-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Από τον μπιλιοφόρο τι θόρυβο είχες Γκρέγκορι;Οταν στρίβεις το τιμόνι στο τέρμα ή κοντά σ'αυτό, ακούγεται ένας έντονος χτύπος ΚΤΑΚ-ΚΤΑΚ-ΚΤΑΚ. Είναι αρκετά ευδιάκριτο. Ακούγεται επίσης και στην όπισθεν. Γενικά, για να γίνει επικίνδυνο, πρέπει ν'ακούγεται συνέχεια. Εμένα ακουγόταν τον τελευταίο χρόνο, πού και πού, αλλά είπα πως δεν αξίζει τον κόπο, να διακινδυνεύσω κάτι για ένα ποσό που ανταλλακτικό και εργασία είναι 100€ το πολύ...
Ο μπιλιοφόρος, απ' ότι κατάλαβα, είναι ουσιαστικά η βάση της πλήμνης του τροχού και οι μπίλιες αναφέρονται στο 'κάτι-σαν-ρουλμαν' που έχει μέσα του. Πάνω του καταλήγει το ημιαξόνιο.
Γενικά είναι μια βλάβη που συμβαίνει σε αυτοκίνητα που οδηγούνται ή πολύ στην πόλη, ή πιέζονται ΕΝΤΟΝΑ, σε στροφές. Κυρίως όμως απ' όσο ξέρω, η πόλη είναι που τους βάζει σε...δοκιμασία!
Πάντως, είναι από τα 300€ που τελικά ...φχαριστήθηκα που τα έδωσα, αφού το αμάξι ησύχασε ΠΟΛΥ και επιπλέον, τα φρένα είναι πιο γλυκά , προοδευτικά , χωρίς να χάσουν σε δύναμη. Σήμερα που πάτησαν καλύτερα και επανήλθε η διαδρομή του πεντάλ σε φυσιολογικά επίπεδα, ήταν σαφές αυτό.
Σημαντικό: είναι μάλλον καλή ιδέα να βάζουμε τακάκια εμπρός-πίσω του ίδιου κατασκευαστή. Οχι πως είναι απαραίτητο, αλλά μάλλον γίνεται πιο ομοιογενές. Πριν, είχε μαλακά πίσω, ενώ λίγο πιο σκληρά εμπρός και φαινόταν να φρενάρει με το πίσω μέρος πιο έντονα. Πλέον, δεν το κάνει.
Βέβαια στο τελευταίο ειδικά, ίσως κάνω και λάθος, είναι ακόμη νωρίς.Γενικά όμως, είναι ένα καλύτερο αμάξι πλέον!
Δυο πράγματα θέλω να σουλουπώσω ακόμη: τον θόρυβο που ακούγεται κάπου κάπως κάποτε όπως είπα και τον θόρυβο που απέκτησε από την κονσόλα, επειδή βγήκε το ταμπλο (για το ψυγείο του καλοριφέρ...). Μάλλον για τον τελευταίο, ευθύνεται εν μέρει το radio-MP3 που έχω την εντύπωση πως παίζει... Θα πρέπει να καθήσω κάποιες ώρες και να βγάλω την κονσόλα προσπαθώντας να μαζέψω όσες ανοχές υπάρχουν... Λίγη σαμπρελίτσα ή κάτι αντίστοιχο , θα κάνουν δουλειά!
Α, και ψάχνω μαγαζί που να πουλάει φτηνά μονωτικά στα νότια προάστια. Οποιοι γνωρίζουν, ας πουν. Από την διαρροή του ψυγείου, έχει καταστραφεί η μόνωση στο πάτωμα του οδηγού (μιλάμε για ΠΟΛΥ παραφλού εκεί! ). Ολη η μόνωση η μπροστινή, αν την αγοράσω από την Lancia, κάνει γύρω στα 20€. Αν υπάρχει κάτι φθηνότερο, καλώς! Αλλιώς, πόσο να έχει η Dynamat; Μάλλον ΠΟΛΥ ακριβά να υποθέσω!
-
τα ημιάξόνια είναι στην εγγύηση? Την εργοστασιακή πχ?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
τα ημιάξόνια είναι στην εγγύηση? Την εργοστασιακή πχ? -
τι σημαίνει αυτό? Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις? Αυτό σημαίνει... Για το Honda ρωτάω
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
τι σημαίνει αυτό? Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις? Αυτό σημαίνει... Για το Honda ρωτάωΝόμιζα ότι ρώταγες για το Υ
-
Πρέπει να έχει πέσει πολύ πείνα στην αγορά τελικώς.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αλλαγή λαδιών σε Mercedes CLK 200 K Cabrio στην ΤΑΣΤΑ.
69 ευρώ και το αυτοκίνητο πλυμένο κούκλα (ήταν χάλια)Νταξ... απλα τρωγετε! Βεβαια ο ΤΑΣΤΑ γδερνει κανονικα σε οτιδηποτε αλλο.
-
Δεν μου φαίνονται πολλά για αστεράτο...
-
Πως γινεται η κοστολογηση στην Αμερικη
http://www.funnyplace.org/stream.php?id=9152 -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
69 ευρώ και το αυτοκίνητο πλυμένο κούκλα (ήταν χάλια)Νταξ... απλα τρωγετε! Βεβαια ο ΤΑΣΤΑ γδερνει κανονικα σε οτιδηποτε αλλο.
