-
Σερβις 30000 χλμ σε Subaru Impreza 2.0R με τακακια WRX (120 euro), βαλβολινες διαφορικων και φυσικα λαδακια και φιλτρο λαδιου κοντα στα 270 ευρω ....η εργασια χρεωθηκε 35 ευρω .....
-
Πρωτη αλλαγη λαδιων στο Outback 161.50€
Εργασια 0€
Λαδι 3-30 7λιτ Χ 20 €
Φιλτρο 20€
Ροδελα (οχι για μενα, για το αυτοκινητο)0,70€Πολυ λαδι το ρημαδι, ουτε τρακτερ να τανε
-
Έπειτα απο την επίσκεψη μου στο συνεργείο του κυρίου Μοσχόπουλου (ΠΕΙΡΕΝ στον Πειραιά) έχω να πω απλά πως υπάρχουν ακόμα ανθρωποι που κάνουν την δουλειά τους σωστά και υπεύθυνα, με σεβασμό απέναντι στον πελάτη. Ελπίζω μόνο η αντιμετώπιση που είχα να συνεχίσει να είναι η ίδια σε κάθε επίσκεψη μου στο συγκεκριμενο συνεργειο.
Ξεκινώντας λοιπόν θέλω να πω, πως μου έκανε πολυ καλη εντύπωση η ευγένεια τους, η σχολαστικότητα τους, καθώς και οι χαμηλές τιμές τους.
Απο πλευράς αναλώσιμων(πρώτο σερβις των 20.000) για Renault Megane GT 2.0T άλλαξα τα παρακάτω:
Φίλτρο Λαδιού
Ροδέλες κάρτερ
Φίλτρο Αέρος
Φίλτρο Καμπίνας
ΛάδιαΚόστος για όλα αυτα μαζί με την εργασία 117 ευρώ.-
Μάλιστα όταν τελείωσαν οι εργασίες με ρώτησαν αν έχω λίγο χρόνο (ήμουν βιαστικός λόγω γραφείου) ώστε να μου πλύνουν (!!!) το αυτοκίνητο. Αφού περίμενα άλλα 20 λεπτάκια παρέλαβα το αυτοκίνητο μου πεντακάθαρο ΜΕΣΑ-ΕΞΩ χωρίς ΚΑΜΙΑ έξτρα χρέωση.
Ο,τι και να πω είναι λίγο. Συνιστώ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ το συγκεκριμένο συνεργείο.ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.
-
Πολύ καλή τιμή.
-
Οχι μόνο σουπερ τιμή, αλλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εξυπηρέτηση...!
-
Το ρωταω και εδω, αν νομιζετε οτι πρεπει να παει αλλου...ας παει.
Γνωριζει καποιος το κοστος σερβις μιας C180? Η εστω ας μας πει καποιος που εχει Merc καποιες ενδεικτικες τιμες.
Ειμαι αποφασισμενος να παρω C180, αλλα ακουω οτι να ειναι απο τιμες σερβις. Αλλος λεει 150, αλλος 300 άλλος 600-700, οτι να ΄ναι. Μιλαω παντα για τα κανονικα σερβις (ή του χρονου, μιας και δε θα κανει πολλα χιλιομετρα).Επισης αυτη η βλακεια που βαραει οταν ειναι για σερβις μπορει να σβησει με καποιο τροπο ή θα ειμαι υποχρεωμενος καθε χρονο να τους τα ακουμπαω?
-
Τιμές για W203 (c-class 2000-2006):
Service A (κάθε 15,000χλμ): από 300-450 ευρώ, ανάλογα με το αν χρειαστείς τακάκια (μπροστά μόνο) ή όχι
Service B (κάθε 30,000χλμ): από 400-800 ευρώ, εξαρτάται από τακάκια, φίλτρο βενζίνης (ανά 70,000-90,000χλμ με κόστος ανταλλακτικού 95 ευρώ), βαλβολίνη αυτόματου κιβωτίου, σινεμπλόκ στα ψαλίδια (η πιο φτηνή εργασία στο αμάξι!)Από απόδειξη Λαιονόπουλου:
φ.λαδιού (για Μ271 μοτέρ, το 1,8άρι) 14 ευρώ
φ.αέρα 48 ευρώ
φ.καμπίνας 22 ευρώ
λάδια (OMV 5W-30 MB229.5) 22 ευρώ/λίτρο
φ.βενζίνης 95 ευρώ
τακάκια 120 ευρώΔεν πίστευα τον φίλο όταν μου έλεγε για το κόστος και πήγα μια μέρα μαζί του στο συνεργείο. Έπαθα πλάκα όταν είδα με πόση άνεση έβγαζαν από την τσέπη και έδιναν για Service B ας πούμε 800 ευρώ, σχεδόν ένα μηνιάτικο δηλαδή. Θυμάμαι που ζήτησα να γίνει μια έκπτωση 10-15% στο τιμολόγιο του φίλου και ακούστηκε εξωγήινο. Προφανώς δεν τους είχε ζητήσει ποτέ κανείς (τουλάχιστον το δέχτηκαν, αφού με έστειλαν στον προϊστάμενο του συνεργείου πρώτα να πάρω έγκριση).
