-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Σέρβις 45000 χλμ σε Seat Cordoba Sport 1.4 101
Φίλτρο βενζίνης 14,22 €
Φίλτρο καμπίνας 16,35 €
Βίδα 1,11 €
Καθαριστικό τζαμιών 1,49 €
Καθαριστικό καρμπυρατέρ 4,63 €
Υγρά φρένων 7,69 €
Λάδι Divinol 10W-40 43,44 €
Φίλτρο λαδιού 7,39 €
Σετ καθαριστικό και λάδι φίλτρου αέρα 16,39 €Σύνολο ανταλλακτικών: 112,69 €
Τακτική συντήρηση 63,99 €
Φίτρο σκόνης και γύρης εξαγ. + επανατ. 14,77 €
Αλλαγή υγρών φρένων 20,97 €
Σώμα πεταλούδας γκαζιού εξαγ.+ επανατ. 24,61 €
Καθαρισμός φίλτρου αέρος 14,77 €Σύνολο εργασίας: 139,10 €
Τελικό Σύνολο: 251,79 €
Οι τιμές περιέχουν έκπτωση από 12-25% λόγω του ότι το αυτοκίνητο είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 6 ετών. Μου φάνηκε ότι έκαναν καλή δουλειά και θα ξαναπάω στο ίδιο συνεργείο και στο μέλλον. Ζήτησα στον τεχνικό σύμβουλο αρχικά να μου βάλει πλήρως συνθετικά λάδια 5W-40 και μου είπε ότι δε μου το προτείνει καθώς ο συγκεκριμένος κινητήρας συμπεριφέρεται καλύτερα με τα 10W-40 τα οποία και καταναλώνει σε πολύ μικρότερο βαθμό. Μου φάνηκε πολύ σωστό εκ μέρους του που παρότι ζητούσα ακριβότερα λάδια μου έκανε σύσταση να προτιμήσω τα φθηνότερα.
απεφυγε τα χαζο-λαδια που βαζουν. Αν δε σου καιει πολλα τωρα, βαλε τα καταπληκτικα amsoil AMO 10/40 ή 5/30.
εχει καποιες χαζοχρεωσεις το σερβις σου, αλλα υπαρχουν και πολυ χειροτερα.πες που πηγες, δεν ειναι κακο.
+1 στον συνάδελφο!
http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... 57&lang=el
Στην ίδια τιμή με αυτά που πλήρωσες (που είναι ένα φτηνό ημισυνθετικό), βρίσκεις ένα από τα κορυφαία συνθετικά. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
90 € για μπροστά τακάκια στο Αστρα.
Στη Δρομων στο Κηφισο.Εντάξει, για εξουσιοδοτημένο μια χαρά τιμή είναι.
Έξω, πόσο λιγότερο να πήγαινε; Κάνα 70άρι;Κανα 50αρι περίμενα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
ΟΚ. Πάντως δεν ξέρω αν είδες την διαδικασία, αλλά τα 15€ για μια ιστορία που παίρνει δεν παίρνει 1 λεπτό...είναι κάπως!Το φίλτρο βενζίνης έχει συνήθως φασαρία, η καθαρισμός του φίλτρου αέρα επίσης, αλλά το φίλτρο καμπίνας να μπει-βγει, είναι αστείο, θα μπορούσες να το κάνεις και μόνος σου...
Γενικώς, όλα τα παραπάνω θα τα πλήρωνες σε ένα άλλο συνεργείο αρκετά λιγότερα, όπως και γενικά θα σε σύμφερε να αγοράσεις τα ανταλλακτικά και να τα πας εσύ στο συνεργείο.
Έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι θα μπορούσα να την έχω βγάλει πολύ φθηνότερα είτε αγοράζοντας μόνο μου τα ανταλλακτικά, είτε πηγαίνοντας σε κάποιο συνεργείο με μικρότερη εργατοώρα, ήταν το 1ο μεγάλο σέρβις που έκανα όμως στο αυτοκίνητο απ' όταν το απέκτησα στην κατοχή μου πέρυσι και ήθελα να γίνει ο καλύτερος δυνατόν έλεγχος από άτομα που υποτίθεται ότι ξέρουν το αυτοκίνητο. Μου έδωσαν μια λίστα με το τι ελέγχθηκε και ήταν υπερπλήρης, οπότε αν έγινε σωστή δουλειά πιστεύω ότι τα άξιζε τα λεφτά του. Μελλοντικά θα το σκεφτώ ξανά πού και πώς θα το πάω αν και επαναλαμβάνω ότι είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.
απεφυγε τα χαζο-λαδια που βαζουν. Αν δε σου καιει πολλα τωρα, βαλε τα καταπληκτικα amsoil AMO 10/40 ή 5/30.
