-
Το service 90.000 χμ για το getz στο service της αντιπροσωπειας κοστιζει 550 ευρο. ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΒΡΩΜΟΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΩ 550 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ GETZ. Τα ανταλακτικα δεν κοστιζουν ουτε 200 ευρο και ζητουν 350 ευρο για εργασια. ΡΕ ΟΥΣΤ
-
ω ρε μάναμμμμ
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Το service 90.000 χμ για το getz στο service της αντιπροσωπειας κοστιζει 550 ευρο. ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΒΡΩΜΟΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΩ 550 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ GETZ. Τα ανταλακτικα δεν κοστιζουν ουτε 200 ευρο και ζητουν 350 ευρο για εργασια. ΡΕ ΟΥΣΤ350 Για εργασία; Γιατί, τι αλλάζεις;;;;
-
Αυτοκίνητο?
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Το service 90.000 χμ για το **getz **στο service της αντιπροσωπειας κοστιζει 550 ευρο. ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΒΡΩΜΟΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΩ 550 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ GETZ. Τα ανταλακτικα δεν κοστιζουν ουτε 200 ευρο και ζητουν 350 ευρο για εργασια. ΡΕ ΟΥΣΤΧρόνια πολλά!
-
Προφανώς περιλαμβάνει ιμάντα. Δεν υπάρχει λόγος να πάτε στην αντιπροσωπεία, κανένας λόγος απολύτως. Αγοράστε τα ανταλλακτικά από την Κορεατική.gr (αν βγαίνουν φθηνότερα, που λογικά θα βγαίνουν) και βρείτε άλλο συνεργείο, μη εξουσιοδοτημένο.
-
εκανα χθες 30.000 χλμ στο S3 στη καρεντα.
πηγα με δικα μου λαδια,5 λιτρα castrol edge 5w 30 απο ιντερνετ κοστος 63,5 ευρω.
στη καρεντα μου πηραν 264 ευρω εκ των οποιων τα 150 ηταν εργατικα και τα υπολοιπα τα αναλωσιμα.
αυτα που μου αλλαξαν ηταν φιλτρα αερα,καμπινας,λαδιου,βενζινης και φυσικα τα λαδια που τους πηγα.ΑΝ ειχα κλεισει 2ετια θα εσκαγα και καποια επιπλεον λεφτα(δε ξερω ποσα) για υγρα φρενων και αν δεν ειχα αλλαξει τακακια εξω θα τους εσκαγα γυρω στα 180 ευρω.
κακες εντυπωσεις:(για να βλεπουμε και το ποτηρι μισοαδειο!)
κακη εντυπωση μου εκαναν οταν με πηραν τηλ και μου λενε οτι ο πισω υαλοκαθαριστηρας γδερνει και αν θελω να μου τον αλλαξουν...τι εννοειτε γδερνει,ρωταω(καθως τους ειχα ελεγξει προσφατα)
τον βαζει να γυρισει ο τεχνικος μου λενε και αφηνει γραμμες,να τον αλλαξουμε??
οχι!τους απαντω θα ερθω να τον δω και αν κρινω οτι πρεπει θα παρω εναν απο τα ανταλλακτικα
οκ,υποκειμενικα ειναι αυτα μου απανταει..
τελικα αυτο που ειχε ο υαλοκαθαριστηρας ηταν κατι μαυρα σκουπιδακια,τα οποια αφηναν μαυρες γραμμες καθως γυρνουσε.τα καθαρισα με το δακτυλο μου και δε το ξανακανε,οπως ειναι φυσικο
ουτε εχει φυγει το λαστιχακι,ουτε εχει κοπει πουθενα!
αυτοι βεβαια δε μπορουσαν να δουν τα σκουπιδακια...κακη εντυπωση Νο 2 τα 3 ευρω για σαπουνονερο υαλοκαθαριστηρων πριν απο 2 βδομαδες το ειχα γεμισει και αντε να χα χαλασει ενα ποτηρι απο τοτε.
κατα τα αλλα καλα μου ηρθε για αουντι...
-
150€ εργατικα;
-
ναι οι αθεοφοβοι! 2 ωρες και ενα τεταρτο εργασια!
και καλα πες εγω,κι αυτος με το πολο τα ιδια θα πληρωνειαλλα και στη citroen που θυμαμαι πιο πολυ διναμε εργατικα,παρα ανταλλακτικα...
μολις τελειωσει η εγγυηση ο μαστρο-μητσος ερχεται!!!!
-
Btw...μη τους αφήνεις να γεμίζουν το νερό των υαλοκαθαριστήρων επειδή μπορεί να βάζουν νερό βρύσης με αποτέλεσμα να γεμίζουν άλατα τα πιτσιλιστήρια και να μη ψεκάζει καλά μετά.