Μετά το πέρας της εγγύησης λάδια με φίλτρο ανά 10,000χλμ και φίλτρα ανά 30,000χλμ, μπουζί ανά 60,000χλμ μαζί με φίλτρο βενζίνης και βαλβολίνες σασμάν και διαφορικού, έτσι για πρόληψη.
Τακάκια σε γνωστό φρενά των βορείων προαστίων με 50 ευρώ + 20 εργασία για μπροστά και 45 + 20 για πίσω.
Το Assyst σβήνει από τον πίνακα οργάνων στο W203, όπως άλλωστε το κάνουν και στο συνεργείο!!!
Αν θέλεις μπορείς να το πηγαίνεις ανά 30,000χλμ να διαβάζουν τυχόν βλάβες εγκεφάλου
-
τακάκια ειναι μεγάλη βλακεία να βάζεις στις αντιπροσωπείες.
Λάδια όμως μπορείς να τα φέρνεις μόνος σου. Αρα μπορείς να το ρίξεις το κόστος -
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Τιμές για W203 (c-class 2000-2006):Service A (κάθε 15,000χλμ): από 300-450 ευρώ, ανάλογα με το αν χρειαστείς τακάκια (μπροστά μόνο) ή όχι
Service B (κάθε 30,000χλμ): από 400-800 ευρώ, εξαρτάται από τακάκια, φίλτρο βενζίνης (ανά 70,000-90,000χλμ με κόστος ανταλλακτικού 95 ευρώ), βαλβολίνη αυτόματου κιβωτίου, σινεμπλόκ στα ψαλίδια (η πιο φτηνή εργασία στο αμάξι!)Από απόδειξη Λαιονόπουλου:
φ.λαδιού (για Μ271 μοτέρ, το 1,8άρι) 14 ευρώ
φ.αέρα 48 ευρώ
φ.καμπίνας 22 ευρώ
λάδια (OMV 5W-30 MB229.5) 22 ευρώ/λίτρο
φ.βενζίνης 95 ευρώ
τακάκια 120 ευρώΔεν πίστευα τον φίλο όταν μου έλεγε για το κόστος και πήγα μια μέρα μαζί του στο συνεργείο. Έπαθα πλάκα όταν είδα με πόση άνεση έβγαζαν από την τσέπη και έδιναν για Service B ας πούμε 800 ευρώ, σχεδόν ένα μηνιάτικο δηλαδή. Θυμάμαι που ζήτησα να γίνει μια έκπτωση 10-15% στο τιμολόγιο του φίλου και ακούστηκε εξωγήινο. Προφανώς δεν τους είχε ζητήσει ποτέ κανείς (τουλάχιστον το δέχτηκαν, αφού με έστειλαν στον προϊστάμενο του συνεργείου πρώτα να πάρω έγκριση).
Μετά το πέρας της εγγύησης λάδια με φίλτρο ανά 10,000χλμ και φίλτρα ανά 30,000χλμ, μπουζί ανά 60,000χλμ μαζί με φίλτρο βενζίνης και βαλβολίνες σασμάν και διαφορικού, έτσι για πρόληψη.
Τακάκια σε γνωστό φρενά των βορείων προαστίων με 50 ευρώ + 20 εργασία για μπροστά και 45 + 20 για πίσω.
Το Assyst σβήνει από τον πίνακα οργάνων στο W203, όπως άλλωστε το κάνουν και στο συνεργείο!!!
Αν θέλεις μπορείς να το πηγαίνεις ανά 30,000χλμ να διαβάζουν τυχόν βλάβες εγκεφάλου
Αρχικα σε ευχαριστω!
Εριξες φως στην υποθεση. Εγω θα παρω την καινουργια C180 BlueEFFICIENCY.Το χρονο υπολογιζω να κανει περιπου 10000 Km. Αρα θα με προλαβαινει χρονικα το service.
Τακακια δεν αλλαζεις λιγο νωρις. 15000 Km μου φαινονται λιγα για τακακια.Και τα 300 € πολλα μου φαινονται για τα κλασικα λαδια-φιλτρα. Εχει ακριβη εργατοωρα η merc η χρεωνει πολλες εργατοωρες?
