-
Από τότε που είδα έναν απλό μηχανικό να αλλάζει φίλτρα -μπουζί-ιμάντες σε opel astra μέσα σε 25 λεπτά ,τα περί εργατοώρας τα ακούω βερεσέ.
-
Δεν είναι σωστό αυτό που λες, πρέπει να πληρωθούν κανονικά με την ώρα που λέει το βιβλίο. Αν ένας μηχανικός είναι πιο καλός και γρήγορος δεν πρέπει να πάρει λιγότερα λεφτά από τον άλλο που σέρνεται. Το ότι η ώρα χρεώνεται πάρα πολύ είναι άλλο θέμα.
-
Έχεις δίκιο.
-
Κοστος σερβις των 30000χλμ για A3 1.8T 150hp, μοντελο 2002
υλικα
5 λιτρα λαδι 0-30.................76,5
απιονισμενο νερο................1,16
υγρα παρμπριζ 250ml..........1,00
ζουαν (??)...........................0,38
λαστιχο μακτρου..................6,14
φιλτρο σκονης & γυρης........23,98
φιλτρο βενζινης....................13,01
φιλτρο αερος........................19,47
μπουζι..................................63,24
τεντωτ. ιμαντα εναλλακτη.....57,18
ραβδωτος ιμαντας.................48,08
φιλτρο λαδιου........................8,38εργατικα.
αλλαγη ιμαντα δυναμο...........9,36
αλλαγη τεντωτηρα ιμαντα......23,40
σερβις των 30000.................102,96
αναλωσιμα.............................3,28ολες οι παραπαπω τιμες χωρις ΦΠΑ.
Τελικο κοστος: 379,05+ ΦΠΑ= 451€.
-
Εκανα service στο passat 1.8T των 60000 μοντελο 9/2001 και πληρωσα 628 ευρω χωρις αλλαγη ιμαντα εκεντροφορου.Το ωραιο ηταν οτι μου εδωσαν και διαγνωση καλης λειτουργιας μπαταριας και μετα απο 2 μερες εμεινα απο μπαταρια και πληρωσα αλλα 93 ευρω.Με ξεσκισανε στο επισημο της Νεας Ιωνιας.Ελπιζω μεχρι το επομενο service να το εχω πουλήσει και να μην τους ξαναδω ποτε
-
Ο χρήστης anaxiopistos έγραψε:
Εκανα service στο passat 1.8T των 60000 μοντελο 9/2001 και πληρωσα 628 ευρω χωρις αλλαγη ιμαντα εκεντροφορου.Το ωραιο ηταν οτι μου εδωσαν και διαγνωση καλης λειτουργιας μπαταριας και μετα απο 2 μερες εμεινα απο μπαταρια και πληρωσα αλλα 93 ευρω.Με ξεσκισανε στο επισημο της Νεας Ιωνιας.Ελπιζω μεχρι το επομενο service να το εχω πουλήσει και να μην τους ξαναδω ποτε... ...αμάν σε ληστέψανε...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κοστος σερβις των 30000χλμ για A3 1.8T 150hp, μοντελο 2002υλικα
Τελικο κοστος: 379,05+ ΦΠΑ= 451?.
αλλαγή μπουζί στα 30 είναι πολύ νωρίς και είναι εκτός πραγματικότητας η τιμή Επίσης πολύ νωρίς για ιμάντες δυναμό
-
σε corollaki Ε11 G6 (προ facelift) γύρω στα 80-100
-
Μόλις άλλαξα τα λάδια στο matizάκι (μόνος μου) στη πυλωτή της πολυκατοικίας.
Κόστος 3x6e=18e για λάδια και άλλα 6e για φίλτρο λαδιού(αυτό από την αντιπροσωπεία για να είμαι τουλάχιστον σίγουρος οτι είναι το γνήσιο).
Το να αλλάξει κάποιος λάδια είναι πανεύκολο. Κλειδάκι για τη βίδα του κάρτερ ,μια ροδέλα ,χαρτόνια από το supermarket για να μην αφήσουμε λεκέδες στο τσιμέντο ,γάντια και πανάκι.
Το φίλτρο λαδιού βγαίνει άνετα με το χέρι.Δύο ξήλινες σφήνες-ράμπες από τον ξυλουργό της γειτονιάς με κόστος 15e και ξενοιάζεις για πάντα. Και δυο πέτρες κατάλληλου σχήματος κάνουν δουλειά.
Καλά το τί τιμές άκουσα αυτές τις μέρες που έψαχνα για αγορά λαδιού δεν περιγράφεται. Ότι του καπνίσει ζητάει ο καθένας.
