-
Δεν είναι όντως. Υπάρχει σχετικός κανονισμός της ΕΕ που έχει άμεση εφαρμογή στη νομοθεσία κράτους μέλους. Αρκεί το συνεργείο να είναι αναγνωρισμένο και να χρησιμοποιηθούν τα ίδια ή εφάμιλλα ανταλλακτικά. Και βέβαια το βάρος απόδειξης περί του αντιθέτου το φέρουν οι αντιπροσωπείες.
-
Sorry guys, Αγγλία μένω κανονικά, απλώς ήρθα για διακοπές και χθες το άκουσα στις ειδήσεις τοy Mega.
-
Τί σορρυ βρε σιγά
-
Το άκουσα από έναν ακόμα αυτές τις μέρες, λίγο αργά το ανακάλυψαν τα κανάλια.
-
Η εταιρεία όμως (η κάθε εταιρεία), διατηρεί το δικαίωμά της να αποδείξει την τεχνική ανεπάρκεια του μη εξουσιοδοτημένου συνεργείου, σε περίπτωση διαφοράς στην εγγύηση με κάποιο πελάτη και προσφυγής στα δικαστήρια.
Αυτό που λέω ας μη θεωρηθεί ως αβάντα στις επίσημες αντιπροσωπείες και τα συνεργεία τους στην Ελλάδα.
Αρκετά ψεγάδια μπορεί να τους βρει κανείς αλλά από την άλλη, ξέρουν πολλοί καλά όλοι πως άλλο αδειοδοτημένο και άλλο** τεχνικά επαρκές συνεργείο**.
Ομολογώ δε πως μια τέτοια ακροαματική διαδικασία (ζημιά που προκλήθηκε σε κινητήρα αυτοκινήτου παρόλο που χρησιμοποιήθηκαν πρώτης ποιότητας ανταλλακτικά) θα την παρακολουθούσα με εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Από τη μια η Χ εταιρεία και οι δικηγόροι της και από την άλλη ο 'Ψ' πελάτης με τον δικό του και τον ιδιοκτήτη του αδειοδοτημένου.Θα προέκυπταν από αποκαλυπτικοί έως ξεκαρδιστικοί διάλογοι ανάλογα την περίπτωση.
-
Και επειδή ο δικαστής δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις ώστε να κρίνει απλά θα προσάρμοζε την ετυμηγορία του στην κρίση του δικαστικού πραγματογνώμονα. Το αυτό ισχύει και σε ιατρικά λάθη, πλαστογραφίες κλπ
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Και επειδή ο δικαστής δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις ώστε να κρίνει απλά θα προσάρμοζε την ετυμηγορία του στην κρίση του δικαστικού πραγματογνώμονα. Το αυτό ισχύει και σε ιατρικά λάθη, πλαστογραφίες κλπΠολλοί από αυτούς να δεις τι σφόλια είναι. Μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση με δικαστήριο στην Αλεξανδρούπολη και ακόμα σκέφτομαι πως η αθωότητα μου σε συγκεκριμένη τεχνική υπόθεση, παίχτηκε στα ζάρια επειδή ο πραγματοπαπάρας που κλήθηκε ήταν πιο άσχετος από τη δικαστίνα που δίκαζε.
-
Δυστυχώς έτσι είναι φίλε μου σε κάποιες περιπτώσεις. Και δεν είναι μόνο η ασχετοσύνη που καραδοκεί αλλά και κάτι πολύ χειρότερο ενίοτε.........
-
Και μια τελευταία παρέμβαση σε αυτό που είπε ο Κον, λόγω εμπειρίας που έχει.
Φίλε Κον, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν σε επίπεδο δικηγορικών συλλόγων, έχει γίνει ποτέ προσπάθεια να διορθωθεί το κακό που συμβαίνει σε δίκες, στις οποίες υπάρχει εμφανέστατο έλλειμα γνώσης από πλευράς έδρας.
Και καλά για τα σίδερα που λέμε, δεν τρέχει και κάτι. Αλλά σε περίπτωση χαμένης ανθρώπινης ζωής εξ αιτίας πιθανού ιατρικού λάθους και παρουσίας 2 ειδικών, ποιος μου λέει εμένα και του καθένα, πως οι δικαστές είναι σε θέση να κατανοήσουν τι τους λέει ο ένας ειδικός και τι ο άλλος.
