-
Πολύ δυνατός θόρυβος εξάτμισης στο ρελαντί και στο άφημα του γκαζιού=5
-
[quote='funkyreverend']Πολύ δυνατός θόρυβος εξάτμισης στο ρελαντί και στο άφημα του γκαζιού=5
-
Ένα στερέωμα της εξάτμισης έφταιγε, σχεδόν κάτω από το κιβώτιο. Στο ρελαντί συντόνιζε, στο άφημα του γκαζιού χτυπούσε ο σωλήνας της εξάτμισης πάνω στο σασί. Τακτικό 'πρόβλημα' στο συγκεκριμένο σημείο στα Νισσάν, από όσο είπε ο εξατμισάς.
-
Το χε πάθει και ο δικός μου παππους.... Το μοναδικό πλην αναλώσιμων που έβγαλε ποτέ, μαζί με μια ψιλοφλασιά των υαλοκαθαριστήρων στην πρώτη σκάλα λίγο πριν το παραδώσω ...ξανά στον πατέρα μου....
Για swift το πρώτο service, λάδια-φίλτρο, υγρα και 'έλεγχος' εντός ή εκτός εισαγωγικών... =
-
Σήμερα πήγα το 406 για γενικό τσεκ-απ και μεγάαααλο σέρβις...
Σούμα:Μπουζί 20
Λάδια 65
Φίλτρο Λαδιού 8
Φίλτρο Αέρος 10
Φίλτρο Βενζίνης 12
Φίλτρο Καμπίνας 18
Καθαριστικό φρένων 4
Καθαριστικό Μηχανής 3
Ιμάντας Χρονισμού 25
Ρουλεμάν Χρονισμού 25
Ιμάντας εξωτερικός 20
Ρουλεμάν Εξωτερικού Ιμάντα 40
Μπαράκι Αντιστρεπτικής 40
Μεσαίο καζανάκι και σωλήνας 99
Σφιγκτήρας Εξάτμισης 11Σύνολο Ανταλλακτικών 400+130 εργατικά, γενικό σύνολο 530.
Το καζανάκι είχε σπάσει εσωτερικά μετά από γενναίο χτύπημα σε σαμαράκι (το -κι επιεικής χαρακτηρισμός) ενώ δεν έχει αλλάξει τπτ από την εξάτμιση στα 9 χρόνια. Το μπαράκι της αντιστρεπτικής την είχε λίγο ακούσει (είχε μείνει χωρίς λιπαντικό και ακουγόταν, οπότε του είπα να το αλλάξει, ενώ το εξωτερικό ρουλεμάν που αλλάχτηκε έσκουζε στα κρύα, με λιπαντικό δεν έστρωσε, οπότε δοθείσης της ευκαιρίας ζήτησα να αλλαχτεί. Όταν το έπαιξα λίγο μετά, είχε και κάποιους τζόγους και ακανόνιστη κίνηση, οπότε καλώς έγινε η αλλαγή.
-
Volvo S60 δεύτερο service
Λαδια , φίλτρο λαδιου και φλατζα
Σύνολο 150 Euro.
-
Τι φλάτζα; Ροδέλα τάπας;
-
Υγρά κινητήρα Motul 12 λιτρα
Υγρά φρένων Motul 5.1
Βαλβολίνη Red Line 75/90
Τακάκια Textar
Λάμπα φρένωνΚόστος ΜΕ εργασία
-
12 λίτρα λάδι???????
-
Παραφλού!!!
-
Α καλα.. εσυ εχεις γραψει υγρα εγω διαβαζα λαδια....