Μηπως ξερεις πως σβηνει το Assyst? Αυτο μετραει αντιστροφα τα χιλιομετρα για το επομενο service ή λαμβανει υποψιν και το ειδος των χιλιομετρων?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Λάδια όμως μπορείς να τα φέρνεις μόνος σου. Αρα μπορείς να το ρίξεις το κόστοςνομιζω κατι τετοιο δεν παιζει στην merc
-
Παντού παίζει, μην μασάς το κουτόχορτο που μας πασάρουν.
-
Δεν είπα πως αλλάζω τακάκια στα 15,000χλμ. Αν τύχει να χρειαστείς εννοώ τακάκια στο Service A (δηλαδή στα 15,000 ή στα 45,000 ή στα 75,000χλμ κ.ο.κ)
Το Assyst υπολογίζει χιλιόμετρα, χρόνο αλλά επηρεάζεται και από παράγοντες όπως οι κρύες εκκινήσεις, η ποιότητα του λαδιού (μέσω αισθητήρα ελέγχου των σωματιδίων μετάλλου στο λάδι), των θερμοκρασιών και της μέσης ταχύτητας και πιθανόν και άλλα.
Στο W203 μηδενίζεται κρατώντας πατημένο το κουμπί Reset, αριστερά στον πίνακα οργάνων και ενώ είσαι στο μενού με την ένδειξη Service. Τώρα για το W204 που θέλεις να αγοράσεις δεν ξέρω αλλά πιθανόν να γίνεται και σε αυτό έτσι. Αναφέρεται στο εγχειρίδιο πάντως.
Η εργατοώρα δεν πάει πάνω από 55-60 ευρώ, είτε συνεργείο επαρχίας, είτε πρωτεύουσας. Απλά χρεώνουν πολλές εργατοώρες οι άτιμοι. Επαρχία, Καλαμάτα και Γιάννενα συγκεκριμένα, έχει στοιχίσει λιγότερο το κάθε service.
Αν δεν αλλάζεις αυτοκίνητα συνέχεια σκαστους τα για τα 2 πρωτα χρόνια στα 2 service που θα κάνεις λόγω χιλιομέτρων και μετά ακολούθησε το πρόγραμμα που ανέφερα πιο πάνω
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Λάδια όμως μπορείς να τα φέρνεις μόνος σου. Αρα μπορείς να το ρίξεις το κόστος
νομιζω κατι τετοιο δεν παιζει στην merc
Καλά επαρχία σου βάζουν ο,τι και αν τους πας, ποτέ δεν κοίταξαν. Στην Αθήνα με το βιβλίο του αυτοκινήτου στη σελίδα όπου αναφέρει περί προδιαγραφών λιπαντικού και το μπουκάλι του λιπαντικού στο άλλο χέρι για επαλήθευση και ποτέ δεν έλεγαν 3η κουβέντα (Λαιονόπουλος, Εκκα)
-
Οτι και να πω ειναι λιγο. Ευχαριστω.
-
Κορόλα 1400, 2005 μοντέλο, σέρβις 3ετίας με 34.000 στη αντιπροσωπεία.
Λάδια= 57 ευρώ
Τακάκια= 55 ευρώ
Φίλτρο γύρης= 36 ευρώ
Φίλτρο αέρος= 13 ευρώ
Φίτλρο λαδιού= 8 ευρώ
Διάφορα(υγρα, ροδέλες)= 5ευρώ
Εργασία= 45 ευρώ- ΦΠΑ = 257 ευρώ σύνολο
-
Ψάχνοντας για αγορά νέου αυτοκινήτου, είπα να προσέξω λίγο παραπάνω το κεφάλαιο 'after sales service' και ειδικότερα το κόστος των service. Από τη μια μεριά είναι το κόστος των ανταλλακτικών & αναλωσίμων και από την άλλη είναι το κόστος των 'εργατικών', ιδίως στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Ο υπολογισμός των εργατικών γίνεται πλέον με βάση την εργατοώρα, που σημαίνει, από ότι καταλαβαίνω ότι έχει γίνει εκ των προτέρων υπολογισμός των εργατοωρών που απαιτούνται για κάθε εργασία επισκευής - συντήρησης (τουλάχιστον για τις τυπικές και αναμενόμενες). Σου λένε λοιπόν, λ.χ ότι η αντικατάσταση αμορτισέρ θα απαιτήσει, για παράδειγμα 2 εργατοώρες (δλδ ή ενας τεχνικός να δουλεύει για 2 ώρες, ή 2 τεχνικοί από μία ώρα ο καθένας, 4 από μιση, κ.ο.κ.).
