-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Φίλε μου, το «μικρό δάκρυσμα», με ενοχλεί. Γι’ αυτό όταν αλλάζω φλάντζες κεφαλής, της αλείφω ΠΑΝΤΟΤΕ με REINZ + 300. έτσι έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Και εμενα με ενοχλουσε, γι'αυτο και αλλαξα τη φλατζα.
Αν δε κανω λαθως, το REINZ ειναι καποιου ειδους φλατζοκολλα. Εχω την εντυπωση οτι σε καποια σημεια, χρησιμοποιηθηκε κατι αναλογο.Συμβουλεύω: μέσα στο ψυγείο, μαζί με το παραφλου, ένα Holts Σφραγιστικό ψυγείου. Έτσι για μικρές διαρροές, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δεν ενοχλεί πουθενά, βοηθάει την τρόμπα του νερού, είναι και αντιοξειδωτικό
ΑΝΤΩΝΗΣ.Πριν 3 μηνες αποφασισα να ασχοληθω με το συστημα ψυξης:
(Ειχα την υποψια πως ακουγα την τρομπα νερου να σφυριζει αραια και που)1.Ελεγξα το κυκλωμα για τυχων διαρροες
(με οργανο μετρησης πιεσης, με ζεστο και κρυο κινητηρα)-
Αλλαξα προοληπτικα τρομπα νερου
(μαλιστα εβαλα μια, δε θυμαμαι μαρκα, που αντι για πλαστικη φτερωτη εχει μεταλλικη) -
Καθαρισα το κυκλωμα
-
Εβαλα το σωστο μιγμα παραφλου, που απο μονο του, λιπαινει την τρομπα νερου και ειναι αντιοξειδοτικο.
Συνεπως, δε νομιζω να χρειαζομαι σφραγιστικο ψυγειου...
Σου ειπα: Ειμαι υπερβολικα ψειρας.
-
-
Συμβουλεύω: μέσα στο ψυγείο, μαζί με το παραφλου, ένα Holts Σφραγιστικό ψυγείου. Έτσι για μικρές διαρροές, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δεν ενοχλεί πουθενά, βοηθάει την τρόμπα του νερού, είναι και αντιοξειδωτικό
ΑΝΤΩΝΗΣ.Εγω τα φοβαμαι αυτα τα μαντζουνια παντως.
-
Εγω παλι θα προτιμουσα να επισκευασω τη βλαβη, παρα να χρησιμοποιησω καποιο αντιστοιχο προιον.
-
Aντωνη,
οι φλατζες αλλαχθηκαν προοληπτικα και οχι λογω ζημιας.
Παρατηρησα καποιο μικρο δακρισμα ψυκτικου και επειδη ειμαι 'ψειρας' ηθελα να τις αλλαξω ολεςΦρεζάρισμα βαλβιδων, πλάνισμα καπακιου, και χαΐδεμα εισαγωγές εξαγωγές οπως και αλλαγη τσιμουχακια βαλβιδων , εχουν γινει παλαιοτερα, οταν λογω ελαττωματικου θερμοστατη ειχα ξαναλλαξει φλατζα, οποτε βρηκα και την ευκαιρια να προχωρησω στα παραπανω.
Φίλε μου, το «μικρό δάκρυσμα», με ενοχλεί. Γι’ αυτό όταν αλλάζω φλάντζες κεφαλής, της αλείφω ΠΑΝΤΟΤΕ με REINZ + 300. έτσι έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Συμβουλεύω: μέσα στο ψυγείο, μαζί με το παραφλου, ένα Holts Σφραγιστικό ψυγείου. Έτσι για μικρές διαρροές, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δεν ενοχλεί πουθενά, βοηθάει την τρόμπα του νερού, είναι και αντιοξειδωτικό
ΑΝΤΩΝΗΣ.Οι φλάντζες έχουν οδηγίες τοποθέτησης. Αν ο κατασκευαστής της φλάντζας λέει να μην βάλεις κάποια κόλλα δεν εννοεί ότι δεν χρειάζεται (και είναι καλύτερα αν βάλεις). Αν η κόλλα δεν μπει εντελώς ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ τότε η φλάντζα θα έχει χειρότερα αποτελέσματα - έτσι είναι φτιαγμένες οι φλάντζες που δεν χρειάζονται κόλλα.
Σφραγιστικό συστήματος ψύξης χρησιμοποιούν μερικοί κατασκευαστές σε καινούρια αμάξια. Είναι ειδικό προϊόν και δεν μοιάζει με τα περισσότερα σφραγιστικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, επίσης δεν βουλώνει τα ψυγεία. Δεν έχω δει να πωλείται κάτι παρόμοιο στο εμπόριο (σίγουρα υπάρχει), ούτε ξέρω αν το Holts είναι σαν το παραπάνω εργοστασιακό. Αυτά που βλέπω να πωλούνται, βουλώνουν το σύστημα ψύξης.
