-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Κοίτα μην πάθεις τα ίδια, γιατί είδα πως ψάχνεις για Bravo της ίδιας εποχής με το δικό μου...
Μα γι΄αυτό τον λόγο ρώτησα τους συνφορουμίτες για τις εμπειρίες τους ...
Σε περίπτωση αγοράς ενός Brava-Marea του '98 που δεν είμαστε σίγουροι για την συντήρηση του A/C του, αν το πάμε κατευθείαν σε εξιδεικευμένο κατάστημα για κλιματιστικά αυτοκινήτων μπορούμε να γλυτώσουμε τα παραπάνω ?
Αν το ψυγείο της μηχανής έχει διαρροή, προφανώς θα το δεις. Εμένα αρχικά δεν είχε, άρχισε μετά από λίγο...
Το ψυγείο του καλοριφέρ, θα το δεις με :
- Την μυρωδιά: αν μυρίζει παραφλού το εσωτερικό
- Αν αφού ζεσταθεί το μοτέρ , 'καπνίζουν' οι αεραγωγοί.
- Αν με το αυτοκίνητο κλειστο, το παρμπριζ υπάρχει υγρασία.
Αυτά όμως δεν είναι εγγύηση... Εγώ το είχα αλλάξει μέχρι που ξαφνικά μου το παρουσίασε. Ποτέ δεν ξέρεις.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Χθες αναγκάστηκα μετά από μεγάλη απώλεια παραφλού (που ήταν νερό... ), το ψυγείο στο Y... Κόστος 190€, περαστικά μου... Το χειρότερο είναι πως δεν έχει λυθεί το πρόβλημα...Το καλοκαίρι στις διακοπές, μου ανέβασε θερμοκρασία, λόγω του ότι η στάθμη του ψυκτικού είχε πέσει πάρα πολύ. Πρόσθεσα νερό, αλλά και πάλι είχα πρόβλημα... Μετά από λίγες μέρες, έκανα και εξαέρωση, αλλά δεν την έκανα σωστά αρχικά (άνοιξα μόνον το πώμα του δοχείου διαστολή... ), έγινε σωστότερα πιο μετά από μηχανικό, όπου έκανε το σωστό , ανοίγοντας και τον εξαερωτήρα του κυκλώματος...
Αυτά μέχρι χθες, όπου το αυτοκίνητο έχασε ΠΟΛΥ νερό και ξαφνικά, και είδα πως η μικρή διαρροή που νόμιζα πως είχε το ψυγείο μου, είχε γίνει...ψιλοτεράστια! Το χειρότερο όμως ήταν πως μαζί μ'αυτό, άρχισα να έχω υδρατμούς από τους αεραγωγούς στο εσωτερικό... Που ΔΥΣΤΥΧΩΣ, σημαίνουν ΕΝΑ πράγμα: πάω για ψυγείο καλοριφέρ ΞΑΝΑ, το είχα αλλάξει όταν το αγόρασα, δηλαδή πριν από 40Κ χιλιόμετρα...
Το χειρότερο είναι πως είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ, πως φταίω ΚΑΙ ΕΓΩ, που δεν διόρθωσα το πρόβλημα με το ψυγείο νωρίτερα, με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση στο νησί, που σίγουρα, θέρμανε ΚΑΙ το ψυγείο του καλοριφέρ , άρα λογικά ευθύνεται και η βλακεία-τσιγκουνιά μου... Τώρα, απλά τον...ψιλοήπια, αφού πρέπει να βγει πάλι το ταμπλό και για να γίνει αυτό, ΣΙΓΟΥΡΑ , θα μου πιάσουν το κωλαράκι που το έχω καθισμένο πάνω στην ωραία alcantara... Περαστικά μου, μια 500άρα ευρουλίνια, θα μου τα φάει η ιστορία συνολικά...
Δεν μαμιέται, καλά να ήμαστε, θα προσποιούμαι πως έχω...Renault ή VW!
500 ευρώ;!!! Οσο κοστίζει όλο το Υ... πούλα το!
Οι γάλλοι δεν έχουν προβλήματα με ψυγεία και μοτέρια αλλού πάσχουν (κιβώτια)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Χθες αναγκάστηκα μετά από μεγάλη απώλεια παραφλού (που ήταν νερό... ), το ψυγείο στο Y... Κόστος 190€, περαστικά μου... Το χειρότερο είναι πως δεν έχει λυθεί το πρόβλημα...
Το καλοκαίρι στις διακοπές, μου ανέβασε θερμοκρασία, λόγω του ότι η στάθμη του ψυκτικού είχε πέσει πάρα πολύ. Πρόσθεσα νερό, αλλά και πάλι είχα πρόβλημα... Μετά από λίγες μέρες, έκανα και εξαέρωση, αλλά δεν την έκανα σωστά αρχικά (άνοιξα μόνον το πώμα του δοχείου διαστολή... ), έγινε σωστότερα πιο μετά από μηχανικό, όπου έκανε το σωστό , ανοίγοντας και τον εξαερωτήρα του κυκλώματος...