Για παράδειγμα στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία Fiat-Lancia - Alfa Romeo, η εργατοώρα κοστίζει από 40-42 Ε για τα Fiat, γύρω στα 45-47 για Lancia και 50+ για την Alfa. Επειδή λοιπόν πολλά λέγονται για ακριβά ή φτηνά (...?) service, πιστεύω ότι καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τις υφιστάμενες χρεώσεις: ίσως με αυτόν τον τρόπο να έχουμε μια πιο αντικειμενική εικόνα για το κόστος συντήρησης του τουτου μας. Συμφωνείτε? -
Στο Astra χρεώσανε τελικά 180€ για λάδια-φίλτρα-ξύδια (τακάκια δεν ήθελε) και κάρτα καυσαερίων. Σερβις 2ου έτους στα 29.000 χλμ. Λάδια δικά τους τελικά.
Θα δω αναλυτικά το τιμολόγιο μήπως παρέλειψα κάτι γιατί μου φάνηκε ότι χρεώσανε 1.5 ώρες εργασία με 60€/ώρα! Στην Δρόμων Κηφισού αυτά. -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Επειδή λοιπόν πολλά λέγονται για ακριβά ή φτηνά (...?) service, πιστεύω ότι καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τις υφιστάμενες χρεώσεις: ίσως με αυτόν τον τρόπο να έχουμε μια πιο αντικειμενική εικόνα για το κόστος συντήρησης του τουτου μας. Συμφωνείτε?εχεις ενα δικιο!αλλα απο την πλευρα μου δεν ξερω κατα ποσο θα καθομουν να ασχοληθω με το after sales και κατα ποσο θα ειχε ανασταλτικο ή καθοριστικο παραγοντα στη αποκτηση του σε περιπτωση που μου αρεσει ενα συγκεκριμενο μοντελο παρα πολυ!βασικα δεν νομιζω να εδινα σημασια καθολου αν μου επεφταν τα 'σαλια' να το αποκτησω...
-
Το έγραψα και σε άλλο θέμα - ας το γράψω κι εδώ.
Στην αντιπροσωπεία ήθελαν 115 Ευρώ για να μου αλλάξουν μπαταρία.
Την άλλαξα μόνος μου με μια BOSCH S5 (5 λεπτά δουλειά) και γλίτωσα 45 Ευρώ. -
Ο χρήστης mop26 έγραψε:
Επειδή λοιπόν πολλά λέγονται για ακριβά ή φτηνά (...?) service, πιστεύω ότι καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τις υφιστάμενες χρεώσεις: ίσως με αυτόν τον τρόπο να έχουμε μια πιο αντικειμενική εικόνα για το κόστος συντήρησης του τουτου μας. Συμφωνείτε?
εχεις ενα δικιο!αλλα απο την πλευρα μου δεν ξερω κατα ποσο θα καθομουν να ασχοληθω με το after sales και κατα ποσο θα ειχε ανασταλτικο ή καθοριστικο παραγοντα στη αποκτηση του σε περιπτωση που μου αρεσει ενα συγκεκριμενο μοντελο παρα πολυ!βασικα δεν νομιζω να εδινα σημασια καθολου αν μου επεφταν τα 'σαλια' να το αποκτησω...
Μη το λες αυτό. Μερικές φορές ΜΑΛΛΟΝ πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψιν.
Εγω προσωπικά επειδή 'κάηκα στο χυλό, φυσώ και το γιαούρτι' πλέον το θέτω ως προυπόθεση τουλάχιστον να ξέρω τις τιμές (ελπίζοντας να μου λεν και τις αληθινές) των περιοδικών συντηρήσεων και κάποιων αναλώσιμων τουλάχιστον στα χρονικά πλαίσια της εγγύησης που οδευω σε αντιπροσωπίες ή εξουσιοδοτημένα.
Πιστεψέ με πως αν ήξερα ότι πχ η Renault θέλει 300 ευρώ για ένα παράθυρο που αποδεδειγμένα βγάζει διετία και μετά σπάει ή ότι το σερβις των 60.000 χλμ θέλει 800 ευρώ με την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού ... θα έπερνα τα κουβαδάκια μου και θα πήγαινα σε άλλη παραλία.
Ετσι το να ξέρω κάποιες τιμές πχ τα λάδια κλπ στο μικρό σερβις ή το μεγάλο ή ένας μηχανισμός για παράθυρο πόσο θέλει ή η αλλαγή του ιμάντα ή πόσο χρεώνουν την εργατοώρα τουλάχιστον με προδιαθέτει τι πρόκειτε να 'διαθέσω' μετά την απόκτηση του αυτοκινήτου που μου πέφτουν τα σάλια. Γιατί στο 'μετά', μετά τα σάλια, πέφτουν τα αυτιά, πέφτει το ηθικό κλπ κλπ κλπ.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?