Θα ήμουν υπόχρεος αν απαντούσες και αν μάλιστα έβαζες και την προσωπική σου άποψη επι αυτού σαν νομικός. -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Φίλε Κον, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν σε επίπεδο δικηγορικών συλλόγων, έχει γίνει ποτέ προσπάθεια να διορθωθεί το κακό που συμβαίνει σε δίκες, στις οποίες υπάρχει εμφανέστατο έλλειμα γνώσης από πλευράς έδρας
Άναφέρεσαι σε έλλειμα νομικών γνώσεων ή τεχνικών? Μάλλον στο δεύτερο αν και το πρώτο δεν αποκλείεται
Δεν γνωρίζω ειλικρινά αν ο σύλλογος έχει κάνει κάποια ενέργεια. Αλλά και να σου πω δεν βλέπω το λόγο ο δικαστής να έχει ειδικές γνώσεις της κάθε επιστήμης είναι και πρακτικά αδύνατο. Αυτή τη δουλειά πρέπει να την κάνουν οι πραγματογνώμονες που διορίζει το δικαστήριο. Το κρίσιμο για μένα είναι ποιος πιστοποιεί την επιστημονική αρτιότητα αυτών που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των πραγματογνωμόνων που υπάρχει στο πρωτοδικείο. Εδώ φίλε beams βράστα.....Και καλά για τα σίδερα που λέμε, δεν τρέχει και κάτι. Αλλά σε περίπτωση χαμένης ανθρώπινης ζωής εξ αιτίας πιθανού ιατρικού λάθους και παρουσίας 2 ειδικών, ποιος μου λέει εμένα και του καθένα, πως οι δικαστές είναι σε θέση να κατανοήσουν τι τους λέει ο ένας ειδικός και τι ο άλλος.
Θα ήμουν υπόχρεος αν απαντούσες και αν μάλιστα έβαζες και την προσωπική σου άποψη επι αυτού σαν νομικός.Ο πραγματογνώμονας στην έκθεσή του θα συμπεριλάβει μεν και έννοιες τεχνικές/ιατρικές κλπ που δεν μπορεί ο δικαστής να καταλάβει αλλά οφείλει στην πραγματογνωμοσύνη του να βγάλει ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα. Αυτό είναι και το ζητούμενο άλλωστε όταν διατάξει το δικαστήριο πραγματογνωμοσύνη. Ζητάει συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα: ''τίς πταίει''. Εδώ βέβαια συχνά εμπλέκεται αυτό που ανέφερα πιο πάνω.
Το χειρότερο φίλε μου είναι όταν η πραγματογνωμοσύνη είναι έτοιμη από πριν........
Ου μπλέξεις καλέ μου φίλε γιατί δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος....
Θα ήμουν υπόχρεος αν απαντούσες και αν μάλιστα έβαζες και την προσωπική σου άποψη επι αυτού σαν νομικός.
Όχι και υπόχρεος βρε. Χαρά μου ο όμορφος διάλογος
-
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Κατατοπιστικός όσο πρέπει. Να είσαι καλά.
-
Τπτ να'σαι καλά φίλε
-
Αντώνη (πραγματικά χωρίς κανένα ύφος ή διάθεση ειρωνίας), είσαι συνδικαλιστής?
ρωτάω γιατί έγραψες ότι 'ελέγχεις τις τιμές των συναδέλφων σου' (ή κάπως έτσι).Κακά τα ψέμματα χρειάζεται ένα καλό ξεσκαρτάρισμα ο συγκεκριμένος κλάδος, αλλά το κράτος έχει 'αφοπλίσει' τους μηχανισμούς του (κατά την άποψή μου), καθώς τα πάντα λειτουργούν με κλίκες
Από την άλλη θα μου πεις (και δίκιο θα έχεις) 'ποιός κλάδος πλέον δεν χρειάζεται ένα καλό ξεσκαρτάρισμα'?
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Xθες ακουσα στις ειδησεις οτι η εγγυηση καινουριου αυτοκινητου ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ αν κανεις σερβις σε μη εξουσιοδοτημενο συνεργειο. κοινως, σε οποιο συνεργειο και να πας για σερβις, κτλ, δε χανεις την εργοστασιακη εγγυηση. Μιλησε η Ευρωπαϊκη Ενωση.κοινοτικος κανονισμος (πιο 'δυνατο' από 'οδηγια'): Block Exemption 1400/2002
-
Απο εδώ
Τελικά αλλάχτηκαν και τα δύο εμπρός αριστερά: Ρουλεμάν τροχού και μπιλιοφόρος.
Και επειδή και ο πίσω αριστερά τροχός 'γύρναγε' πιο δύσκολα απο τους άλλους, αλλάχτηκε και αυτό το ρουλεμάν, οπότε τώρα οι τροχοί γυρνάνε
Ελπίζω να μην έρθει σύντομα και η σειρά των υπολοίπων
Υλικά και εργασία, 165 ευρώ με απόδειξη. -
Σερβις 6ου χρονου στο focus MKI 225Ε.Ο κ@ριολης ο πατερας μου δε λεει να φερει στο χαρτι στο σπιτι.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Σερβις 6ου χρονου στο focus MKI 225Ε.Ο κ@ριολης ο πατερας μου δε λεει να φερει στο χαρτι στο σπιτι.Αυτό που πρέπει να φέρει στο σπίτι είναι κάμποσο σαπούνι να σου πλύνει το στόμα νομίζω...
Δεν μαζεύεσαι λιγάκι, τι λες;
-
Έλεος ρε Γιώργο.
-
συγνωμη αλλα μερικες φορες καποιοι κανουν σαν μαλακες για τα αυτοκινητα.
Mad_Max_Geo
ξεκολα ρε φιλε -
Ρητό:Τα πνίγεις όταν είναι μικρά....
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?