εχει καποιες χαζοχρεωσεις το σερβις σου, αλλα υπαρχουν και πολυ χειροτερα.πες που πηγες, δεν ειναι κακο.
Ναι, τα λάδια δεν τα ξέρω και προτιμούσα κάποια άλλα λάδια, είχα αποφασίσει όμως όπως είπα και πριν να τους αφήσω να βάλουν/αλλάξουν ό,τι ήθελαν αυτοί ελπίζοντας να προσέξουν το αυτοκίνητο όσο περισσότερο γίνεται. Μπορεί να έχει 45000 χλμ, είναι όμως 6,5 ετών... Δεν ήθελα δηλαδή να γίνω 'προκλητικός' από την 1η φορά.
Το πήγα στη Βελμάρ στο Γέρακα αφού πρώτα είχα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με 4 αντιπροσωπείες και μου είχαν πει τιμές από 250 μέχρι 300 € το βασικό σέρβις + ό,τι προκύψει. Τελικά την έβγαλα με ακριβώς 250 € μαζί με την έκπτωση που είχα...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σέρβις 45000 χλμ σε Seat Cordoba Sport 1.4 101Φίλτρο βενζίνης 14,22 €
Φίλτρο καμπίνας 16,35 €
Βίδα 1,11 €
Καθαριστικό τζαμιών 1,49 €
Καθαριστικό καρμπυρατέρ 4,63 €
Υγρά φρένων 7,69 €
Λάδι Divinol 10W-40 43,44 €
Φίλτρο λαδιού 7,39 €
Σετ καθαριστικό και λάδι φίλτρου αέρα 16,39 €Σύνολο ανταλλακτικών: 112,69 €
Τακτική συντήρηση 63,99 €
Φίτρο σκόνης και γύρης εξαγ. + επανατ. 14,77 €
Αλλαγή υγρών φρένων 20,97 €
Σώμα πεταλούδας γκαζιού εξαγ.+ επανατ. 24,61 €
Καθαρισμός φίλτρου αέρος 14,77 €Σύνολο εργασίας: 139,10 €
Τελικό Σύνολο: 251,79 €
Οι τιμές περιέχουν έκπτωση από 12-25% λόγω του ότι το αυτοκίνητο είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 6 ετών. Μου φάνηκε ότι έκαναν καλή δουλειά και θα ξαναπάω στο ίδιο συνεργείο και στο μέλλον. Ζήτησα στον τεχνικό σύμβουλο αρχικά να μου βάλει πλήρως συνθετικά λάδια 5W-40 και μου είπε ότι δε μου το προτείνει καθώς ο συγκεκριμένος κινητήρας συμπεριφέρεται καλύτερα με τα 10W-40 τα οποία και καταναλώνει σε πολύ μικρότερο βαθμό. Μου φάνηκε πολύ σωστό εκ μέρους του που παρότι ζητούσα ακριβότερα λάδια μου έκανε σύσταση να προτιμήσω τα φθηνότερα.
Φαντάζομαι εννοείς καθαριστικό μπεκ...
-
Καθαρισμός πεταλούδας=καθαριστκό καρμπυρατέρ
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το πήγα στη Βελμάρ στο Γέρακα αφού πρώτα είχα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με 4 αντιπροσωπείες και μου είχαν πει τιμές από 250 μέχρι 300 € το βασικό σέρβις + ό,τι προκύψει. Τελικά την έβγαλα με ακριβώς 250 € μαζί με την έκπτωση που είχα...
εκεί το πάω κ εγώ, αρκετά εξυπηρετικοί. Αλλά πάσχουν από χώρους πάρκιγκ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καθαρισμός πεταλούδας=καθαριστκό καρμπυρατέρΣώμα πεταλούδας γκαζιού εξαγ.+ επανατ. 24,61 €
Ποσες ειναι οι πιθανοτητες οντως να εβγαλαν το σωμα της πεταλουδας για να το καθαρισουν;
-
Γιατί όχι; Εγώ για να την καθαρίσω την βγάζω ολόκληρη...
-
Αν ήταν εκεί πολλές, άλλωστε στα ηλεκτρογκαζάτα είναι πανεύκολο και πολύ γρήγορο
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί όχι; Εγώ για να την καθαρίσω την βγάζω ολόκληρη...Και είναι το ποιό σωστό
-
Μακαρι να εγινε οπως τα λετε,αν και πολυ φοβαμαι οτι απλως εβγαλαν τον σωληνα και ψεκασαν μεσα στην πεταλουδα και χτυπησαν κοφτες
Δεν χρειαζεται τεστερ μετα την επανατοποθετηση για το καλιμπραρισμα της?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν ήταν εκεί πολλές, άλλωστε στα ηλεκτρογκαζάτα είναι πανεύκολο και πολύ γρήγοροΔεν ήμουν από πάνω τους, τους παρατηρούσα όμως από απόσταση και ναι τους είδα να βγάζουν ένα εξάρτημα από τον κινητήρα και να το καθαρίζουν με ένα πανί και με ένα σπρέυ.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αν ήταν εκεί πολλές, άλλωστε στα ηλεκτρογκαζάτα είναι πανεύκολο και πολύ γρήγορο
Δεν ήμουν από πάνω τους, τους παρατηρούσα όμως από απόσταση και ναι τους είδα να την καθαρίζουν με ένα πανί και με ένα σπρέυ.