Αυτά μέχρι χθες, όπου το αυτοκίνητο έχασε ΠΟΛΥ νερό και ξαφνικά, και είδα πως η μικρή διαρροή που νόμιζα πως είχε το ψυγείο μου, είχε γίνει...ψιλοτεράστια! Το χειρότερο όμως ήταν πως μαζί μ'αυτό, άρχισα να έχω υδρατμούς από τους αεραγωγούς στο εσωτερικό... Που ΔΥΣΤΥΧΩΣ, σημαίνουν ΕΝΑ πράγμα: πάω για ψυγείο καλοριφέρ ΞΑΝΑ, το είχα αλλάξει όταν το αγόρασα, δηλαδή πριν από 40Κ χιλιόμετρα...
Το χειρότερο είναι πως είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ, πως φταίω ΚΑΙ ΕΓΩ, που δεν διόρθωσα το πρόβλημα με το ψυγείο νωρίτερα, με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση στο νησί, που σίγουρα, θέρμανε ΚΑΙ το ψυγείο του καλοριφέρ , άρα λογικά ευθύνεται και η βλακεία-τσιγκουνιά μου... Τώρα, απλά τον...ψιλοήπια, αφού πρέπει να βγει πάλι το ταμπλό και για να γίνει αυτό, ΣΙΓΟΥΡΑ , θα μου πιάσουν το κωλαράκι που το έχω καθισμένο πάνω στην ωραία alcantara... Περαστικά μου, μια 500άρα ευρουλίνια, θα μου τα φάει η ιστορία συνολικά...
Δεν μαμιέται, καλά να ήμαστε, θα προσποιούμαι πως έχω...Renault ή VW!
500 ευρώ;!!! Οσο κοστίζει όλο το Υ... πούλα το!
Οι γάλλοι δεν έχουν προβλήματα με ψυγεία και μοτέρια αλλού πάσχουν (κιβώτια)
Τα Σαξο και Ραλυ δεν ειχαν το ιδιο προβλημα;Εσπαγε το καλοριφερ και ετρεχαν τα νερα στα ποδια του συνοδηγου,εδω πρεπει να το ειχα διαβασει.
@τσιγκούνη : δεν κοιτας ποσο εχει το ψυγειο στο εμποριο;Της VALEO λογικα θα ειναι .
http://www.ketselidis.gr/default.asp' target='_blank -
Mια χαρά πρόβλημα έχουν με τα ψυγεία οι Γάλλοι της PSA...Και φυσικά είναι Valeo...
-
elteo
Τα 500€ αφορούν και τα 2 ψυγεία, όχι μόνον του καλοριφέρ.
Όσο για τα γαλλικά, δυστυχώς τους...ίδιους προμηθευτές έχουμε!
Η Valeo μας κάνει την ζημιά και ναι, σε πολλά γαλλικά έχει χαλάσει το ψυγείο του καλοριφερ. Το κακό είναι πως στο δικό μου πρέπει να βγει το ταμπλό! Εκεί είναι η μεγάλη λαλακία των Ιταλών!Στο Zastava άλλαζε πανεύκολα από το χώρο της μηχανής!
Τώρα; -
Και στα Γαλλικά πρέπει να βγεί μέρος από το ταμπλώ. Γενικά σε όλα τα σύγχρονα αμάξια πρέπει να βγεί μέρος του ταμπλώ. Τα 500 εξακολουθούν να είναι πάρα πολλά λεφτά και τα περι Ζάσταβα τα άφηνω ασχολίαστα γιατί θα γίνω πολύ
-
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και στα Γαλλικά πρέπει να βγεί μέρος από το ταμπλώ. Γενικά σε όλα τα σύγχρονα αμάξια πρέπει να βγεί μέρος του ταμπλώ. Τα 500 εξακολουθούν να είναι πάρα πολλά λεφτά και τα περι Ζάσταβα τα άφηνω ασχολίαστα γιατί θα γίνω πολύΛοιπόν, τα 500 είναι δική μου εκτίμηση... Έχω δώσει ήδη 190€ για την αλλαγή του ψυγείο της μηχανής. Περίπου 100€ νομίζω έκανε, τα υπόλοιπα εργατικά.
Για την αλλαγή του ψυγείου του καλοριφέρ, ο ηλεκτρολόγος ζήτησε 200-220€, υπολογίζω, πως θέλει να το στρογγυλέψει στα 300€, βάζοντας μέσα και την τιμή του ανταλλακτικού...Εξού και τα 500€...
Αν κάποιος έχει να προτείνει οικονομικότερη λύση, με ΜΕΓΑΛΗ χαρά να τον ακούσω!
Τώρα για το Zastava, καλά κάνεις και δεν το σχολιάζεις: η Xsara του πατέρα με τα 110 άλογα της, έτρωγε ΑΠΕΙΡΟ ξύλο στο δρόμο...
Βέβαια, αν μου το έδινες σήμερα εκείνο το πράγμα, θα το είχα μόνο για να βγαίνω έξω να ...εκνευρίζω τον κόσμο, αλλά ευτυχώς το έχω ...ξεπεράσει αυτό το στάδιο! Γέρασα ευτυχώς!