Αγόρασα μια κούτα των 18 λίτρων και γλύτωσα κάμποσα ευρουδάκια.Γιατί να τα τρώει κάποιος άλλος για κάτι τόσο εύκολο;Έχω ήδη αλλάξει μπουζί μόνος μου ,το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μπουζόκλειδο.
Η αντιπροσωπεία θα με βλέπει μία φορά στα δυο χρόνια για αλλαγή παραφλού-αντιψηκτικού και υγρών για τα φρένα.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Έχω ήδη αλλάξει μπουζί μόνος μου ,το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μπουζόκλειδο.Αφού κάνεις αυτά μόνος σου (μη σφίγγεις πολύ τα μπουζί) εύκολα αλλάζεις και το αντιπηκτικό.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Ανοίγω τη βίδα στο κάτω μέρος του ψυγείου και αφήνω το αντιπηκτικό να τρέξει (σε αποχέτευση, αν το πιούν γάτες και σκυλιά επειδή είναι γλυκό, θα ψοφήσουν).
- Βγάζω το θερμοστάτη και ξανακλείνω το καπάκι του, χωρίς να είναι μέσα ο θερμοστάτης.
- Βάζω το λάστιχο με νερό βρύσης να γεμίζει συνέχεια το ψυγείο και να τρέχει έξω, γυρίζω το καλοριφέρ στο ζεστό, αφήνω το βρυσάκι στο κάτω μέρος του ψυγείου ανοικτό και βάζω μπρος το κινητήρα για 5-10 λεπτά. Το σύστημα ψύξης έχει ξεπλυθεί μια χαρά.
- Βγάλε το παγούρι του αντιπηκτικού δίπλα από το ψυγείο και ξέπλυνέ το.
- Άφησε το νερό να αδειάσει καλά πριν σφίξεις το βρυσάκι.
- Βάλε πίσω το θερμοστάτη, μη σφίγγεις πολύ τις βίδες (αλουμίνιο?).
- Γέμισε με αντιπηκτικό το σύστημα και το διπλανό παγούρι, άφησε το καπάκι του ψυγείου ανοικτό και βάλε μπρος το κινητήρα μέχρι να ανάψει ο ανεμιστήρας ψύξης (πάνω από 20 λεπτά στο ρελαντί).
- Συμπλήρωσε το αντιπηκτικό στο ψυγείο και κλείσε το καπάκι.
- Πρόσεξε για διαρροές από το θερμοστάτη.
Έχεις κάνει μια τέλεια αλλαγή αντιπηκτικού, αν είσαι μάγκας μπορείς να ανοίξεις και τη τάπα αποστράγγισης στο κάτω μέρος του κινητήρα γιατί έχεις αφήσει περίπου 1/2 λίτρο νερό στο μπλοκ (εγώ δεν το κάνω). Αν δεν νιώθεις ότι μπορείς εύκολα να αφαιρέσεις το θερμοστάτη, ή έχει περίεργες φλάντζες (εμένα έχει λαστιχένια) άφησε τον - θα κάνεις μια αλλαγή αντιπηκτικού όπως γίνεται στην αντιπροσωπεία (και λίγο καλύτερη).
Αγόρασε μια καλή μάρκα έτοιμου αντιπηκτικού (5λιτρο valeo?) ή 2-3 shell που θέλει ανάμιξη 50% με νερό (βάλε πρωτα το αντιπηκτικό και μετά το απεσταγμένο νερό και μη ξεχνάς το 1/2 λίτρο καθαρού νερού στο μπλοκ). Κοίταξε το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου τι τύπος αντιπηκτικού χρειάζεται (αν και δεν πρόκειται να βρεις τέτοια στην αγορά).
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Κοστος σερβις των 30000χλμ για A3 1.8T 150hp, μοντελο 2002
υλικα
Τελικο κοστος: 379,05+ ΦΠΑ= 451?.
αλλαγή μπουζί στα 30 είναι πολύ νωρίς και είναι εκτός πραγματικότητας η τιμή Επίσης πολύ νωρίς για ιμάντες δυναμό
το ξερω, το συγκεκριμενο αυτοκινητο αγοραστηκε μεταχειρισμενο, ισως και να μην ειχε 30000χλμ πραγματικα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εκανα service στο passat 1.8T των 60000 μοντελο 9/2001 και πληρωσα 628 ευρω χωρις αλλαγη ιμαντα εκεντροφορου.Το ωραιο ηταν οτι μου εδωσαν και διαγνωση καλης λειτουργιας μπαταριας και μετα απο 2 μερες εμεινα απο μπαταρια και πληρωσα αλλα 93 ευρω.Με ξεσκισανε στο επισημο της Νεας Ιωνιας.Ελπιζω μεχρι το επομενο service να το εχω πουλήσει και να μην τους ξαναδω ποτε
... ...αμάν σε ληστέψανε...
