-
Μπηκα στο νεο κορσα οπσ,για μια συντομη βολτουλα
Απιστευτα καθισματα
Δυστυχως το αμαξι στρωνεται ευλαβικα απο τον κατοχο και δεν μπορεσα να διαπιστωσω την δυναμη του -
Παιδιά θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου και να ρωτήσω αν έτυχε να το προσέξει και κάποιος άλλος αυτό που 'πάθαμε'.
Ο αδερφός μου, 24 ετών, θα πάρει αμάξι (με λεφτά του μπαμπά) και είμασταν σχεδόν έτοιμοι να πάρουμε το Corsa 1.4 Enjoy.
Όταν όμως πήγαμε να το δούμε (για τελευταία φορά, αφού το είχαμε δει ήδη κι άλλες φορές) παρατηρήσαμε τυχαία πως το δεξί πόδι του πατέρα μου και του αδερφού μου έβρισκε στο πλαστικό ακριβώς κάτω από εκεί που βάζεις το κλειδί στη μίζα (έχει ένα στρογγυλό εξόγκωμα για όσους έχουν το αμάξι) κάθε φορά που πήγαιναν να πατήσουν το φρένο. Το ύψος τους είναι 1,85 και 1,90 αντίστοιχα. Εγώ με ύψος 1,80 δεν συνάντησα το ίδιο πρόβλημα. Κάναμε όλες τις δυνατές ρυθμίσεις στο τιμόνι (και πάνω-κάτω και μπροστά-πίσω) και κατεβάσαμε τέρμα κάτω το κάθισμα του οδηγού και πάλι έβρισκε το γόνατό τους στο συγκεκριμένο σημείο!
Ε, παιδιά, θεωρήσαμε πως κάτι τέτοιο είναι σημαντικότατο μειονέκτημα για ένα αμάξι καινούργιο (εξάλλου στην Ελλάδα μια φορά στα 7-10 χρόνια αγοράζουμε αμάξι) και φύγαμε! Εκεί που πήγαμε να το κλείσουμε, τελικά αλλάξαμε γνώμη! Αλλά πάλι καλά λέμε που το ανακαλύψαμε πριν την αγορά! Κρίμα πάντως γιατί είναι ένα υπέροχο κατά τα άλλα αμάξι, απ' ό,τι ακούω από άλλους.
Έχει συναντήσει κανείς κάτι ανάλογο;
Δεν αποτελεί σοβαρο εργονομικό μειονέκτημα ένα τέτοιο πρόβλημα; -
δε σου κανει.... δεν το παιρνεις. η opel και να διαβασει το post σου δε θα το αλλαξει!
-
Eίναι κάτι που μάλλον θα το συνηθίσετε...
Προσωπικά μόνο σε Ford Focus 1ης γενιάς έχω μπει χωρίς να με ενοχλεί η κολώνα του τιμονιού στα γόνατα (1,85+ και εγώ).
Βασικά δοκιμάστε και άλλα αυτοκίνητα. Πολύ πιθανόν να το παρατηρήσετε και σε αυτά... -
Δηλ ακομα κ με τερμα πισω κ κατω το καθισμα εβρισκαν τα ποδια τους στο τιμονι;;;Μα καλα ποσα μετρα ποδια εχουν;;;
-
Τύφλα να χει η σκλεναρίκοβα.
Άσχετο, ξέρατε ότι υπάρχουν χιλιάρια κόρσα 2006;
-
Που ειναι το αστειο,δεν καταλαβα;;;
-
Ειλικρινά, δεν σου φαίνεται αστείο;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άσχετο, ξέρατε ότι υπάρχουν χιλιάρια κόρσα 2006;Δε θέλω να φανταστώ...
-
Κανεναν δεν εβλαψαν οι πολλες επιλογες...εξαρταται τι θελει ο καθενας!Προσωπικα εννοειται οτι δε θα το επελεγα ουτε με σφαιρες!
-
Μα τι διπλωματική απάντηση.