-
Και γω μολις εκανα το service των 90000χλμ....σε Astra GTC 1.6 Sport
Εργασια 61,60
Αλλαγη υγρων φρενων 13,20
Ευθυγραμμιση 26,40
Λαδια 5W-30 5lit 58,00
Φιλτρο λαδιου 2,70
Υγρο υαλοκαθαριστηρων 1,24
Υγρα φρενων 500ml DOT4 5,50
Φιλτρο αερος 14,40
Φιλτρο ανακυκλωσης καμπινας 16,74
Μπουζι 4τεμ 21,60Συνολο 221,02
Φ.Π.Α 41,90Πληρωτεο ποσο 263,01
-
Αλλαγή λαδιών σε εξουσιοδοτημένο Opel 72 ευρώ. Το τσίμπησαν και δεν μου άρεσε. Είχα 1,5 χρόνο να τ' αλλάξω, βγήκε ένδειξη για αλλαγή.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αλλαγή λαδιών σε εξουσιοδοτημένο Opel 72 ευρώ. Το τσίμπησαν και δεν μου άρεσε. Είχα 1,5 χρόνο να τ' αλλάξω, βγήκε ένδειξη για αλλαγή.Εμενα μια χαρα τιμη μου φαινεται.
-
ουτε κρυο ούτε ζέστη
τί λάδια έβαλε όμως έχει σημασία ( τα υπολοιπα θα ήταν κανα 20αρι τα εργατικά και κανα 10ρικο το φίλτρο φαντάζομαι)
-
σερβις σε μάζντα 2, 20.000χλμ.
Αλλαγές λαδιού και φίλτρο λαδιού, φύσημα φίλτρο αέρα και κάποια λαδώματα σε αρθρώσεις
78 ευρώ. -
Tα 72 € ήταν 62 € την προηγούμενη φορά. Τα λάδια είναι GM-Opel 5-30 συνθετικά, τα οποία δεν έχουν ακριβώς αντίστοιχα σε προδιαγραφές άλλης μάρκας και παραεισαγωγέας τα έφερνε (όχι πια δυστυχώς) με 9 €/λίτρο λιανική, ήτοι 36 € το 4λιτρο. Γι' αυτό μου φαίνεται τσιμπημένο το ποσό.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
σερβις σε μάζντα 2, 20.000χλμ.
Αλλαγές λαδιού και φίλτρο λαδιού, φύσημα φίλτρο αέρα και κάποια λαδώματα σε αρθρώσεις
78 ευρώ.Αυτό το φύσημα φίλτρου αέρα ποτέ δεν το κατάλαβα στην ουσία δε δεν προσφέρει τπτ. Αφού το ανοίγεις που το ανοίγεις το φιλτροκούτι γιατί δεν το αλλάζεις?
-
γιατι θελει λεφτα
-
δινουνε(με) 20-30Κ για αυτοκινητο, και κλαιμε για τα 10€ που εχει το φιλτρο...
-
αν μπορει να το φυσιξει ρε παιδια γιατι να το αλλαξει,για να δινει τσαμπα λεφτα
εγω στον εκσκαφεα το φυσαω 5-6 φορες τον χρονο και μετα το πεταω.
και μιλαμε για πετρελαιοκινητηρα που χρειαζεται πολυ αερα οχι οπως η βενζινα που θελει πολυ λιγο. -
+άδειασμα της σακούλας σκουπιδών και ξαναγέμισμα
-
-
Και όμως ο ιταλάκιας έχει ένα μικρό μέρους δίκιο.
δεν είπαμε να το αλλάζεις κ μια φορά το χρόνο...αλλά ούτε κ σε κάθε service.
Δηλαδη εγώ αν ήταν κάθε 10.000 να αλλάζω κ φίλτρο απο το να το φυσάω κ να το αλλάζω 2-3 φορές το χρόνο τότε θα ήμουν φυλακή -
Γιατί, το φίλτρο με τον χρόνο βουλώνει; Με τα χιλιόμετρα πάει.
-
1000 ωρες τον χρονο κανω περιπου .
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί, το φίλτρο με τον χρόνο βουλώνει; Με τα χιλιόμετρα πάει.Τώρα μιλάς με τον τυπικό οδηγό τύπου 'σκυλί το χ αμάξι, μόνο βενζίνη βάζω'. Λάστιχα καρφτούρτ 8ετίας, τακάκια με 0,05mm επιφάνεια, δίσκους σαν της φαιστού, υγρά από κάποτε κλπ.
Νταξ μωρέ, αφού περπάτει τ' αμάξ....
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?