-
Service σε Golf στην αντιπροσωπεία στα 30,000
Σας τα γραφω οπως φαινεται στο τιμολογιο:Λαδια 10W-40 4L : 40
Φιλτρο βενζινης 13,4
Φιλτρο σκονησ+γυρης 11,4
Φιλτρο 23,4
Φιλτρο 14,5
Μνημη σφαλματων 3,7
Σερβις Μ.Εγγυηση κινιητικο 51,4
Συνολο 190ΕΑλλαξα και το διακοπτη πατραθυρου αλλα ηταν μεσα στην εγγυση μου ειπαν
Αυτα...για πληροφορηση οποιου ενδιαφερομενου
και καλα μπανιαααα -
Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε συντήρηση στο Seat Ibiza (Σεπτέμβριος 2002) που είχε 45.800χλμ. Το τελικό κόστος στην αντιπροσωπεία Μακρής (Γαλάτσι) ήταν 591 ευρώ + άλλα 560 ευρώ περίπου που άφησε για το επόμενο service. Αναλυτικά οι εργασίες έχουν ως εξής:
Μπουζί (4): 30 ευρώ
Λάδια: 45 ευρώ
Φίλτρα (αέρα, λαδιού, καμπίνας, βενζίνης): 60 ευρώ
Αναλώσιμα: 2,40 ευρώ
Υγρό πλυστικής: 1,5 ευρώ
Τακάκια: 62 ευρώ
Συνεμπλόκ: 18,5 ευρώ
Καθαρισμός πεταλούδας: 26 ευρώ
Καθαρισμός φρένων: 26 ευρώ
Σέρβις: 83 ευρώ
Αλλαγή συνεμπλόκ: 95 ευρώ
Αλλαγή τακάκια: 31 ευρώ
Ευθυγράμμιση: 36 ευρώ
Συντήρηση Α/C: 53 ευρώΚαι μου αφήσανε αλλαγή ιμάντες, αλλαγή κλειδαριάς για το επόεμνο service προς 560 ευρώ περίπου.
Στην κλίμακα από 1 έως 10, πόσο @#(*$@! είμαι; Γιατί αν είναι έτσι από εδώ και εμπρός προτιμώ να αλλάξω αυτοκίνητο (τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα).
-
Σινεμπλοκ, ευυγράμμιση, τακάκια στα 45Κ;
Τι είναι ο καθαρισμός φρένων; -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τι είναι ο καθαρισμός φρένων;Νομίζω χτύπησε με ένα σφυρί τα τακάκια στους πίσω τροχούς
-
Σέρβις: 83 ευρώ ? Αφου οι εργασιες ειναι χρεωμενες πιο κατω
Παντως ειναι πολλα τα λεφτα!Οχι; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σέρβις: 83 ευρώ ? Αφου οι εργασιες ειναι χρεωμενες πιο κατω
Παντως ειναι πολλα τα λεφτα!Οχι;Aν δεις μία-μία τις εργασίες, ίσως να μην είναι τόσα πολλά.
Αλλά 560 ευρώ για σέρβις των 45.000 μου φαίνονται πολλά, ως πάρα πολλά. -
Συντήρηση Α/C: 53 ευρώ
+300 -
590 ευρώ είναι το σύνολο, τα 560 τα άφησαν για την επόμενη φορά (όχι ότι θα με ξαναδούν).
Εν τω μεταξύ, βλέπω τώρα ότι μου πήραν 36 ευρώ για ευθυγράμμιση που δεν ζήτησα και δεν είχα διαπιστώσει πρόβλημα, εκτός και αν είναι υποχρεωτική για κάποιον λόγο. Είναι;
Επίσης, όπως είπαν και παραπάνω έχω ξεχωριστές χρεώσεις σερβις και εργασία για αλλαγή. Και στο κάτω - κάτω πόσο πάει η χρεώση του μηχανικού για 3 ώρες;
Αλλαγή τακάκια: 31 ευρώΓια 3 ώρες εργασία πλήρωσα 261 ευρώ; 85 - 90 ευρώ την ώρα παίρνουν οι μηχανικοί;
-
[quote='BILL33']Σέρβις: 83 ευρώ
Συντήρηση Α/C: 53 ευρώ
+300
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?