Εγώ φωνάζω αλλά δεν ακουει κανείς....
Τα VW δυστυχώς τα πληρώνεις αλλη μια φορά στα συνεργεια τους. Εκτος εαν οι τύποι νομιζουν οτι παίρνουμε μισθους Ελβετιας
Αλλα αφου βρισκουν πελάτες και τα κανουν ... για να πέφτανε 1-2 χρόνια οι πωλήσεις τους 15-20% και θα δείτε πώς θα βάλουν μυαλό -
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Εγώ φωνάζω αλλά δεν ακουει κανείς....
Τα VW δυστυχώς τα πληρώνεις αλλη μια φορά στα συνεργεια τους. Εκτος εαν οι τύποι νομιζουν οτι παίρνουμε μισθους Ελβετιας
Αλλα αφου βρισκουν πελάτες και τα κανουν ... για να πέφτανε 1-2 χρόνια οι πωλήσεις τους 15-20% και θα δείτε πώς θα βάλουν μυαλόειναι ακριβη η VW, αλλα δεν ειναι η μονη...
κατι 900αρες για Ρενο τις διαβασες??
τα Μαζντα πχ εχουν επισης πανακριβα ανταλλακτικα... -
Εχεις δικιο, σιγουρα δεν ειναι μονο η VW.
-
Λαδια σε corolla στα 7.500χλμ = 29 ευρω. Θα μου πει κανενας για c4 1,6 αν ξερει;
-
Κάποια ανταλλακτικά Mazda είναι ακριβά, εδώ και 2-3 χρόνια η ΕΛΜΑ εχει αλλάξει πολιτική και τα σέρβις ειναι αρκετά συμφέροντα θα έλεγα..
π.χ για εργατοώρα σε εξουσιοδοτημένο πληρώνουμε περίπου 35ε
λάδια πάω δικά μου (Mobil1), φιλτρα αέρος και λαδιού = 15ε
μπουζί γύρω στα 20ε και είσαι έτοιμος!Το μόνο ακρίβο σέρβις είναι στα 90k όπου έχει αλλαγή ιμάντα κτλ κανα 400ε..
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Κάποια ανταλλακτικά Mazda είναι ακριβά, εδώ και 2-3 χρόνια η ΕΛΜΑ εχει αλλάξει πολιτική και τα σέρβις ειναι αρκετά συμφέροντα θα έλεγα..π.χ για εργατοώρα σε εξουσιοδοτημένο πληρώνουμε περίπου 35ε
λάδια πάω δικά μου (Mobil1), φιλτρα αέρος και λαδιού = 15ε
μπουζί γύρω στα 20ε και είσαι έτοιμος!Το μόνο ακρίβο σέρβις είναι στα 90k όπου έχει αλλαγή ιμάντα κτλ κανα 400ε..
στα σερβις εβαλε μυαλο, για ρωτα και για τιμες: φτερα, πορτες, συμπλεκτης, αμορτισερ...
-
συμπλέκτης ~120ε για το δικό μου..
πόσο έχει ένας AR, VW, Honda κτλ?φτερά και πόρτες δεν ξέρω να σου πώ γιατι δεν χρειάστηκε ποτέ (χτύπα ξύλο) αλλά γιαυτό υπάρχουν οι μεικτές και αγιος ο Αλλάχ..
-
Πόρτα συνοδηγού (αλλαγή, βάλε βγάλε, βαφή) 500
-
μια πορτα 500 ευρω
εγω εκανα ενα μινι σερβις στο (παρατημενο) Λαντα 1200ς εδωσα για 4 λιτρα λαδι SAE 15-50 -> 18 ευρω, 5 λιτρα παραφλού ->7,50 ευρω, 5 λιτρα απιονισμενο νερο - > 1 ευρω, 4 μπουζί -> 10 ευρω, 1 ιμάντα του δυναμο -> το ειχα απο παλια μεσα στο αυτοκινητο, 3,50 ευρω για chemical metal με το οποιο βουλωσα κατι τριπες στην εξατμιση, 1 ευρω για 1 λιτρο βενζινης με το οποιο καθαρισα το καρμπιρατερ (θελει καθαρισμα απο επαγγελματια αλλα τουλαχιστον πηρε μπρος και τραβαει καλα) επλινα και το φιλιτρο βενζίνης, 7,50 ευρω για φιλιτρο λαδιού. δεν ειχε μπαταρια το αυτοκινητο και ετσι εδωσα και 55 ευρω για μια 55Αμπέρ, μαρκας ΠΑΚ που μπαινει δεξια.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?