-
Και μη χειρότερα να λέμε
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
το πουλας αμεσα και παιρνεις ενα octavia II
-
Μην πας σε συνεργειο αυτοκινητων αλλα σε εξατμισά/ψυγειά.Ειναι σιγουρα φτηνοτερος.
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
...........
-
-
Αλλαγη λαδιων στα 75000χλμ Opel Astra GTC 1.6
65 euro
4lt 5-30w
φιλτρο λαδιου
ροδελα καρτερ
και υγρο υαλοκαθαριστηρων.... -
Ρε Γρηγορη ολο μλκιες κανεις και μετα μας βγαινει το ονομα των Ιταλων..
Τωρα που το λες κι εγω εχω μια απωλεια στο παραφλου, αν και θα τα δουμε ολα αυτα στο σερβις (κλασσικα κραταω λεφτα απο τωρα γιατι οταν ερθει η ωρα θα χρειαστω δανειο.. )
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ή Leon by Seat Force
-
35 ευρώ το 10W-40 (4λιτρο εννοείς); Υπερβολικά πολλά. Αυτά που βάζουν τα συνεργεία υπάρχουν από 16-24 ευρώ το 4λιτρο λιανική. Σκέψου τι γίνεται με χονδρική πώληση. 8 ευρώ το φίλτρο λαδιού; Εγώ για το Astra το παίρνω 2,5 ευρώ και για το Fiesta 3. Mann φυσικά με λιανική πώληση από Σπύρου Πάτση. Σκέψου πόσο το παίρνουν τα συνεργεία και το χρεώνουν 8 ευρώ μετά. Ροδέλα 20 λεπτά από Ιαπωνική. Υγρό καθαριστήρων 3 ευρώ;;; το μισόλιτρο εννοείς διότι παίρνω Sonax με 5 ευρώ το λίτρο. Και μιλάμε για λιανική πώληση από διαφορετικά καταστήματα.
Έκανα τα σχόλια περί τιμών επειδή βλέπω πως είσαι στο επάγγελμα. Οπότε και η δικιά σου εργατοώρα δεν είναι 35 ευρώ αλλά + το κέρδος από τα ανταλλακτικά...
Και σίγουρα ο κάθε εργαζόμενος δεν έχει πάντα την ευχέρεια και την πολυτέλεια να ψάχνει για το καλό και τίμιο συνεργείο (ιδανικός συνδυασμός). Δεν νομίζω πως είναι παράλογη η απαίτηση για σωστά και τίμια συνεργεία. Υπάρχουν ελαχιστότατοι σωστοί μάστορες. Πρόσφατα ανακαλύψαμε απίστευτο συνεργείογια Mercedes φίλων, νέα παιδιά με γνώσεις και εμπειρία και πάνω απ'ολα τιμιότητα και μεράκι. Ενημερώνονται συνεχώς περί μηχανολογίας και τεχνολογιών και από τότε οι φίλοι πηγαινοέρχονται Κερατέα να φτιάξουν τα αυτοκίνητα τους
-
Τον καλό και σωστό μάστορα, τον ενημερωμένο και ψαγμένο και με μεράκι μάστορα να τον πληρώσουμε και λίγο παραπάνω. Δεν λέμε να γίνει τσάμπα η δουλειά. Άντε όμως να τον ξεχωρίσεις ανάμεσα στους πονηρούς ή άσχετους ή κλέφτες ή και συνδυασμό των τριών!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
ή Leon by Seat Force
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Θάβεται συναδέλφους στο ‘Μίλητο’?. Ελευθέρια του λόγου είναι αυτό?. ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΑΝ ΦΩΡΑΤΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ!.
Το σέρβις 35 ευροπουλα!.
Τακάκια εργασία 15.
Ψυγείο νερού όχι περισσότερο ΕΡΓΑΤΙΚΑ από 20 και αρχίζει από 5!.
Το astra σου, σαν το δικό μου, λαδιά παίρνει 10/40 από την μανά του 35 εύρο
Φίλτρο λαδιού 8 εύρο
Ροδέλα ½ εύρο,
Υγρό καθαριστήρων 3 εύρο, που είναι τα 65 μήπως έχεις στο κούτελο καμία επιγραφή ΚΟΡΟΙΔΟ?. Βγαλτην και άλλαξε «συνάδελφο»!.
Να ψάχνεστε φίλοι καλοί. Το κύκλωμα των συνεργιαρχων κατά το μάλλον και ήττων είναι ηθικοί. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν κλεφτές, όπως και κορόιδα που τα ακουμπάνε και μετά κλαψουρίζουνε!. Antonis-team.Μαθε πρωτα ορθογραφια και μετα ελα να σου δειξω ποιος φοραει παντελονια.....
Η προσβολή δεν είναι επιχείρημα. Φυσικά δεν είναι σωστή η φράση του antonis-team σχετικά με τα παντελόνια. Εξήγησέ το. Μην προσβάλεις κι εσύ! [kouk]
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?