-
Προσωπικά εμπιστεύομαι τις προτάσεις του κατασκευαστή. Αν λοιπόν μιλάμε για την τελευταία 318i, η διάσταση σε 17αρα ζάντα είναι 205/50 ή 225/45 (ανάλογα και με το φάρδος της ζάντας -7J ή 8J αντίστοιχα).
Πιστεύω πάντως πως το 225 είναι πράγματι μεγάλο γι' αυτό το αυτοκίνητο.
Το 205 είναι η 'χρυσή τομή' ανάμεσα σε κράτημα και 'νεύρο'.
Βεβαίως, εσύ επιλέγεις....Σχετικά με μάρκα συμφωνώ με τον ermis3: καλά τα Pilot αλλά πολύ μαλακά για τις θερμοκρασίες μας...
-
Μάλλον δεν διάβασα προσεκτικά τα παραπάνω! Αφού είσαι ευχαριστημένος όλα είναι μιά χαρά. Συγγνώμη για το περιττό μου post...
-
Για να επανέλθω κι εγώ. Είδα τα FALKEN Azensis στο Internet:
http://www.falken.co.jp
Υπάρχουν σε δύο τύπους: τα χαραγμένα SPORT και τα απλά. Εϊναι τα μόνα χαραγμένα που βγαίνουν και με 60άρι προφίλ. Αλλά επειδή τα χαραγμένα είναι υπερβολή έλεγα να δοκιμάσω τα απλά. Εϊναι δυσεύρετα, αλλά ξέρω ότι εισάγονται στην Ελλάδα. Τα έχει δοκιμάσει κανένας;A, και θα είναι 205/60/15 στην BMW Compact 1.8 (ακόμα με τα μαμίσια Conti Eco 195/65/15).
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Και μια που λύθυκαν οι απορίες μου για το μέγεθος των ελαστικών, έχει κανένας δοκιμάσει τα FALKEN AZENIS; Άπλά ή Σπορ;
Ξέρει κανένας γιαπωνέζικα;
http://www.falken.co.jp -
Βασικά με το θέμα των διαστάσεων των ελαστικών τίθεται ένα ζήτημα.
Όσο μεγαλύτερη διάσταση μπει σε πλάτος μειώνεται η υποστροφή στην είσοδο, υπάρχει μεγαλύτερη φόρτιση στις αναρτήσεις (αλλάζουν οι δυναμικές γωνίες κάμπερ - μπορεί να είναι και καλό αυτό), μεγαλύτερες κλίσεις, και ανάλογα με τις προδιαγραφές τις ανάρτησης μπορεί να έχει κανείς και πιο απότομες αντιδράσεις μετά από την απώλεια της πρόσφυσης (εκτός και αν το αμάξι έχει ήδη κάποια 'φτιαγμένη' ανάρτηση και όχι αυτή της 318).
Υπάρχει πάντως ένα ακόμη κακό. Αυξάνεται το 'διαφορικό' στο όριο λόγω της μεγαλύτερης μεταφοράς βάρους. Αυτό και πάλι όμως μπορεί να μην εμφανιστεί αν έχει φορεθεί κάποια πιο σκληρή ανάρτηση.
Το σίγουρο όμως είναι ότι το αυτοκίνητο στις στροφές >100-120 θα κόβει λόγω υπερβολικής πρόσφυσης.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σαν χρόνους σε κάποια πίστα το αυτοκίνητο (που έχει ήδη ψιλοακραίες διαστάσεις ζάντας-ελαστικού λόγω 17άρας) δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει.
Επιπλέον το πλάτος έχει φανερά χειρότερη απόδοση στις λούμπες των ελληνικών βρεγμένων δρόμων.Τέλος πρέπει να έχει υπόψη σου ότι αρκετές Ε36 κόβους τους πίσω θόλους (σχεδιαστικό πρόβλημα). Τα μεγάλα ζαντολάστιχα επιταχύνουν μία τέτοια εξέλιξη.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