-
Εδω και αρκετά χρονάκια το σέρβις το κάνω εγώ! Αγοράζω μόνο τα αναλώσιμα από την αντιπροσωπεία! Κόστος εργασίας : ΜΗΔΕΝ!
-
Daihatsu sirion 1.3: Service των 22500 km:
λαδια συνθετικα 4 λιτρα
φιλτρο λαδιου
ροδελα ταπας λαδιου
υγρο καθαριστηρων52.44 ευρω
ακριβως τα ιδια πληρωσα και στα 7.500 και 15.000 χλμ με την διαφορα οτι στα 15.000 μου αλλαξαν και το φιλτρο αερα, γυρω στα 5-6 ευρω αν θυμαμαι καλα.
-
Suzuki sx4 1.6
Service 15.000 km στην αντιπροσωπεία.φίλτρο λαδιού 7,85 ευρώ
Υγρό υαλοκαθαριστήρων 1,85 ευρώ
Ροδέλλα 0,89 ευρώ
Τάπα 1,11 ευρώ
Βαλβολίνη 75-90 TRANSAXL 42,48 ευρώ
ΒΑλβολίνη 80/90 **13,90 ευρώ **- ΦΠΑ 12.88
Σύνολο ανταλλακτικών 80,69 ευρώ.
Παροχή υπηρεσιών 83,30 ευρώ
Τα λάδια (motul 8100 x-cess) τα είχα αγοράσει εγώ από τον αντιπρόσωπο της motul στην Θεσσαλονίκη 5 λίτρα 60 ευρώ.
Συνεπώς σύνολο 223,99
Μας έπιασαν τον ποπούλη. Υπομονή άλλο 1,5 χρόνο (υπολογίζω το πολύ άλλα 2 service με τα χλμ που κάνω) και μετά σε συνεργείο φίλου.
- ΦΠΑ 12.88
-
Γιατι αλλαξες βαλβολινες τοσο νωρις?
-
Έτσι έλεγε το βιβλίο συντήρησης.
Λόγω 4κίνησης μπαίνουν βαλβολίνες και στο πίσω διαφορικό. -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Έτσι έλεγε το βιβλίο συντήρησης.
Λόγω 4κίνησης μπαίνουν βαλβολίνες και στο πίσω διαφορικό.Και πρεπει να αλλαζεις καθε 15000χλμ;
Αν ναι εχει ακριβη συντηρηση.
Στην φιατ λεει τα ιδια ως προς την συντήρηση; -
Όχι, αλλάζεις στα πρώτα 15.000 km και μετά πας ανά 30.000 δηλαδή η επόμενη αλλαγή στα 45.000 km.
Δεν γνωρίζω τί γίνεται στο sedici.
-
Παρα πολυ νωρις για βαλβολινες δεν νομιζεις?
-
Τι να σας πω ρε παιδιά αυτό έλεγε το βιβλιαράκι του κατασκευαστή αυτό έκανα
-
Aυτο το λέει η SUZUKI ή ο εν Ελλάδι αντιπρόσωπος;
Ρωτάω γιατί το Vitara (αλλο αυτοκίνητο θα πεις) εχει αλλαγή βαλβολινών κάθε 60-70000 χιλ.
Ανα 15 απλως ελέγχουν τη στάθμη.
Πάντως φίλος που πήρε το GV (Θεσσαλονίκη) άλλαξε βαλβολίνες στο σέρβις των 15000 και σε ερώτηση που έκανα εγω στη Λάρισα που τα έλεγαν λίγο περίεργα, κοινώς δεν εκθέτουμε τον συνάδελφο 'θα κοιτούσαμε κι αν χρειαζόταν θα τις αλλάζαμε' κλπ -
Μόλις διάβασα το manual το αγγλικό και μιλά για πρώτη αλλαγή στα 15.000 km και μετά ανά 30.000 km.
-
Οι βαλβολίνες καλό είναι να αλλάζονται στα πρώτα χιλιόμετρα. Καλά τα λέει το manual.
