-
Καλό από εμφάνιση το 308, αλλά αν δεν στρωθούν να βάλουν κανέναν κινητήρα της προκοπής και να φτιάξουν και καμία ανάρτηση (όπως είπε και άλλος), δεν με βλέπω να τσιμπάω.
Και όχι μόνο καναν καλό 2λιτρο, αλλά και καναν 1600άρη και 1400άρη της προκοπής, γιατί αν βάλουν 2λ διαμάντι και τα άλλα είναι... σούπες, δώρον άδωρον έτσι που πάνε οι βενζίνες. Αλλά δεν τους βλέπω, γιατί και με το 407, κούκλα το τουτου, αλλά άμα δεν βάλεις τον 2.2, δεν πάει (τουλάχιστον αυτά γράφαν οι 4Τ). Ελπίζω, έστω και αργά, να πάρουν το μάθημα τους.
Όσο για αναρτήσεις, όλοι ξέρουμε πως άμα πει το μάρκετινγκ ντηπάρτμεντ (ή όποιο αποφασίζεί επ' αυτού) το ΟΚ, μπορούν να κάνουν μαγικά. Δουλειά είναι να μην τους πει το εν λόγω τμήμα να φροντίσουν το target group να είναι... 'ξανθιές' κλπ άτομα άσχετα με οδήγηση.
Ίδωμεν...
(καλά ε, μην αρπαχτεί κανείς κάτοχος 307 ή ξανθιά θαμών του forum... )
-
Τώρα άμα ρωτήσω τι έχει ο 1.6 ( 110 άλογα και από τους καλύτερους στην κατηγορία του ) που φορά το 307 αυτή την στιγμή και ο 1.4 ( 95 άλογα όσα όλα τα 1.4 ) θα είμαι παράξενος? Άμα δε μιλήσω για τους 1.6 PSA-BMW με τα 115/140/170 άλογα θα είμαι περίεργος?
Για την ανάρτηση το συζητάμε πάλι. Το θέμα άλλωστε δεν είναι τι είδους ανάρτηση έχει ένα αμάξι αλλά πώς είναι στημένο.Και επειδή πάλι αρχίσαμε μια συζήτηση περί μάρκετινγκ και τα συναφή να πώ οτι τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε επίδοξους street racers αλλά κατά κύριο λόγο στον μέσο οικογενειάρχη που θέλει ένα ασφαλές και ευρύχωρο αμάξι για να μεταφέρει την οικογένεια του. Η ασφάλεια δεν αποκλείει το σωστό στήσιμο ούτε η άνεση το σωστό στήσιμο. Για αυτό και ποιο πάνω μιλάω για ESP με 2 στάδια απενεργοποίησης -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το θέμα άλλωστε δεν είναι τι είδους ανάρτηση έχει ένα αμάξι αλλά πώς είναι στημένο.Και επειδή πάλι αρχίσαμε μια συζήτηση περί μάρκετινγκ και τα συναφή να πώ οτι τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε επίδοξους street racers αλλά κατά κύριο λόγο στον μέσο οικογενειάρχη που θέλει ένα ασφαλές και ευρύχωρο αμάξι για να μεταφέρει την οικογένεια του.Σωστός εν μέρη. Οι οικογενιάρχες ,παλαιότερα, μετέφεραν με λιγότερη ασφάλεια όμως (ενεργητική πάντα) την οικογένεια τους με τις Xsara ,306 και ΖΧ; Δε νομίζω, μάλλον έχουν χειροτερέψει τα πράγματα. Επίσης γιατί η έκδοση των 2000cc και 180 ίππων του 307 πρέπει να έχει την ίδια συμπεριφορά με το 1.4; Αυτό είναι που με χαλάει εμένα. Ας είναι όσο ασφαλείς θέλουν οι μικρές εκδόσεις (αφού δε μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς) αλλά τουλάχιστον η έκδοση που φοράει τον τοπ κινητήρα σου γιατί να μπαίνει για να είναι απλώς πιο γρήγορο στην ευθεία;
-
Με βάση τον ειδικό τύπο το Xsara ήταν καπως επίκινδυνα υπερστροφικό στο όριο σε αντίθεση με το ασφαλέστατο βγάζω παντού και πάντα μούτρα Golf IV πράγμα με το οποίο εγώ σε καμιά περίπτωση δεν συμφωνώ. Τα ίδια πάνω κάτω θα έλεγαν και για το 306 και για την ΖΧ. Έλα όμως που οταν είχαν παρουσιαστεί ZX και 306 θεωρούνταν ( και ήταν ) τα καλύτερα στην κατηγορία τους σε θέμα οδικής συμπεριφοράς. Τώρα για το στήσιμο του 307 των 2.0lt σίγουρα δεν είναι χμ ενδιαφέρον όχι όμως και ανασφαλές. Αντίθετα η C4 είναι σαφώς πιο επιθετικά στημένη και αρκετά ενδιαφέρουσα σύμφωνα πάντα με τον ειδικό τύπο. Προσωπικά δεν την έχω οδηγήσει οπότε δεν κρίνω.
