-
[quote='kotetsi'][quote='HighFidelity']πήγα σε ένα με ανταλλακτικά Fiat-Lancia και πήρα την σωστή Magnetti-Marelli κλειστού τύπου, με μάτι για να βλέπεις την κατάστασή της, για το αυτοκίνητό μου, στα 50Α (κανονικά θέλει 48Α, ενώ η προηγούμενη είχε 44Α, γι' αυτό και πιθανόν τα έπαιξε σε 3 χρόνια μόλις....).
Κόστος, 90 -
Όχι και εγώ άλλαξα πριν μια εβδομάδα μπαταρία και τις είχαν όλοι από 80 € και πάνω (μιλάμε για 55Α).
Ένας τύπος μου είπε πως ακρίβυνε η τιμή του μoλυβδου και για αυτό παίζουν τόσο οι τιμές τους και ότι πριν 3 μήνες ήταν στα 60-65 €.
-
HighFidelity
ιταλικό ήθελες...
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
HighFidelityιταλικό ήθελες...
Συγνώμη κιόλας, αλλά τα 1000
-
OWNED!!!
Βέβαια αν είχες πάρει το σταρλετ, δεν θα άλλαζες ποτέ υγρά φρένων γιατί δεν χρειάζεται... Ε Μπιλ;
-
[quote='HighFidelity']Φέτος, μου έβγαλε όλες τις χαζομάρες του, για ένα ηλεκτρικό παράθυρο, ένα πρόβλημα με την δαγκάνα του πίσω φρένου (σε όποιον δεν αρέσουν τα ταμπούρα, να το ξανασκεφτεί ), δίσκο-πλατο-βάση, ρουλεμάν-μπαταρία, κοντεύω στα 1000
-
Εδω τωρα βαζουμε τα συνεργειακα μας εξοδα για το 2007;
-
[quote='aserf']Καλά είσαι...
Το 2007 πλήρωσα για σέρβις-ανταλλακτικά-επισκευές 1.475,56
-
Τώρα με τρώει να επιβεβαιώσω το στερεότυπο περί ιαπωνικών...
Έχουμε λοιπόν, Toyota Corolla 1300cc μοντέλο 93
Έξοδα σέρβις/ανταλλακτικών 2007: 295.63 euro για 11525 km (147338 ως 158902)
Έξοδα σέρβις/ανταλλακτικών 2006: 302.14 euro για 11560 km (158902 ως 170462)Αν τα θέλετε, υπάρχουν αναλυτικά μέχρι δεκάρας σε excelόφυλλο! Μιλάω για οτιδήποτε χρειάστηκε το αυτοκίνητο εκτός από βενζίνη. Το 2005 έχει αντίστοιχα έξοδα (περίπου 350 ευρώ για πιο πολλά km). Το μόνο μεγάλο έξοδο που έρχεται είναι η αλλαγή ελαστικών τον προσεχή μήνα, αφού τα λάστιχα μπήκαν στο τέλος του 2004.
Btw, την σταθερότητα σε έξοδα μεταξύ 2006 και 2007 τώρα την πρόσεξα, δεν είχα κάνει άθροισμα ανά έτος ποτέ!
-
[quote='kotetsi'][quote='HighFidelity']πήγα σε ένα με ανταλλακτικά Fiat-Lancia και πήρα την σωστή Magnetti-Marelli κλειστού τύπου, με μάτι για να βλέπεις την κατάστασή της, για το αυτοκίνητό μου, στα 50Α (κανονικά θέλει 48Α, ενώ η προηγούμενη είχε 44Α, γι' αυτό και πιθανόν τα έπαιξε σε 3 χρόνια μόλις....).
Κόστος, 90 -
[quote='funkyreverend'][quote='aserf']Καλά είσαι...
Το 2007 πλήρωσα για σέρβις-ανταλλακτικά-επισκευές 1.475,56
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Εδω τωρα βαζουμε τα συνεργειακα μας εξοδα για το 2007;Μη βάλεις τα δικά σου... θα πέσει ο server από το μεγάλο όγκο δεδομένων
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Τώρα με τρώει να επιβεβαιώσω το στερεότυπο περί ιαπωνικών...Έχουμε λοιπόν, Toyota Corolla 1300cc μοντέλο 93
Έξοδα σέρβις/ανταλλακτικών 2007: 295.63 euro για 11525 km (147338 ως 158902)
Έξοδα σέρβις/ανταλλακτικών 2006: 302.14 euro για 11560 km (158902 ως 170462)Αν τα θέλετε, υπάρχουν αναλυτικά μέχρι δεκάρας σε excelόφυλλο! Μιλάω για οτιδήποτε χρειάστηκε το αυτοκίνητο εκτός από βενζίνη. Το 2005 έχει αντίστοιχα έξοδα (περίπου 350 ευρώ για πιο πολλά km). Το μόνο μεγάλο έξοδο που έρχεται είναι η αλλαγή ελαστικών τον προσεχή μήνα, αφού τα λάστιχα μπήκαν στο τέλος του 2004.