-
Χθες αναγκάστηκα μετά από μεγάλη απώλεια παραφλού (που ήταν νερό... ), το ψυγείο στο Y... Κόστος 190€, περαστικά μου... Το χειρότερο είναι πως δεν έχει λυθεί το πρόβλημα...
Το καλοκαίρι στις διακοπές, μου ανέβασε θερμοκρασία, λόγω του ότι η στάθμη του ψυκτικού είχε πέσει πάρα πολύ. Πρόσθεσα νερό, αλλά και πάλι είχα πρόβλημα... Μετά από λίγες μέρες, έκανα και εξαέρωση, αλλά δεν την έκανα σωστά αρχικά (άνοιξα μόνον το πώμα του δοχείου διαστολή... ), έγινε σωστότερα πιο μετά από μηχανικό, όπου έκανε το σωστό , ανοίγοντας και τον εξαερωτήρα του κυκλώματος...
Αυτά μέχρι χθες, όπου το αυτοκίνητο έχασε ΠΟΛΥ νερό και ξαφνικά, και είδα πως η μικρή διαρροή που νόμιζα πως είχε το ψυγείο μου, είχε γίνει...ψιλοτεράστια! Το χειρότερο όμως ήταν πως μαζί μ'αυτό, άρχισα να έχω υδρατμούς από τους αεραγωγούς στο εσωτερικό... Που ΔΥΣΤΥΧΩΣ, σημαίνουν ΕΝΑ πράγμα: πάω για ψυγείο καλοριφέρ ΞΑΝΑ, το είχα αλλάξει όταν το αγόρασα, δηλαδή πριν από 40Κ χιλιόμετρα...
Το χειρότερο είναι πως είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ, πως φταίω ΚΑΙ ΕΓΩ, που δεν διόρθωσα το πρόβλημα με το ψυγείο νωρίτερα, με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση στο νησί, που σίγουρα, θέρμανε ΚΑΙ το ψυγείο του καλοριφέρ , άρα λογικά ευθύνεται και η βλακεία-τσιγκουνιά μου... Τώρα, απλά τον...ψιλοήπια, αφού πρέπει να βγει πάλι το ταμπλό και για να γίνει αυτό, ΣΙΓΟΥΡΑ , θα μου πιάσουν το κωλαράκι που το έχω καθισμένο πάνω στην ωραία alcantara... Περαστικά μου, μια 500άρα ευρουλίνια, θα μου τα φάει η ιστορία συνολικά...
Δεν μαμιέται, καλά να ήμαστε, θα προσποιούμαι πως έχω...Renault ή VW!
-
Πάρε ένα haynes να την κάνεις μόνος την δουλειά.
-
για να χασει την εγγυηση?? (τοκ τοκ)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πάρε ένα haynes να την κάνεις μόνος την δουλειά.Είναι εφιάλτης σκέτος να βγάλεις το ταμπλό και το πρόβλημα είναι τα χειριστήρια καλοριφέρ κλιματισμού...
Το έχω δοκιμάσει, είναι πολύ εύκολο να κάνεις ζημιά και να τρέχεις... Δεν το σκέφτομαι καθόλου λοιπόν να το κάνω μόνος μου... -
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Δεν μαμιέται, καλά να ήμαστε, θα προσποιούμαι πως έχω...Renault ή VW!
Η σωτηρία σου θα είναι να πάρεις ...316 !
Ποτέ δεν ξέρεις...
Κοίτα μην πάθεις τα ίδια, γιατί είδα πως ψάχνεις για Bravo της ίδιας εποχής με το δικό μου... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
...πάω για ψυγείο καλοριφέρ ΞΑΝΑ, το είχα αλλάξει όταν το αγόρασα, δηλαδή πριν από 40Κ χιλιόμετρα...Να αλλάζεις κάθε χρόνο αντιπηκτικό και να μη το αραιώνεις περισσότερο από 50%. Το αντιπηκτικό δεν προστατεύει μόνο από παγετό, έχει πρόσθετα που προστατεύουν το σύστημα ψύξης από διάβρωση.
-
-edit-
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?