Υ.Γ Μιλώ για το 307 των 143hp το 180hp facelift δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα, και η φιλοσοφία του CC είναι GT και όχι GTi...
Υ.Γ2Σε αυτή την κατηγορία ένα μοτέρ 1.6 με 110hp είναι ok απο άποψη ενεργητικής ασφάλειας -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Υ.Γ Μιλώ για το 307 των 143hp το 180hp facelift δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα, και η φιλοσοφία του CC είναι GT και όχι GTi...Έξω έχει δοκιμαστεί
-
Κινητήρες βενζίνης από 1.4 έως 2.0 (210 άλογα) και πετρέλαιο από 1.4 με 75 άλογα έως 2.2 με 170 άλογα. Αναμονή έως 2007 λοιπόν!
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Κινητήρες βενζίνης από 1.4 έως 2.0 (210 άλογα) και πετρέλαιο από 1.4 με 75 άλογα έως 2.2 με 170 άλογα. Αναμονή έως 2007 λοιπόν!
ΠΟΛΥ ωραίο!!!
Ξέρουμε τίποτα και για τιμούλες στο περίπου;;; -
Ωραίοοοοοο....
Γιατί 75 άλογα......
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ωραίοοοοοο....Γιατί 75 άλογα......
Γιατί ποιός θα το πάρει με τα 75...;
Εάν βγει το 2λιτρο...θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά...[κοίτα τι μου κάνει το PSA group]
-
75 άλογα το diesel. Το βενζίνης από 90. Μην ξεχνιόμαστε.
Λέτε να βάλουν και τον 1.6 turbo? Να αναβιώσουν την έκδοση XT ή XSi?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
75 άλογα το diesel. Το βενζίνης από 90. Μην ξεχνιόμαστε.Λέτε να βάλουν και τον 1.6 turbo? Να αναβιώσουν την έκδοση XT ή XSi?
Σίγουρα θα βγεί η soft εκδοχή με τα 143 άλογα. Για την άλλη δεν νομίζω αφού θα υπάρχει και το δίλιτρο με τα 210. Πάντως το πάτωμα θα είναι καινούργιο και λέγεται οτι και οι αναρτήσεις θα είναι καινούργιες με άρωμα 407....άντε να δούμε
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
... και λέγεται οτι και οι αναρτήσεις θα είναι καινούργιες με άρωμα 407....άντε να δούμεΑναρτήσεις να έχει του 407,τον πρόβολό του να μην έχει.
Αυτό που παρουσίασε ο balo είναι αρκετά όμορφο αλλά έχει πολλά στοιχεία του 407 γιατί είναι photoshop βασισμένο σε αυτό:
http://www.autoweek.nl/images/800/12092.jpgΒέβαια ομοιότητες σίγουρα θα υπάρχουν
-
Το εσωτερικό του είναι photoshop απο το 407...
Εξωτερικά επιτέλους είναι πολύ ομορφότερο απο το 307...
Και όντως αν φορέσει και κάτι απο την ανάρτηση του 407 τότε ποιός το πιάνει... -
Ο χρήστης vinman407 έγραψε:
Και όντως αν φορέσει και κάτι απο την ανάρτηση του 407 τότε ποιός το πιάνει...Ε καλά τώρα και το 307 προ f/l δεν ήταν άσχημο...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και όντως αν φορέσει και κάτι απο την ανάρτηση του 407 τότε ποιός το πιάνει...Ε καλά τώρα και το 307 προ f/l δεν ήταν άσχημο...
Μα δεν είπα ότι ήταν άσχημο...ίσα ίσα...απλά το 308 είναι ομορφότερο...
-
Ο χρήστης vinman407 έγραψε:
Και όντως αν φορέσει και κάτι απο την ανάρτηση του 407 τότε ποιός το πιάνει...Ελπίζω να φορέσει τουλάχιστον τους πίσω πολλαπλούς. Θέλω και την μπροστά διάταξη αλλά τουλάχιστον να φύγει ο πίσω ημιάκαμπτος...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και όντως αν φορέσει και κάτι απο την ανάρτηση του 407 τότε ποιός το πιάνει...Ελπίζω να φορέσει τουλάχιστον τους πίσω πολλαπλούς. Θέλω και την μπροστά διάταξη αλλά τουλάχιστον να φύγει ο πίσω ημιάκαμπτος...
Dream on...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Dream on...
Εγώ ονειρεύομαι, αυτοί όμως χάνουν πελάτες που ονειρεύονται άλλα αμάξια...Επίσπευση το 308 γιατί το 307 δεν πουλάει όπως παλιά ακόμα και μετά το f/l...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ ονειρεύομαι, αυτοί όμως χάνουν πελάτες που ονειρεύονται άλλα αμάξια...Επίσπευση το 308 γιατί το 307 δεν πουλάει όπως παλιά ακόμα και μετά το f/l...
Στα Peugeot έχει αλλάξει, λέγεται l/l (lights lift) κυριολεκτικά και μεταφορικά
-
Πολύ όμορφο φαίνεται το 308!
Peugeot 308