Επι του αυτοκινητου;
-
Έκανα μια μικρή διόρθωση...
Είχε 10-15 πόντους μήκος και ήταν περίπου το μισό σε φάρδος
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Έκανα μια μικρή διόρθωση...Είχε 10-15 πόντους μήκος και ήταν περίπου το μισό σε φάρδος
Οκ τοτε.
-
Service 50.000 χλμ (λιπαντικό) στο Mazda (πάντα στο ίδιο εξουσιοδοτημένο) :
Αλλαγή :
Λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα, φίλτρο καμπίνας (τα δύο τελευταία φίλτρα αν και βάσει χλμ δεν προβλεπόταν αλλαγή τα άλλαξα γιατί ήταν αηδία)Διάφοροι έλεγχοι :
Ολα τα υγρά του αυτοκινήτου (ψυκτικό υγρό, βαλβολίνες, υγρό υδραυλικού τιμονιού, υγρά συμπλέκτη), όλα τα φώτα, έλεγχος για σκουριές, πιέσεις ελαστικών, σφίξιμο χειροφρένου, στροφές ρελαντί, διαγνωστικός έλεγχος στον εγκέφαλοΕπιπλέον :
Καθάρισμα μηχανής (φύσημα με τον αέρα και μετά καθαρισμός με το χέρι) και έκδοση κάρτας καυσαερίωνΔιάρκεια service 1 ώρα
Σύνολο 100 ευρώ + λαδάκια που πήγα τα δικά μου (AMSOIL ASL 5w30) τα οποία είχα πάρει 42 ευρώ από tradewind
-
Φιλτρο καμπίνας για το φόρεστερ,ενα απλο κομματι χαρτιου σε πλαστικο τελάρο,κοστιζει....55 ευρω!!!
Και ενα (οχι τετραδα) μπουζοκαλώδιο,κοστιζει 31!!!
Τα αγορασα προν απο λιγο,απο την αντιπροσωπεια της σουμπαρου στη Θεσσαλονικη.(καλα,φιλτρο καμπίνας,σιγα μην ξανααλάξω στον αιωνα τον άπαντα )
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Φιλτρο καμπίνας για το φόρεστερ,ενα απλο κομματι χαρτιου σε πλαστικο τελάρο,κοστιζει....55 ευρω!!!
Και ενα (οχι τετραδα) μπουζοκαλώδιο,κοστιζει 31!!!
Τα αγορασα προν απο λιγο,απο την αντιπροσωπεια της σουμπαρου στη Θεσσαλονικη.(καλα,φιλτρο καμπίνας,σιγα μην ξανααλάξω στον αιωνα τον άπαντα )
Την αναπνοή σου δεν την σκέφτεσαι ; Την άλλη φορά πήγαινε και πάρε ένα αντίστοιχο aftermarket και βάλτο μόνος σου
-
Αμα σκεφτεσαι την αναπνοή σου,τοτε δε θα'πρεπε να φορας φιλτρο στο προσωπο και οταν εισαι πεζός;Απο τι σε φυλάει αυτο το φιλτρο;Απο τον ατμοσφαιρικο αερα,που ούτως η αλλως τον αναπνεεις καθημερινα;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αμα σκεφτεσαι την αναπνοή σου,τοτε δε θα'πρεπε να φορας φιλτρο στο προσωπο και οταν εισαι πεζός;Απο τι σε φυλάει αυτο το φιλτρο;Απο τον ατμοσφαιρικο αερα,που ούτως η αλλως τον αναπνεεις καθημερινα;Στην εβαπορέτα του A/C δημιουργούνται μικροοργανισμοί οι οποίοι είναι άκρως επικίνδυνοι για την υγεία και το φαινόμενο γίνεται ποιό έντονο 'οσο ποιό πολλές βρωμιές μαζεύει το φίλτρο καμπίνας.
Θα έχεις ακούσει φαντάζομαι για τη νόσο των κλιματιστικών.
Αν βγει τελείως το φίλτρο τότε ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται πέραν του ότι όλο το σύστημα του καλοριφέρ κάτω απ το ταμπλώ θα είναι μέσα στη μπίχλα.Και τέλος για να μην παραπονιόμαστε πριν αγοράσουμε αμάξι εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους,ακόμα και το κόστος των αντ/κών.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?