Να βάζεις απιονισμένο νερό.
-
Τελικά , μετά τις αλλεπάλληλες υπερθερμάνσεις του μοτέρ, ήρθε και το αναπόφευκτο: έκαψα την φλάντζα κεφαλής στο Υ...
Τα συμπτώματα ήταν απλά: μέσα στο καταχείμωνο (είχε χιόνι στα Γιάννενα εκείνη την μέρα... ), βλέπω το δείκτη να παίρνει την ανιούσα...Δίπλα η κοπέλα μου, με το που της το λέω, ακούω το γνωστό: 'Πάλι; Το έχεις καταστρέψει το καημένο... Η Corolla της μαμάς μου δεν κάνει ποτέ τέτοια, μπλα μπλα μπλα'...
Σταματάω σε ένα βενζινάδικο, αγοράζω 4 λίτρα αντιψυκτικού (με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, δεν διακινδυνεύεις να βάλεις νερό...). Το γεμίζω, κάνω ταυτόχρονα και εξαέρωση... Συνέρχεται, αλλά και πάλι, ήταν κουλό που έχασε νερό προφανώς...
Τις επόμενες μέρες, τα συμπτώματα ακόμη πιο σαφή: το πρωί κόμπιαζε υπερβολικά, 'κάπνιζε' υδρατμούς επίσης υπερβολικά, ενώ παραδόξως, δεν φαινόταν να έχει επηρεαστεί το τράβηγμα ιδιαίτερα...Ε, για σιγουριά πάω μια βόλτα ένα πρωινό στην αντιπροσωπεία, να δω τι θα μου πουν... Με το που το βλέπει ο μηχανικός, έκανε το εξής κολπάκι που δεν το γνώριζα (έχω γίνει και ειδικός πλέον στις υπερθερμάνσεις! γέμισε το δοχείο διαστολής με νερό, πάτησε γκάζι και είδε μπουρμπουλήθρες. Αυτό έδειχνε ένα άνοιγμα στο κύκλωμα που αν δεν έχεις πρόβλημα στο ψυγείο, τότε είναι η φλάντζα... Προφανώς, έχοντας ήδη γίνει φτωχότερος κατά 500€ για τα ψυγεία, σιγουρεύτηκα κι εγώ πως ήταν η φλάντζα...
Ε με ρωτάει αν έχω αλλάξει ιμάντες, του είπα πως θέλουν αλλαγή σε 10Κ περίπου, οπότε καλύτερα να αλλαχτούν τώρα, οπότε πάμε να μου πιάσεις τον κωλ , εεε να μου δώσεις μια προσφορά για το συνολικό ποσό...
Το κουστούμι ήταν 430€, όπου τα 150€ ήταν οι ιμάντες-τεντωτήρες, τα 60€ οι δύο φλάντζες, ενώ τα λάδια και το φίλτρο θα ήταν χωριστά , γιατί τους είπα πως θα πάω δικά μου! Τα εργατικά του μηχανουργείου για το πλάνισμα της κεφαλής μου είπαν πως θα είναι 60€, ενώ τα δικά τους θα είναι 160€...Εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονται τόσο τραγικά , ειδικά για εξουσιοδοτημένο, αλλά για να σιγουρευτώ, τους είπα πως θα το φέρω άλλη μέρα και πήγα παραδίπλα να πάρω τιμούλες από έναν ανταλλακτικόπουλο... Τελικά, πλήρωσα 150€ για ν'αγοράσω:
4 ιμάντες, 1 τεντωτήρα, 1 φίλτρο λαδιού, 4λίτρα ημισυνθετικά λάδια Magnetti-Marelli ,4 μπουζί, 1 φίλτρο βενζίνης!Το επίσης εντυπωσιακό, είναι πως οι ιμάντες ήταν Fiat και Continental, ενώ το τεντωτήρας SKF... Καμία έκπτωση και σε ποιότητα δηλαδή...
Στο φιλικό συνεργείο που έχω τώρα το αυτοκίνητο, μου είπε πως στο μηχανουργείο θα πάρουν κάνα 30άρι...
Ε κι αυτός θα πάρει προφανώς λιγότερα από αυτά που ζητούσαν στην αντιπροσωπεία, ενώ ουσιαστικά θα γίνει και ένα πλήρες σέρβις...
Όπως το υπολογίζω, χοντρά χοντρά, θα γλιτώσω 150-200€ σε σχέση μ'αυτά που θα έδινα στην αντιπροσωπεία...
Πχ στην Xsara για την αλλαγή λαδιών η αντιπροσωπεία θέλει 85€ για ημισυνθετικά λάδια και φίλτρο με τα εργατικά. Αγόρασα αντίστοιχα λάδια και φίλτρο για 32€ χωρίς να το ψάξω και πολύ (την επόμενη φορά θα δουλέψει Λαμπριανίδης, γιατί στα ίδια λεφτά σχεδόν παίρνεις συνθετικά...). Τα εργατικά για μια αλλαγή λαδιών, άντε να είναι 5€ φιλική τιμή...
