-
Ο χρήστης PUNTOCC έγραψε:
πριν 2 περιπου μηνες πηρα ενα matiz 800 του 2006 με 12000χλμ.
επειδη το αμαξι εχει ακομα 21 μηνες εγγυηση επρεπε να κανει το servis του ετους.ο προηγουμενος ειχε αλλαξει λαδια αλλα οχι στην αντιπροσωπεια.
παω λοιπων σε μια chevrolet και ρωταω
3 λιτρα και ενα φιλτρο λαδιου!!
τιμη????
140ευρω!!!!παιρνω τηλεφωνο σε αλλα chevrolet και μου λενε για τα ιδια
70!!!!
τελικα θα τα κανω μονος μου!!!
ρε παιδια 3 λιτρα λαδι 10/40 εχει 15 ευρω.
ενα φιλτρο λαδιου 6-7.
ειναι δυνατων να ζητανε 140 ???Matiz 1.0 του 2003 service των 95000 χλμ: στον Μουστάκα στο Χαιδάρι 305 ευρώ στη Βουλιαγμένης (εξουσιοδοτημένο πάλι και το φθηνότερο) 190 ευρώ.
Υπάρχουν και άλλες τιμές από άλλα εξουσιοδοτημένα ανάμεσα στις 2 παραπάνω...
Οι εργασίες ήταν στάνταρ (ότι έλεγε το βιβλίο - αλλαγή μπουζί, λάδια+φίλτρο κινητήρα, λάδι κιβωτίου, φίλτρο καυσίμου, φίλτρο αέρα, φίλτρο a/c, ψυκτικό υγρό και διάφοροι έλεγχοι, σταύρωμα ελαστικών κ.λ.π) εκτός από τα τακάκια που ήταν εξτρά.
Τελικά έκανα το service σε συνοικιακό συνεργείο με κόστος 160 ευρώ. Λάδια δικά μου MOTUL 8100 5W40 X-cess από Λαμπριανίδη. -
Jeep Cherokee 3.7L (20.000 km)
Λάδια, φίλτρο αέρα, φιλτρο λαδιου, υαλοκαθαριστηρες, τακακια (εμπρος), εργασια και ΦΠΑ = 420 euro.
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
HighFidelity, έτσι συμφωνούμε! Πολλά προβληματάκια σου κληρονόμησε η προηγούμενη ιδιοκτήτρια πάντως, μέχρι να το στρώσεις έφυγαν αρκετά ευρώ, τα οποία δεν είναι στα συνηθισμένα έξοδα του αυτοκινήτου. Πχ. στο μεταχειρισμένο MX5 που πήρα, τέτοιου τύπου έξοδα τον πρώτο χρόνο που το 'στρώνω' δεν θα τα λάβω υπόψη στον απολογισμό, γιατί ήταν υπολογισμένο ένα ποσό για τέτοια πράγματα εκ των προτέρων (σαν να λέμε ότι τα είχα ενσωματώσει στην τιμή αγοράς). Ευτυχώς ούτε αυτό βγάζει βλάβες, οπότε μέχρι τώρα μου έχουν βγει πολύ λιγότερα απ'ότι υπολόγιζα! Όσο για τις δαγκάνες και τα ρουλεμάν σου, δεν έχω πεισθεί ότι άξιζε η μετατροπή σε δίσκους πίσω με τόση ταλαιπωρία. Έχεις δει διαφορά στο δρόμο;Για την Corolla ένα έχω να πω, ναι, ως παλιότερο είναι και χειρότερο αυτοκίνητο σχεδόν παντού, αλλά υπάρχουν τομείς που υπερέχει αισθητά, εκτός από την αξιοπιστία. Ο ένας είναι η απόκριση του γκαζιού, την οποία βρίσκω πάρα πολύ άμεση (ντίζα βλέπεις) και μέσα στην πόλη την προτιμώ από την Xsara. Δεν ξέρω το Υ πως τα πάει εκεί. Βέβαια την ντίζα την πληρώνεις σε κατανάλωση (~8 lt/100km εντός πόλης, όσο και η Xsara των +300cc), αλλά ευτυχώς όχι πάρα πολύ! Το δεύτερο είναι η πληροφορηση που δίνει το τιμόνι στρίβοντας, μπορείς να καταλάβεις πόσο χοντρό χαλίκι έβαλαν στην άσφαλτο! Αν μετρήσουμε που δεν υπερέχει, ε... θα είναι μακρύς ο κατάλογος... παθητική ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, αίσθηση τιμονιού γύρω από την ευθεία, φρένα (αν και είναι καλά, η Xsara έχει καλύτερα), κτλ, κτλ, κτλ...
Τα 10lt/100km που λες μου φαίνονται πολλά, εκτός αν περνάς μεγάλα διαστήματα ακινητοποιημένος σε μποτιλιάρισμα. Μάλλον με την αλλαγή των ρουλεμάν θα πέσει αισθητά παντού!
Ναι, τελικά μου στοίχισε η προηγούμενη, αλλά ευτυχώς όχι κάτι τραγικό μέχρι στιγμής, επιπλέον, για να της δώσω και τα credit που της αξίζουν, είχε διατηρήσει το εσωτερικό σε άψογη κατάσταση! Εγώ παρόλο που δεν πίνω - δεν καπνίζω στο αμάξι, το έχω σε χειρότερη κατάσταση! Ηρθε και ο καιρός ν' αλλάξω πατάκια επίσης!