-
Πάντως όσα άλλα αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας είδαμε (πχ. Πεζό 207, Mazda 2, Yaris) δεν συναντήσαμε παρόμοιο πρόβλημα. Βέβαια μπορεί να υφίσταται και σε αυτά το ίδιο πρόβλημα, απλά να μην το προσέξαμε, αφού και στο Corsa το παρατηρήσαμε μετά από 3 επισκέψεις! Δεν πειράζει, κάθε εμπόδιο σε καλό!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άσχετο, ξέρατε ότι υπάρχουν χιλιάρια κόρσα 2006;
Εδω υπάρχει το μοντέλο ''κύρους'' αυδι Α4 με τον εξωφρενικής τεχνολογίας κινητήρα 1,6 8V ή το Focus 1,4 με 80 άλογα....
-
Κ η μεγαλη honda με τους υπερεξελιγμενους κινητηρες εξοπλιζει το civic 1.4 με τον εξωφρενικης ιπποδυναμης κινητηρα των 83 ιππων!!! Εξελιξη...
-
Ο χρήστης nevenos έγραψε:
Πάντως όσα άλλα αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας είδαμε (πχ. Πεζό 207, Mazda 2, Yaris) δεν συναντήσαμε παρόμοιο πρόβλημα. Βέβαια μπορεί να υφίσταται και σε αυτά το ίδιο πρόβλημα, απλά να μην το προσέξαμε, αφού και στο Corsa το παρατηρήσαμε μετά από 3 επισκέψεις! Δεν πειράζει, κάθε εμπόδιο σε καλό!Στο Yaris πάντως (mk1,mk2) δεν έχω συναντήσει ανάλογο πρόβλημα.
Κ η μεγαλη honda με τους υπερεξελιγμενους κινητηρες εξοπλιζει το civic 1.4 με τον εξωφρενικης ιπποδυναμης κινητηρα των 83 ιππων!!! Εξελιξη...
Οροπέδιο ροπής
-
Εγώ πάντως είμαι 1,93 και οδηγώ το Yaris με πολλή μεγάλη άνεση.Και μάλιστα χωρίς να έχει ρύθμιση ύψους στο κάθισμα.
-
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Κ η μεγαλη honda με τους υπερεξελιγμενους κινητηρες εξοπλιζει το civic 1.4 με τον εξωφρενικης ιπποδυναμης κινητηρα των 83 ιππων!!! Εξελιξη...Τη Honda μην την κλαις...Εχω ακούσει/οδηγήσει Civic με τον 1600άρη VTEC με 160άλογα να δουλεύει ραπτομηχανή μέχρι και σήμερα,εν αντιθέσει με κάτι Astra 1,4(ενός θείου μου),που του άλαξε κινητήρα,γιατί του'παθε ηλεκτρόλυση...
Η Honda είναι Honda Λοιπόν...
Off topic and go!
-
Μπορεί με το βιτέκιο να βγάζει 160 άλογα, αλλά εξακολουθεί να είναι για γέλια η επιλογή του 1,3.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μπορεί με το βιτέκιο να βγάζει 160 άλογα, αλλά εξακολουθεί να είναι για γέλια η επιλογή του 1,3.Όντως γιατρέ!!!
Είναι υπερξελιγμένη πατάτα το 1,3 της Honda...
Εγώ πάντως τους συγχωρώ...
Μπορεί και οι ίδιοι να μην το έχουν πάρει χαμπάρι ότι ακόμα κυκλοφορεί το περι ού ο λόγος 13άρι Civic!
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Τη Honda μην την κλαις...Εχω ακούσει/οδηγήσει Civic με τον 1600άρη VTEC με 160άλογα να δουλεύει ραπτομηχανή μέχρι και σήμερα,εν αντιθέσει με κάτι Astra 1,4(ενός θείου μου),που του άλαξε κινητήρα,γιατί του'παθε ηλεκτρόλυση...Η Honda είναι Honda Λοιπόν...
Off topic and go!
Εννοειται οτι δεν αμφισβητω την τεχνογνωσια της honda στους κινητηρες αλλα αυτο δε νομιζω οτι μου απαγορευει να την κατακρινω που βγαζει το civic με κινητηρα 1.4 83 ιππων... Οπως κ δε μου λεει τπτ οτι ο θειος σου αλλαξε κινητηρα στο astra του!Ειναι τουλαχιστον αστειο να συγκρινεις τους κινητηρες δυο εταιριων κ συγκεκριμενα οσον αφορα την αξιοπιστια τους βασιζομενος σε ενα περιστατικο...
Opel Corsa 2006