Αυτά. Το Υ θα το παραλάβω την Παρασκευή μάλλον, είναι και σήμερα στο συνεργείο... Θα σας πω τότε και με σιγουριά πόσο ακριβώς στοίχισε.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
150€ εργατικα;Για λιγότερο από ώρα δουλειά, μην ξεχνιόμαστε.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τελικά , μετά τις αλλεπάλληλες υπερθερμάνσεις του μοτέρ, ήρθε και το αναπόφευκτο: έκαψα την φλάντζα κεφαλής στο Υ...Τα συμπτώματα ήταν απλά: μέσα στο καταχείμωνο (είχε χιόνι στα Γιάννενα εκείνη την μέρα... ), βλέπω το δείκτη να παίρνει την ανιούσα...Δίπλα η κοπέλα μου, με το που της το λέω, ακούω το γνωστό: 'Πάλι; Το έχεις καταστρέψει το καημένο... Η Corolla της μαμάς μου δεν κάνει ποτέ τέτοια, μπλα μπλα μπλα'...
Σταματάω σε ένα βενζινάδικο, αγοράζω 4 λίτρα αντιψυκτικού (με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, δεν διακινδυνεύεις να βάλεις νερό...). Το γεμίζω, κάνω ταυτόχρονα και εξαέρωση... Συνέρχεται, αλλά και πάλι, ήταν κουλό που έχασε νερό προφανώς...
Τις επόμενες μέρες, τα συμπτώματα ακόμη πιο σαφή:το πρωί κόμπιαζε υπερβολικά, 'κάπνιζε' υδρατμούς επίσης υπερβολικά, ενώ παραδόξως, δεν φαινόταν να έχει επηρεαστεί το τράβηγμα ιδιαίτερα...ωχ ωχ ωχ...
μαζί σου κι εγώ απ ότι βλέπω -
σερβις στο ibiza:
λαδια amsoil
τακακια μπροστα
φιλτρα λαδιου, αερα, καμπινας, βενζινης
βγαλσιμο πισω αμορτισερ για να ρυθμιστουν (τρεμε tm )
αλλαγη silentblock με αυτα του cupra (τρεμε tm )
μπουζισυνολο, μαζι με την εργασια, 275€
εκτος αντι/πιας φυσικα. -
H δικιά μου λυπητερή ανήλθε σε ένα χιλιάρικο περίπου
270.000 στο αβένσις και έχουμε
σέρβις, λάδια φίλτρα μπουζί (όχι τακάκια)
σασμάν μεταχειρισμένο
δίσκο πλατώ ρουλεμάν (κι είχε αρκετή ζωή ακόμα )
τρόμπα νερού (δάκρυζε τον τελευταίο χρόνο, πρώτη φορά την αλλάζω)
βεντιλατέρ ψυγείου, το οποίο το είχα καταργήσει εδώ και 5 μήνες (λες και χρειάζεται πανω ) μιας κι ο άξονας είχε μπόσικα και φοβόμουν μην φρακάρει.
υαλοκαθαριστήρεςμου έκανε και κάτι παπαρίτσες που ήθελα (καθάρισμα πεταλούδας, σφίξιμο αμορτισέρ, γρασσάρισμα φρένων, μιας κι απ τα άλατα κινδυνεύεις να μαγκώσουν).
Σήμερα το πέρασα και κτέο (νόμιμος με τις μεμβράνες πλέον) και καλό μας ταξίδι.Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνάω τα 400€, αλλά πλέον γερνάει και τα έβγαλε μαζεμένα αυτή τη φορά.
Η μπουμπούκα μου
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σερβις στο ibiza:λαδια amsoil
τακακια μπροστα
εκτος αντι/πιας φυσικα.σιγά θα σκιστεί το καλτσόν...
-
ουτε ενα αστειο δε μπορουμε να κανουμε με τους φιλους μας πια...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
σερβις στο ibiza:
λαδια amsoil
τακακια μπροστα
Τι εννοεις οταν αναφερεις ρυθμισμα των αμορτισερ?
ειναι τα εργοστασικα αμορτισερ η εχεις aftermarket ρυθμιζομενα? -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
σερβις στο ibiza:
λαδια amsoil
τακακια μπροστα
ειναι τα εργοστασικα αμορτισερ η εχεις aftermarket ρυθμιζομενα?κουνάει την ζαρτίερα πάνω κάτω sorry δεν κρατήθηκα....
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
ειναι τα εργοστασικα αμορτισερ η εχεις aftermarket ρυθμιζομενα?εχω βαλει aftermarket ρυθμιζομενη.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?