:lol:
Α και η φθορά στο λεβιέ των ταχυτήτων είναι μεγαλύτερη στις μέρες μου! Μάλλον η κοπέλα δεν άλλαζε και συχνά ταχύτητες, τι να πω! Λες γι' αυτό να έπαιξε ο συμπλέκτης;Οσο για την μετατροπή σε δίσκους πίσω, αρχικά δεν είχα σκοπό να μου στοιχίσει πολύ, 150
-
Αν γράψω άλλο ένα σεντόνι off-topic, θα μας πάρουν με τις ντομάτες!
Οπότε αρκούμαι να σου πω ότι με όλα αυτά το συμπάθησα το Y! Όσο για τη συνολική μετατροπή στα φρένα, σίγουρα άξιζε τον κόπο. Αν ήταν μόνο τα πίσω, εγώ δεν θα το έκανα, όπως και δεν το έκανα τόσα χρόνια στην Corolla, αφού έχει αεριζόμενους μπροστά. Με το 195άρι λάστιχο που έχεις και τα φρένα από PuntoGT πρέπει να φρενάρει καλά! -
Σήμερα, στο Daihatsu sirion 1.3 που έχω, πέρασα service στα 15000 χλμ (λάδια και φίλτρο) 58
-
Μια χαρά τιμή.
-
Πίσω δεξιό ρουλεμάν τροχού σε κλιό ΙΙ 1.4....50 ευρουλάκια
-
Και εσύ πίσω δεξιά, φίλε FAMAS; Εγώ που την είχα πάθει πριν 1,5 χρόνο είχα ξαλαφρώσει κατά 30 ευρώ για το ανταλλακτικό...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μια χαρά τιμή.και εγώ αυτό είπα! η αδερφή μου για την ίδια περίπτωση (με FIAT Panda 4x4) πλήρωσε 110
-
Άουτς!
-
Ο χρήστης Sirion έγραψε:
Μια χαρά τιμή.
και εγώ αυτό είπα! η αδερφή μου για την ίδια περίπτωση (με FIAT Panda 4x4) πλήρωσε 110
-
3000 km. Panda 4x4 - Λάδια - Φϊλτρο 72 Ε στο εξουσιοδοτημένο
-
Αρκετα θα ελεγα,για μια αλλαγη 72 Ε
-
1ο service σε cz3 στα 3.000 χλμ με λαδια δικα μου 4 λιτρα shell helix ultra 10w-40 με 50 €, αλλαγη φιλτρου λαδιου και γενικοτερο ελεγχο (αυτο που στη πραγματικοτητα μεταφραζεται σε μια βολτα γυρω γυρω να δουν τιποτα παραξενο ) :58 € συνολικα (Δωρο τα εργατικα λογω πρωτου service).
2o service πανω στον χρονο με λαδια δικα μου 5 λιτρα amo 10w-40 50 €, αλλαγη φιλτρου λαδιου 8 €, γενικο ελεγχο ( ηλεκτρολογικο με το tester,υγρων,σφιξιμο του αυτοκινητου απο κατω κλπ) και εργατικα 50 € : 108 € συνολικα.
3ο service των δυο χρονων σε μια εβδομαδα με επιπλεον αλλαγη υγρων φρενων και ψυκτικου. Για να δουμε..
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Αρκετα θα ελεγα,για μια αλλαγη 72 ΕΝαι... η εργατοώρα στο εξουσιοδοτημένο κοστίζει 41 Ε +ΦΠΑ.
-
ενα μεγαλο ρισπεκ στη σεατ στο φοινικα!!!!!!!!!!!!!!
και σε μενα που κοιμαμαι ορθιος!!!!
εκει δε πιανουν οι καταρες, δε πιανουν οι ευχες!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ενα μεγαλο ρισπεκ στη σεατ στο φοινικα!!!!!!!!!!!!!!και σε μενα που κοιμαμαι ορθιος!!!!
ενας φιλος μου ειναι πολυ ευχαριστημενος απο αυτους
βεβαια δεν τον νοιαζει το κοστος,αλλα τον καλυψαν ζημιες που αλλες Σεατ αρνηθηκαν
γρυλλο παραθυρου 3 μηνες απο ληξη εγγυησης,ρουλεμαν πισω τροχων 6 μηνες μετα την ληξη
Βεβαια τα εχει σκασει σε μεγαλα σερβις,με ιμαντες μεσα -
Ρωτησα για το σερβις των 150.000 που θα κανω την αλλη εβδομαδα
προβλεπομενα: λαδια φιλτρα μπουζι
επιπλεον τακακια μπρος πισω
Τιμη περιπου 450 ευρω -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
ενα μεγαλο ρισπεκ στη σεατ στο φοινικα!!!!!!!!!!!!!!
και σε μενα που κοιμαμαι ορθιος!!!!
ενας φιλος μου ειναι πολυ ευχαριστημενος απο αυτους
βεβαια δεν τον νοιαζει το κοστος,αλλα τον καλυψαν ζημιες που αλλες Σεατ αρνηθηκαν
γρυλλο παραθυρου 3 μηνες απο ληξη εγγυησης,ρουλεμαν πισω τροχων 6 μηνες μετα την ληξη
Βεβαια τα εχει σκασει σε μεγαλα σερβις,με ιμαντες μεσαανετα θα τη πυρπολουσα...
μακαρι να πλουτισουν οι ανθρωποι!
-
Eδώ είχε πίσω τακάκια στο στοκ, ρισπέκ τους αξίζει τι να λέμε τώρα
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?