το'χα απορία αλλά αφού είσαι εξικιωμένος με τη τεχνολογία και έχεις έμπειρους 'τεχνίτες-συνεργάτες' ... τότε το
άξιος !!! και χωρίς παρεξήγηση
τέλος το -
Συμφωνώ!
Κι εγώ σας θεωρώ πολύ χρήσιμο στο φόρουμ μας και οι συμβουλές είναι πάντα ευπρόσδεκετες!
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
,.......,.........
4) Διάβασα ότι τα νέα λάδια αντέχουν περισσότερο από τα παλιά. Αν πιστεύετε ότι αυτό ισχύει και χρονικά, απαταστε, και σίγουρα είμαι εισαγωγέας και λαδιών, και έχω καλύτερη ενημέρωση. Είναι και ο λόγος που συνιστώ στους πελάτες μου, κάθε 6 μήνες να τα αλλάζουν. Μάλιστα σε αφτους που τους οργάνωσα να τα αλλάζουν κάθε Σεμπτεβρη και Απρίλη, διαφοροποιώ το ιξώδες του λαδιού, για χειμώνα, και για καλοκαίρι, και τα αποτελέσματα είναι ολοφάνερα στην αντοχή του κινητήρα.
.................Για να το καταλάβω: Αυτοκίνητο με 7-8.000 χλμ ετησίως, που χρησιμοποιεί λάδια full synthetic, με νορμάλ οδήγηση, πρέπει να αλλάζει λάδια-φίλτρο καθε εξη μήνες ή κάθε χρόνο? Γιατί αν (τέτοια λάδια) τα αλλάζουμε και κάθε 5.000 χλμ ή 6 μήνες, σίγουρα θα ειναι καλύτερα, αλλά ψάχνουμε να βρούμε την 'προσφορότερη' λύση.
Edit: Η απορία ισως πήγαινε και στο thread περι λιπαντικών, αλλά βρήκα την ευκαιρία να την θέσω εδω!
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?