Btw, την σταθερότητα σε έξοδα μεταξύ 2006 και 2007 τώρα την πρόσεξα, δεν είχα κάνει άθροισμα ανά έτος ποτέ!
Χμ ναι...κι εγώ αν βάλω τα έξοδα συντήρησης του...Zastava, τι ακριβώς θ'αποδείξω;
Να ρωτήσω κάτι απλό για την Corolla σου και τα ξαναλέμε:
-Εχεις ηλεκτρικά παράθυρα, κλειδαριές, καθρέφτες,δισκόφρενα πίσω, A/C;Αν δεν έχεις, τότε, μάλλον πρέπει να συγκρίνουμε το Corolla σου με το Zastava, δεν χαλούσε ποτέ τίποτε άλλο, εκτός από ένα κολάρο του ψυγείου (κόστος 5
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μη βάλεις τα δικά σου... θα πέσει ο server από το μεγάλο όγκο δεδομένων
Σε καμια ωρα θα ναι ετοιμο το excelοφυλλο....
-
συνολικο κοστος για ολο το 2007?
442ε το μεγαλο σερβις των 60κ με:
λαδια, φιλτρα, τρομπα νερου, ιμαντες εκκεντροφορου και δυναμο, βαλβολινες σασμαν-
170ε ενα προσφατο σερβις μαζι με υαλοκαθαριστηρες.
-
1 καμενη λαμπα φρενων, θα αλλαχθει αυριο
συνολο συντηρησης 612ε.
κοστος καυσιμων, περιπου 920ε.
συνολικα εξοδα μαζι με ασφαλεια και τελη κυκλοφοριας: 1927εδεν εχω αλλαξει τακακια και εχω 70000χλμ
συντομα και αλλαγη αμορτισερ
μεση καταναλωση 8,35.
ελαχιστη καταναλωση 6,64
μεγιστη καταναλωση 9,62 (στο Λιτοχωρο )
μεγιστη στην πολη 9,24
ολες οι καταναλωσεις μετρημενες σε αποστασεις μεγαλυτερες των 300χλμ.η καταναλωση εχει ανεβει αισθητα καθως εχω αλλαξει δουλεια και οι αποστασεις ειναι πολυ μικροτερες, το αυτοκινητο σχεδον στη μιση διαδρομη παει κρυο, επισης πολυ υψηλη κινηση.
-
-
Την 10ετία του '90 οι Ιάπωνες είχαν την τιμητική τους σε μακροχρόνια
αξιοπιστία, αλλά τα αυτοκίνητά τους ήταν το λιγότερο αδιάφορα στην οδήγηση
(με ελάχιστες εξαιρέσεις). Για να μην θίξω αισθητική (δηλαδή την απουσία της).Την παρούσα 10ετία, οι Ιάπωνες βελτίωσαν την οδηγική τους συμπεριφορά και την
αισθητική τους. Άρχισαν όμως να χαλούν σε αξιοπιστία. Το προηγούμενο corolla
δεν αγγίζει κάν τις επιδόσεις αξιοπιστίας των προηγούμενων. Αναμένεται να
δούμε στο μακροχρόνιο πλάνο τί θα κάνει π.χ το auris -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Μη βάλεις τα δικά σου... θα πέσει ο server από το μεγάλο όγκο δεδομένων
Σε καμια ωρα θα ναι ετοιμο το excelοφυλλο....
βαλε και τα λεφτα απο τις χαμενες κοντρες...
-
[quote='HighFidelity']Χμ ναι...κι εγώ αν βάλω τα έξοδα συντήρησης του...Zastava, τι ακριβώς θ'αποδείξω;
Να ρωτήσω κάτι απλό για την Corolla σου και τα ξαναλέμε:
-Εχεις ηλεκτρικά παράθυρα, κλειδαριές, καθρέφτες,δισκόφρενα πίσω, A/C;Αν δεν έχεις, τότε, μάλλον πρέπει να συγκρίνουμε το Corolla σου με το Zastava, δεν χαλούσε ποτέ τίποτε άλλο, εκτός από ένα κολάρο του ψυγείου (κόστος 5
-
Φυσικά και συμφωνώ ότι τα 1000
-
Έτσι οκ!
Γιατί αν είναι ο συνηθισμένος σου χρόνος πάνω από 1000 ευρώ, τότε δεν συμφέρει καθόλου. Πάντως, εφόσον έχεις ρίξει τόσα λεφτά σε τέτοια ανταλλακτικά, σε συμφέρει να το κρατήσεις λίγο καιρό παραπάνω, με τη λογική ότι δεν θα βγάλει προβλήματα σε ακριβά ανταλλακτικά, θα κάνεις απόσβεση στα λεφτά που έδωσες και θα χρειάζεται μόνο τα αναλώσιμά του.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?