Ποσο περιμενες δηλαδη;
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Ποσο περιμενες δηλαδη;
Η τελική τιμή εξαρτάται πάντα από την έκπτωση που έχεις στα αναλώσιμα/ανταλλακτικά και με αυτές ο ΤΑΣΤΑ έρχεται στα ίδια ή και λίγο πιο φθηνά από άλλους!
Εμένα για απλή αλλαγή λαδιών σε ακριβώς ίδιο αμάξι στο ίδιο συνεργείο πριν 1 χρόνο μου χρέωσαν περισσότερα.edit
Βρήκα και τις τιμές χωρίς την εργασία:- Λάδι μηχανής 6τμ = 59,28
- Φίλτρο = 11,60
-
Τι τιμή να περιμένω για service στο Tempra, που θα περιλαμβάνει τα εξής:
Λάδια, φίλτρα, μπουζί, αντικ/ση δυναμό που χάλασε, προληπτική αντικ/ση ιμάντων (έχουν 3.5 χρόνια στο αυτοκίνητο κι ας μην έχουν κάνει χλμ), αντικ/ση ελαστικών (κατά πάσα πιθανότητα με Exalto 2) και ευθυγράμμιση, γενικό έλεγχο και συμπλήρωμα οποιουδήποτε υγρού βρεθεί κάτω από νορμάλ επίπεδο.Τα οικονομικά δεν είναι στο φόρτε τους τελευταία και ρωτάω ώστε να το φέρω στη μητέρα μου μαλακά. Είναι η πρώτη φορά που θα πω δε ότι λυπάμαι να δώσω χρήματα για ένα αυτοκίνητο που θα κινηθεί τις μέρες των Χριστουγέννων και μετά θα μείνει πάλι να κάθεται στο γκαράζ έως την επόμενη φορά που θα κατέβω Αθήνα...
ΥΓ: Αρκετές δουλειές θέλει και το Duna, το οποίο θα θυσιαστεί προς το παρόν στο βωμό του πιο άνετου κι ευκολοοδήγητου Tempra.
-
[quote][/quote]Ego re pedes ime fan tou volvo s60 alla exo apagoiteuti para pola to pira isagomeno 3 xronon allaxa gear box radiater aste exo ena soro provlimata.drama i katastasi
-
Service 15000km στο Swift 127€. Λάδια, βαλβολίνες (και ανάλογα αναλώσιμα...) και εργατικά.
Για εξουσιοδοτημένο καλά μάλλον... -
Τι καλά, μόνο καλά? Εμένα στο sx4 στα ίδια χλμ 223,99
Αν δεν σου κάνει κόπος βάλε ρε Σταύρο αναλυτικά τι κόστισε το καθένα να δούμε το μέγεθος της κοροϊδίας
Αναλυτικά στην δική μου περίπτωση.
φίλτρο λαδιού 7,85 ευρώ
Υγρό υαλοκαθαριστήρων 1,85 ευρώ
Ροδέλλα 0,89 ευρώ
Τάπα 1,11 ευρώ
Βαλβολίνη 75-90 TRANSAXL 42,48 ευρώ
ΒΑλβολίνη 80/90 13,90 ευρώ- ΦΠΑ 12.88
Σύνολο ανταλλακτικών 80,69 ευρώ.
Παροχή υπηρεσιών 83,30 ευρώ
Τα λάδια (motul 8100 x-cess) τα είχα αγοράσει πριν από Χαμπή 5 λίτρα 60 ευρώ.Συνεπώς σύνολο 223,99
- ΦΠΑ 12.88
-
Πρόχειρα...
Υγρό καθαριστήρων 1,85?!?!?!
Βαλβολινη 75/90 42,48?!?!?! -
Τί να κάνω Κούκο μου τί να κάνω? Και να φανταστείς ότι το δοχείο υγρού των υαλοκαθαριστήρων επίτηδες το είχα φουλάρει από πριν και με κατάλληλο μπλε υγρό της sonax έτσι για να δω αν θα μου το χρεώσουν και το χρέωσαν οι κρετίνοι Κρατήθηκα όμως γιατί αν ξεκινούσα τους εξάψαλμους θα άκουγαν και τα 12 ευαγγέλια non stop limited edition 2008 feat. Kon5 και σ'αυτό έχω ρέντα εκτός από 'ταρατατά' . Και η βαλβολίνη κιβωτίου είναι αίσχος πρέπει να πάω να την αλλάξω με καμια amsoil γιατί όταν ανακατεύεις φασολάδα καλλίτερη αίσθηση έχεις. Ούτως ή άλλως 7500 χλμ το χρόνο γράφω το επόμενο σέρβις δλδ θα γίνει εκτός εγγύησης λόγω παρόδου 2ετίας από την αγορά οπότε δεν θα με ξαναδούν.
-
H Suzuki έχει εγγύηση 3 χρόνια...
Για τα ανταλλακτικά δε θα πω τίποτα, αλλά τα εργατικά μου φαίνονται πολλά.
Στο Βιτάρα για το μεγάλο σερβις πλήρωσα τελευταία φορα 45€ + ΦΠΑ και τους απασχολούσα μισή μέρα. Απ'οτι μου είπαν και το νεο GV τις ίδιες εργατοώρες έχει πανω κάτω, οπότε μου φαίνονται πολλά -
Δίκιο έχεις 3 χρόνια είναι. Άλλα 2 σέρβις σ'αυτούς λοιπόν...
-
Δεν έχει άλλο εξουσιοδοτημένο στην Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνε?
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?